Септемврийски мами хубави, радват се на рожбите си любави!

• 20 674
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
Привет..
Пловдивчанките, супер сте си изкарали, завидях ви на слънчевата срещичка, а аАрен е супер с новата прическа, Марлека снимките са хубави и лицата много красиви и усмихнати
По повод мръсните деца скоро чух преразказ на случка с деца в  парк - една майка казала на друга " Ау колкото ти се е оцапало детето", а другата отговорила " Има два типа деца - чисти и щастливи, моето е от вторите, имам автоматична пералня и прах за пране - ще го изпера". Много ми хареса, щото Лаци все намира къде да лази, да рови, да се въргаля и какво ли още не , а тръшне ли се за нещо не тичам да го спасявам.. та и моето е от вторите, какво да го правя и да викам и да се карам той пак ще си е мръсен, а аз само ще съм много нервна... та так Мила, ако ти е мерак да бършеш изобщо не те коря ама пък и мръсно дете не е болка за умиране, въпреки, че аз разбрах ти какво имаше предвид и не ставаше въпрос за това,че е било мръсно детето... ама нали да си пообсъдим . Аз за друго стадам, че моя бандюга е станал лошко и както си играе намира някое дете да го бутне , нещо да му замахне и аз и да съм до него е все тая , ако се скарам той отива и нарочно повтаря и да го плесна не помага даже и нищо не помага, а майките оня ден така учудено ме гледаха, че си бия детето.. ама много ми е неудобно , те нищо не му правят и той .. так отива и ги бута, А кажете какво да направя, първото което направих е да го изтропам на баба му, че е бил много лош и че се бил с децата и , че те са му много сърдити и няма да искат повече да си играят с него ако прави така.. той слуша внимателно и на него няколко пъти му обясних, а какво ще последва.. ще видим
И така, аз си мислех за срещата дето говорихте за неделя, а някой каза, че било 1 юни... аз нещо ли не разбрах или вие се объркахте , ама ако е ставало дума за утре - не е 1 юни, на пък и аз няма май да съм в Сф и пасувам ако се срещате....иначе много ми липсвате и трябва да направим среща през седмицата (извитете работещите)...
 Е лека нощ , че семейството зове и Лаци особено..

# 121
Само набързо преди да си легна.Нямах предвид това под мръсни деца-Неси е постояно нацапана пуска се по пурзалки пипа боклуци,но за мен е неприемливо детето да има засъхнала храна по устата,ноктите му черни ипо дълги от моите и  изсъхнали сополи по носа.Това имах в предвид мръсни.Не ми се иска да видите ние в какво състояние се пребирамо особено като има локви или като реши че сока е за поливане на обувките Joy или като реши да си го пие без сламката а като стиска кутията и той тече навсякаде.Обаче не бих си позволила да не и избърша устата от сладолед например или да и оставя засъхнали сополи и грли по очите.
Дано сега сте ме разбрали какво точно съм искала д акажа
лека вечер

# 122
Ехинцааа  Hug
Марлела много хубави снимки и от срещата и от манифестацията.Мими много е порастнала от последните щатски снимки до сега.Снимката на която е клекнала и е с една клечка ми е любима.И ние участвахме в манифестацията,че моята майка е учителка и ние с Арен след нея и учениците  Mr. Green посрещнахме гости от Молдова с тържествен обяд и после препускахме да купуваме детска количка за едно малко бъдещо братовчедче на Арен което очакваме всеки миг да се появи на бял свят.Снощи на центъра се вихриха концерти ,плажен волейбол и успяхме да видим веселбите на завършващите.Моята половинка ни навести и Арен е напълно погълнат от мъжки игри.Очакваме приятели за обяд и ще се качим малко в планината на разходчица.
Меги и Арен ги има тези моменти като Лаци.С обяснение,показване и хиляди повторения се надявам да се получи.Аз горе долу знам кога е възможен подобен сблъсък и гледам да се намеся преди да се е слуило каквото и да е.Изчетох тази книга"Как се възпитават момчета"Имаше някой хитри и добри практични съвети именно за подобни ситуации,както и разяснение защо и как се стига до това поведение,което е доста типично,нормално за тази възраст и за момчетата подпомогнати от тестостерона.
Ирини  Hug

# 123
Здравейте..!

Марлела, даваха ни по Стойчев (Това е месната телевизия), Областната управителка Мария Нейкова подари на Даная едно знаменце и цветя, защото беше седнала у дядо си, а той нали работи в общината и го познава, Даная много се зарадва, аз също... Blush не ти обещавам да се видим, защото ще имам андажименти покрай сватбата... Кога ти е удобно на тебе?

Иринии, разочарована съм, че пак няма сними!!! Crossing Arms Хайде, де..... Как са Спаси и буболечката? Hug

# 124
Пишете ми и на мен за разходка в Стара Загора  Peace
Иначе има вероятност да пътуваме до Пловдив, но като е сигурно ще пиша и може да се видим с пловдивските мами и дечица  Hug

# 125
Здравейте момичета от слънчев Бургас!
Ние тук вече ходим на плаж. Crazy Йоана има вече две бани и ако вчера я беше страх от морето, днес едвам я прибрахме. Водата е още студена и малко хора се къпят, а нашта смелчачка гази до кръста и умира от радост. Страшно и харесва на "бажа", демек плажа. Ето я тук - доволна и щастлива...

Марлела - много ви е хубава манифестацията в Стара Загора.  Heart Eyes Нашата беше по-постна...доколкото успях да хвана от нея. И пловдивската среща, личи си, е била страхотна! Peace
dennis - веднага ви завидях за разходчицата в планината....Oha!
alexal - вече сигурно повече от два месеца не пия тироксин. Взимах по 100. Вече не помня какви бяха стойностите преди да започна да го пия, но докторката беше казала, че такива високи стойности в цялата си практика не е виждала. Още ми е много странно как се задържаха в норма без тироксина, но пак ще ги следя - няма начин...Ти пробвала ли си да го спреш?
mama_meggie - нали на скоро и аз се оплаквах от същия "проблем". После като помислих и като анализирах ситуацията установих, че децата ни просто се учат да общуват с други деца. И както всяко друго нещо на което се учат, нормално е да не го правят както трябва. Това обаче в никакъв случай не означава, че са лоши или невъзпитани и което е най-важно не го правят със зла мисъл, затова не бива и ние да реагираме остро. Йоана примерно, след като и на нея два, три пъти и дръпнаха лопатата от ръцете, бутнаха я още толкова пъти и тя естествено приложи видяното в друга ситуация, с друго дете - просто експериментира. Обяснявам, показвам, но гледам да е с добър тон. Ако въпреки това продължава, я изваждам за малко от играта, колкото да разбере, че лошото държание, предизвиква последици. А те всичко разбират.... трябва и ние повече да ги разбираме!
Накрая да ви се похваля - онзи ден моята голяма сладурана за пръв път ми каза, че ме обича.  Heart Eyes  Както четяхме книжка ме прегърна и ми каза "бича мама". Толкова беше сладка! Blush
ЧАО - любов и слънчеви усмивки от нас!

# 126
Здравейте!

Кузманка, не се притеснявай, ако не стане сега, ще стане следващият път когато дойда в Стара Загора. Иначе аз дори снощи гледах същата телевизия, ма честно казано не обърнах внимание. Иначе познавам Областната и Кмета (в смисъл знам кои са и как изглеждат де, не си пием ракията заедно Wink) Аз и утре съм тук и ще пътувам за София, но все ще се видим де.  Hug
ive1ina, казвай ако искаш да организираме една площадка с кафе с теб.  Simple Smile

dennis, да ти кажа и на мен тая с клечката ми е една от най-любимите. А снимките от Пловдив са хубави, 'щото и обектите бяха супер! "Магаре стояло - магаре изля'ло", ма в най-хубавия смисъл.  Hug Виждам че и при вас празникът е преминал чудесно.

Фибичка, ми то лятото почукало на вратата, дори виждам че е и влязло вече  Mr. Green Супер снимка! Предполагам, че когато се стопли водичката съвсем няма да можете да извадите от нея Йоничката. Много мили думички, напълниха ми се очите!  Hug

mama_meggie, ако срещата е за първи юни, ще приемете ли нови попълнения? Много ще се радвам да видя и другите супер момичета. От Пловдивските наистина останах очарована, но за жалост не успяхме да се видим с всички  Sad

Доника,  по повода с прическата ще ти разкажа моя история. Имах колега от университета с дълга коса и обеци (всъщност не мога да си спомня със сигурност за обеците). И брат ми все ми казваше: "Мале ако ми го доведеш тоя вкъщи!". Същият тоя сега е с къса коса естествено и в края на юни заминава на дипломатическа мисия - консул. Така че... по дрехите само посрещат (за пореден път да го кажа).  Hug

За агресията - моята Мария като че ли не проявява агресия все още, но и към нея не е проявявана досега или поне аз така си мисля. Единственото неподходящо поведение е това, че все дърпа на децата играчките. Но според мен го прави само защото иска да ги имитира, т.е. да играе със същите играчки. Не е от егоизъм. Напоследък дори е станала още по-любвеобвилна и за доказателство предлагам да разгледата сминките от днешната разходка в Аязмото. Много обича да храни козите, душата ми. За сравнение прилагам една снимка от бебешкият й период.

Хайде че се олях, изпратих малката с баба й и дядо й на разходка, а аз - пред компютъра.
До скоро!  Hug

# 127
  • София
Малиии, голямо затишие тука.
Та мацки, оказах се права-нашия абитуриент са го изтипосали на 37-ма страница в 24 часа hahaha

# 128
 Flutter как ми се иска ей там до Йоанчето да си постеля хавлийката.....Ах,моретоо!
Мими ,как хубаво храни козичките.Добре,че има възможност да ги познава.Спомням си дъщерята на моя приятелка как водейки я на село за първи път на 4 години възкликна изумена към магарето и козата; "Мамоооо,виж една малка и една голяма камилка!А защо са различни от книгите?" Joy
Доника,добре си познала от кой абитуриент ще стане медийна звезда  Laughing хихи,ако мерна някъде вестника ще се поинтересувам да го видя  Mr. Green
Днес имаме поредният рожденник  в семейството.Чакам Арен да се наспи и да излезем да купим подарък за довечера.

# 129
А който не си купува *24 часа* ко прай.Не гледа снимки .Ни въ исрам Mr. Green

# 130
  • София
ДЗ, обещавам специално за тия дето не купуват 24 часа снимка тук Joy
Хриси като видя голичката Йони на бажа и вика дай дай дай....Тъй че Фиби...май ще я искаме Simple Smile

# 131
Привет момичета.
Времето се изнизва между ангажиментите ми и Спаси и за форума нещо не го докарвам до писане.
За  сватбата - снимките са над 500 и то доста тежки /пробвах се да ги кача в снимка, но не стана/ и взех произволни няколко да ни видите. Ако някой от етапите представлява интерес, ми кажете и ще пусна други. Иначе самото тържество знаете как протича. дойдоха да ни вземат от къщи - младоженеца със семейството си и най-близките му приятели. Бях подготвила хапки с морски дарове, шоколадови изделия, всякакви алкохоли, шампанско... Пийнахме по едно и тръгнахме към булката. Всички бяхя супер изненадани като я видяха - темата на тоалета й го знаехме само няколко човека. Беше прелестна, а май не съм подбрала снимка, на която да се вижда... После минахме през Райсъвета, Църквата... В градината на ресторанта ни очакваха гостите. Влязохче под съпровод на 2 гайди и една родопска певица - много вълнуващ момент - тези гайди създават наистина уникална атмосфера. Менюто, което избрахме бе традиционно майско - салати- зелена задължително, плата с мезета, агнешко, дробсърма и задушени пресни картофи. На всяка маса имаше по една погача с шарена сол отгоре,а декорацията бе изцяло от божури, бели лалета момини сълзи, аранжирани със зелени ябълки и житни класове. Вместо традиционни гипсови подаръчета за спомен гостите получиха талисман - синьо око със слонче и панделка, на която бяха изписани инициалите им... Имаше много танци, много вълнуващи за всички гости моменти и сценарни акценти... След моята сватба това бе най-приятната такава.
Ето линк за снимки http://irinii.multiply.com/photos/album/7/kumuvane#
Иначе Спаси е здравичък и инатливичък, но все така гушлив и любвеобвиле От известно време откацва даправи каквото и да е в гърнето- седи по доста време след което става и след 10-15 минути си свършва работата в гащите. Установих,че имаме комуникация на тази тема когато пишка прав... Всеки път когато пишка като мъж си върши работата, а с акането  - директно на малката дъска на тоалетната... Та така - гърнето ни се превърна в писуар или просто столче за пред телевизора /купих му и гърне столче.../ С хапването си има претенции, но не се оплаквам като цяло - знам, че дори да има дни, в които е основно на хляб, корнфлейкс, домати и мялко- пак ще оцелее. /Днес пазарувайки в била изяде 1 банан и една баничка с извара, хей така в бързинката/ Преди няколко дни татко му му сглоби пързалката и е много щастлив да си играе на нея. Люлката я ползваме през ден-два... Водя го по детски центрове и паркове да изразходва енергия.
При нас предстои посрещането на лелята на Спаси и в края на седмицата - отново сватба.

Изчетох ви всички и ви поздравявам за хубавите летни емоции!  Hug

# 132
Добър ден!
Дано ви съблазня с една вкусна закуска, в това хубаво време все по-малко време остава на всички ни за форума.

Алекс вече е добре, пъпчиците позавяхват , но доста време ще мине докато паднат всички корички и се скрият белезите, по лицето почти са изнезнали. Весел и и става все по-забавен, относно говоренто-само мъцка и сочи, думички не ще да казва, понякога мама, кака, бау, но не някак си целенасочено ,а просто за да се забавлява. Успокоявам се, че Ивето проговори към 2г 3м, и то някак си изведнъж.
Ние тези дни си прекарваме много приятно, все още не ходим по градинки и клубове, но това не ни пречи да се разнообразяваме. В неделя ходихме извън София, да занесем дрехи в един дом за възрастни, с умствени проблеми. Вече няколко такива сме обиколили в София. а после изненадващо и за нас, прекарахме останалата половина от деня при баба им и дядо им, където не бяхме ходили от месец заради шарката. Вчера пък имах гостенка от Варна и накрая и една друга приятна и разтоварваща среща.
За днес още не е напълно ясна програмата, но първо ще се заема с любимата ми дюканската  закуска напоследък - солено кексче с овесени трици, домат и много подправки!
Ирини, хубави снимки, но много малко Grinning. Сигурна съм, че ще бъдеш най-хубавата и елегантна бременна! А булката успяхме да я зърнем, макар не в цялата й прелест. За гайдите да кажа , че са ми от любимите муз.инструменти, като чуя родопската музика и настръхвам.
А Марианка как ли прекараха на Халкидики, дано да ни разкаже днес!
Фибичка, много сладка малката плажуваща. Завиждам ви благородно за близостта на морето и " бажа" Wink
Марлела, Мими ми се вижда пораснала от последните снимки, добре си прекарва тук!
Има ли конкретно предложение за софийска среща?

# 133
ехооо

Ирини, много гот звучи сватбата, а и сватбарите изглеждат страхотно и много щастливи... ама ти къде носиш таз балеринка  newsm78   bouquet

ЦветиР, ще му мине като на кутре, мъничък е още за да остава чак белег...

Много са оредяли редиците, но хубавото време не задържа никой у дома явно  Thinking

Денис, голямо ти е момчето вече, браво

За световъртежа, не можаха да ми кажат дали удара го е отключил... по-скоро може би да му се е случвало и преди, но ние след удара сме го забелязали, цялото чудо трае по-малко о т минута. А и удара според нас с баща му не беше с глава, никакви следи нямаше по тази кратуна... Та всъщност аз само 2 пъти съм присъствала на световъртежите му на 6.05 и на 15.05... надявам се това да му е, чееее
Иначе не мож го излъжеш вече, каквото кажа и вече тича да го свърши и понеже съм свикнала с батко му от малък повече да говори и по-малко да действа, ми е странно и в същото време много сладко, и повечето му обяснения са с жестикулиране  Mr. Green

Йо и Мими са страхотни, и аз искам плажчееее. Физичка, много хубаво, че така добре ти действа йогата  Hug

Марлела, е аз доведох един такъв екземпляр у дома, странното е, че за моя огромна изненада майка ми го хареса  ooooh! ... култивира се... ама що не уцелих консула бреееее  Mr. Green

По повод отношението на деца-майки в пясъчници и градинка... ние не изоставаме от нормалното израстване там... но и смятам че всяка майка познавайки си детето трябва да следи за евентуални по-сериозни сблъсъци... не че са невъзможни изненади, нооо за това сме наоколо...

# 134
Привет, моми4ета! Ние сме ве4е у дома. Благодаря на вси4ки за поздравите и 4еститките!  Hug Hug

Накратко за раждането: вси4ки мина много бързо. В сряда 21 май, то4но на термина ми , се събудих в 5:30 с ужасни контракции на 3 мин, взех бърз ду6, събудих Стефан и бързо бързо към болницата. Пристигнах с 8 см разкритие  Shocked и няма6е време за епидурална. Из4акахме гинеколога да дойде, спука ми водите и напъните запо4наха. Тези, които са раждали нормално знаят, но напъните бяха ужасно болезнени, не можех да контролирам паниката и страха. /С Филип не съм изпитвала болка, нито напъни, а ми казваха кога да напъвам/ С 10 напъна и в 7:50 Виктор се роди, 3 772 гр и 50см. Сложиха го веднага на гърдите ми и тати преряза пъпната връв. Незабравимо преживяване, и двамата пла4ехме  от 6тастие, за 2ри път ...
След това взеха бебето, измиха го, прегледаха и претеглиха. Аз родих плацентата , позакърпихаме, измиха и ми го дадоха веднага да го накърмя.  Heart Eyes
След обяд тати доведе Филип, които много се радва 4е имаме бебе. Целува го по главата, пипа го по ръ4и4ката, об6то взето реагира добре.

Двамата много си прили4ат, и двамата имат сма4кани боксьорски носове:
Виктор и Филип и двамата току 6то родени

Тук имам о6те снимки :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=249832

Общи условия

Активация на акаунт