
Искам да споделя с вас една моя рецепта за приготвяне на свинско месо на фурна

Необходими продукти:
Свинско месо за готвене ( аз слагам на око. Зависи от големината на тавата)
Картофи
Гъби (пресни или мариновани)
Лук
Олио
Доматено пюре
Подправки: ( сол,черен пипер,червен пипер,чубрица или риган)
За заливката:
Сметана за готвене
Кашкавал ( настърган )
2 айца
Брашно
Сол
Начин на приготвяне:
Нарязвате месото на малки кубчета. Картофите също режете на кубчета като за мусака.
Лука нарязан на ситно и гъбите ако са големи също.

Всичко това го слагате в тавата, прибавяте олиото и останалите подправки.
Сипвате топла вода, колкото да се покрият продуктите. По хубаво става като сложите фолио върху тавата, за да се задушат продуктите, а и месото става по крехко така.Пече се


На моята фурна горе долу се печеше 1 час.
Когато картофите и месото са сварени добре, махате фолиото и леко запичате, докато се зачервят картофите.
Правите си заливка от сметана за готвене, яйца,кашкавал, сол и брашно.
Заливате отгоре и се пече докато почервенее.

На мъжа ми много му хареса ястието.
Чак си облизваше пръстите и търсеше още

Ако ви харесва,пробвайте и няма да съжалявате
