МАРТЕНСКИ отбор чудесен лятото посреща с песен!

• 15 316
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
  • In the jungle out there..
Това елфското ти име ли е  Mr. Green

# 166
Мне Grinningтова е най-любимата ми героиня, от най-любимото ми фентъзи Grinningвладетелка на дракони Grinning

# 167
  • София
Играчки оръжия - нямаме, но имаме мноооого коли  Laughing Емка се забавлява с тях.

Приказката за Червената шапчица разказвам - Ема си я иска. Също четем "Болен здрав носи", "Дядовата ръкавичка", "Житената питка", "Вълкът и 7-те козлета", "Пепеляшка" ............. В яслата явно им пускат понякога Том и Джери - малката казва когато го е гледала.
Да си призная не ме притесняват тези приказки - мисля че децата възприемат по различен начин нещата от нас сега. Аз навремето съм ги чела по 100000 пъти всички, Том и Джери ми бяха любимо филмче и никога не съм била агресивна Simple Smile Мисля че децата усещат, че тези приказки не са истински, че в крайна сметка доброто побеждава, а и според мен в момента са твърде малки за да осъзнаят реално какво точно им разказва дадена приказка. Пък и тук идва нашата роля - да обясняваме Simple Smile

Винаги има нужда от малко промяна  Peace
Ема я возя на трамвай. Всяка сутрин до яслата за 2 спирки, че все бързаме и не можем да се бавим да ходим пеша.
Ема като се умори, намира пейка да последне да почине

# 168
Аз също бях против да подаряват на Илин играчки оръжия. Но бяхме на гости, там имаше сабя и пистолет, бяха му много забавни и сега на 2 РД му подариха пушка и сабя. Отвреме на време се сеща за тях, но като цяло не смятам да го ограничавам, по -скоро лекичко ще го насочвам  Wink

Във всяка приказка има някаква агресия, но идеята е да се учат на доброто от нея. Илин много обича да му четем и постоянно разнася книжки или списанията " Мечо Пух". Не смятам че приказките оставят белег върху характера на детето  Peace

На Владетелката на дракони добре завърнала се, и аз купих в неделя лятна количка, та не сте само вие  Wink Но като го гледам Или в нея и някак неестествено стои, голям ми се вижда  Rolling Eyes но ръце не ми останаха  Naughty

# 169
Според Кайо от пистолетите излизат или сапунени балони, или вода, и понеже пистолети и саби няма, няма и да има скоро, намира си пръчки с форма на пистолет и тича крещейки: Пъс ПъсПъс !

за книжките имаше една тема с много спор в нея Joy
само да вметна, че класическите приказки всъщност не са писани за деца, а за възрастни, за това са си страшни. в оригинала на червената шапчица, писана от Шарл Перо, ловец изобщо не съществува, а вместо хепи енд след изяждането на червената шапка има едно стихче, което предупреждава младите девици да внимават с елегантните господа, които ги придружават вечер до дома. Ще потърся  при майка ми това издание с предовите от оригинал, и ще ви го напиша. много са готини.

за Ну Погоди... понеже това е единствения филм, който се гледа у нас.... има бой там, обаче не е никак насилствен, за разлика от том и джери, освен това другарството все пак е на почит.

у нас изобщо не остава време за приказки, вечер заспива за около 5-10 мин, прибираме се от детска и от работа в 9, къпане, мляко и в 9.30 се е трупирал. даже ако му говоря ме гони, : Мамоо.. Лягай пинкай !
ако си разказваме нещо, то със сигурност е свързано с багери, строителство и пясък.
или пък разсъждаваме по темата :
Морето Саричка пасъка ходиме дямата (Двамата) много пасак.... ного кофичка, габлото (ло)патката Саричка дямата морето ...

"РР"-то разбира се е френско и се подчертава при всяка възможност.

в неделя и ние няма да дойдем, аз в сряда се сецнах и едва ходя, всеки ден съм на инжекции и хапчета, даже и от работа си тръгвам като ми стане зле. Венци ще го води при бабите да си почивам сама у дома до вторник.

# 170
Леле, как съм пропуснала тема за приказките - аз съм им такъв противник, че книга мога да напиша... И то имах добри спомени, но изкупих цялата поредица незабравими детски книжки или там както се водеха и като прочетах 5-6 приказки и щях да умра от отвращение  Sick

# 171
Eeee, Гер4о, недей чак толкова да им се връзваш Simple Smile Stop
А Калина като каза за оригиналните "детски" класически приказки, се сетих и аз за нещо в страни от темата. Приказките на Оскар Уайлд, които аз обожавам, на английски са писани в мъжки род за влюбените герои. До преди да ги прочета в оригинал си задавах въпроса защо е бил в затвора заради "левите" си наклонности, а то явно за това ще да е било...  newsm78 Иначе той е бил ЖЕНЕН милия, за пред обществото....  #Crazy

# 172
Кали, има някакви лепенки дето се залепят на схванатото място. Много били ефикасни, загрявали и обезболявали. Дано да се оправиш бързо, че като знам какъв кошмар е това ...  ooooh!

# 173
Аз приказки много обичам  Crazy и сега си чета от време на време. Но Маги все още не проявява никакъв интерес да й ги чета  Rolling Eyes Това дете не иска да стои на едно място и това си е  ooooh!
Но наистина новите книжки с приказки са много зле  Tired Написани са толкова повърхностно и тъпо.

Ние оръжия нямаме съответно. Но Маги се опитва да удря и с други прибори. Като например дръжката на детската й метла  ooooh! Само й се карам, като тръгне да раздава домашно правосъдие с метлата  Laughing

Драконке, много готин нов имидж  Mr. Green Кажи повече за този филм или книга, че и аз много си падам по фентъзита, пък не се сещам за този  newsm78

Ми то за неделя май пак няма да се съберем  Tired

# 174
Веси, книгата всъщност е поредица под името Песен за огън и лед. Излязоха 4 книги досега, седим и чакаме още 3  Crazyнадявам се до пенсия да излязат. Любимата ми поредица е това, препоръчавм ти я. Щом обичаш фентъзи с удоволствие бих пообменяла опит с теб Simple Smile

Кали, мила, след като си на инжекции, явно е тежко Confusedдано скоро се оправиш Praynig

В неделя ние сме на градинско парти на голф игрището. За пръв път ще използвам покана от службата, но щяло да е много забавно за децата. Дават времето да се разваля нещо обаче. Мен ако ме питате, най-щастлива ще съм, ако вали и си останем целия уикенд вкъщи. Така ми се спи, че не е истина просто Tired

Някой ще ходи ли на Мечо Пух в НДК? Аз ще ходя да взимам билети за 15.06, някой ако иска да свирка. Доста са скъпи обаче - 45 лв., като се заплаща и за възрастен и за дете. Днес се бях засилила да взимам, но внезапно, докато стигна ми свършиха абЦелютно всички пари в портмонето, а и картите са ми празни WhistlingТасинка, ти какво реши, ходи ли ви се?

И последно да се похваля, че ще ходим на Лорд оф дъ денс. Билетите бяха адски скъпи и с прискърбие се отказах, но най-внезапно се сдобихме с покани и то на ред 0 Rolling Eyes

# 175
Аз се чудя за Мечо Пух  Rolling Eyes А то какво ще е всъщност - нещо като театрална постановка ли? Аз бях много навита, но егати цените са сложили  Money  Tired

И за Лорд оф дъ денс гледах. Но, поради същата причина, пак ще отпаднем  Tired

Това лято с този апартамент е ужас  ooooh! Кредита вече е почти на 0, а имаме още разходи  Tired Егати ремонтите  ooooh!

Сетих се, за тази поредица книги. Ох, аз толкова книги съм набелязала, а не мога да намеря време да ги прочета  Tired Сега съм подхванала една друга - Как се отглежда момиче  Mr. Green Още съм в началото, но изглежда интересна. Но аз с тва диване в нас, май трябва да прочета и Как се отглежда момче и да ги изкомбинирам  Mr. Green
В тази връзка, да се похваля, че вечи си купих шевна машина и по график май другия месец ще стигна и до нея  Laughing Като проба съм решила да пробвам едни панталон за Маги  Laughing

И, като за завършек да се "похваля", че Маги след две седмици в къщи лекуване, днес на прегледа ни изписаха тепърва АБ  smile3511 Просто вече ще се гръмна с тези болести. Кошмара ми за яслите се сбъдна отвсякъде  Tired Педито само ме успокоява, че така изграждали много силен имунитет и в ДГ към 4,5-5год спирали с болестите...Дано само да доживеем до тогава  ooooh!

# 176
Охо,аз със сигурност ще се възползвам от препоръките ти Дейзи,много обичам фентъзита...особено поредици,много разтоварващо ми действат.Моята любима е Хрониките на Амбър на Зелазни. GrinningНе казвам нищо ново,но за тези,които не са я чели-препоръчвам. Peace
Приказки чета на Яна,тя много обича,но ги променям...общо взето се получава 50% от автора,50% от мен. Mr. GreenНо няма начин...наистина звучат жестоко понякога за ушите на едно дете.Веднъж заварих майка ми да чете ...Вълкът и седемте козлета  май беше....и като се разчела,как разпорили корема на вълка и после го напълнили с камъни...лошо ми стана...а Яна се ококорила и цялата в слух.... ooooh!
Вчера видях племенничката си на снимка...еййй....толкова русо бебе не съм виждала...русо,та почти бяла му е косата.Ще попитам майка му ,дали няма нещо против да метна една снимка да я видите. Laughing

# 177
Веси, и аз не съм наясно какво точно ще е този Мечо Пух. Приятелка ме нави - каза, че е уникално шоу. Доколкото разбирам от оскъдната информация на сайта ще са някакви страхотни декори, театър, игри с децата CrazyИначе за разходите по апартамента те рабирам. Така са качили цените на материалите, а и майсторите са кожодери. Смотаното ателие от 8 кв., дето го купихме, сега го прави една бригада - замаска, гипс, плочки, зидане на една стеничка и боядсиване /плочките ние си ги купихме/. За това нещо ще ни вземат 2 бона Shockedвчера ме бяха вбесили просто - счупили на третия етаж прозореца на входа, напълнили на един съсед балкона с фасове, а топломера на отрязания радиатор го метнали на друг съсед на балкона, на трета съседка направили черджето пред вратата на гъз, и вчера цяла вечер се точеха възмутени съседи и ни звъняха на вратата ooooh!ами шоуто е, че си поръчахме навес за едната тераса и само за металната конструкция ни искат 3 хилки, а за плоскостите отгоре и поставянето им още не са си казали сумата Shockedнаправо ми иде да се откажа от ремонта или да си сменя професията. За какво ни беше по толкова време да учим, аз тия пари за 2-3 месеца ги изкарвам Crossing Arms

Наде, ето още малко от фаворитите ми - Реймънд Фийст има един много дълъг цикъл, който забравих как точно се казваше, но като го пуснеш в Гугъл ще ти излезе, състоеше се от Войната на студенокръвните, Войната на разлома и още сума ти книги; също Даровете всечовешки, а и наскоро четох една двутомна - някакви Гарвани бяха. Ако искаш може да се видим и последната да ти я там, че другите нямам спомен при найсете ми местения къде ги забутах. Сега две ми седят на нощното шкафче, и само им се облизвам, НО не. Чета само листовки Mr. GreenИначе Хрониките на Амбър ги обожавам, те ме отвориха за фентъзито, така да се каже, преди има няма 15 лета Flutter

Иначе Веси, от книгите за деца много харесвам Фицхю Додсън и Как да приучим децата си към дисциплина. Много методики има, но като ме вбеси малкото, просто издивявам и всичко забравям.

Жужи, количката я купихме от Джъмбо за 40 кинта. Оня ден нашите я извели с нея и аз я прибирам от градинката после. тя обаче явно е решила, че аз освен да я нося на ръце за друго не ставам, та трябваше хем да  влача нея, хем количка да бутам, която с присъщия си китайски характер, вървеше вечно натам, накъдето не я бутам Twisted Evilне можах и да я сгъна, защото бях с чехли, а очевидно, за да я сгънеш трябва да я буташ най-малкото с кубинки, та се и сдобих с рана на крака, но в крайна сметка не я сгънах Twisted Evilважното обаче е, че баба ми е доволна от нея и й върши работа на женицата.

# 178
здрасти!

относно оръжията-играчки, иван има един пистолет, пиюкащ и светещ, според него става само за пъхане между пръстите на краката и светкане там, не знам от къде му хрумна. една леля му го подари, други такива няма да види де...

приказките...далече е от тях още, едвам изтрайва дядо дърпа ряпа до края, но обожава разкази по картинки и всяка вечер четеме книжки по този начин, всеки път е различно и той много се кефи...последно време се включва много дейно в разказването

цунки

# 179
Привет мацки!!!

Ей никво време не ми остава да драсна два реда тия дни ! Sad

Наде честита племеница!!!  Hug

По темата: игра4ки оръжия нямаме, не проявява интерес. По прицип съм против този тип игра4ки. За приказките 4етем много : червената шапка, пепеляшка и т.н гледа филм4етата също, според мен са доста модифицирани и т.н насилие е сведено до минимум. Освен това като 4етем приказки ги променям. Все пак не всичко е розово в тоя всят и не всички за готини и добри, така 4е не мисля 4е им влияят зле.  Филм4етата за пепеляшка и червената шапчица се гледат до откат.

Денерис, уелкъм агейн Simple Smile Не ми говори за майстори и цифрите които обявяват  ooooh! сега нали това ни е на главата с ресторанта на морето  ooooh! Слава богу 4е поне му се вижда края.

За Мечо Пух - аз съм навита, от къде се купуват билетите?

За събота аз отпадам, утре отивам малко (за 1 ден) на Пчелин с Анна-Мария и сестра ми, да се попе4ем и поплицикаме Simple Smile

И последно да ви кажа къв хит е едно колело без педали при Анна-Мария от 5 дни - не слиза от него, страшна фурия е, пази равновесие, супер се справя, за сега не е паднала, много е готина Simple Smile

Ето какво представлява колелото 
http://store.likeabikeusa.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD … tegory_Code=BIKES

Общи условия

Активация на акаунт