Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 май 2008, 17:48 ч.

Споделете мнение - баба и бебе

 • 2 339
 • 51
 •   1
Отговори
 • Мнения: 51
Имам бебе на 3 месеца  и понякога ми се налага да излизам да върша лични неща - правим ремонт на ново жилище и не е добра идея да мъкна бебка с мен навсякъде.
Тъй като имам пререкания с майка ми, която общо взето гледа бебчето не повече от 3-4 пъти месечно, моля ви споделете как е редно според вас - да идва тя вкъщи да го гледа или да го водя у тях?
Аз искам да идва у нас - тъй като все пак всичко за Вики е тук, тя се чуства спокойна вкъщи и т.н.
Според нея не съм права.....
А и въпреки, че имам котка, която не пускам при бебето се притеснявам да я давам при нашите. Там има и куче и коте - и няма място на което те да не ходят.
Та моля ви за съвет. Аз ли съм в грешка и прекалявам или съм права и все още бебчето е малко да ходи на гости?

# 1
 • Мнения: 2 131
Според мен, по-добрият вариант е майка ти да идва у вас.
При нас е същата ситуация. С тази разлика, че нямаме пререкания на тази тема, а и живеем наблизо с родителите ми. У тях има куче и Алекс е ходил 1-2 пъти досега. Те идват у нас.  И майка като го гледа също тя идва у нас - какъв е смисълът да разнасям дрехи, памперси, манджи, играчки и т.н.

# 2
 • Мнения: 351
Моето мнение е че е по хубаво майка ти да идва у вас.Там ще е по удобно за детето.Все пак то е най-важно!
Аз също съм казала на свекърва ми и свекър ми да идват да виждат детето в къщи а не да им го водя в тях.
Хем сме по големи...там просто няма условия! Peace
Пък и защо трябва да мъкнеш багажи....

# 3
 • Мнения: 51
Понеже и аз мисля, че е по-добре така, а от няколко дни имаме супер пререкания - трябвало да се съобразявам с нея, та реших да ви питам да не би аз да прекалявам и да бъркам.
А като си помисля, че след 5-6 месеца трябва да се връщам на работа се плаша тогава какво ще става.....

# 4
 • София
 • Мнения: 917
Естествено, че ти си права Peace, но с бабите в повечето случаи не се излиза на глава. Казвам го от собствен горчив опит Rolling Eyes

# 5
 • Мнения: 1 844
по-добрият вариант е майка ти да идва у вас.няма спор.

# 6
 • Мнения: 27 525
Аз искам да идва у нас - тъй като все пак всичко за Вики е тук, тя се чуства спокойна вкъщи и т.н.

Аз пък мисля, че едно бебе на 3 месеца ни най-малко не осъзнава къде се намира   Grinning Намерете компромисен вариант, но няма нищо лошо бебето да ходи при майка ти  Simple Smile

# 7
 • Мнения: 2 473
Незнам доколко форума може да ти помогне в решението къде да се гледат бебка и баба.
Това си е вашо лично решение.
Когато започнах да давам сина ми на майка ми,за да го гледа за по няколко часа,а после и за 1-2 дни,оставих на нея решението къде ще и е по-удобно.Все пак я натоварвам с грижи за бебе,нека тя реши къде би и било по-добре.А за бебето няма особено значение.Забелязала съм,че дори когато сменят средата,децата се чувстват по-весели и жизнерадостни.Гледат всичко с интерес.
А за кучето и котката родителите ти ще направят компромис.Със сигурност няма да пускат животинчетата при детето Grinning

# 8
 • Мнения: 51
За съжаление няма да направят компромис - ще ги пускат и най-много да не ми казват първоначално - имахме спорове още докато бях бременна.
А за другото - със сигурност усеща и разбира къде се намира - няколкото пъти вече съм я водила на гости и плаче. В момента в който си дойде вкъщи и става весела и щастлива.....

# 9
 • Мнения: 468
Всичко си има цена. Ако условията на майка ти те притесняват толкова много би могла да наемеш някой да гледа детенцето- сега за няколко часа, а по- късно за колкото се налага. Не смятам, че е редно да си толкова неотстъпчива, особено след като ти имаш нужда от помощ. Каквото и да решиш ще бъде най- доброто, защото ако ти си спокойна като я оставяш и малката ще се чувства добре. Успех!

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 14 960
Много е просто. Тя ти прави услуга. Както й е удобно, така. Ако не ти изнася - наеми си гледач/ка. Ако не можеш, няма как, ще трябва да се  съобразяваш с предпочитанията на човека - в случая майка ти - който е готов да ти направи безплатна услуга.

# 11
 • Мнения: 9 973
по-добре у вас,спор няма....

# 12
 • Мнения: 9 817
По-добрият вариант е майка ти да идва у вас.
Бебето може да е още малко, но ще се чувства определено по-добре, когато е в позната обстановка.

# 13
 • somewhere over the rainbow
 • Мнения: 2 738
Аз искам да идва у нас - тъй като все пак всичко за Вики е тук, тя се чуства спокойна вкъщи и т.н.

Аз пък мисля, че едно бебе на 3 месеца ни най-малко не осъзнава къде се намира   Grinning Намерете компромисен вариант, но няма нищо лошо бебето да ходи при майка ти  Simple Smile
Абсолютно Peace
Когато искам свеки да гледа малката, я питам къде иска тя - обикновено я караме у тях. Не виждам проблем, а и за детето е добре да сменя обстановката. По-добре днес да поплаче малко, отколкото на 4 год. да не иска да стъпи у баба си Naughty

# 14
 • Мнения: 953
Когато някоя от бабите идва да ми помага и гледа Вики, задължително са в нас.
Бабите проявяват завидно разбиране към проблема - дъщеря ми си е привързана към нейното креватче, картинките и обстановката в детската стая там се чувства сигурна и комфортно.
Сега е времето когато й изграждаме навиците - да заспива сама, да ходи на гърне, да бъде малко по самостоятелна - в този момент смяната на обстановката би била крачка назад.
Само че тя е на 1г и й прави силно впечатление всяка промяна на обстановката. Ходим на гости при бабите разбира се, интересно й е там, но си е спокойна и спинка само в нейната стая.
Бебче на 3м не би обърнало толкова внимание като спи в количката макар и в непозната обстановка.
 Мое лично мнение е че е най-добре бабата да идва при детето, а не обратното.

Общи условия

Активация на акаунт