Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 532
Здравейте,накратко ситуацията е следната:
Завеждам детето си в Патиланци и го пускам да играе в малката джунгла.Там я водя от съвсем малка и тя си го познава както площадката пред блока.Буйна е ,доста активно си защитава играчките и наистина съм я забелязала,че бута децата по площадката,за което всеки ден й обяснявам ,че не трябва ,карам й се и т.н.
Та значи.......виждам как друга майка удря моето дете и започва да му се кара доста настървено.Не бях видяла какво точно е направила моята,но каквото и да е НЕ МОЖЕ ТЯ ДА Я УДРЯ!!!!Нейното дете дори не плачеше.Най-вероятно моята го е бутнала или му е взела някоя играчка.Само да отбележа ,че какичките,които трябва да гледат децата никакви ги нямаше ,беше останала само една,която от край време съм я забелязала ,че не обръща никакво внимание на децата ,а само си пише нещо или си приказва.
моята реакция беше съответно да отида да се разправям с тази майка,която смята от позиция на силата да си защитава детето от друго 2 годишно,което му е взело куклата.И ми обяснява,че не било възпитано,че не било социално и не знам си какво.............а точната дума е буйно.Но моля ви кажете ми вие как бихте реагирали на това?


P.S. Аз мисля,че поредицата от действия на другата майка трябваше да са:
1.Отстранява своето дете ,ако моето го притеснява след като само тя е там от двете ни и аз не съм видяла какво е станало.
2. Вика някой от персонала да го помоли да поеме моето дете след като не знае кой е родителя.
3.Търси родителя ,за да си поеме той детето.

# 1
 • Мнения: 3 447
Ако знам, че детето ми е буйно и склонно към агресия, ще съм на една ръка разстояние от него и ще го следя. Така няма да се налага да се разправям с удрящи майки.
Не оправдавам по никакъв повод удрянето на чуждо дете, разбира се, но ми е писнало други деца да удрят и разплакват моето, а майките им спокойно да си пият кафе и да не реагират.
П.П. Моето дете е буйно, защото тича, скача, непрекъснато е в движение, мята се да прегръща другите деца, но никога не е удряло, не е блъскало и не е дърпало яростно чужди играчки. Добре е да се прави разлика между "буйно" и "агресивно", защото за мен не е едно и също.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 079
Съгласна съм с Дона! В нашата градинка има едно момиченце доста палаво, но таткото (той я гледа) предупреждава, че бута и хапе децата и винаги е неотлъчно до нея. И мисля, че това е правилното поведение.

# 3
 • Мнения: 38 096
Не съм агресивен човек, даже напротив, но в този случай ще й плесна един шамар.

В Патиланци настилаката е достатъчно мека, за да предотврати нараняване при падане от бутане ...

# 4
 • Мнения: 2 450
Абсурд е това!  #Crazy
Моето дете имаше проблеми между 2 - 3 годишен и дори е хапал други деца , аз съм тази, която трябва да му се карам, ако друга майка го беше сторила, не е истина го какъв скандал щеше да се стигне.
И него са го удряли жестотко и хапали, никога не съм си позволявала да ударя чуждо дете.
Недопустимо е!

 

# 5
 • Мнения: 532
Значи аз не мисля ,че трябва да си седиш и да гледаш как твоето дете удря другите и аз никога не съм я оставяла безнаказано да го прави,нито пък някога съм си седяла,все съм на крака.Но в конкретния случай какичките са там да се занимават с децата .Влизат само родителите на най- малките,които не могат още да се справят сами.А и тя спокойно си возеше едно слонче и никого не закачаше.

Все пак и двете не ми казахте : Дори моето нещо да е направило трябва ли някой да го удря?Другата майка можеше да се обърне към какичките ,да потърси родителите,дори да се скара ,но не и да го удря.
Моето дете не бие другите деца ,закача се с тях , пази си своите играчки, но забелязвам ,че и другите деца на нейната възраст правят точно същото.Винаги й обяснявам,че не трябва да закача,карам й се когато я видя.Не я оставям безконтролно да си прави каквото й дойде наум.

Аз също никога не съм си позволявала дори да се карам на чуждо дете,а моето доста са го удряли по-големи и са го блъскали.Винаги го взимам и го отвеждам настрани.

# 6
 • Мнения: 3 804
щях да и вдигна скандал-как така ще посяга на 4уждо дете,и то 2 годишно/колкото и агресивно да е/-можела е да потърси майката и да поговори с нея
а пък и дори да си била до детето си еджва ли би успяла да предотвратиш сблъска м/у децата.Голямата ми хапеше и предупреждавах веднъж седим с една майка и децата играят буквално пред нас-за секунда другото моми4енце беше ухапано-добре де щом децата са агресивни-да ги затваряме ли newsm78
после тя тръгна на у4илище-там имаше проблеми с по голямо дете,но никога не съм си и помислила да отида и да ударя детето-напротив говорих с родителите

# 7
 • Мнения: 532
Ама моето дори никога не е хапало."Агресивността "й ,ако това е агресивност се свежда само до пазене на колелото ,което й купихме наскоро  ( не дава никой да сяда на него ) и понякога когато е на пързалката бута децата по-бързо да се спускали,което нито един път не съм я просто гледала,а все съм там и й се карам и тя спира като й викна.Това е.Друго не е правила.

В случая другото дете не плачеше и понеже видях ,че моето беше седнало в една количка предполагам ,че е бутнало нейното дете ,за да седне първа,както прави и когато бърза за някоя свободна люлка например.

Но пак казвам каквото и да е направила , НЕ МОГА ДА ПОЗВОЛЯ ДА Я УДРЯТ!!!!

# 8
 • Мнения: 1 593
Не знам моето мнение е че каквото и да са направили децата никой възрастен няма право да удря дете а да не говорим чуждо  #Cussing out ! В крайна сметка какво разбират тези деца ако някое дете удари моето дете ще отида при него и ще поговоря с него, че така не се прави и че не трябва да се бият! А ако някоя си девойка се осмели да удари детето ми  Thinking не знам как ще реагирам ама може да си тръгне и тя разплакана  #Cussing out все пак аз не съм си удряла детето и не бих позволила някоя си нервачка да ми бие детето...

П.С. Другото което е ще се разправям с девойките гледащи ги в детският парк (или директно с шефовете им ) в крайна сметка за това им се плаща...

# 9
 • Мнения: 3 804
.

Но пак казвам каквото и да е направила , НЕ МОГА ДА ПОЗВОЛЯ ДА Я УДРЯТ!!!!
права си,а и не забелязах някой да обвинява детето ти

# 10
 • Мнения: 4 371
Ще й счупя ръчичката, дето много шава Crossing Arms

..........а майките им спокойно да си пият кафе и да не реагират.
Ами случаят не е такъв както се вижда.

# 11
 • Мнения: 1 447
Каквото и да направи детето не мисля,че някой има право да го бие.Може да потърси родителя на детето или някой от персонала.
Моята дъщеря е много кротка и много пъти се е случвало да я ударят,блъснат,но аз никога не ходя да бия чуждите деца.Даже и не
се разправям с родителите.Все пак са деца това е нещо нормално да се дърпат за играчка,бутат за нещо.

# 12
 • Мнения: 1 312
Не бих ударила в подобна ситуация.
Мисля,че нямам това право.
Но не се заричам да не го правя никога-била съм свидетел на гадно,агресивно,умишлено дразнене на 3-4 хлапе от страна на 12-13 годишен батко.
Ако хлапето беше моето,баткото щеше да го отнесе.Не веднъж.

# 13
 • Мнения: 1 092
В никакъв случай няма право да удря чуждо дете!
Ще отвърна на удара ,колкото и грозно да звучи това!!!
И двамата ми синове са големи хали, но аз определено обръщам внимание на това и "не си пия кафето".


Наскоро сме в парка.Единия ми син е луд по люлките и съответно веднага отива да се люлее.
Все още му е трудно да се залюлява сам и затова първо се качва с крака / прав / на люлката и след това сяда.
Съответно си забърсва седалката която евентуално е изцапал Mr. Green.
И една такава баба,дет' нейното внуче е златно и т. н. ,застанала пред мен и изкрещява по детето МИ:"я слезни веднага ,, децата сядат там!!!!"
Аз  #Crazy Close
Викам и на тая.....извинявайте,според вас той не е ли дете????????????
Тя  Embarassed Embarassed Embarassed
И при положение че аз седя там,и тя ме вижда да разговарям с децата си,ми казва моля,че от къде да знаела къде е майка му.....
Че като я почнах,бащата на детенцето,около 1-2 годишно, направо човечеца потъна в земята.

Не понасям такива кокошки!!!!!!!!!
Да направя забележка ако положението е сериозно и ако виждам че реакция на родител липсва,мога,да!
Но никога и да ударя!

Извинете ме за дългия пост!

# 14
 • Мнения: 2 908
Бих я ударила нея #Cussing outТова в кръга на шегата.Не бих я ударила,но ще и наприказвам такива,че ще ме помни #2gunfireОт друга страна не знам къде си била ти(към авторката),защото дъщеря ми е доста буйна от сега,доста блъска другите деца и им краде играчките,но аз винаги съм до нея и се карам като видя да прави така-ако сме на площадка или на гуменият батут съм до батута и гледам какво става,а не пия кафето някъде седнала.Така ще правя и нататък,защото на никого не му е приятно да му блъскат и бият детето,което обаче не оправдава шамара на онази майка към твоето дете Naughty

Общи условия

Активация на акаунт