Преz СЕПТЕМВРИ вън сме всички с новите колички!

• 13 573
  • 307
  •   1
Отговори
# 120
Аз да си призная не говоря на моята бебка!! Embarassed EmbarassedНо моят мъж и приказва непрекъснато и и пее  ooooh! ooooh!Майка му от както го излъга че пеел много вярно и той не се спира! #CrazyПее и химнове на любими отбори и на метъл групи ooooh!Горката ми щерка!!!Когато и говори и пее тя се кротва/не че е много буйна де/Мисля си че е време и аз да започна да и говоря по малко поне но ме е срам някак си!!!На ум някой път и казвма по някоя дума ама не смея на глас

# 121
Значи за татковците аз до колкото разбрах като ви приемат в приемното долу ще ви задават въпроси разни попълва се документация и там ще си кажете на място че искате той да е при вас казаха че има отделна зала в която ви местят обаче до колкото аз разбрах всичко се решава на момента но няма проблем ще присъства ако има желание.Забравих да кажа за вип стаите че са 35лв.на денонощие.
Значи в момента в който отидете с някакви болки те ще ви питат имате ли някакви предпочитания.Бяха много мили всички които ни обясняваха.И така айде лека на всички Hug Hug Hug

# 122
  • София
Значи за татковците аз до колкото разбрах като ви приемат в приемното долу ще ви задават въпроси разни попълва се документация и там ще си кажете на място че искате той да е при вас казаха че има отделна зала в която ви местят обаче до колкото аз разбрах всичко се решава на момента но няма проблем ще присъства ако има желание.Забравих да кажа за вип стаите че са 35лв.на денонощие.
Значи в момента в който отидете с някакви болки те ще ви питат имате ли някакви предпочитания.Бяха много мили всички които ни обясняваха.И така айде лека на всички Hug Hug Hug

Благодаря ти за разясненията. Мисълта ми беше да не стане така, че да отиде човек да ражда и да се окаже например, че залата за татковците е заета Laughing....явно ще разчитаме на късмет.

# 123
А няма ли как да се уговорите с лекаря който ще ви изражда че желаете таткото да присъства????
Моя доки от сега знае че ако е нормално мъжо ще е с мен!!За да няма изненади де!!Ама мисля че е най-добре да се спомене и да се има в предвид! Hug

# 124
Ехооо, добрютру Hug Как спахте днес? Аз блажено не съм се будила цяла нощ Heart Eyes Ама то след вчерашните ревове и тръшкания Confused Не ви казах... ама вчера се смлях да плача... Защото като чакахме Сияната по това време всичко беше готово. Бяхме поприключли с ремонта, знаехме от къде ще купим скрин, дори май вече дрешки бяхме започнали да купуваме... А сега - не мога къщата да си оправя Sad И то не защото толкова ми тежи, колкото не обичам сама да върша нищо. Ако има кой да ми говори ще изрина всичко за седмица. И шкафовете ще пренаредя, и всичко..., ама като съм сама ми е толкова пусто и гадно... и като му дръпнах един рев Cry Накрая се утешавах с любим любовен роман Grinning
Що се отнася до говоренето. Точно вчера обяснявах на бебето как и двете ще се справим. С къщата, с нарежането, с раждането... Винаги й обяснявам коя е най-добрата позиция, за да мине леко раждането и й я показвам по външната страна на коремчето. Вече й показвам и пътя, по който ще трябва да излезе. Още не съм започнала ефективно да й обяснявам за излизането, но малко по малко навлизаме в тази фаза Heart Eyes

# 125
Добро утро и от мен  Hug Аз ще съм много кратка, т.к. няма да имам достъп до нет през деня до края на седмицата и само ще ви чета вечер  Sad
Асенце,  знам че всеки си има такива "плачливи" моменти и явно това е начин да се очистим от някакви натрупани неприятни емоции  Hug Да знаеш, че много те гушкаааам  Hug
Да кажа сега за МД  Wink Първо ми беше много приятно да се запозная с Мишленце и Пееща на живо  Hug Абе, хубава дружинка сме си септемврийската  Hug
Иначе виждам, че Пееща е разказала как стоят нещата.
sweetkids_mama, наистина всичко се решава на момента. Ако имаме късмет и няма други татковци предполагам, че ще го пуснат да присъства. Иначе има 4 предродилни зали - една с три легла и три с по две легла. Разделени са със стъклени стени помежду им и не знам като са пълни дали ще пуснат татковците  newsm78 Иначе, за да присъства таткото плаща 35 лв.
МД работи с банките за стволови клетки (ако някой се интересува).
За мизерията в родилна зала няма смисъл да говоря, но не е нещо по-различно от другите държавни болници. 
На 12-тия етаж е по-добре. Това, което ми направи изключително гадно впечатление е отношението към кърменето  Sad На втория час ти дават бебчето, което е добре, но от там нанатък се минава на старата песен: през колко часа да го храниш, по колко време да го държиш на гърда и т.н. Залагат много на пробното кърмене. На мен ми се видя адски стресиращо, че акушерките, срещайки майки по коридора, първото нещо което ги питат е "колко изсука".  Не знам дали съм права, но ако трябва да вися с бебчето по цял ден на кантара, хич няма да ми текне кърма  Sad Аз сега като вися да видя колко съм напълняла и само качвам, а като спра да се меря и всичко си идва на място.
На 12-тия етаж има сепаре, където таткото и другите роднини могат да посещават мама. Иначе таткото го обличат и го пускат в стаята още на втория час. Казаха, че не е много желателно да се мъкнат "бабите"  Joy
Иначе помагат за къпане, обличане, кърмене, мажат бебчетата и т.н.
Дават вода, подсладена вода и Хумана  #Cussing out Но явно на всякъде е така.
Ох, ми много дълго стана и се надявам да не съм ви отегчила и да съм била от полза  Hug
Последно - за багажа за родилното - общо взето по списъците, които съм виждала в нета.
Момичета, желая ви хубав ден  Hug  Hug  Hug

# 126
Ха, добрутро и от мен! kaffeetrmker_2

Мирка, не спирам да се смея с притесненията ти за секса след раждане  Laughing. Ама разбира се, че никой не предвижда секс докато не са спрели лохиите, а дотогава и шевове да е имало - и те ща са зарастнали и нищо няма да боли. Пък и не е задължително да има кой знае какви шевове и бродерии. Аз с първо нормално раждане имах само едно външно шевче, което падна на 7-ия ден и никакви болки. Слушай такива като мен, а не страхотиите за по 15-20 шева и се настройвай и при теб да е така. Да знаеш, че автотренинга много помага! Аз се бях настроила, че раждането ми ще е леко и така и стана. Сега се настройвам да нямам и един шев дори и да съкратя времето. И Асето е безкрайно права - наистина и двамата ще сте много по-всеотдайни!

Асе, мога само да те прегърна виртуално  Hug! Като ти е криво, пък плачи си, какво толкова, по-добре да изкарваш лошите емоции и да ти минава, отколкото да ги задържаш! Аз пък най-много работа мога да свърша като съм сама, особено и ако някой преди това ме е ядосал - ела ме виж, като хала съм afwitch!

# 127
Елсии Hug Искам и аз така - да мога да върша работа докато съм сама. А тогава не намирам мотивация. Все си казвам - ей сега ставам... и минава половин час.. После - ей сега отивам до тоалетната и почвам..., ама само да погледна форума и хоп - два часа ooooh! И така - ей го половината ми ден минал Confused Сега говорих около 30 минути по телефона. При това почти монолог, защото имам една майка с доста интересна следродилна депресия, която е убедена, че детето й не иска да се храни Confused И й дръпнах една лекция за приоритетите, подреждането им и целите... Май съм си объркала работата. Щеше да ми е къде, къде по-полезно да завърша психология Wink Ама пусто все не виждах смисъл. А то имало, ама кой да ти знае Grinning
Соничка, що само вечер ще имаш достъп? Аз тъкмо гледах, че в четвъртък го дават да се разваля времето и мислех да си спретнем пак едно обядче във Ветрило Hug Дано поне да е по-хладничко Wink

# 128
Здравейте мамчета,

Отдавна не съм писала, ама много се шматках натам-насам. Ходихме до Прага с моя човек да разходим тумбачето и много добре ми дойде. По-късно ще сложа някоя снимчица.

Аз се включвам с два конкретни въпроса:
1. Празниците минаха, времето е хубаво - няма ли да си спретнем една срещичка в парка, аз пак за картофки и биричка съм се размечтала Simple Smile Какво ще кажете за тази събота или неделя?

2. По повод къпането на бебето - аз понеже нямам никакъв опит и това е едно от нещата което ме притеснява, как ще се справям, а пък и не ми се иска да разчитам на баби, видях в един сайт много интересна ваничка http://www.tummy-tub.de/, моля по-опитните, дайте мнение, това ефективно ли е за къпане, защото за комфорт на мама и бебе е ясно, че е ок. На мен идеята ми допада, но искам да чуя и вашето мнение. Гуш на всички Hug и до скоро виждане cheers

# 129
Unique, аз лично не съм ползвала такава ваничка (то е по-скоро кофа), но съм чувала от много акушерки да ги препоръчват, заради ембрионалната поза на бебето във водата. Намалява се по този начин самия стрес у бебето по време на къпане, защото при нормалната позиция по гръб имат усещането за пропадане и някои за това плачат.

# 130
Юник, на мен много ми допадаше идеята за такъв тип корито, но това преди да се срещна с нашите проблеми Wink Сега знаеш съм решила да процедирам по различен начин с къпането. Лично аз бих се притеснила от това да се държи детето за врата Confused Ако има други начини - примерно през раменцата - ОК, но за врата Naughty Прекалено сме неопитни за такъв тип къпане Peace Още повече, че тук в България това не е практика и няма кой да ти покаже и да те напътства как да го направиш правилно. Това са моите опасения и моето мнение. Ако все пак се придържаме към теорията за всекидневното къпане по-добре е бебето да ес къпе на ръка и да не се обръща по гръб Peace В крайна сметка бебетата НЕ са мръсни, нито потни, нито овъргаляни в кал и пръст. Водата, която се стича по гръбчето е достатъчна. Ако отдолу има още водичка може да се натопи като жабче и пак ще е изкъпано Simple Smile
Иначе, при обръщане по гръб у бебето се събужда чисто бозайническия инстинкт за защита на коремната област. Знаете,ч е при бозайника коремът е най-слабото място. Често позата по гръб изнервя бебетата и ги плаши, появява се един специфичен рефлекс - изглеждат все едно искат да прегърнат въздуха - всъщност това е хватателен рефлекс, с който биха се захванали и задържали за каквото им попадне точно като маймунчетата, които се стискат и висят по майките си.
Така че, ако все пак сет решили да причинявате този ежедневен дискомфорт на себе си и на бебето, по-добре се придъжайте към чисто акушерското държане на ръка. Така хем вие сте сигурни за бебето, хем то се чувства по-спокойно, обгърнато от вашите ръце Grinning

# 131
На мен снощи ми се зависвят докато се разхождахме с мъжа ми ама мн силно. Бая се стреснах, и дне с пак съм като замаяна незнам дали ще изкарам целия ден в офиса. Може и кръвното да ми прави номера знам ли........ ще пийна 1 айрян да видим дали ще има разлика.  За пръв път ми се случва така  от както съм бременна.

# 132
  • жителство на место
гледах марта вачкова- темата беше бременността
ще виразкажа една весела история: вървят бременна майка с момиченцето си.
Детето пита: "мамо какво имаш в коремчето?
тя казва: бебенце
детето: ти обичаш ли го?
майката: да много го обичам
детето: ама много много ли обичаш?
майката: да много го обичам
момиченцето: ами като го обичаш много защо си го глътнала?'' hahaha

# 133
Здравейте, мами!!!! По едно обедно кафенце -  kaffeetrmker_2 и
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на mari_p!!!!
  bouquet newsm51 newsm44 smile3521 newsm59 nbirthday  Gift  party023
Много здраве, щастие, късмет, приятно и красиво раждане ти желая!

# 134
Ооо, имаме си рожденичка Hug Мари, честит ти най-личен празник!!! Пожелавам ти здраве и любов, а когато му дойде времето да дадеш живот на здраво и усмихнато бебоче Hug

Беба, може от кръвното да е. В комбинация с жегата може да изиграе лоша шега Peace Не само пробвай с айран, ами си го попийвай системно Grinning
Май нейм, много приятна история Wink Аз обаче, от чисто майчинска гледна точка бих се питеснила, ако момиченцето ми вече говори, а не знае, че бебетата не се гълтат Peace
Сега вече съм сериозно на тема раждане. Чета и се образовам. Явно оргазмът пир раждане не е никак рядко срещан. Надявам се всички тук да се похвалим с по едно оргазмено раждане, когато дойде моментът Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт