ДЕКЕМВРИ още е далече, но бързичко расте малкото човече!

• 19 504
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, мами  Hug
Елмина, честито! Желая ти винаги да се обичате силно с твоето момче   bouquet
Пенкова, леко бременеене и да преживееш най-прекрасния сватбен ден на 28.06 - без никакви неразположения   bouquet
Йойоана, Есес, честити пораснали бебчета  Hug
Аз се върнах от командировката снощи в 1 ч и сега не знам на кой свят съм. За щастие полетът мина добре - нямах оплаквания. Сега нямам търпение да отида при доки, за да се уверя, че бебо е добре  Praynig  Praynig Мисля да не летя повече, много се притеснявам
Уондъргърл - и аз съм със сенна хрема. Направо се побърквам! Нищо не смея да приемам... Чудя се дали да не попитам в аптеката дали не предлагат нещо хомеопатично, което да е подходящо за бременни  Thinking
Инвисибъл, заглавието, което предлагаш много ми харесва  Peace
Чета ли чета мнениета ви за Фм и не мога да реша - мисля, че ще отида 19-20 седмица при Димитрова  newsm78

# 121
А някой записал ли е ФМ при д-р Марков?

# 122
Ето и едно предложение от мен:
" Нека Господ с нас върви и ДЕКЕМВРИ със здрави бебета да ни дари!"
Много е хубаво Peace

Есес, и аз така - днес ни е щастливия петък Simple Smile
Пенкова, добре дошла и безпроблемна бременност.  Hug

# 123
  • София
  Може ли и аз да се запиша при вас! Моят термин е на 25.12.2008г. и това ми е втора бременност. Имам си момиченце на 7г. казва се Мая.

# 124
Здравейте момичета!
Добре дошли на новозаписаните бъдещи мами!Леко бременеене и от мен!
Аз на 05.06 ще отчета 12 гест.седмици живот и здраве, да ви кажа вече взе да ми поразминава гаденето и лошото, и като изключа, че днес припаднах в лабораторията след като ми взеха кръв от вената за трети път, другото е наред.Лежах до обяд и сега поработвам.Другата седмица съм на преглед, дано това от днес не се е отразило на бебето  Praynig .От мен чао и приятни почивни дни на тези, които ще почиват...  Hug

# 125
  • София
Здравейте! Още една нова мама се записва. Термин на 25.12., първо бебе Simple Smile Но вече маха доста активно с ръчички в тумбака, вчера го видях на ехографа. Поздрави!

# 126
Знаете ли, аз не съм попитала колко струва прегледа ми при Димитрова. Както и дали може да ми направят клип и снимки 3Д.Сега ще звъня.
Ето!
Фетална 50 лв
+доплерово засичане = 60 лв
+клипче = 70 лв
+снимки на 3Д = 80 лв
Или за 80 лв правят всичките тези нужни и глезанчести неща. Ами стига да имам 20 лв ще додам, за да имам всичко, да дойде денят само!

Миналия път влезнах при Димитрова и тя на излизане ми каза - 50 лв. Е, нали беше 60? И тя тогава ме попита и доплер ли искам, върна ме, отново ме гледа, замери и така. Явно трябва да се казва на лекарката лично като влизаш за какво идваш. И сега по телефона ми казаха, че те няма да запишат за какво отивам, лично да си й кажа като влизам какво да прави.
 Аз бях с 2-те баби миналата бременност- голяма картина - майка ми и свекърва ми, които бяха толкова въодушевени от това, което се вижда, че после месеци се хвалеха колко красиво било момчето и ква пишка имал. Димитрова даже ни я снима, за доказателство. hahaha

# 127
  • София
а какво е това доплерово засичане, за първи път го чувам?

# 128
Доплер се включва, за да се проследи кръвоносния поток от плацентата към бебето и обратното. Доста е важно, поне според мен. Един вид замерва се притокът на кръв , те си знаят как, включват опция 3Д ако не се лъжа, защото става цветен образа. Но няма значение дали е 3Д или не е , Доплер е добре да се направи.

Първоюнски идеи:
ДЕКЕМВРИйската тайфа расте, в нас живее мъничко дете!

Балони, песни и дъга радват ДЕКЕМВРИЙката сега!

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 18:19 от Чаено момиче

# 129
И аз се записах във Фемина за ФМ.Ще ходя на 11.06. в 13 седмица.Мен ме записаха при някаква д-р Врагалева,вероятно защото съм към ЗОФ Доверие и едва ли не ме броят ,че отивам безптатно.Ако някой знае нещо за тази докторка моля да напише.

А също дали ще пуснат 6-годишната ми дъщеря с мен,понеже няма на кого да я оставя да я гледа.

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 19:42 от neda.dikova

# 130
Искам да ви попитам- кога оживява бебето Thinking това е израз на моята докторка  Grinning каза ,че когато бебето оживее тогава се спирало да се повръща и да ти е кофти newsm78

# 131
  • София
Здравейте Simple Smile

Добре дошли на новите мами!   bouquet

Yoyoana, Eses честито за хубавите новини!  bouquet

И аз днес ходих на първия си преглед в Токуда. Бебчо е добре:) Много е пораснал Simple Smile Маха с ръчички и крачета:) Регистрираха ме и смятам да си следя бременността докрая там.
Чаено момиче, това доплерово изследване на първата ФМ ли се прави или на тази от 18-22г.с.?

# 132
Искам да ви попитам- кога оживява бебето Thinking това е израз на моята докторка  Grinning каза ,че когато бебето оживее тогава се спирало да се повръща и да ти е кофти newsm78

ааааааааааааххх...тези лекари  Laughing извинявай Пенкова, че не ти отговарям на въпроса....направо не знам какъв е този отговор на лекарката ти...но пък се сетих как при моята първа бременност бях при една лекарка, която като установи бременността и като я попитах "А сега какво следва?" и тя ми каза "Сега ще дойдеш след три седмици, за да видим дали е живо бебето"  Shocked и след тези ТРИ седмици /които за мен бяха невероятно дълги/ пак отивам на преглед. Лекарката ме гледа с ехографа и аз чакам...чакам...тя нищо не казва и аз тогава я питам мнмого плахо "А бебето живо ли е?". Тя ме поглежда и казва "Да, естествено"  #2gunfire абе...как да разбера аз, че е и живо и че е и естесвено след онези думи. Та...смених си докторката  Wink
И като прочетох какви преживявания си имала и ти, Стефина, пак се сещам, че има и лекари и лекари. Дано да попадаме на лекари=хора.

Радвам се за хубавите новини, които изчетох. Браво!
Добре дошли на новита мами  Hug
Слънчеви почивни дни на всички   bouquet

# 133
Момичета, все пак нали си знаем - в началото е плоден сак, дали има нещо в него не се знае; после е ембрион, после като си има всичките части и органи става плод, бебе е чак като се роди. Моят пък като го попитах "това ли е главата" той ми вика "ква глава, че то е още купчина клетки" Shocked И аз малко се обидих, Генчева винаги го нарича бебче. Ама всеки е различен, това е.

Доплер на мен са ми правили в 18-22 ГС, т.е. по това ФМ в 13 и ФМ в 18, при второто ходене.Аз не съм ходила на ФМ в 13 миналия път. Сега смятам да дам парите за РБХС, и в 18 да си отида на ФМ. Един вид сега разбирам, че има фетална в 13 ГС. Като се обадих във Фемина ми казаха, че за ФМ се ходи в 18-22.

# 134
  • София
Искам да благодаря на всички кандидат мамчета за подкрепата и разбирането на проблема ми.
Пожелавам на всички Ви лека бременност и безболезнено раждане.
Поздрави.

Общи условия

Активация на акаунт