Отговори
# 420
1. Деца на родители с 90% инвалидност.
2. Деца на родители, които имат друго дете с тежка инвалидност.
3. Деца-сираци.
4. Деца, на които единият родител е починал

Класация по предимства:

1. Настоящ адрес в гр. София от 1 г. - 20 точки (примерно)
2. Деца:
а/ 3 деца и повече и породени-18 т.
б/ 2 деца-15 т.
в/ 1 дете-10 т.
3.  Това са деца сираци, т.е. тази точка влиза в т. 3 по-горе - става въпрос за единия починал родител
4. Близнаци и породени- 15 точки (+ гарантиран прием за двете деца, ако се класират- то се подразбира)
5. Работещи родители- 10 точки
6. Друго дете в същото детско заведение- 5 точки
7. Адрес в района на предпочитаната детска градина- 3 точки 
8. Дете, идващо от ясла- 2 точки

Даже по точка 4. предлагам: Близнаци и породени

# 421
  • София
angelaa а какво значи породени според теб, каква е възрастовата разлика на две породени деца, от много време си го мисля това  newsm78

# 422
Е не е ли смешно, точки за 1 дете?!То е ясно че щом кандидатсваш, значи имаш поне едно дете  newsm78

За ОДЗ и ЦДГ...наистина при предимство по район ще е сложно...в моя квартал има и ЦДГ , и ОДЗ, но повечето са ЦДГ, и това ми е голям проблем сега
При една евентуална карта...попадам в района на ЦДГ, а ако искам в ОДЗ- то ми е доста по- далече по район
Може предимството да е за 1 градина(ОДЗ или ЦДГ по избор) в районната община- например район Слатина, Сердика, И др, а не по квартали и конкретни градини
За да се ползва, ще се удостоверява с настоящ адрес в този район, а предимството по т.1 ще е по постоянен адрес  newsm78

# 423
Деца, които автоматично постъпват в градината без класиране:

1. Деца на родители с 90% инвалидност-ДА
2. Деца на родители, които имат друго дете с тежка инвалидност.-ДА
3. Деца-сираци-ДА

Класация по предимства:

1. Настоящ адрес в гр. София от 1 г. - 20 точки (примерно)-ДА
2. Многодетни семейства (с 3 и повече деца до 18 години)- 18 точки-ДА
3. Деца, на които единият родител е починал- 18 точки-ДА
4. Близнаци- 15 точки (+ гарантиран прием за двете деца, ако се класират- то се подразбира)-ДА
5. Работещи родители- 10 точки-ДА
6. Друго дете в същото детско заведение- 5 точки-ДА
7. Адрес в района на предпочитаната детска градина- 3 точки-ДА
8. Дете, идващо от ясла- 2 точки-ДА

# 424
angelaa а какво значи породени според теб, каква е възрастовата разлика на две породени деца, от много време си го мисля това  newsm78
за мен лично е деца, родени с разлика до 1 г 6 м , считано от датите им на раждане

# 425
Може да излезем с предложение пред общината, да има някакво намаление на данъците, които плащат фирмите, в случай че имат детска градина за служителите си.Това също може са засегне "Прием 2009". Разбира се, много ще е хубаво ако се приеме дотиране в някаква степен на частните детски градини с цел по-поносими такси. Това също според мен има време да се приеме до септември,2009!

# 426
И аз си го мисля същото. Примерно в рамките на 1г. -1 1/2г. 

Е не е ли смешно, точки за 1 дете?!То е ясно че щом кандидатсваш, значи имаш поне едно дете  newsm78

Според мен трябва да има степенуване. Тук става въпрос за анкета и да събереш нужните точки т.е. колкото повече деца имаш толкова повече точки. Няма ли логика  Simple Smile?

Давам само предложения

# 427
не исках да прозвуча грубо, разбрах ти идеята  Peace

# 428
  • София

Според мен породени трябва да се водят такива, които кандидатстват за две последователни групи в градината-примерно: яслена и първа или първа и втора. Защото иначе ще се почне: "ама на моите разликата е 1 година 6 месеца и 15 дни, или 1 година и 7 месеца и пак ще има изключения.

# 429
  • София

Според мен породени трябва да се водят такива, които кандидатстват за две последователни групи в градината-примерно: яслена и първа или първа и втора. Защото иначе ще се почне: "ама на моите разликата е 1 година 6 месеца и 15 дни, или 1 година и 7 месеца и пак ще има изключения.

Съгласна!

# 430
  • София
Ми по същия начин ще реагират и хора, чиито деца са с по-малка реална разлика, но едното е родено декември едната година, а другото януари по-следващата...  newsm78

# 431
  • София
Ми по същия начин ще реагират и хора, чиито деца са с по-малка реална разлика, но едното е родено декември едната година, а другото януари по-следващата...  newsm78
Taка е. Ама нали и сега не е домислен приема за тези групи деца (имам предвид родените в края и началото на годината), та предполагам, че така или иначе ще се промени.

# 432
То вярно, че тогава ще почне едно мерене на години и пак ще има недоволни. Единствено да им носят повече точките е в т.2.

# 433
да нямат предимство Twisted Evil

# 434
  • София
Може да излезем с предложение пред общината, да има някакво намаление на данъците, които плащат фирмите, в случай че имат детска градина за служителите си.Това също може са засегне "Прием 2009". Разбира се, много ще е хубаво ако се приеме дотиране в някаква степен на частните детски градини с цел по-поносими такси. Това също според мен има време да се приеме до септември,2009!
Подкрепям идеята за данъчни облекчения за фирмите, които подпомагат по този наболял проблем служителите си.
Общината няма възможност  кой знае колко места да разкрие, нито пък да предоставя земя за нови строежи.
Максимум. в близките 2 години, да поеме още 1500 деца . А останалите, които остават навън и ще се увеличават в следващите години?
Против съм "спонсорирането" на частните детски градини от държавата.
Създадено един път, такова детско заведение, трябва да има ясна структора и план за развитие, който да е успешен. Иначе....не е ясно каква плява от частни заведения ще се завъди.
Между другото около 25 частни детски градини работят без лиценз. Четох го на сайта на МОН. Така, че прякото спонсортво от общината винаги ще се замърси с много корупция и връзкарски истории

Общи условия

Активация на акаунт