Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 2 952
Големият ми син завърши първи клас в обикновено квартално училище. Като цяло бях доволна, той също  Wink Скоро ви занимавах с това, че май ще ми трябват две жени, когато тръгна на работа, защото една не би могла да се оправи с бебе и второкласник, освен, ако не им е рожденна майка  Laughing
Размислила съм се дали догодина да не опитам, ако намеря места и харесам някое частно училище, да не запиша баткото в такова. Честно казано единственият ми аргумент ЗА е, че така няма да пише домашни в къщи, ще се прибира по-късно и ще обядва извън къщи, та няма да се налага да търся втора жена, а и ще отпаднат някои мои задължения. Знам, че подготовката в Света София е най-добра, но там трудно бих намерила място за второкласник и то ако се справи успешно на тестовете. Имате ли идеи за друг вариант? Ако училището бъде из централната част на града това би му спестило кандилкането из микробусите. Увекинд не е далеч от нас, но аз самата не знам немски, а май там само той е първи език. То, едно чудене мойто  Thinking
С две думи дайте идеи за училища, които са горе-долу из центъра и подготовката им е добра.

# 1
  • Мнения: 3 743
 След като сте доволни от сегашното му училище, защо не го запишеш в частна занималня?
Една приятелка премести сина си в друго училище във втори клас и детето доста трудно свикна с новите си съученици, дори си мислеше да го върне в старото.
Успех!

# 2
  • София
  • Мнения: 2 952
... защо не го запишеш в частна занималня? ..
За съжаление в училището му и в района няма частна занималня. В редовната занималня са 35 деца, които прекарват времето от 8 до 5 на чиновете си с изключение на ходенето до стола по обяд.
Имам и бебе, което през есента ще навърши годинка. Когато се върна на работа една жена не би могла да се справя с двамата - да прибира баткото от училище в най-студените месеци, да гони прохождащо диване, да помага за домашни  Confused
Ако бъде в частно училище ще го връщат с микробус след 17 часа и жената би могла да се грижи за двамата докато се приберем час-два по-късно. Затова обмислям този вариант. Просто когато го записвах в държавно училище нямах представа или по-скоро подцених това, че той също е дете и има нужда от известно внимание и помощ след като се прибере, че някой трябва да го прибере от училище и т.н. Миналото лято мислите ми бяха другаде, бях бременна и явно планирах доста краткосрочно.
Никой ли няма идея за частно училище, което да не е извън града  Sad Моля, помагайте да измисля нещо ooooh!

# 3
  • Мнения: 1 164
Аз съм в същото положение - с бебе, което есента ще е на годинка, затова предпочетох да запиша баткото на предучилищна там, къдетопосле би продължил. След дълго умуване /е, май не беше кой знае какъв избора/, избрах Света София. И аз чух, че там наистина се учело. Детето ходи един ден пробно, да го наблюдават и решиха, че могат да го приемат, но ме предупредиха, че при тях натоварването било "много голямо" и някои деца не издържат /?!/. Та така... То, май излиза, че всичко опира до спокойствието на мама и тати - детето ще е нахранено, ще се е подготвило, ще го возят напред-назад и т.н. Дано да съм направила правилният избор. Май с нищо не ти помогнах, но не се сещам за добро частно у-ще в центъра. Успех, все пак! А, само да вметна, че ходих да гледам училището в Горна баня и Дойче шуле - с по една дума: за първото - цифромания, за второто - супер мръсно и неуредено, направо не ми се вярваше какво виждам!!!

# 4
  • София
  • Мнения: 2 952
Надявам се, че ще останеш доволна от Света София, имам приятелки с доста по-големи деца, които вече са в гимназиалния курс, но преди това учеха там. От тях знам за това училище. Наистина се учи здраво, но те пресяват децата и щом твоето е било одобрено не се съмнявай, че ще се справи.
Да ти призная, че ти завиждам за избора  Embarassed Къде ми беше миналата година акъла - морални задръжки, икономии разни  Sick За Света София сега не смея и да помисля - места след първи клас на практика няма.
Да, доволна съм от държавното му училище, но ... като от държавно училище. Ето и нещата, от които аз не бях доволна или не приемах:
- Ако детето е в държавно училище някой трябва да се занимава с него поне през първите няколко месеца. Това с пълна сила важи и за по-будните деца, все си мислех, че се налага само за децата, които трудно се справят. Лъгала съм се ...
- Много малко неща са се променили от времето, когато ние бяхме ученици. Доста често не съм съгласна с отношението към децата - притискане, страх. Извиква ми кофти спомени от моето учене, защото началната ми учителка беше една креслива такава, по-добре да не коментирам. Но си мълча, за да не настройвам детето.
- Ще спестя коментарите си за тоалетните. Срам ме е.
- Занималнята не е място, където децата се занимават, а място където има чин, на който те трябва да стоят и да не мърдат. Ами, не е здравословно, за друго да не коментирам.
- Има много дни, в които децата не учат по какви ли не поводи. Как се справят родителите, които работят и нямат баба, на която да разчитат?
Щe спра, защото стана дълго излияние. Написах го, за да предупредя майките, които сега решават къде да учи детето им, да премислят преди да отхвърлят варианта частно училище, ако нямат кой да им помага в къщи. Не ме разбирайте грешно, частните училища все още имат много кусури, не случайно аз избрах друго миналата година. Но преценявайте и с колко време на ден разполагате, защото държавното училище изисква някой да се занимава с детето, ако искате то да се справя отлично.

Общи условия

Активация на акаунт