Нека Господ с нас върви и ДЕКЕМВРИ със здрави бебета да ни дари!

• 11 385
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
И аз четох за пастета и се поограничавам малко с него, въпреки че много го обичам. Особено като си намажа филийка, настържа кашкавал отгоре и го запека. Супер става  chef
А за плодовете с мъх и семки - по принцип не се дават на бебчетата до две годинки май. Но за нас - не виждам проблем, даже ще ни помогнат по-лесно да ходим до тоалет. Embarassed
А като гледам колко ядете - направо ме досрамява. Аз хапвам сутрин по два сандвича с чаша айрян, после в 10 часа един или два плода, на обяд гледам да си хапна някакво месце със салата и за следобед много ми е хубаво да си взема едно шоколадче. А като се прибера вкъщи след работа, направо ме е срам, все нещо гриза до вечеря и после си похапвам и десерта не забравям. Embarassed
Но аз по принцип си хапвам добре, така че сега само малко повече се глезя и гледам да не оставам без междинни яденета. Такава ми е работата, че като вляза сутрин в офиса нямам възможност да излизам до обяд и после до края на работното време. Така че гледам все нещичко да има в чантата за хапване. Blush И кисело мляко гледам да хапвам и изобщо всички млечни продукти.

# 91
yoyoana ако искаш ми го прати на лични и ще ви кача медитацииката, много е хубава и релаксираща  Hug
За пренаталното възпитание и говорене на бебето.Напротив хубаво е да му се говори на бебето,това че чува гласа на майката няма значение,важно е вниманието към него когато му говориш,то го усеща. Аз също нямам много информация за пренаталното възпитание но като цяло доколкото разбрах мислите на майката,настроенията, това което прави майката,дали ще прави добро,дали ще лъже,дали ще завистничи,дали ще е милосърдна и състрадателна и тн. качествата се предават на детето.Според Дънов наприемер е по важно възпитанието на детето в утробата отколкото след раждането му.Той казва че е хубаво жената през бременността си да гледа хубави неща,красиви гледка,да чете духовна литература,да слуша спокойна и хармонична музика,да  се стреми да е уравновесена и да не изпада в крайности,ако види нещо лошо или недъгав човек да не позволява това да и се запечатва в съзнанието,за да не го предаде на детето. Според мен е важна и духовната страна на човека растящ в нас.Според някой религии например будистките школи,смятат че всяко дете избира родителите си преди да дойде на земята и ги избира заради това което те ще му дадат и научат,според пътя които си е очертало да измине на земята. Поинтересувайте се и вие,за мен това са важни неща и не са за пренебрегване.

# 92
  • София
ох много обичам свински пастет но съм чувала че не е подходящо за употреба от бременни.
Относно вечерните набези към двете нули досега не съм имала такива напъни  newsm44 но аз по принцип явно задържам течности.
Майчета кажете ми някоя от вас има ли подуване на краката аз го имам от самото начало. А като си правих изследванията нямаше албумин в урината. newsm78 не знам от какво се получава ама е гадно smile3514

Здравей,

аз имам проблем с подуването на краката (най-вече глезените).
При мен е на алергична основа и се случва всяка година по това време. При мен проблема е в адаптацията към топлото време.
Тази година обаче не мога да си пия противоалергичните лекарства.
Затова прибягвам до по-лесни методи - взех си кремчето на Chicco Mamma Donna за крака. Мажа се с него и определено има ефект.
Другото което ми препоръча един масажист е вечер краката на високо - и масаж от глезените към колената - така се раздвижва линмафата и се дренират отоците.
Въпросния масаж може да ти го прави и половинката, ако има желание.
Аз за сега се справям сама, а масажа всъщност е с кремчето което си взех за по 2-3 минутки.
За сега върши работа, сутрин се събуждам с нормални крачета, а преди не успяваха да ми минат отоците.

Относно забранените храни - четох едно списъче, сега ще се опитам да го намеря.
Но като цяло - сирената с 'плесени', яйца и месо - непреминали добра термична обработка не се препоръчват на бременни.

# 93
Simple Smile Момичета, ако върви така ще изпраскаме и тези 15 страници с безсмислици от сорта - аз ям череши, ти праскови, тя пък сирене, а аз домати Laughing Единственото в което съм убедена и ви го казвам най-отговорно (за да не се шашкате излишно, че не ви се яде месо например или нещо друго) - организмът е главния регулатор в смисъл, че ви се яде това, от което в момента имате нужда (като хран.вещества, витамини и т.н.) Пояснявам - ако в момента не ви се яде месо, то значи организмът няма нужда от него. Ще дойде момента когато ще има нужда и ще ви се прияде. Ако ви се яде много мляко, сирене и т.н. - значи има нужда от калций, ако пък плодове - витамини и така нататък, да не обяснявам излишно  Laughing
А по повод това:

Попитах ви но не ми отговорихте за това говорите ли на бебето и какво знаете за пренаталното възпитание.

Много материали има по темата, но аз лично смятам, че са измишльотини за романтично настроени мамчета, които нямайки какво да правят да си запълват свободното време. Ако беше така и беше вярно... направо в първи клас щяха да ги записват, а не да ги възпитаваме и учим Simple Smile)) С първото и аз бях от тези романтички, които говореха, гукаха, пееха и незнам още какви лиготии - уж да възпитавам и т.н. - може би затова като се роди и ми го дадоха зейна да реве като звяр. Изкара ми акъла, честно, а аз си мислех, че имаме някаква връзка, ще ме разпознае... трънки! Laughing (естествено помислих си, че са го подменили тайно, но се бяха родили с нея само момчета, така че... пък и ми е одрала кожата) После, с течение на времето свиква с гласа на майката и се успокоява като чуе, ама това с пренаталното възпитание си е чиста проба дрън-дрън-че-пляс  hahaha
П.П. И това, че ако майката е спокойна и бебето е същото няма нищо общо с действителността. Предната бременност бях изцяло в болнични, глезех се по цял ден и бях спокойна, а излезе нервно бебе - ревливо, неспокойно, злоядо - и досега си е такъв нервак. А кумицата ми не спря да пуши по време на бременността, баща и почина, нерви и хапове до последно - а роди толкова спокойно бебе - ангелче!

# 94
Наистина много неща се казват и за възпитанието и за храненето и за всичко. Има толкова много неща, които са написани, че не трябва да прави бременната, че ако ги спазваме всички, не трябва да мърдаме отвкъщи. Аз си мисля, че както и във всичко останало е важна мярката - нито много, нито малко. Истината е някъде по средата, да не се прекалява нито с храна, нито с превземки, нито с нещо друго. Blush
А за отичането на краката. Аз като седя цял ден пред компютъра и лятото задължително съм с отекли крака. Започнах още отсега, само като си помисля лятото какво ме чака.  #2gunfire Но наистина масажи и високо вдигнати крака за малко е спасението.

# 95
и аз съм чувала че всяка мама трябва дъ бъде спокойна и уравновесена, защото се предават емоциите на беб newsm32. Аз съм много нервна личност и от както забременях съм два пъти по нервна #Cussing out. А вие как сте ?

# 96
Yoyoana, ти си стана майстор на темичките! Поздравявам те за което!
Момичета, за два дни толкова много сте изписали, че изобщо не мога да смогна д ви прочета, въпреки това бързам да споделя радостта с вас! Днес бях при Евтимова на лекар и имам снимка на най-прекрасните 4 см в моя живот! Вижда се всичко! Толкова е сладко...нямам търпение да го гушна! Утре мисля да отида а изследванията и ще се обадя в МД а биохимичния скрининг.
Тези, които са по-напред от мен вече знаят какво ипитвам, а на всички останали пожелавам скоро да разберат какво е!  Hug  bouquet

# 97
Есес, кутията ти с лични съобщения е пълна.

# 98
  • София
Ето значи две интересни линкчета за храненето, за да не пиша дълги постове:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271678.msg7471904#msg7471904

http://www.moetobebe.net/read.php?aid=2&cat=0

Имаше и още, но толкова неща изчетох, че не помня всички места на коиот се рових Wink

На който не му се чете много, ето само каккво НЕ трябва да се хапва:
-------------------------------
Предупреждение: Сега, след като знаете на кои храни трябва да наблегнете, е добре да запомните и храните, които трябва да отбягвате:
Не яжте филе от риба меч, акула и прясна риба тон поради риска от наличие на живак. Сравнително по-малко опасна е консервираната риба тон. 
Не пийте непастьоризирано прясно мляко и избягвайте производните му (например непастьоризирано сирене). 
Избягвайте меките сирена като фета, бри, синьо сирене. 
-------------------------------
За кофеина и алкохола - всеки си знае и може да прецени Simple Smile

# 99
abel би ли ми казала нещо повече за този крем Praynig и най-вече колко струва

# 100
аз съм чела че бебето започва да чува от 15 г.с.но няма лошо от сега да се говори важни са позитивните мисли за бебчо .то трябва да знае че е чакано и създадено с много любов,според мен само така може да се оформи един пълноценен човек.За пастета не го бях чувала това и точно сега смятам да си намажа една филийка защото ми се дояде.според мен не трябва да се вманиачаваме толкова много,че то има толкова вредни неща ние ако научим за всички не знам как ще стигнем до края на 9-те месеца.по спокойно я карайте .аз си хапвам каквото ми се дояде не робувам на такива нещА.съветът ми е и вие не го правете

# 101
Предполагам за този крем става дума чувала съм много добри отзиви за него  Peace

# 102
yoyoana   готово изчистих я, не знаех че при 10 съобщения се е напълнила  Embarassed
Mila_N   Grinning
Цитат
С първото и аз бях от тези романтички, които говореха, гукаха, пееха и незнам още какви лиготии - уж да възпитавам и т.н. - може би затова като се роди и ми го дадоха зейна да реве като звяр. Изкара ми акъла, честно, а аз си мислех, че имаме някаква връзка, ще ме разпознае... трънки!
А ти какво очакваше че ще се случи като излезе бебето,че ще запее песнички и ще ти каже колко е благодарно за вниманието ти ли? Всъщност връзката дете майка я има и без да му се говори,но специалното внимание според мен я заздравява. да не забравяме все пак че това е бебе, а не голям човек.
Дали е за романтички не знам но смятам че е полезно и за бебо и за мама.
На повечето от нас детето ще бъде зодия стрелец  Grinning има ли мами стрелци? Аз съм стрелец,родена съм на 19 декември и искрено се надявам да имам едно прекрасно здраво бебе за подарък на 30-та ми година  Grinning

# 103
Гледам за хранене говорите... ooooh! аз просто не мога да се спра!Ям почти постоянно!  Rolling Eyes За краставици и сладолед човек убивам!  Laughing Месо също обожавам,но напоследък сякаш наблягам на зеленчуците!  Thinking Плодове никога не съм обичала и сега не ям-само ягодите и дините ме изкушават! Все още не съм качила нищо,но не ми се мисли какво ошошкване ме чака! ooooh!
Elmina,чувството е наистина велико!  Hug
shivacheva.1978,пишеш,че си нерваче...пести си нервичките,мила...ще ти трябват за последния месец-поне на мен тогава ми беше най- #Cussing out!  Hug

# 104
Eses, във Варна преди 2 години имаше курсове по пренатално възпитание... трябва да си извадя записките.. и мога да ги изпратя на който иска...
Наистина е важно общия фон на настроението, приятните гледки и звуци.. като цяло - всички емоции на майката отиват като химична реакция по кръвен път към бебето,и то натрупва една пасивна емоционалност - и е вероятно да прилича като характер на майка си, повече от колкото на бащата.
Правихме доста тестове на тези курсове, рисувахме.. веднъж като себе си, и след това, сякаш бебето го рисува... честно казано, бебетата се справят по добре от майките си.
Курса се водеше от психоложки, правихме и едни отпускания на музика и говор... трябва да ги потърся пак, може и тази година да имат курс, тогава беше по програма на Община Варна, и беше безплатен.
Mila-N - и майка ми казва "на спокойната ми дъщеря се падна нервно бебе, на нервната (т.е. аз) - спокойно бебе.. " Ама бебетата направиха вече година и половина, и моя син е по-шугав и "склонен към белички" от племенника, който е доста послушен.

За плодовете - докато сме бременни, не са вредни за бебето... нито ягодите, нито прасковите... Докато кърмим е по-стриктен режима..

За килограмите - при всяка жена и бременност може да е различно.. аз сега вървя по-напред с килограми и см от преди 2 години , но не се шашкам, всичко свалих, с безсъние, кърмене и бачкане! И след тази бременност ще се свалят!

Общи условия

Активация на акаунт