През СЕПТЕМВРИ ще изгреят нашите звездички, чакаме ги с трепет всички

• 9 573
  • 308
  •   1
Отговори
# 240
Само да вметна от опит - за Варицела не правят изследвания за антитела. Правят единствено за Рубеола. Надали си спомняте, ама ние март месец имахме семеен скандал по този повод Wink около годежа на зълва ми... Както и да е. Тогава звънях в РИОКОЗ и жената смеейки се (защото аз й казах, че знам, че задавам тъп въпрос) ми каза, че тестват само за опасни болести, не за такива, които не нанасят поражения Peace Тъй че, Иринка, ако не си карала най-"страшното", което може да ес случи е бебето да се роди с обрив. Най-вероятно е да се роди без никакви следи, а да има имунитет за цял живот. Така че - СПОКО Hug Само дето аз си мисля, че таз температура не е от това Peace
Ние решихме, че на Мечо Пух няма да ходим... Ходеше ни се, честно казано, но за да вижда детето трябваше да вземем билети от по 45 лв. И в един момент просто ме доядя на алчонстта им... и това, че детето ми (а сигурно и 90% от децата там) няма да ползва седящо място, но пак трябва да й купя билет Close
На мен вчера ми премаля като бях навън, та щях да поприпадна Crazy Хубаво, че бях с две маминки, та се подпирах на количката на едната, дадоха ми водичка... А тъкмо ставахме от Лучано, където бях пила кафе и сок. Но спирам с кафето вече - за втори или трети път ми премалява след употребата му. После като се прибрах вкъщи го повърнах и всичко си дойде на мястото Peace

Момичета, вижте какво видях в Продавалника http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=248275&cat=3
Пускам ви го, защото на някого може да ес хареса. Много си заслужава покупката, а на тази цена ooooh! Нова струва три пъти повече Grinning

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 08:53 от Асенцето :)

# 241
Варицелата не е опасна zа бебето. Поасна е рубеолата, но САМО преz първите 3 месеца от бременността, когато се формират органите на бебто. След това шансовете zа малформации zа 0%. Така че не се притеснявай, на бебето няма да му се случи нищо лошо...

# 242
Гери, права си за Рубеолата, но не съвсем Rolling Eyes
Опасна е през цялата бременност. В различните триместри може да нанесе различен тип поражения върху плода. Дори, прекарана в третия триместър може да доведе до вродена слепота, глухота и т.н. ПРосто с нарастване на бременността нараства и резистентността на плода. Но е факт, че медицинските лица препоръчват аборт във всеки стадий, ако майката прекара Рубеола.
Доброто е, че повечето от нас са я карали и имаме траен имунитет Hug
Нашите деца сега ги ваксинират срещу нея... А това при директна среща с вируса може да доведе до най-различен тип реакция, включително и нетепично прекарване на самата шарка... ама да саживи и здрави и Господ да ги пази Praynig
Живот и здраве това бебоче, което расте в мен смятам да не го ваксинирам поне до годинката.... Ще видим какво ще правим в болницата по въпроса Thinking

# 243
  • София
Асе, аз не помня какво беше писала точно по твоите перипетии на онази сватба. Имам само бегъл спомен. Само да попитам - е ли или не е опасна варицелата за мен сега?
90 % е варицела, чакаме лекар, а аз и идея нямам дали съм я карала.
Благодаря ти предварително   bouquet

# 244
Не, не е опасна Hug Но е добре да уведомиш следящия те лекар Peace
То беше годеж, душа Wink Ама все тая. Бяха ми вдигнали здраво кръвното тогава, че Варицелата била повтаряла (от нея се придобива траен имунитет), че всички, които са били в контакт са заразни (глупости, само носителят е заразен)...
Най-гадното е, че въпросната друга бременна вече роди. И при огромното пазене... доносеното на гестационна възраст бебе тежи 2100 гр. Стискам палци да е добре душичката вече, защото беше в кувьозче и разви типичната за повечето недоносени бронхопневмония.
Най-гадното е, че великият им доктор не е догледал ли, не е знаел какво да прави ли... Но да виждаш, че плодът е гестационно доносен, но върви малък (майката е страшно миньонче) и да не предприемеш нищо... има едни протеинови шейкчета, които препоръчват при такива проблеми... Още повече, че тя милата два пъти лежа в болница и според мен посто плацентата й не е била достатъчно силна и рано е презряла... Но както и да е. Минало е вече. Дано сега бебочката е силна и бързо, бързо да отиде при мама и тати, където й е мястото Praynig

# 245
Ирина, и аз да ти кажа, нали съм с пресен опит от миналия месец, не е опасна за теб и бебето, дори и да не си я карала. Ако я изкараш сега, бебето също ще я изкара и ще има имунитет. Така ми обясни педиатърката. Дано бързо се оправи Павчо и за теб да няма последици Hug Пък за Мечо Пух не се кахъри, важно е вие да се оправите  bouquet

Асе, ако ти удобно да пишеш, моля те кажи какво да я правя лудата ми братовчеда. Бебето е на 9 дни вече, но тя не го кърми, чакала да й дойде кърмата + била имала хлътнали зърна и затова също не можела да кърми. В момента целите гърди са й на бучки и я болят. Казвам й, че само бебчо като суче най-добре ще разнесе материала, но не и не, от утре щяла да почне, че си слагала обезболяващи заради секциото и трябвало да минат 24 часа. Топъл душ и изцеждане ли, зеле ли да си сложи, не знам. (Това може да е полезно за всички, да не изпадат в такава ситуация)

# 246
Иринка, не се притеснявай  Hug Така е - опасната шарка е рубеолата, а не варицелата и за нея се изследват антитела  Peace Аз лично си го пуснах това изследване през първия триместър, защото майка ми не можеше да си спомни кои шарки съм карала аз и кои брат ми  Peace Сигурно ще ти се стори глупав въпроса, но детски картон нямаш ли?
Асенце, внимавай, мила, с това кръвно, че сега в жегите става още по-опасно  Hug Аз вчера бях толкова депресирана, че забравих да ти кажа идеята ми за всеобщото дипломиране  Joy На мъжа ми дипломната му е късометражка. Ти пишеш сценарий, намирате един режисьор и ето ви тандема  Joy После заедно на дипломиране и да се свърши веднъж-завинаги  Hug
На мен ми се отложи пътуването за днес и съм много щастлива superuu Между другото - честит петък 13-ти  afwitch

# 247
Добро утро мамчета!!! Hug Hug Hug
Аз сега се излюпвам от леглото ама нещо се опитва да ме боли главата.
Ох ако знаете вече как ми се иска да сме в деветия месец и да започват да се раждат нашите мишлета,сигурно ще са големи емоции.
Иринка стискам палци да се оправите бързо,предполагам че може би си я карала така че не се плаши,пиши после какво е станало Peace
Айде лек ден на всички Hug Hug Hug

# 248
Честит петък 13!!!
Иринка, да ти се оправя бързо детенце!

Моето кръвно върви ниско още от началото на бременността, така че доктора ми каза сутрешното кафенце да си го пийвам...ама сега по жегите следобяд и то не ме спасява - много ми става гадно...

# 249
Мами, май нещо направих с албума Embarassed

Опитах се да си кача снимка, и сега като влезнах да видя как е станало гледам че не само моята я няма ми и още няколко.
 Иначе нищо не съм трила честно  Rolling Eyes  мен много ме е страх да не изтрия нещо и винаги внимавам ама защо не се виждат незнам.
Може ли някой  да погледне да види какво е положението.
 Praynig ох дано не съм забъркала  някоя поразия.

Повече няма да пипам обещавам  Cry  като имам снимка ще ви я пращам ви е да ми я качвате в албума.

# 250
  • София
Хайде добро да е утрото на любимата ми дата 13-ти и то в Петък! smile3521 аз на пук на всички фаталисти smile3533 обожавам 13 като число, и черните котки!

И тъй като аз натъжих темата, сега да я разведря! Както казват след всяко лошо идва добро! И вчера научих за една друга бременлинка от същия сватбен форум от който беше и момичето за което ви писах. Та тя преди година - две е имала така нареченото кухо яйце, наложило се е абразио или серклаж (незнам точно), и от тогава работят п въпроса за бебече, имаше разни кисти, спермограмата на мъжът и не била хич добра, ходи на фоликуметрия тук в София и гледа лекарката и казва: "много са малки фоликулите, няма да се спукат този месец. Направо си запиши час за другия месец за инсеминация." Записва си момичето час, но цикълът и закъснява, купува си тест и  EFP отива на доктор в Ямбол(там живее) но доктора казва "Не си бременна". Идва пак в София, защото следва поредица от положителни тестове на различни фирми. И докторката вижда не една а две точки!  newsm44 smile3501 smile3521 И сега чакаме 23-ти за да видим сърдечната дейност!

# 251
Добрутро мамиии  love001

Дидка, говориш за първата учителка на мойта голяма щерка Hug Танюшка, ама колко ми е драго самооо....  newsm68
Моля се всичко да е наред и да видим сърчица.
А тя е такова миньонче, казвам си Бог има чувство за хумор newsm53
представям си я вече с близнаци в тумбака...
Веднъж сме се събрали и аз и се хваля с нащо албумче и тя вика ми това е Дидка от "нашия" форум- малък е светът ей newsm62

И аз съм решила днес да ми е хубав ден!
Пожелавам и на вас да ви бъде добре Hug.
Иринка, моля се Павчо бързо да се оправи, а на тебе и на бебо нищо да ви няма   bouquet .

Хубав ден момичета!

# 252
  • София
Наистина колко е малък светът! Ама Mariam777 моля те, да не ме издадеш пред нея че съм казала! Че ще ми се разсърди!

# 253
Дидка супер новина Party браво сигурно жената е много щастлива дано има леки и прекрасни 9 месеца Hug Hug Hug Бог наистина я е възнаградил за търпението и чакането.
Беба видях албума някои снимки не излизат само,може да е от страницата нещо да се е бъгнала,не се шашкай а и да си направила ти нещо голяма работа на всеки може да се случи,нека и някой друг да погледне,дето разбира повече Peace

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 11:04 от singing_girl

# 254
Диде, страхотна новина. Стискам палци всичко да е ок с момичето и след 9 месеца да се радва на 2 бебенца Party Много се радвам, когато прочета за момичета, които са преживели загуба и сега очакват или имат бебче  Hug

Общи условия

Активация на акаунт