Машина за хляб - 11 част

  • 96 589
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 840
  • София
  • Мнения: 276
Момичета здравейте, опитах се да извадя всички рецепти, които сте дали в тази тема и ги сложих в темата с рецептите. Вие сте изписали доста теми и нямам време да ги преглеждам всички, но ако решите всеки може да си сложи САМО РЕЦЕПТТА и разясненията към нея  тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg8745607#msg8745607
На мен ми е страшно полезна тази тема. Просто отварям, избирам и правя    bouquet

Evjeni...приятно ми е да те срещна и тук Hug Hug   Много добре са групирани съветите и рецептите!

Отдавна не съм влизала тук, но сега го правя с молба за съвет:

От стандартната рецепта за Селски хляб ( правила съм я много пъти и е страхотна) вчера реших да оформя питки за моя малък ученик( правя му сандвичи)......Станаха мн. вкусни, но коричката от горе е твърда......Та въпроса ми е: С какво мажете питките, за да не се получава твърда кора?

След печенето ги покрих с хавлия и после- цяла нощ в найлон.....е, омекна малко, но не е като на" купешките". А на малкия му се клатят предните зъбчета и да не вземе да отхапе питката и някое зъбче да остане там hahaha...ще стана за резил Joy Joy

# 841
  • Мнения: 28 620
Питката - като баницата, щом я извадиш, напръскай я със студена вода и я завий с кърпа да се задуши. Ще омекне.  Grinning

# 842
  • София
  • Мнения: 3 872
Да се похваля, от две неработещи машинки, мъжът ми сглоби една, която вече работи.  Party Утре ще звъня в сервиза все пак, да видя дали ще могат да ми сменят програматора и за колко парички.
Снощи направих хляб с тиквено пюре, стана страхотен.  Peace Най- смешното е, че толкова се надигна, та опря в капака и после реших да го запека само отгоре във фурната, той пък взе та изгоря. Но въпреки всичко, хляба е разкошен. Към основната рецепта за бял хляб, добавих 3-4 супени лъжици пюре от сварена тиква.
Ето и снимка.

# 843
  • Мнения: 4 406
оплаквам се- вчера моята кошничка сдаде багажа. остта, която държи бъркалката, се е разхлабила и не се върти.
има ли смисъл да търся сервиз за ремонт или да си купя нова кошнишчка?всъщност дали се продават?

# 844
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Към основната рецепта за бял хляб, добавих 3-4 супени лъжици пюре от сварена тиква.


аз по-напред бях дала рецепта с тиква - наистина супер ароматен хляб.
при мен се слагаха и подправки Peace

моят също се надигна много, макар да втасваше само 15 мин...
предполагам, че е резултат от захарите в тиквата...

П.П. честито за машинката Sunglasses

# 845
  • Мнения: 4 358
оплаквам се- вчера моята кошничка сдаде багажа. остта, която държи бъркалката, се е разхлабила и не се върти.
има ли смисъл да търся сервиз за ремонт или да си купя нова кошнишчка?всъщност дали се продават?
Говориш за казанчето за печене на хляб нали? Бяха споменали момичетата, че в фирмата която обслужва сервиза на машинките предлага и резервни казанчета.Може да се обадиш и да питаш там.
На мен пък не знам защо......напоследък при забъркването на хляба от машинката се чува странен шум newsm78.Все едно бъркалките стържат......От какво ли може да е и случвало ли ви се е .
Доста ми е новичка мошинката и ако се прецака ooooh!язък.То още не съм пробвала всички рецепти и....

# 846
  • София
  • Мнения: 3 872
asyalein , видях я твоята рецепта за тиквен хляб, но с тези подправки щях самичка да си го ям. Laughing А така след като го опитаха и казаха колко е хубав, им съобщих какво съм сложила вътре, нямаше какво да кажат.  Wink

# 847
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein , видях я твоята рецепта за тиквен хляб, но с тези подправки щях самичка да си го ям. Laughing А така след като го опитаха и казаха колко е хубав, им съобщих какво съм сложила вътре, нямаше какво да кажат.  Wink

че ти защо ще им казваш какви продправки има?  Joy
те не се усещат... Wink

аз скоро правих ръжен хляб с анасон, кориандър и кимион...
никога не можеш да кажеш какви подправки има вътре, а вкусът - божествен  Crazy

# 848
  • UK/София
  • Мнения: 7 686


 При мен аварията с машината се оказа, че е от адаптора на захранващия кабел.

 Сега съм решила да направя тази рецепта, но двойна доза.Пълнозърнест хляб
280 мл. Вода
25 гр. Масло
220 гр. Бяло пшенично брашно
220 гр. Пълнозърнесто пшенично брашно
2 ч.л. кафява (нерафинирана) захар
2 ч.л.сол
3 ч.л. суха мая

програма : 2 (4ч и 10 мин)
програмата се стартира след 30 минути. Това е нормално, тъй като през това време нищо не се случва
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.
Или програма : 5 (58 мин)
Степен на препичане : 2
Тегло 750 гр.


 Според вас ще й стане ли нещо на машината?Все пак е за 1500гр. хляб.В книжката пише да не се надвишава колиество от 1кг. тесто, но не разбирам как тогава може да пече по 1,5кг.

# 849
  • София
  • Мнения: 974
Обема на машината е 1,5 кг готов хляб, който става от килограм тесто. Все пак втасва и увеличава обема си. Ако увеличиш много дозата, или машината ще се "задъха" и няма да може да го умеси хубаво или няма да можеш да го изпечеш добре.
Моят съвет е да не правиш двойна доза , а си погледни в книжката рецептите за 1,5 хляб...и пропорционално увеличи продуктите в твоята рецепта. Гледай течностите и сухите съставки да са еднакъв грамаж.


Аз се включвам от "дъжд на вятър", но ви чета и си записвам рецепти за експериментиране. Моята машина работи само за обикновен бял хляб /е не много обикновен Wink по-хубав Laughing/ , кифличките на Джема, и пица...това най-много се яде, останалото си го ям сама Crossing Arms и затова сега не променям асортимента и нямам с какво да се похваля.

# 850
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
Anim , благодаря!Само, че нямам книжка с рецепти и представа си нямам каква доза да сложа за килограм тесто Sad

# 851
  • София
  • Мнения: 974
Няма проблем  Grinning
Тъй като съм на работа /обаче/ успях да намеря само инструкцията на машината http://store.bonapeti.tv/index.php?main_page=product_info&cP … p;products_id=131 ...мисля, че ще свърши работа има една рецепта
А може и някой друг да се включи и да помогне. Hug
Успех  bouquet

# 852
  • Мнения: 763
Присъединявам се и аз към притежателите на тази чудна машинка, и забележете с какъв тъп въпрос ще го направя  Embarassed Има ли изобщо рецепта за хляб, в която да не присъства бяло брашно? Опитах да изчета темите, но ми трябва страшно много свободно време, с което за съжаление не разполагам. Имам заболяване, което не позволява консумацията на бялото брашно. Купих си машина за хляб, с единствената мисъл - да се отърва от този отвратителен Бонус  Sick Да уточня, че машинката ми е Мулинекс ( да ме утрепете, сега не мога да се сетя какъв модел е точно) И другото, което искам да уточня е, че съм абсолютен лаик в месенето, печенето и каквото и да било свързано с тестените изделия. Дано това да ви прозвучи като извинение за тъпия въпрос малко по-нагоре  Mr. Green Та с две думи, има ли рецепта, която да мога да използвам в моя случай, или просто ще радвам мъжът си всяка вечер, а за ще си троша зъбите с Бонуса? Предварително благодаря на всички, които ще отделят време за мен    bouquet
А иначе за протокола - снощи сефтосахме машината с ръжено хлебче. Много добре се получи, поне според мъжът ми, аз душих като кученце около хляба. Заредила съм се с ръжено и пълнозърнесто брашно, както и с няколко вида семена. Дано да мога скоро да хапвам и аз вкусно хлебче.

# 853
  • Мнения: 106


 При мен аварията с машината се оказа, че е от адаптора на захранващия кабел.

 Сега съм решила да направя тази рецепта, но двойна доза.Пълнозърнест хляб
280 мл. Вода
25 гр. Масло
220 гр. Бяло пшенично брашно
220 гр. Пълнозърнесто пшенично брашно
2 ч.л. кафява (нерафинирана) захар
2 ч.л.сол
3 ч.л. суха мая

програма : 2 (4ч и 10 мин)
програмата се стартира след 30 минути. Това е нормално, тъй като през това време нищо не се случва
степен на препичане : 2
тегло 750 гр.
Или програма : 5 (58 мин)
Степен на препичане : 2
Тегло 750 гр.


 Според вас ще й стане ли нещо на машината?Все пак е за 1500гр. хляб.В книжката пише да не се надвишава колиество от 1кг. тесто, но не разбирам как тогава може да пече по 1,5кг.
Биляна,ако машината ти е от големите(Все пак е за 1500гр. хляб)няма проблем да сложиш две дози.Пред мен е книжката с рецепти и за пълнозърнест хляб-голям се слага 310 бяло 590 пълнозърнесто и515 мл.вода с време 3,47 а за 1,000кг.240 бяло 460 пълнозърнесто и 400мл.вода с време 3,42 на 3 програма.От пълнозърнестото брашно хляба не се надува така както само от бяло.На мен ми се струва че всичко ще е наред.Дано не съм закъсняла с отговора си.Успех.

# 854
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
Anim ,БУРГАС ДШ , благодаря ви!Сложих за 700гр. хляб.Утре ще пробвам и с двойната доза.Има ли някакъв начин да намеря тази книжка с рецепти?Някой близък да ми я преснима от БГ и да ми я изпрати на файл, или нещо подобно?Така съм като в небрано лозе.

 Имам и един глупав въпрос ConfusedКонтейнера за месене и печене на тесто може ли да се мие, или само се забърсва?Последното ми се струва много нехигиенично.

Общи условия

Активация на акаунт