Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 48
Мили мами от Бургас, имам следния проблем:
До няколко дни трябва да взема решение от което зависи дали детето ми да тръгне в първи клас през Септември 2006г (когато, живот и здарве, ще направи 6години) или през Стптември 2007г (когато ще е на 7). Претеглила съм всички за и против и единственото ми колебание е свързано с това на каква учителка ще попадне. Първата учителка е много важна, дори решваща за това как едно дете ще се отнесе към училището изобщо. Знам, че бургаските мами не са много и май са с по-малки деца, но моля ако имате информация пишете Praynig. Не държа на елитно училище, даже по-скоро не съм им фен, а на мила и добра учителка. Нямам за цел да я оценявам като педагог, а пък и не бих могла, защото аз самата не съм такъв, а да е от тези, които се помнят за цял живот и при които децата с удоволствие отиват сутрин и чакат с нетърпение да видят след ваканциите. Сигурно ще ви се види смешно (аз самата до скоро съм си мислила, че тези майки, дето седят треперещи пред училище докато децата им са на изпит вътре не са много наред Embarassed), но сега осъзнавам, че не мога да не дам всичко, което зависи от мен, за да може детето ми да има детство като моето и да не усеща училището като бреме, а като място където е заобиколено от деца и възрастни, които са му приятели. Ако разбирате, какво имам в предвид, моля пишете ми за такава учителка, която ще поеме първи клас през една от посочените години. Мога да питам познати учителки, директорки и инспекторки, но пиша тук, защото те мерят с друг аршин, а аз търся мнението на майки, тъй като искам през деня детето ми да е със своята "втора майка".

# 1
  • София
  • Мнения: 2 952
За съжаление не мога да ти помогна със съвет за учителка, тъй като живея в София.
Синът ми беше тази година първокласник и стоеше на един чин с момиченце на 6 годинки. Детето се справяше добре с материала, но си личеше, че е по-мъничко и незряло (не успях да намеря по-позитивна дума). Учителката много му помогна, за да не личи разликата. Аз за сетен път се убедих, че май е по-добре децата да тръгват на училище на седем. Програмата и изискванията са за толкова големи деца, а на тази възраст 1 година е сравнително значима разлика.
Вероятно ти имаш сериозни причини, за да обмисляш, да пуснеш детето на шест, така че извини ме за натрапеното мнение. Исках да го споделя, защото впечатленията са ми пресни. Наистина личността на учителката е много въздействаща на тази възраст и ще се радвам, ако вие откриете вашата Учителка.
Успех на проектопърволака  Grinning

# 2
Ами препоръчвам ти Надя Николова от училището до зеленчуковия пазар.незнам дали се сещаш.И аз сега изключих как се казваше ooooh!Като тръгнеш към морската от ляво в една пресечка.Мисля че точно през септември 2006 трябва да приеме 1 клас.Но защо толкова рано си постнала.Молби се приемат лятото на 2006.

# 3
  • Мнения: 116
    Горещо ти препоръчвам г-жа Калина Брадева от у-ще "Кирил и Методий". Мисля, че 2007 ще вземе първи клас, чудесен професионалист . Имаше големи изисквания , но още на първата родителска среща ни предупреди за това и ни гарантира , че след 4 клас децата ни ще излязат от начално образование отлично подготвени .Така и стана с моето дете , за което разбира се сам много благодарна ! У с p е х !

Последна редакция: ср, 01 фев 2006, 10:12 от Ellypr

# 4
  • Мнения: 3 251
Ами препоръчвам ти Надя Николова от училището до зеленчуковия пазар.незнам дали се сещаш.И аз сега изключих как се казваше ooooh!Като тръгнеш към морската от ляво в една пресечка.Мисля че точно през септември 2006 трябва да приеме 1 клас.Но защо толкова рано си постнала.Молби се приемат лятото на 2006.

У- щето се каза "П.Р. Славейков", там съм учила, старо е и има много добри учители.
за съжаление, не мога да ти посоча учител там, защото съм пораснала малко  Embarassed и едва ли моите учители работят още там.

# 5
Здравейте и от мен! Защо толкова бързате с 1-ви клас? Какви основания имате за това? Не знам али си спомняте, но преди 20-тина години бяха започнали масово да записват в 1 клас деца на 6 години и просто изпреварваха естественото им развитие като ги караха да стоят на чиновете по 5-6 учебни часа, докато нервната система и психомоторното развитие като цяло на 6-г. деца изисква по-плавен преход към училищното обучение, а именно предучилищната група или клас се явява този междинен етап, когато детето се пренастройва.
Има доста случаи такива, както и обратния-родителите се опитват колкото може повече да отлагат обучението в 1 клас. Вярно че се преценява според случая,  но струва ли си да избързваме .
Детето ходило ли е на подготвителна група?

Общи условия

Активация на акаунт