Общи правила на Форумите

1. Постингите и темите трябва да се в съответния тематичен подфорум
(препоръчително е потребителите да прочетат описанието на форума преди да постват).
Теми, неотговарящи на тематиката и описанието на форума, ще бъдат премествани по преценка на модераторите/администраторите.
2. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

3. Публикуването на порнографски снимки, текстове и др. е забранено.

(допустимо е да се публикуват линкове към еротични материали, с изключение на детска порнография, и то само във форум Клюкарник).
Ограничението важи и за аватари и подписи.

4. Публикуването на картинки трябва да бъде съобразено с максимално допустимите размери и обеми.

5. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описващо съдържанието на темата.
Недопустими са заглавия от рода на:
Помогнете ми, Спешно, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н.

6. Спамът, флудът и "чатът" не се толерират
Спам - оф-топици, рекламни съобщения и др.
Флуд (flood - наводнение, потоп) - заливане на форума и темите с безсмислени, едносрични и/или повтарящи се постинги.
"Чат" -  личен разговор между двама или повече потребители, размяна на реплики от рода "Как си днес", "Хайде да пием кафе" и др.
Всички теми с "израждащ" се характер ще бъдат заключвани и/или личните разговори ще бъдат изтривани.
Потребители, които се "включват в разговора" за по едно "да .. добре .. чао" ще бъдат предупреждавани.
Ако имате да кажете нещо по темата - изразете го с повече от една дума. Пускането на едносрични постинги с цел трупане на брой мнения не се толерира!

Идеята на форума е да се помага на потребителите, а не да се използва за празни приказки  и лични разговори - за празните приказки използвайте чат канала, а за личните разговори има функция Лични съобщения!

Изрично се забранява пускането на теми от рода на "Лека нощ" , "Добро утро", "Как сте днес" и т.н. Темите ще бъдат изтривани веднага.

Изключение за подобен тип свободни разговори, тип "чат", ще се прави само в текущата седмична чат (спам) тема в дадения подфорум (ако има организирана подобна седмична тема). Организираните седмични спамо-чат теми се заключват в края на всяка седмица, а при техническа необходимост се разчистват по-късно.


ЗАБРАНЕНО Е РАЗПРАЩАНЕТО НА ЕДНОТИПНИ, МАСОВИ, ПРИЗИВНИ, РЕКЛАМНИ (за продукти или сайтове) И ПОДОБНИ СПАМЪРСКИ ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ!
Молим всички получатели на подобен тип лични съобщения да информират администраторите на форума, за да бъдат предприети необходимите мерки.


7. Не се допускат рекламни обяви и теми, както и аватари, подписи и др. елементи от потребителския профил, които представляват тенденциозна реклама на фирма, продукт, услуга.
Не се допускат недоговорени рекламни теми, скрити и явни реклами, както и теми с цел популяризиране на други форуми и сайтове, сходни на BG-Mamma и Продавалник

Чл. 33. (1) от ЗЗП
Реклама е всяко съобщение във връзка с търговия, занаят или професия, което има за цел да насърчи реализацията на стоки или услуги, включително на недвижими имоти, права и задължения.

Забранено е подписите да съдържат линкове, банери, изображения, слогани и др. елементи, които могат да се приемат като скрита или явна реклама на фирма, сайт, услуга, продукт, без изричното съгласуване и разрешение от собствениците на сайта и форумите (Mamma, Tatti)
Линкове към фирмени и комерсиални сайтове може да се добавят само в определеното за целта поле в Профил >> Потребителски настройки >> Профил >> Web страница.
(Модераторите и администраторите на форумите имат право без уведомяване по тяхна преценка да премахват от профила на даден потребител подобни елементи, които могат да се счетат като явна или скрита реклама.)

Рекламата в сайта и форумите се управлява изцяло от НетИнфо АД и всяка реклама се договаря с тях. Повече за рекламните позиции, тарифите и координатите за контакт може да прочетете тук.

Ограничението за потребителските профили не важи за профили на рекламодатели по време на провеждане на договорена рекламна кампания във форумите (темите изрично се отбелязват с маркер "рекламна публикация"), профилите с ранг BG-Mamma партньор, както и за профилите на потребители, получили официално разрешение от администраторите. Изключения могат да се правят и в случаите, когато има повдигната от потребители тема, съдържаща обвинения или нападки срещу дадена фирма/организация - в такъв случай дадената фирма/организация има право (и е препоръчително) да застане зад името си и да публикува отговор.

Забранено е недоговореното провеждане на проучвания (социологически, маркетингови и др.). При желание за провеждане на некомерсиални проучвания, моля, свържете се с нас. За провеждане на комерсиални, маркетингови, рекламни проучвания - обръщайте се към НетИнфо АД.

Забранено е и развиването на търговска дейност във форумите!
Допускат се обяви само за покупко-продажба на бебешки стоки и артикули за бременни и кърмачки само за лична употреба в определените за това форуми за обяви.
Всеки потребител може да предложи за продажба стоки, които вече не ползва, но не повече от 10 бр. за 1 календарен месец.

При съмнения за продажба на стоки от търговци, оказиони, както и при съмнения за развиване на търговска дейност от дадени потребители (изкупуване на стоки от едни потребители и препродаване на същите стоки на други потребители) - темите ще се изтриват и по преценка на модераторите на тези потребители ще бъде забранен достъпът до форумите за обяви или до всички подфоруми!

При съмнения, че търговци използват форумите за продажба на магазинни или оказионни стоки, както и при съмнения за препродажби, моля информирайте модераторите или администраторите.
Това защитава Вашите интереси като клиент, тъй като по този начин, използвайки форумите за продажби, въпросните търговци избягват определените забрани за продажба на бебешки стоки втора употреба, както и предписанията на Комисията за защита на потребителите, които трябва да се спазват от всички реални или онлайн магазини.


8. Забранено е пускането на теми и мнения, съдържащи краен агресивен национализъм, ксенофобия и антисемитизъм, теми с расистка насоченост, мнения, съдържащи религиозна, идеологическа, политическа пропаганда, теми подклаждащи /или които могат да доведат до/ расова, културна, социална, религиозна, етническа и всякакъв друг вид дискриминация, омраза и нетолерантност, както и теми и мнения с линкове към сайтове, съдържащи подобни елементи.

9. Забранява се пускането на теми с явни зверства и жестокости (изображения, текст), както и теми и мнения с линкове към сайтове, съдържащи подобни елементи.

10. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към потребител или група потребители, ще бъдат предупреждавани.
Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат или изказват нецензурни изрази по отношение на потребител/модератор/администратор на форума.

11. Забранена е регистрацията и активното използване на повече от един прякор от един и същи потребител.

12. Публикуването на теми и мнения, написани на латиница, е нежелателно.
Пишете на български, на кирилица!  
Дори и да нямате инсталирана кирилица на компютъра си - има достатъчно варианти и програми за кирилизиране (виж тема "Пишете на кирилица! Какво е КРЕДОР, как се използва? Кирилизиращи програми. " )
Модераторите имат право да правят забележки на потребителите, публикуващи теми и мнения на латиница. При несъобразяване със забележката, следващи теми на латиница, публикувани от същия потребител, могат да бъдат заключвани или директно изтривани.

13. Забранена е политическата пропаганда и агитация в теми и мнения


По време на предизборни кампании и в деня за размисъл ще са в сила следните забрани:

ЗАБРАНЯВАТ СЕ:

- всякакъв тип теми-проучвания от типа "за кого ще гласувате"
- всякакъв тип агитационни и политически теми, настройващи ЗА или ПРОТИВ която и да е било партия
- всякакъв тип теми-проучвания относно нагласата на обществото ЗА или ПРОТИВ която и да било партия

Допустими са теми, разискващи начина на гласуване и изборния процес.
Допустими са и теми от рода на "Ще гласувате ли?"/"Гласувахте ли", но без да се уточняват партии и коалиции.

Извън периодите на предизборни кампании и в деня за размисъл дискусиите са разрешени, но остава в сила забраната за политическа пропаганда.

Модераторите си запазват правото да променят, преместват или да премахват постинги по тяхна преценка.
Счита се за меродавна тяхната преценка, а не тази на потребителите.


Политика

1. Потребителите могат/биват предупреждавани максимум 3 пъти за спам, обиди, расова дискриминация и др.
 
Ако се наложи 4-то предупреждение то ще последва и временен бан (забраняване на достъпа до форумите за определен период от време).

2. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение е недопустимо.
Потребители, които смятат, че са несъобразно или некоректно предупредени от Модератор, трябва да се свържат с някой от Администраторите.
Ако Администраторът счете, че потребителят е бил предупреден неуместно (от Модератор), то Модераторското предупреждение може бъде отменено.
Последното мнение имат Администраторите.

3. Всеки опит да се заобиколи временния бан (регистрация на нов прякор, влизане като Гост и др.) ще бъде последван с окончателен бан.

Допускат се изключения на правилото за 3-те предупреждения в случай, че даден потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, Модератор или Администратор - това може да доведе до постоянен и незабавен бан.


Подписи

Максимално допустим размер на изображения в подписите:
ширина - до 470 пиксела
височина - до 200 пиксела

Подписите могат да съдържат до 300 символа текст (малък или нормален шрифт) и/или две картинки. Размерът на текста трябва да е малък или нормален.

Потребители, които не спазват тези правила ще бъдат предупреждавани, а при изключително превишаване на максимално допустимите размери на изображение в подписа или съдържаща се в подписа явна или прикрита реклама, модераторите и администраторите имат право да редактират подписа без изрично уведомяване на потребителя.

Аватари

Максимално допустим размер на картинки към профилите:
ширина - до 160 пиксела
височина - до 200 пиксела

Аватари, които надвишават максимално допустимите размери не се допускат от системата и ако се опитате да прикачите към Вашия профил аватар с по-голям размер, системата ще го отхвърли и ще Ви подкани да изберете аватар от галериите към форума.
Не се допуска използването за аватар на картинки с порнографски изглед, жестокости, реклама и т.н.
Потребители, които не спазват правилата за добавяне на аватар ще бъдат предупреждавани и/или могат да загубят правото си да използват аватар.

Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 470 пиксела
височина - до 600 пиксела

Когато желаете да покажете дадено изображение в мнение, но изображението е с по-голям размер или обем, може просто да укажете линк към него - така, хората, които проявяват интерес ще могат да го видят без да се натоварва трафика на останалите потребители.
Изображения в мненията, неотговарящи на условията, ще бъдат замествани с техния адрес, указан като линк. Не се допуска публикуването на изображения с порнографски изглед,  жестокости, реклами и т.н.


Това са правилата, които важат за всички подфоруми.
Всеки модератор е свободен да въвежда допълнителни правила за форума, който модерира.


ЗЕТ
Глава четвърта.
ОТГОВОРНОСТ НА ДОСТАВЧИЦИТЕ НА УСЛУГИ НА ИНФОРМАЦИОННОТО ОБЩЕСТВО

Липса на общо задължение за наблюдение на информацията
Чл. 17. Доставчикът на услуги не е длъжен да извършва наблюдение на информацията, която съхранява, пренася или прави достъпна при предоставяне на услуги на информационното общество, нито да търси факти и обстоятелства, указващи извършването на неправомерна дейност.

Собствениците, администраторите и модераторите на форумите носят отговорност единствено и само за публикациите, направени от самите тях и НЕ носят отговорност за теми, съобщения (публични или лични), публикации, твърдения и становища, изразени във форума от други потребители.
Всеки потребител е отговорен за собствените си думи, публикации и действия във форума.
Информация, идентифицираща конкретен потребител във форумите не се предоставя на трети лица, освен в  случай на официално изискване на информацията от страна на оправомощени органи (полиция, следствие, прокуратура, съдебна инстанция и др.)

За справка към допълнителните правила:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23714.0

Подфорум за Правила, условия и указания:
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=21.0

Теми достигнали 50 страници се заключват!

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 14:40 от Бу