Отговори
# 135
Честит рожден ден, Кика!!! Много щастие и късмет и едно здраво и щастливо бебче   bouquet
Лека и спокойна вечер на всички  Simple Smile

# 136
Честит рожден ден Кика!
 baloni bdbaloni baloni bdbaloni baloni

# 137
  • София
Кика честит рожден ден, с пожелание за много щастие. nbirthday
Харем добре дошла. Честито ти момиченце и не се безпокой всичко ще е наред.
Аз все още не съм ходила по магазини за бебета, но мисля в скоро време да обиколя. Не съм суеверна и предпочитам да съм подготвена с всичко необходимо.
Може би ще оставя за по-накрая легълцето и количката, а сега ще си купувам по-дребните неща.

# 138
  • София
Кика, честит рожден ден! то май вече е следващия ден, ама ннищо. По желавам ти здраво и весело бебе!

Аз днес бях на преглед. най-после- защото вчера лекарката я намаше и само се разкарах дотам. Бебето е добре, ама не видя пола- приличало на момиче, ама не била сигурна и другата седмица ще разбера, когато отидем на 3Д. Прлацентата ми била отпред, което не разбрах какво значи. Нямало страшно, трябвало по-нататък да слезе по-надолу.
Бебо е 11.2 см, тежи 200 гр Simple Smile дадоха ми и снимка- според майка ми прилича на мъжа ми (хахаха, толкова рано), според мен....хмм, дори трудно различавам кое е главичката.

За легълцата- харесвам много люлеещите кошарки, но искам да са в ярки хубави цветове, а не дървени. За количките- трябва да е комбинирана и лека - апартаментът ни е на 1 етаж над магазини и може да ми се наложи да нося количката по стълбите. не знам дали е възможно дори.

Пожелавам на всички лека нощ.

А и един въпрос-  съществуват ли слънцезащитни млека специално за бременни?

# 139
 здравейте мамаи и от мен!!!!   Аз също ходих скоро на ж.к. и  лекарката ми, каза че може да е момиченце нашето бебе много е вълнуващо вече усещането. balloon newsm44  Надявам се всичко да е наред занапред.
 Искам само да попитам мамите които са от варна каде са намира  детски магазин щъркел?
 Лек ден на всочки от мен.

# 140
  • София
bebenceto, магазин Штъркел във Варна е на адрес:

Варна ул. Бр. Миладинови 20, тел.: (052) 600 873
Работно време
От понеделник до петък от 10.00-18.30ч.
Събота от 10.00-18.00 ч.
Неделя от 10.00-16.00 ч.

Това е срещу входа на у-ще Кирил и Методий.

# 141
Добро утро  Hug

Кика с малко закъснение, честит рожден ден желая ти много здраве и едно прекрасно, здраво бебе  bouquet Hug

Steil на Bubchen има слънцезащитни млека - http://family-bg.com/prX_783.htm  Simple Smile

# 142
Привет! Магазин "Щъркел" се намира на улица Бр. Миладинови. Като тръгнеш от Черно море към ВИНС по левия тротоар, първата пресечка след икономическия техникум е Бр. Миладинови. Като завиеш по нея на левия тротоар е заведението Флоренца (точно на гърба на Икономическия техникум), а на отсрещната страна има магазин за мода (мисля, че беше Бобо Зандер) и до него е Щъркел.
Извинете ме, вместо да напиша лично съобщение на Стеил, си публикувах отговора. Съжалявам, но който иска да го чете.
Аз днес ходих да дам кръв за БХС. Резултатите ми ще са готови в понеделник. Нашият бебо е 197 г вече, но още не знаем какво ще е.
Лек ден на всички, дано да е така прохладен до края.

# 143
Добро утро и от мен.

Пожелавам ви лек и прохладен ден. Днес е страхотно за почивка и разходки.

Love Revolution за обикновен аспирин може и да не е хубаво, аз лично пих аспирин-протект след трансфера 3 месеца.

# 144
  • София
Invisible,

Мерси за инфото за слъцезащитното мляко. Специално за бременни ли е? защото ходих в аптеката да си купя слънцезащитно мляко и ми казаха, че изобщо не се произвеждало и не съществувало слънцезащитно мляко за бременни. Поне си взех на Галеник против стрии. Предложиха ми на Виши фактор 50, който е за деца.

Лек и прохладен ден на всички!

# 145
Здравейте, мамчета Simple Smile

И аз търсих лосион/мляко/спрей със слънцезащитен фактор за бременни, но ми казаха, че няма такива. Препоръчаха ми детският на Виши Peace

# 146
  • София
Еееех, тези в аптеките са за бой!!! Разбира се, че има млека за бременни!

Аз ползвах на Chicco Mamma Donna за тяло с фактор 30, а имат и за лице с фактор 50:

ето тук цялата серия, първите два са слънцезащитните:

http://family-bg.com/catX_67_100_134.htm?cPath=67_100_134

# 147
  • София
Barboran4e  и аз мисля като теб- няма смисъл от нищо излишно за бебето и по- добре тези средства да се отделят за образование, курсове и т.н  . За първото дете всичко си накупихме новичко, но пазя всичко и сега ще ми влезе в употреба.  Е, доста неща раздадох( колички, столче за кола, дъска за повиване , корито, и т.н) на приятелки и сега ще чакам да ми ги върнат, че техните дечица порастнаха.  Смятам, че няма смисъл само да се купуват вещи...и да им служим, като трябва да е обратното.....Затова съм раздавала- за да се използват максимално.  

На мен също са ми давали,,,например- стерилизатор на Авент за МВ- печка- много удобна вещ, но я ползваш 6-7 месеца и после ти стои като паметник.....Та съм привърженик на идеята- вещите да се използват до край.....естественно, че ще има и нещо новичко за бебо, но основното е осигурено Simple Smile

гледам, че сте коментирали един вид количка (Куин или нещо подобно) с 3 коша...тежи 11.5 -12 кг,...искам да ви кажа че имах подобна, но на HAUCK...ползвах я само 4 месеца , защото беше мн. тежка и обемна.А като сложиш и бебо+ 5-6-7 кг, + 2 кг резервни дрешки, памперси, вода и т.н.  А като минеш и през магарзина( мляко хляб, плодове минимум) и количката ти става 20 -25 кг #Crazy  ....да не говорим че едва се събираше в асансьора( трябваше да сваля дръжката на най-долна позиция, за да се мушна на нейното място, като си глътна корема, за да се затвори вратата)

Тези големи и обемни колички са безмислени, защото ще се ползват до май месец( тогава бебо ще може да седи повдигнат леко) и е мн. по- лесно и удобно да се купи лятна количка( 60-100 лв), която се сгъва " на чадър"......

Казвам ви го защото преди години от мерак се "хвърлихме" точно на такъв тип количка, която ползвахме точно 4- 5 мес. и после отлежаваше, докато някоя приятелка не роди и не и я дадохме Simple Smile

# 148
Бръм,много си права относно количките! Peace А и за другите неща!Аз също съм ползвала "неща" от приятелски деца - помпа за кърма,кош за пренасяне на новородено,шезлонг и съм давала после и от нашите-количка,стерилизатор,проходилка...!  Peace

# 149
Такаааа!
Кика, приятно остаряване! Joy Весел живот ти желая, много усмивки, по-малко сълзи, но да ги има от щастие, да си обичана, подкрепяна от любимите хора, да си уважавана в работата, да си си единствена в очите на мъжа! Да имаш това, което желаеш, дори трудно да го постигнеш, то да е в ръцете ти в крайна сметка! Само добри новини за бременността ти да чуваме!

За количките вече си имам изградено мнение.
1. Зависи колко сте богати. Има от 300, има от 2000 лв, има от 1000
2. Зависи колко искате да демонстрирате благосъстояние. В крайна сметка нали не мислите, че го няма този момент. Ако има 3 качествени фирми, то и трите са помислили за анатомията на бебето, обаче едните залагат на по-снобарски вид и т.н., затова и цената им е по-висока.

Купихме първо Кенгаруу круизър 290 лв- триколка, много маневрена, стабилна, вървеше супер.няма сняг, няма лед. Обаче в жегите беше ад - гюрука й е дебел, всичко тапицирано, Тони се вареше, а аз се потях, защото 13 кг+бебето, което започва да наддава станаха непосилни за моята лигава душа.
Купихме Чико CT0.4, за бебе 6+, но някой по-напредничави майки я купуват за новородено и слагат едина дунапренова изравнителна възглавница. Количката е много по-хубава от Кенгаруу, Чикото си е Чико, струва сега 200 лв в Джъмбо и според мен е перфектен вариант. Прекрасна по моите виждания за красив вид, чадър сгъване и термочувал за зимата. Красота!
После обаче, понеже исках много Куини Зап продадох Чикото и си купих Куинито - това е количка за хора като мен. Аз обичам странните неща и да ви кажа 3 дни не съм спала, докато не я уговорих от майката да я взема, а после 3 дни не спах от кеф! Сега тони е 12 кг и в количката не го усещам, но тя е 5.5. кг и като се сгъне кръсттосва очите на всички, защото става смешно малка. Но за ню бейби не става. Уговорила съм едно Чико от моята приятелка, то е Кортина или нещо подобно, не помня, но е добра количка за новородено. После и тя става тежка и голяма и приятелката си взе едно Бебе комфорт, беше около 280 лв, по-летен модел. Не е доволна от него. Тя е внимателен човек, но от експлоатацията е станала трудноподвижна в колелата, нее знам на какво се дължи, тя твърди, че конструкцията й се е скапала.
Вчера в един оказион при нас видях Куини Бъз, онези готините с 2 големи колела и едно по-малко отпред, ами 2 ръка за 550 лв някъде. Затова ако ще се купува скъпа фирма, може да е секънд хенд и да се кефите на скъпа количка, но все пак по-евтина. С разликата от 200-300 лв ще купите креватче за има-няма 3-4 години напред. Или хубав стол за кола.
Ние имаме стол за кола, обаче той на Тони му умаля, сега го задържаме за него и племенницата, а после вече ще се хвана за главата - с бебе и дете на почти 3г.
Така.
Надявам се да не съм ви досадила.
Пег Перего са превъзходни според мен, Грако също си ги бива, но Маг Ингланд и Бертони, или Чиполино - никога! Naughty Там да дам ...200-300 лв за тези да ме прощавате ....боклуци - няма да стане.

Сега, относно размяната на неща - само биби не сме си разменяли - и помпа за кърма Авент ползвах /прекрасна е/, и кошница за кола от братовчедка ми назаем дадена, дрешки също. Едно бебе има толкова разходи, че всяка странична помощ ше е добре дошла. После аз давах пликовете с дрехи на кръщелницата, от нея отидваха в племенницата ми, сега се връщат при мен. Качествените дрешки си остават хубави и запазени, боклуците и от едно бебе за нищо не стават.
Знам какво е да имаш първо бебе - искаш всичко да е ново, прекрасно, неповториом - но това са материални неща, които не радват бебето, а само родителите. Затова се мисли за удобни вана и легло, качествен матрак, лека и красива количка, стол за безопасност.

Общи условия

Активация на акаунт