ОКТОМВРИЙЧЕТО не спи лудува, да подритва мама то не се срамува

• 11 449
  • 291
  •   2
Отговори
# 75
Добро утро, сладурки! Най-после вали и е хладно  newsm44 Много обичам дъждовното време, но ми се иска сега да си бях вкъщи и да си доспя, че е така тъмно навън и ме кара на спане.

Гери, дано всеки има леко раждане като твоето и второто ти да мине така. Аз гледам да не се шашкам, като цяло съм спокойна, но от време на време ме хваща шубето. Но определено вие, раждалите мами много добре ми действате   bouquet
n_alex76 и мойте гърди са спокойни в момента - нито нарастват, нито сърбят, нито болят.
mama Veni, аз имам коластра и то някъде от 5-ти месец, знам че има доста момичета, на които вече им се е появила коластра. И с мамолог съм говорила и няма нищо притеснително, каза само че не трябва да имам зеленикави секрети или кръв, така че вярвам че и при теб всичко е ок.
Kpuccu, нещо и аз обмислям варианта да изляза в отпуска по-рано. Майчинството ми е от 20 август и тъй като си взех цялата отпуска за държавния мисля да си взема 1 седмица болничен, все пак през цялата бременност нямам и едни ден сигурно болничен.

# 76
Според мен от списъка най-важното е телефон, зарядно и номера на татакото на старт Joy!
Добре дошла на мама Вени Hug!
Блазе на софиянци, че ви вали и е прохладничко... Тук е ад ooooh!

# 77
Добро утро и от мен!

Еиии доживяхме малко хлад... ама както го дават така да си и остане... да не ни свърши лятото набързо, нямам по-дебели дрешки, които да ми стават   Sad  Embarassed

Момичета искам да ви питам, вечер като преядете (по-лакомките като мен) и като не можете да дишате (аз снощи щях да пукна буквално) пиете ли нещо от рода на мезим форте и т.н.?

Списъчето мен ми се струва изчерпателно, пък вече всеки рещава какво да си вземе, но така нагледно е друго да си го имаш.

# 78
Инче, трябва да си призная, че аз съм от тези които вечер се натъпкват здраво. До сега не съм пила нищо за разхлабване, но съм като морж до късно през ноща. Определено не ми е урок, като ми стане много тежко едната вечер да не преяждам на следващата...лакомия какво да се прави! Изтърпявам си неразположението и на другата вечер пак съм така. Мисля, че започвам да свиквам даже hahaha. Иначе малко се притеснявам да пия разхлабителни, все си мисля, че ще ме хванат неподготвена... Embarassed

# 79
Severinka, аз предпочетох малко неплатена няколко дни.Не съм ползвала болничен до сега за да не ми се отрази на майчинството след това. Peace

За разхлабването пробвайте с шоколадите на Комфорт/в аптеките ги има/ по половинка действат страхотно.Доки ми ги разреши.Каза че може само да не е в ранните месеци Peace

# 80
  • София
Здравейте!

Сев, щом те сърби коремчето значи расте и кожата се опъва. Мажи се усилено в такива моменти.

Надежда, колички на Бертони има в магазин Пинокио в Дружба.И в Пигис хаус.

И аз обмислям от кога да приключвам с работата за тази година. Болничния ми трябва да е от 10 септември, но определно ще почивам от по-рано.

СофкоБофко ме подсети за дрешките с обърнати ръкавчета да не се драска бебето. Наистина са много удобни. Ръкачвичките хич не ги харесвам. дано намеря и сега такива бодита или блузки.

# 81
  • Варна
Добро утро и от мен!

Момичета искам да ви питам, вечер като преядете (по-лакомките като мен) и като не можете да дишате (аз снощи щях да пукна буквално) пиете ли нещо от рода на мезим форте и т.н.?

така си мечтая да се нахраня, гладна съм, а нямам място-от две хапки вече ми е тежко,аа искам още
И въпреки че ям малко-малко,в сравнение с нормалното ми хранене, имам такова чувство-липса на въздух, и саммо ходя от тераса на тераса, да се раздвиждам....
За коластрата-аз все още нямам,но не ме притеснява това. Когато трябва ще си дойде сама

За отпуските-решила съм го, болничния ми е от 27август,но искам от 15ти да изляза в платена отпуска-ако не ми разрешат(доста вероятно) си вземам болничен,макар и да ми повлияе негативно по отношение на обезщетението после.
Просто търпението ми на бременна свършва, а нуждата от почивка нараства

# 82
  • на Земята
Крисси не се притеснявай няма да ти се отрази на майчинството. Аз разпитах подробно. Сега съм платена до края на месеца и после си вземам болничен. Моят термин също е на 27.10.,така че по-добре да се възползваш Peace.

# 83
Криси, на мен ми е неудобно да взема 1 седмица неплатен отпуск, защото шефа ни винаги си ги плаща, та 1 седмица ми се струва много нахално. Ако бяха 1-2 дни горе-долу бива.

renni79 и аз ги знам това за кожата, че като сърби се опъва и трябва много да се мажи и така и правя. Но тая нощ сънувах егати кошмара: С един огромен корем съм, а той нацепен целия от горе до долу на едни големи стрии, широки по 1 см. А гърдите ми 2-3 пъти по-големи отколкото са сега и увиснали като на 70-годишна бабка. Добре, че изгърмя навън да се събудя  Sad Sad Sad Дано никога не се сбъдне тоя сън, беше ужасно

# 84
Понеже така или иначе никой не чете - трия!

Последна редакция: ср, 23 юли 2008, 09:19 от barabina

# 85
barabina и аз знам, че можеш да си вземеш по-малко от 45 дни, ако ходиш на работа. Но ако вземеш 45 дни и ходиш през това време на работа няма да ти изплатят майчинските за съответния месец. Дано да се разреши проблемът ти.

# 86
 Severinka,има една приказка вас първескините ви е страх от раждането защото незнаете какво ви чака,а нас раждалите ни е страх именно защото знаем какво ни чака  Joy.Това е шегичка разбира се.Изобщо незнам какво ме чака,защото няма едно с едно еднакво раждане,всичките са различни.Имам някаква бегла представа от първия път,но как точно ще се развият нещата незнам.Тъй че и в мойта глава се въртят същите въпроси както и при нераждалите мами,ще стигна ли навреме в болницата,ами ако има задръствания,ами ако лекаря неможе да дойде......само глупости,всичко ще е наред и ще си родим бебчетата.
 Аз също багажа с най-основното си го бях стегнала в началото на 9-тия,после ако нещо ти дотрябва винаги има кой да ти го донесе.Моя мъж спа 3 дена на пейките в Шейново  Joy.Милия, сега като се сетя и мисля да не го подлагам пак на същия кошмар.
 Инче,аз поради тази причина спрях да вечерям или хапвам нещо малко до 7 вечерта и после никакво ядене.Че после цяла нощ пухтя като парен локомотив,а на другия ден съм неработоспособна.Виждам,че от страшно малко храна сега ми става адски тежк,а преди можех да ям до безкрай,ама сега няма място за стомаха и неможем много да го пълним.
 Аз излизам по майчинство от 15 август и ако преди това ми дадат поне две седмици отпуска ще е супер.Ама да видим как сме с работата.Тази седмица ще е прохладно в София и ще се издържи,ама после ако пак настанат жеги,направо незнам как ще издържам.
  лек ден ви желая,поне е прохладен!

# 87
  • София
Здравейте, мацки! Ех, как хубаво валя дъжд, поразхлади ни малко и вече се диша! Моята беба така бушуваше в корема ми цяла нощ, чак таттко и се притесни  Wink
Инче, аз един - два пъти преяждах вечер и после не можех да си намеря място, чувствах такава ужасна тежест. За това вече си знам и се опитвам да се контролирам, за да мога да спя по - спокоино!
За списъка за болницата, наистина е много голям и подробен, но всяка една от нас сама ще прецени какво да вземе в багажа си за болницата! Аз имам намерение моят багаж да го приготвя в началото на септември и да е готов за нисък старт като му дойде времето!

Аз си допивам кафето и отивам да се поразходя малко, че не ме свърта у дома!

# 88
Добро утро, кукли Hug
И аз имам коластра, но при мен гърдите ме сърбят и ми се белят зърната newsm78, незнам дали не е от лосиoна, защото го смених Thinking
Приятен и усмихнат ден Hug

# 89
Крисси не се притеснявай няма да ти се отрази на майчинството. Аз разпитах подробно. Сега съм платена до края на месеца и после си вземам болничен. Моят термин също е на 27.10.,така че по-добре да се възползваш Peace.

Мдааааа вярвай на тази приказка.Абсолютно си в грешка и ако се осигуряваш на повече парички от минималната ще съжаляваш ще видиш.Имам си нагледни примери..свеки е и главна счетоводителка и във фирмата финансовата директорка ми го каза също.Вмеш ли борничен пада общия доход за 6-те месеца и после взимаш по-малко пари.И имам три приятелки за пример Peace помисил докато имаш още време Hug

Криси, на мен ми е неудобно да взема 1 седмица неплатен отпуск, защото шефа ни винаги си ги плаща, та 1 седмица ми се струва много нахално. Ако бяха 1-2 дни горе-долу бива.

Хубаво е че има хора дето ти плащат като не работиш, при мен не е така и затова не ми е неудобно.
        Здравето и спокойствието са най-важни така че дори и болничен да се налага, който не може неплатена да си вземе. Hug

Общи условия

Активация на акаунт