Класация на лекарите в Майчин Дом-София

• 264 913
  • 689
  •   2
Отговори
# 285
  • София
Извинявам се за късното включване.

За мен МД не е чак толков амизерно, колкото всички разправят. Да има какво да се желае, разбира се, но 12 етаж, където бях, си има баня към стаята, по 2 майки са в стая, топло беше. Родилна зала почти не я помня, честно казано, далече е от представите ми (а и от нещата, които се виждат по филмите) за перфектни битови условия, МД не е като Токуда например, нито като 4 звезден хотел, но в крайна сметка най-важното за мен беше да съм в добри ръце. И за лекаря, който ме изражда и ши, и за акушерката, която също ме следи неотлъчно и ме изражда, и от анестезиоложката, и от лекарката-стажант, която седеше до мен все едно ми е приятелка - нямам оплаквания, бяха перфектни и макар да имах сравнително трудно раждане и двамата с бебето сме добре. А това е най-важно в крайна сметка.

# 286
Ще започна така....Има много добри доктори в Майчин дом. Средния перснал на 5 етаж/с малки изключения/ и реанимация - оценка 6. Персонала на 12 етаж 50/50, старшата там плаче за оплакване и пенсия. Персонала на 7 етаж ужасно възпитание и оношение/с малки изключения/. За информацията която ти дължат те изкарват нахален и въобще едно доста унизително отношение като цяло...вместо да се чувстваш обграден с внимание където е нормално за някой нормални страни/това е друга тема/
Не мога да си обясня как може да има такъв контраст между обстановка и отношение между различните отделения.
Идват хора от цялата страна и след родилно там се настаняват жени със секцио и жени  родили нормално. Но нещото което ме шокира е майки на преждевременно родени деца с проблеми които нямат възможност като другите да си взимат децата се настаняват с останалите в една стая, гледат как другите се радват на рожбите си, а техните се борят за живота си някъде на 10 етаж, а понякога се случва и да умират....е това дали го има и в 3-я свят!? 50% от децата с а с някакви инфекции и на антибиотици...от къде ли пък тези инфекции?
 Не мога да си обясня как за 7 етаж не могат да се намерят пари за един елементарен ремонт, а на 5 етаж са се намерили????
Някой спомена, че хигиената била на ниво? С какви очи са ги видели тези тоалетни, баня, стария балатум, хлебарки, не мити плотове и стени от години, духащи прозорци/ с луфтове/ на които се слагат одеяла...и то на майки родили току що???!!!
Момичета не искам да ви плаша, но някой ако ви каже, че това е болница единствена по рода си у нас и се намира в държава в европейския съюз просто не е истина. За мен е шокиращо в 20 век.
Първите мигове и дни в който трябва да са най-специални минават в едно непрестано очакване да излезеш от там заради обидата която чувстваш. И не ми казвайте че няколко дена се изтърпяват....не се примирявайте така лесно, не се оставяйте да ви обиждат, и не на последно място оплаквайте се, но не се оставяте да ви вгорчават най емоциналните и радостни мигове от живота.

# 287
  • Sofia
Изтривам последните страници с персонални квалификации и нападки и ви напомням, че темата е за ЛЕКАРИТЕ в МД.

# 288
Аз съм изключително благодарна на д-р Босев!
Попаднах на него случайно. Откриха ми скоро преди раждането преекламсия. Започнах да раждам нормално, така 12 часа. Смениха се смените и д-р Босев се зае с мен, дори започна да ми обяснява как ще трябва да напъвам, да дишам и т.н. Тоновете на бебето обаче рязко се влошиха. Той беше страхотен - взе много бързо решение за спешно секцио, сформира екип буквално за 5 мин. Беше страшно внимателен. Говореше ми по време на операцията и извади бебчето. (То се роди мъничко заради прееклампсията, която следящият ме лекар беше пропуснал, но за този лекар ще пиша в черния списък.)
В реанимация идваше да ме види, вечерта звъня по телефона да пита как съм, на другия ден - сутринта отново дойде в реанимация, идваше и на 12-тия етаж да види как съм, преглеждаше корема, раната. Просто страхотно човешко отношение  smile3501
Нямам думи да опиша колко съм му благодарна  newsm20

# 289

Хранов съм го сложила в черния списък с подробно описание на преживяванията ми с него. наскоро четох за подобни изпълнения и с други пациентки. не бих го препоръчала на никого.

newsm12  newsm78 Аз също съм гласувала за др. Хранов и за мен той е един от най-добрите гинеколози за секцио в МД, може ли да се обосновете защо е в черния списък. Имам 2 прекрасни деца и ако ми се наложи пак при него бих отишла.  newsm10

# 290
Аз ще ти кажа мила защо. Лежах в патология 10 за преносване , той ми беше лекуващ. Като ме прие каза че детето нямало води, било много зле и т.н. Сети се аз в какъв шок се оказах. Пуска ме на системи два три пъти от което само се изтормозих и накрая така паднаха тоновете на бебето , защото било с усукана пъпна връв и въпреки че в болницата лежах под негово наблюдение до последният миг нищо не видя.слава богу че ми е живо и здраво детето. Добре че накрая се намеси проф.Чернев че сигурно още да се мъча 

# 291
  Praynig   Praynig  ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!  Praynig   Praynig  
Мили, бъдещи и настоящи майки дано БОГ ви пази,вас и децата ви      bouquet 
От сърце желая здраве и късмет!  Hug   Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 292
В живота на човек има повратни моменти, в които самият той е безсилен и зависи от други хора и обстоятелства. Точно преди един месец животът и състоянието не само на мен, но най-вече на бебето, което носех в себе си, бяха в ръцете на лекарите от "Майчин дом", гр. София. Думите никога не стигат, когато човек иска да изрази благодарност от дълбините на сърцето си.

Прeди няколко дни споделих своята признателност чрез благодарствено писмо,  изпратено до ПР-а на СБАЛАГ "Майчин дом" - София, което помествам и тук /вече във 2-ра тема във форума/.

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

С настоящето писмо изразявам своята голяма благодарност към:
доц. Асен Николов, д-р Налбански, д-р Анастасов и асистиращите акушерки за изключителния професионализъм и навременните реакции при настъпило Abruptio placentae и извършено от екипа цезерово сечение на 11.03.2010 г.;

д-р Негенцов и д-р Атанасова /Послеродово отделение – 12 етаж/ за внимателното отношение;

д-р Яръкова, доц. Слънчева, д-р Дойчева, д-р Шопова и колегите им неонатолози за любовта и компетентността с която обгрижваха малкия ми син Кирил, роден в 33 г.с.;

акушерките и помощния персонал от четирите отделения - Родилна зала, Отделение за недоносени деца, Отделение за новородени - 12 етаж, Послеродово отделение – 12 етаж, за добронамереността, вниманието и грижовността;

д-р Хранов, акушерките и помощния персонал на клиника Фатална медицина, 10-ти етаж, при които проведох лечение през м. Декември 2009 г. за грижите и старанието.

В навечерието на най-големия християнски празник Възкресение Христово и предстоящия професионален празник Ви пожелавам крепко здраве, красиви пролетни преживявания и да не забравяте призванието, което носите в себе си.                                               

С признателност: Цвета Драганска-Георгиева

# 293
  • София
на всичките,колкото повече координати имам толокова по бързо ще си намеря лекар,който да се сугласи да ме оперира за следващата седмица.Мерси предварително!

Тъй като изобщо не знам за какво става въпрос: ето сайта на МД с телефони, стационарни: http://www.maichindom.com/bg/phonebook/

Ако се разровиш в темата (или дадеш едно търсене в Гугъл), има мобилни телефони и на други лекари.

# 294
Гласувах за доктор Гунев, защото благодарение на него и бързата му и адекватна реакция имам две прекрасни дечица.
Направи ми секциото по спешност без да имам някакви изследвания, документи и пр.
За мен той е добър специалист, въпреки че  емалко дръпнат като отношение

# 295
Раждах при д-р Гунев без уговорка. Не мога да кажа, че съм много доволна, но определено той не си губи времето в приказки. И действа бързо.  
Ако трябва да похваля друг лекар от МД, определено това е д-р Калина Миланова. Ако не са я ядосали за нещо, няма грешка. За мен това е лекар - внимателна е, прецизна е, не си претупва работата.
Определено не съм съгласна с похвалата за Тодор Гарнизов.  #2gunfire На този човек явно му беше проблем, че 10 дни лежах в неговото отделение, искаше да ме изписва още на четвъртия, въпреки че сина ми не беше за изписване. И въобще не го интересуваше, че аз още не мога да ходя като хората, камо ли да идвам през три часа, за да храня сина си.
Подобна ситуация преживя и моя приятелка три месеца по-късно.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 14:55 от Feyata Zdrasti

# 296
  • София
Би ли написала по-конкретно за Гунев, разбира се, ако си в настроение за това.

# 297
   В анкетата не виждам името на д-р Славов,който отскоро работи в МД.... Thinking
   Тук има л раждали при него?

# 298
Селма ,готово в класацията е  Peace

# 299
Селма ,готово в класацията е  Peace
  Мерси.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт