Как се изложихме в Европа... Дайте по един подпис...

• 13 968
  • 353
  •   1
Отговори
# 165
Според мен имаме сериозен проблем-не е толкова трудно да се свали правителство, но какво следва после? От прочетеното разбирам, че никой не иска да прави услуга на опозицията, а просто е време за промяна. Дотук добре, но кои ще са следващите на власт. Май не виждам и едно име на партия или движение, което да се споменава като по-добър вариант. Мажоритарният вот поне на теория звучи добре, но според доста анализатори това само ще възстанови двуполюсният модел. Когато някой е издигнат мажоритарно, зад него почти винаги седи голяма партия, която му прави кампанията.Следователно в парламента пак ще бъдат представени най-големите Thinking.
п.п-за момента за мажоритарен вот са Георги Първанов и "Новото време" /Кошлуков/.

# 166
Ако е лесно да се свали правителството много партии да са го направили вече Simple Smile

Иначе незнам кой ще дойде това ще го определиме на изборите. Който и да е ще е по-добре от Доган, Станишев и Царя.

# 167
Ако е лесно да се свали правителството много партии да са го направили вече Simple Smile

Иначе незнам кой ще дойде това ще го определиме на изборите. Който и да е ще е по-добре от Доган, Станишев и Царя.

Според мен не са го направили все още, точно, защото са наясно, че няма какво по-различно да предложат. Абсурд е една партия да управлява, пак ще трябва да е коалиционно правителство. И не се заблуждавайте-от ДПС толкова лесно няма да се отървем. Няма да се учудя, ако следващото правителство/ако ще и да е съставено само от опозиционни партии/ отново опре до гласовете на ДПС.

# 168
Няма да има ДПС в следващото правителство. Ниската избирателна активност ги докара тях, съмнявам се да се допусне пак такава грешка.
Ако наистина Българите сме толкова прости аз ще избягам завинаги от тука...

# 169
Нямам симпатии нито  към Доган , нито към Станишев......
Момента за  протест на народа е много удобен за недоволстващата опозиция,която от няколко седмици не спира да прави словесни атаки в Народното събрание.....за това моя глас няма да бъде даден....
Българите трябва да въстанем ,но когато ние решим и дадената петиция наистина трябва да бъде така да се каже подплатена с факти,изисквания,права ,задължения(и за управляващите и за народа) и най важното с ясна представа кой трябва да дойде на власт.....определено съществуващите партии не стават - трябват нови хора.
Не ме интересува Европа,интересуваме живота на обикновения човек в България....,за Европейския съюз никой не ме е питал искам ли не искам ли....
Уважавам мненията на пишещите  в темата,така че нека не се ,,нападаме,, и без това някои хора се възползват от подобни ситуации и е голям минус за народа.
Peace
  И аз мисля така.Затова не съм подписала петицията.Трябват нови хора,но къде са те?Червената Шапцица днес пусна една подобна тема,но всичко обърнахме на майтап.Може би не е дошъл моментът за по-сериозни действия,така да се каже. newsm78

# 170
Нямам симпатии нито  към Доган , нито към Станишев......
Момента за  протест на народа е много удобен за недоволстващата опозиция,която от няколко седмици не спира да прави словесни атаки в Народното събрание.....за това моя глас няма да бъде даден....
Българите трябва да въстанем ,но когато ние решим и дадената петиция наистина трябва да бъде така да се каже подплатена с факти,изисквания,права ,задължения(и за управляващите и за народа) и най важното с ясна представа кой трябва да дойде на власт.....определено съществуващите партии не стават - трябват нови хора.
Не ме интересува Европа,интересуваме живота на обикновения човек в България....,за Европейския съюз никой не ме е питал искам ли не искам ли....
Уважавам мненията на пишещите  в темата,така че нека не се ,,нападаме,, и без това някои хора се възползват от подобни ситуации и е голям минус за народа.
Peace
  И аз мисля така.Затова не съм подписала петицията.Трябват нови хора,но къде са те?Червената Шапцица днес пусна една подобна тема,но всичко обърнахме на майтап.Може би не е дошъл моментът за по-сериозни действия,така да се каже. newsm78

Може би:)
Кеф е да гледам мизерията по улиците, кеф е да ми крадът колата, кеф е да плащам данъци и осигуровки а в болницата да ми искат пари за дарение. Не е дошъл момента сигурен съм. Момента ще дойде когато Турците си вземат Родопите и си направят автономия щото в един момент ще се окаже, че ние Българите ги дърпаме назад.

Не е нужно да предлагаме предизборни платформи и да мислим стратегии за излизане от кризата, за това си има специалисти... наща специалност е да сме съвестни граждани и да показваме кога не сме доволни. Нищо друго  не се иска от нас. Когато и следващата партия дошла на власт не ни вдигне стандарта. Пак ще ги сваляме и пак ще избираме нови и така докато се разбере, че сме съвестен народ.

От къде тая мания всеки да се прави на политик и да бистри какво и кога трябва да се прави? Ние сме Българи бе народа на тая държава. Искаме единствено висок стандарт. Как ще се постигне е работа на управниците, не наша...

# 171
.......Може би не е дошъл моментът за по-сериозни действия,така да се каже. newsm78

еееех  Tired Не е! Леко ли ви стъпват по главите?!

# 172
  • по пътя на светлината
Момента отдавна е настъпил.....даже доста търпяхме,но няма да се получи нищо по различно от1997 година....,даже най недоволния Иван Костов и тогава размахваше пръст срещу управляващите и правеше гръмки обещания.....и какво стана!? 
Не е нужно да чакаме опозицията  да иска да сваля управляващите ,за да се сетим,че и ние не сме доволни и въобще ,че съществуваме като народ....,сърбахме я вече тази каша,втори път не.....

# 173
Каквото е положението, такова. Сами сме си го избрали. Не трябва да се сърдим на управниците си а на хората сред нас, които търпят и си мълчат.

k.a.l.i. винаги има смисъл да се бориш ако си прав. Дори е задължително. Щом Костов не ни е харесал защо не се вдигнахме тогава пак? Защо оставихме следващите да си мислят че всичко е безнаказано. Пак сами сме си виновни.
Странна работа сме Българите. Никога не си помагаме, дори и за доброто на страната ни...  Защо всеки плюе политиците пък никой не става политик?  Защо тези които най много философстват не се явят на избори и да опитат да направят нещо за България?

Аз лично не мога да си отговоря на тези въпроси.

# 174
  • по пътя на светлината
Ами,че точно това казвам и аз .....,но не толкова подробно....

# 175
  Ами дайте да напишем една хубава петиция,добре направена,и да я разпишем всички.Но в нея изрично да е упоменато,че не подкрепяме нито сегашните управлявляващи,нито така наречената днешна опозиция.За да не злоупотребят и този път с нас.

# 176

В МЕХАНАТА (Във форума)

Тежко, тежко! Вино дайте!
        Пиян дано аз забравя
        туй, що, глупци, вий не знайте
        позор ли е или слава!
        Да забравя край свой роден,
        бащина си мила стряха
        и тез, що в мен дух свободен,
        дух за борба завещаха!
        Да забравя род свой беден,
        гробът бащин, плачът майчин, -
        тез, що залъкът наеден
        грабят с благороден начин, -
        грабят от народът гладен,
        граби подъл чорбаджия,
        за злато търговец жаден
        и поп с божа литургия!
        Грабете го, неразбрани!
        Грабете го! Кой ви бърка?
        Скоро той не ще да стане:
        ний сме синца с чаши в ръка!
        Пием, пеем буйни песни
        и зъбим се на тирана;
        механите са нам тесни -
        крещим: "Хайде на Балкана!"
        Крещим, но щом изтрезнеем,
        забравяме думи, клетви,
        и немеем и се смеем
        пред народни свети жертви!
        А тиранинът върлува
        и безчести край наш роден:
        коли, беси, бие, псува
        и глоби народ поробен!
        О, налейте! Ще да пия!
        На душа ми да олекне,
        чувства трезви да убия,
        ръка мъжка да омекне!
        Ще да пия на пук врагу,
        на пук и вам, патриоти,
        аз вече нямам мило, драго,
        а вий... вий сте идиоти!

# 177
  Ами дайте да напишем една хубава петиция,добре направена,и да я разпишем всички.Но в нея изрично да е упоменато,че не подкрепяме нито сегашните управлявляващи,нито така наречената днешна опозиция.За да не злоупотребят и този път с нас.

Айде, аз предложих няколко пъти ама никой не се навива да пише май.

# 178
Според мен имаме сериозен проблем-не е толкова трудно да се свали правителство, но какво следва после? От прочетеното разбирам, че никой не иска да прави услуга на опозицията, а просто е време за промяна. Дотук добре, но кои ще са следващите на власт. Май не виждам и едно име на партия или движение, което да се споменава като по-добър вариант. Мажоритарният вот поне на теория звучи добре, но според доста анализатори това само ще възстанови двуполюсният модел. Когато някой е издигнат мажоритарно, зад него почти винаги седи голяма партия, която му прави кампанията.Следователно в парламента пак ще бъдат представени най-големите Thinking.
п.п-за момента за мажоритарен вот са Георги Първанов и "Новото време" /Кошлуков/.

Ето точно в това е и проблемът.И аз това се чудя...Да не ме разкъсате сега,но се питам дали ако по народнуму свалим наистина тези --------,не можем да помолим Брюксел да ни прати наблюдатели,или съветници за временно правителство,докато се ориентираме...Може би така ще излязат всички черни ризи наяве?!И ще почнем на чисто?!Само хрумка...Дали в нея има резон?!

# 179

Айде, аз предложих няколко пъти ама никой не се навива да пише май.
аз не пиша правилно...съжалявам... Hug

Общи условия

Активация на акаунт