Шопинг мания настава, че ОКТОМВРИ наближава.

• 13 595
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Недялка, тц, без матраче е, тези в Комо ми се видяха боклук. Аз малко не споделям лудницата по пенолатекс, гледам и тук се вихри, струва ми се рекламна кампания на производители и вносители   Thinking
Нашите матраци открай време са Хепи дриймс с кокос, за 7-8 години не са мръднали, сигурно нещо такова ще търся пак. Единствено знам, че на бебето трябва да му е твърдо, тоест дунапренените не стават.

Проблемът с акарите - това бебе да не живее в лаборатория, то ако иска човек да няма гадинки, трябва да се отърве и от:
килимите
меката мебел
плюшените играчки
и какво ли още не у дома си.
Изобщо прекаленото втелясване около малчуганите ме втриса - то като настане едно изваряване, едно гладене, кога ще имаме време да го ГЛЕДАМЕ това дете и да общуваме с него...
Достатъчно съм вманиачена на тема хигиена, до степен да изпадам в паника от условията в болниците например (все едно това бебе не прекарва първите си 3-4 дни именно ТАМ, сред хлебарки и ронещи се стени, липса на течаща топла вода (а една моя приятелка като ражда през 2000 г., ИЗОБЩО нямаше вода в болницата) и т.н.), айде нема нужда.

Майлили, връщам се да допълня, че напоследък нещо все за тебе си мисля - как са те затворили вкъщи... Така се успокоявам, че имало и по-кофти бременности от моята, и стискам палци всичко да ви е наред Simple Smile За столчетата - така е, дават ги до 13 кг, но след 6 м. детето спокойно може да седи в истинско столче за кола, което после се ползва няколко години, а не в бебешко тип "легло".

Абе, нещо не ми е ясно там - е оня ден в Бейби планет като гледах колички, комбинирани със столче, в случая на Инглезина - ами много седнало ще седи туй бебе в колата, изобщо не ми изглежда като нещо, което ще му е удобно в малка възраст... Ще го мисля пак.

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 14:37 от Параход

# 151
  • София
Параход, мерси, че се сещаш за мен  Heart Eyes Радвам се, че поне моето положение може да внесе известно спокойствие на мамите, които смятат бременността си за не особено приятна  Wink Да, момичета, и аз всеки ден си казвам, че  може да е и по-зле атова да съм благодарна за душицата в корема ми и да не мрънкам.

Абе, Параход, незнам дали мен визираш за манията за пенолатекса, но аз го избрах, най-вече, защото съм спала на такъв и удоволствието е невероятно. Не бих го спестила и за детето си. А за акарите си абсолютно права, няма смисъл да изолираме децата. В този свят все пак ще живеят и трябва да свикват.

# 152
  • Варна
Днес и мен така ме е налегнала работата, че прочетох последните 2 страници от темата малко по диагоналната система.
Довечера ще погледна снимките на Параход , естествено предполагам, че са страхотни и стаята и покупките. Честно казано, на мен не само количките Quinny, но и доста други ми се струват много "футуристични" /освен че са и скъпи  Whistling/, но след като много мами си ги купуват, сигурно си имат някакви предимства. Аз лично искам на бебето да му е широко и удобно, което не виждам в тези тесните кошчета как може да се постигне. Но това си е моето мнение  Naughty.
Относно праха за пране - и аз използвах Сано Максима - за разлика от Тео бебе не е толкова силно ароматизиран и не избелва дрехите, освен това е и много икономичен.
Столчетата за кола, които са до 13 кг. всъщност не са много удобни за бебе на 7-8 месеца - въпреки по-малкото му килограми, така че не давайте много пари за такова столче, по-добре ги оставете за следващото столче, което ще ползвате поне 2-3 години.
Ел, моето бебе още не хълца, но батко му много хълцаше, продължи и след като се роди  Laughing
Mylili, относно следродилната депресия - вярно че е на хормонална основа, но според мен си зависи и от родилката и семейството й. Всички в семейството /и най-вече майката и таткото/ трябва да са подготвени за това, което предстои - как се гледа бебето, как се кърми, как се къпе и т.н. и да се знае, че отначало всичко се върти около него. Ако майката има подкрепата на хората около себе си е по-малка вероятността да изпадне в депресия. Доколкото съм чела основната причина за депресията е, че майката чувства, че не може да се справя с бебето и не го гледа както трябва. Ако при това има един мъж, който мрънка защо не е сготвено и изчистено и една свекърва, която да дава акъли отстрани /за мазане на бебето с мас, къпане в сол и т.н.  Wink/ депресията е почти в кърпа вързана. Това са моите "размисли и страсти"  Mr. Green, нека и другите мами се включат с виждане по въпроса.

# 153
Здравейте.
Параход ами честно казано в спалнята, където все още спи баткото, а след някой и друг месец ще е бебто, аз лично съм се отървало от пътеки, килими, покривки и т.н. прахозадържащи материи и материали. Плюшените играчки пък са абсолютно неподходящи за бебета, още повече да стоят в леглото. Иначе мисля, че на баткото матрака е от дунапрен, но не ми направи впечатление да му е меко. То и тия от 4 до 10 кг. как ли ще натежат на един матрак  newsm78
Кошницата за кола си се ползва до около годинка. На 6 месеца има много бебета, които не могат да седят самостоятелно  и биват непрекъснато подпирани с разни възглавници от амбициозни родителки. Реално бебето започва да седи самостоятелно около 7-8 месец, а кошчето за кола е използваемо до годинка. Ако бебето е по-нисичко може и по-дълго време.
Майлили на мен определено ми беше спестено понятието следродилна депресия, но това беше в резултат, че не отказвах всяка предложена ми помощ, не прекарвах с бебо 24 часа нон-стоп и се стремяхме с таткото да намерим време за себе си дори за едно кино. А си мисля, че страшно много ми помогна и форума, където хората са на твоята вълна. Като се замисля при нас май нямаше мама дето да я затресе следродилна депресия  Mr. Green

# 154
Ей, спрете се малко, нямате изчитане... от сутринта се опитва, и до края на работния ден поне да успея да си постна постчето  Laughing

Пуки, Мими, Госпоице, покупките са страхотни!

мanana, ау ми бяхме в Кауфленда ахаха, ма ти защо не ме спъна, ръчна, обади)))) Аз като гледам и не виждам)))) Едно че ми беше вече зле (пишкаше ми се безумно), второ че тъкмо бяхме гледали в Пигис Хаус (и ми се въртеше количката), и трето търсих разни щуртоии за ето тази торта, която трябваше да правя за РД-то днес на един колега. Ама поне ще ви почерпя виртуално хехехе.

bidapet, о ми Енигма е с маг-ингланд, ама не знам модела, май е принцес роял. И manana е писала че е с такава.

Така сега аз да кажа какво видях и как започвам като Госпоицата с тези пусти колички от една на друга.
Първо ходихме до магазин Щъркел и естествено гледахме Маг Ингланд и много  ми хареса това че има поне 10 разцветки и е доста по-голяма отвътре. Което за зимата с облечено бебче е супер. Има пълно легнало положение и като се сложи "обиколничето" за зимата, което мисля беше с цип даже не си личи че не е отделен зимен кош.

После ходихме до Пигис Хаус, където си харесахме и креватче, подобно на това което
Енигма беше показала, само че с шкафче от едната страна (иначе става много дълго). Има ниво на матрачето и може да се люлее.

Та след огледа на легълцата гледахме и ваничките и съм в голяма дилема, дали да си вземем ваничка от тези пластамосвите (обикновените) или от тези високите, като шкафове на колела... не знам до колко месеца или годинки се използват  Thinking

Та накрая след обикалянето стигнахме пак доколичките и видяхме една на Peg Perego - само че забравих модла, но беше бежово и бяло (много цапащо се) модел от минлата година, и съответно поради тези две причини беше намалена с 15%, ми всичко си имаше, което търсехме и беше сравнително лека, а продавача я сгъна точно с 3 движения. Не съм сигурна дали е Уно или някой друг модел, но прилича адски много.
В този ред на мисли,
SvetlI_81, ако имаш съмнения за Уно-то да ти кажа, ако е тази направо съм влюбена в нея. Ето и линкче http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3437

Моля ви давайте съвети  Hug

Забравих ето и предложения за темички:

1. Отвътре ОКТОМВРИЙЧЕТО напъва, на мама по тумбачето фигурки рисува.
2. ОКТОМВРИ идвай вече! Мама иска да гушне малкото човече!
3. В прегръдка, дрешка или люлка, ОКТОМВРИ бебчо сладко ще си нунка.
4. ОКТОМВРИ наближава, и бебчо с радост ще изплаче, виж ме мамо!

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 17:12 от ina.gg

# 155
  • София
Здравейте мацки,
чак сега се включвам, защото миналата седмица беше ужасно напрегната - много работа.
И до сега четох какво сте писали.
Искам да се включа в темата за матраците - аз си мисля, че пенолатекс няма да е ок, защото
нали трябва да е твърд матракът. За кокосовия не знам, но не мисля, че задържа повече акари
отколкото тези, които са дунапренени. Т.е. аз за себе си още не съм решила тази дилема.  Laughing
Напослеък и аз си мисля за следродилната депресия, но много се надявам да бъда по-силан от хормоните си и да
не ме нападне такава.. Макар че знае ли човек..
Аз напослеък все повече се задъхвам и ми е все по-тежко и нямам търпение да се махна от офиса.
Седя и броя дните като войник..  Толкова неща ще имам да оправям в къщи, че ме е страх дали ще сколасам  Simple Smile
Честита племенница на Пуки!
Честити придобивки на всички, аз все още изчаквам, ама скоро и аз мисля да се включа!

# 156
Сладурки, нямам време да чета сега, но ви бях обещала да сканирам една книжка за позите при кърменето, та сега съм я качила в албумчето и можете да я погледнете, ако ви интересува. Има и кратка информация относно самото кърмене и тъй като книжката е подготвена от Авент са препоръчани и някои техни продукти. За съжаление не се чете много добре, но скенера ми е нов и май не е много добър, ще се опитам утре да го сканирам по-добре.
Целувки на всички и ще се опитам довечера да ви пиша, че сега няма как.   bouquet

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=268316&pid=6669015

# 157
Mylili, относно следродилната депресия - вярно че е на хормонална основа, но според мен си зависи и от родилката и семейството й. Всички в семейството /и най-вече майката и таткото/ трябва да са подготвени за това, което предстои - как се гледа бебето, как се кърми, как се къпе и т.н. и да се знае, че отначало всичко се върти около него. Ако майката има подкрепата на хората около себе си е по-малка вероятността да изпадне в депресия. Доколкото съм чела основната причина за депресията е, че майката чувства, че не може да се справя с бебето и не го гледа както трябва. Ако при това има един мъж, който мрънка защо не е сготвено и изчистено и една свекърва, която да дава акъли отстрани /за мазане на бебето с мас, къпане в сол и т.н.  Wink/ депресията е почти в кърпа вързана. Това са моите "размисли и страсти"  Mr. Green, нека и другите мами се включат с виждане по въпроса.
Съгласна съм, че всичко зависи от подкрепата и разбирането в семейството  Peace Аз не съм карала подобно нещо като "следродилна депресия"  Peace Ако имаш подкрепата и помощта най-вече от таткото, смятам че може да се пропусне  Wink Съпругът ми предварително разчисти всички дразнещи ме елементи (разбирай загрижените и всичко знаещи баби и дядовци) взе си 2 седмици отпуск след изписването от родилния дом, изчете 80% от литературата  Joy , която и аз четях по време на бременноста и се справихме  Wink Винаги съм усещала подкрепата му и е стоял зад решенията ми по отношение на детето. Гледахме си бебето абсолютно сами без 1 час чужда помощ и така първите 4 месеца, после майка ми го пое през деня у дома от понеделник до петък, т.к се върнах доста рано на работа. Общо взето май нямах и много време за подобни изживявания  Wink
Сега ще видим, все още не съм решила колко време ще съм си у дома след раждането, а и с бебе и дете на 2г и 6м. може би ще имам нужда от повече помощ  newsm78

# 158
  Mylili,това с депресията е много индивидуално.Аз въпреки че имах подкрепата на мъжа ми и живеехме при свекърва ми (която държа да кажа че е страхотен човек и аз я обожавам),пак имах един момент,кратичък на такава безпомощност.Но при мен беше много за кратко,защото свекърва ми просто ми беше такава отмяна и дружка.Пожелавам на всички ви такова съкровище,мойта сега живее в Щатите и много ще ми липсва помоща и,но мисля че ще се справя.

# 159
а вие как усещате хълцането?
От години чувам за хълцащи бебета в корема и се чудя що е това. Сега изследвам собствените си усещания и стигнах до някакъв извод. Понякога бебка почуква леко и ритмично, на често на едно и също място...примерно 10-ина пъти. Та това си мисля трябва да е хълцането. Не са силните удари и вълни, когато корема ми се мести целия в неква посока (много е смешно, сигурно и вие сте го виждали).
Майлили, аз следродилна депресия не съм имала, откъде време за такива луксове  Mr. Green. Струва ми се, че не бива предварително да си го слагаш като евентуален проблем, ти си мъжко момиче  Hug
Количката на Параход е точно каквато аз съм си набелязала като модел. Виждала съм го в изпълнение на различни фирми с малки разлики, а цената е в зависимост от марката. Примерно на Кенгуру беше около 500 и нещо лв., не помня името на модела.
Тая ABC ми надвишава психологическия праг на харчене  Cry, който е някъде около 500-600 лв. Иначе със сигурност е много добра като изпълнение. Дори проверих тук-там за цени на старо, има хубави запазени около 450 - 500 лв. Та може и това да е вариант.

# 160
О, забравих да допълня, а питаха доста мами тук в предишни теми- дали в България се продават контейнери за памперси.
Е, ами продават се - за пръв път видях такова чудо в Como онзи ден. Обаче струваше 60 и нещо лева в лятна промоция?!
Аз доколкото имам спомени (не че много ме е интересувало тогава), в САЩ са по 10-20 долара тия кофи...

Пладнешки грабители, ей. И самата кофа, макар запечатваща, ми се видя мноо-го пластмасова и паянтова. Мисля, че всяка метална кофа с капак на балкона би вършила добра работа на по-ниска цена. Още повече, че ще е зима.

# 161
Мда, вадя дрехите от сушилнята веднага след като спре, иначе верно се мачкат. Повечето се самоизглаждат като повисят известно време на закачалките... За бащицата гледам да купувам ризи, на които хем да пише, че са памук, хем че са немачкаеми... Има ли малко синтетика в състава на дадена дреха- не се мачка. Но ключа от бараката, наистина е да не престояват вътре. Сега като се замисля, по Великден гладих една ризка на Данни Simple Smile Embarassed Crazy.

Параход, искрено ти съчувствам за тежките неразположения покрай бременността, както и на Майлили... Дръжте се малко остава!

Следродилна депресия- незнам дали съм имала, но е факт, че твърде много ми идваха съветите и притесненията на бабите... 

EkaterinaM, поздравления, че така добре си го описала, и че от първия път сте се организирали така добре с таткото...
И ние сега сме бетон, ама с Данни изобщо не знаехме какво ни чака, свеки се намеси, развали доста неща, които после с месеци трябваше да оправям... не говоря за вещи  ooooh!. А, допреди появата на бебето се разбирах чудесно с нея... Абе, разни хора разни случаи... И родната ми майка ме фрапираше с разни изказвания... сигурно ако беше тук и тя щеше да ме издразни порядъчно.  Stop

# 162
Мамички, да ви се похваля - днес се дипломирах с 6-ца! След като допреди 2 месеца въобще не вярвах, че ще седна да я напиша (такъв мързел и инертност ме друсаше), днес се оказа, че Комисията даже се е впечатлила - била оригинална, предметът на изследването бил интересен и т.н.
Гадната работа беше, че чаках 6 часа и изслушах почти всичките си колеги, моя ред се оказа в последната 5-ца и никой от изпитващите не забеляза, че съм бременна, докато не станах да си презентирам работата  Mr. Green Свърши се моето учене, ура!!! Така ми беше писнало...  Embarassed
Сега съм страшно уморена, но в 21 ч хващам нощния влак за Добрич... дано поне има място да се опъна...  Rolling Eyes

Ще ви навестявам когато мога, поне за едно "Здрасти". Целувки!  Heart Eyes

# 163
Феел_ю честито дипломиране. Пожелавам ти искрено бебето да е взело поне 50 % от знанията, с които си се тъпкала докато си бременна. Останалите 50 % ще трябва сам да научи  Wink

# 164
feel_u,
чудесно е да се чуват такива новини, браво ти си нашата гордост!!!!!
ЧЕСТИТО ДИПЛОМИРАНЕ И УСПЕХ ВЪВ ВСИЧКО!!!
Дано имаш късмет с влака  Praynig Peace...

Общи условия

Активация на акаунт