СЕПТЕМВРИйчето в корема дебелее, още месец трябва му да хубавее!!

• 11 257
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
Irina Radeva , права си! И аз съм с ПРМ 15.12. и ми изчислиха термина 20.09.
Аз щях да раждам в Токуда, но преди 4 дни разбрах новите им цени и направо  #Crazy  #Cussing out Тия хора са луди!!! На моя приятелка преди 5 месеца и излезна 1200лв. - раждането и грижите за бебето, а сега аз ги смятах по новия ценоразпис и ми идват не по-малко от 2500лв. Cry Голям рев му ударих. Много ми се раждаше в Токуда при лекарката, която ми следи цялата бременност и е добър специалист. От 3 дни търся други варианти и направо съм се побъркала. Не остана никакво време. Мъжа ми казва да ходя в майчин дом, ама аз не искам при хлебарките и мърсотията (поне съм чувала, че там е така) Cry

# 181
  • София
Анжелика,  Hug
А защо не те виждам в списъка?  newsm78

# 182
Адашче, значи освен показателите изглаждане на маточната шийка и разкритие, през последните седмици се гледат също количество води и зрялост на плацентата. За пик в количеството околоплодна течност се счита 31-32 седмица, оттам те започват баавничко да намаляват. Относно зрелостта на плацентата - в 9тия месец тя вече си е свършила работата и започва за закърнява. На ехограф се виждат нещо като петънца - участъци, които вече не функционират пълноценно, т.е. н ехранят, филтрират и т.н нещата от и за бебо. 1ва степен е ефективнта на 100% плацента, 2ра е тази, при която е стартирал този процес, който описах по-нагоре, но плацентата си е ок, 3-4 степен вече са на финала. При някои жени тези степени за съжаление се наблюдават още от 7ми месец - обикновено това са пушачки, жени, които приемат лекарства, алкохол, наркотици. Понякога просто си е физиологична даденост, т.е. без причина става така.
Ти си вече напред с материала и си е съвсем в реда на нещата да започнат тези процеси. Така че не се тревожи.х ГУШ  Hug
Бръмбче, точно тук е мястото да споделиш тревогите си в този период. стискам палци да потръгне магазина /аз не знам... за какво е? Да водим при вас клиенти!/ и всичко да се нареди  Praynig Геш и за теб  Hug

# 183
Момичета, ето това ме остави безмълвна:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=318545.0

# 184
Ужас,половин ден се иzлежавам.Ще го почвам това желяzо,дано поне не съм такъв парцал,ама кой zнае..
Мале,zа пари zаговорихте  Confused .И ние тука не сме цвете,хич.Много раzходи има тук.И много ми е мъчно,zащото мъжът ми се скъсва от работа,а както Бръм каzва,няма как да му помогна.А и скоро няма да мога,но се надявам да се zакрепят нещата,в същност не сме от много отдавна тук и беше доста трудно.И още е..Абе който каже че пустите пари не са важни  Rolling Eyes ,трябва да е луд.
За плацена нищо не ми каzаха вчера,аz пък и не се сетих да питам.
Добре дошли на новите майчици,че zабравих да кажа   bouquet
Мире,а това с колата е кофти работа малко .А такситата са скъпи,но пък като няма друг начин..
Вики,zащо,бе да не може на плаж?Боже,аz ако бях...толкова обичам море..Даже може да се къпеш,то не е раzвъдник на гъби,като басейните..Е,аz не се къпах като ходихме на басеин,ама пак съм уловила от някъде..И сега не мисля дори да докосна водата..Друго си е моренцето,я го хващай Жожо и там   Wink .А zа имената,това с Георги наистина е в повечко Mr. Green .Аz исках Андреа,но мъжа ми не.За сега остава Ана Мари при нас.Иначе още в началото zа мъжко бяхме иzбрали Калоян.Вие още нямате предположение какво е бечето,така ли?
Но истина е,както Мона каzва,zа момиченца има повече имена.Винаги така ми се е струвало..

Данип,браво на твойто мъж,много хубаво го е иzмислил bowuu
А бебчето е кукличка,честито на маЙчето.

Мале,момичета,zа какви цени говорите  Shocked #Crazy .2500 лв ?Ама в Токуда не си по zдр.каса,така ли?Ами по другите болници,Тина К.,Шейново,Майчин дом и там ли zа такива суми се говори???Леле,та то едно време сие било евтинийка бе..Да не почвам пак тая тема,обаче в тая БГ едно нормално нещо не остана май  #Cussing out
Аz ще раждам нормално,така де,ако е писано,но името на болницата има ли смисъл да пиша?

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 16:54 от desi manova

# 185
Бижу добре дошла сред нас  Hug
Диде бебката на Стела е много готинка.
А относно раждането аз съм в Токуда

# 186
Cry така ме разчуства

# 187
  • София
Адашче,  Heart Eyes, много ти благодаря за отговора.
Само не разбрах втора към трета степен в първата половина на осми месец /33-34 седмица/ дали е ОК или не  newsm78

# 188
Ха, привет и от мен  Hug

Добре дошли на новите попълнения! Днес бях на ЖК и доки похвали бебата, че ако остане в тази позиция щяло лесно да ни бъде!  Praynig дано си остане така. Отговаря си изцяло на седмиците, 2-ра степен зрялост на плацентата.
За протокола - ще раждам в Тина Киркова - днес неясно защо писаха 26.09 по календар, ама това да обяснявам на акушерката, че ми е 27 дни обикновено цикъла и че знам кога съм в овулация и съответно кога се е случила беба - няма смисъл. ОТ 12 август съм в болнични, но ще работя от вкъщи /не че не правя това и сега/. Днес с батковците четохме  Патиланско царство  Joy / за втори клас са/ и играхме скрабъл - голям кеф!

Аз похвалих ли ви се, че онзи ден успях сама да си направя педикюр  Joy и добър стана!

Мога да предложа помощ /за работа - на хора с отличен английских и още по-отличен български - за преводи става дума/

# 189
Адашче,  Heart Eyes, много ти благодаря за отговора.
Само не разбрах втора към трета степен в първата половина на осми месец /33-34 седмица/ дали е ОК или не  newsm78
Като цяло доколкото ми е обяснено е напълно нормално. Зависи и от темпото на узряване. С док ще го следите всеки път. Знам, че е опасно когато стане по-рано. За нас всичко вече е нормално.

ааааа да - когато пъпната връв си функционира чудесно - няма от какво да се тревожиш  Hug

# 190
 Anjelika84 аз съм си избрала да раждам в Майчин дом, да ти кажа наистина предродилна и родилна не се луксозни и си е старичко там, но като специалисти ме спечелиха, особено онази вечер когато получих бъбречната криза първо отидохме там защото не знаех дали не са контракции. Веднага ме приеха бяха супер внимателни и ми направиха подробен преглед качиха ме предродилна да ме видят на ехограф, после ме видяха за разкритие, и бяха много мили, поне тези на които се паднах.
А и горе където са стаите за след раждане на 12 етаж е след ремонт и си е много добре. Ти сама ще си решиш де, но аз да те успокоя че нещата не са толкова лоши Peace

# 191
Моя не се скъсва от работа,но пък парите не са достатъчко!!!Държавен слубител е и няма и как да му скочи заплатата!!Ако не съм бременна може би всичко ще е наред и ще стигат даже да не работя,но сега..макар че гледам да не съм му в тежест и не проявявам никакви капризи,но все пак!Такситата за скъпи не са толкова-до сега нямаше проблем един път в месеца да ме води до болницата,сега като стане всяка седмица малко нанагорно може би ще идва!!Макар че аз и сама ще ходя като съм само на тонове няма да е сутрин и ще си ходя с автобуса малко неудобно ама няма как!Той за това беше толкова ядосан!!Аз винаги съм му се чудяла на акъла-има 3 висши и магистратури и не знам си какво!Не е спрял да учи-на 33 продължава ooooh!И на какво отгоре...можеше да работи къде къде на по хубаво място и с 3но по-голяма заплата!!!Ама като слуша тате и мама така е!!
Как и да е бели кахъри все някак ще се оправим а и мисля като родя и минят няколко месеца да започна да работя!Сега само да не ми се накарате,че толкова рано Wink

# 192
  • София
Адашче,  Hug тенкс аген  Heart Eyes
Бръмб, много, много трогателно!

# 193
Пееща, и при двете бременности съм ходила с такива оплаквания като твоите там и двата пъти отношението беше точно каквото го описваш Hug При това съвсем случаен екип Peace
Дори като казвам, че имам уговорка с лекар от там отношението пак не се променя. Преглеждат си ме и се отнасят чудесно. Верно, че обстановката е плашеща Rolling Eyes, особено в приемното, но горе при родилките е хубаво Grinning
И от грижите на персонала предния път след секциото съм много доволна. При една дежурна акушерка в родилна зала и една при нас в реанимация, тази, която беше при нас всеки път ни се извиняваше като отиде да помага на колежката си. А имаше три раждания нея вечер през около час идваха момичетата... изобщо не им е леко, но си ни гледаше жената и тоалет ни прави и вечерта, и на сутринта... и за обезболяващи ни питаше непрестанно. На момичето до мен й прилоша и веднага й сложи деган в системата, за да я успокои. Сутринта я вдигна, че като ни махнаха катетрите й се приходи до тоалетна... Абе изобщо не мога да се оплача Peace
Дори като разбраха, че ще съм във ВИП взеха да се държат по-дръпнато. Докато си мислеха, че съм на общо основание бяха много мили Grinning

# 194
И аз за Майчин дом да кажа - условията не са прекрасни, но и аз ще раждам там. Стаите, в които ще сме след раждането с бебо са ремонтирани и съвсем прилични. Виж Асето как хвали храната (Асе, и аз съм от типа ядящи с кеф такава храна). Пък и, честно казано, за такъв малък период от време, какъвто ще сме в болницата, не ми е проблем обстановката въобще.

Общи условия

Активация на акаунт