СЕПТЕМВРИйчето в корема дебелее, още месец трябва му да хубавее!!

• 11 261
  • 303
  •   1
Отговори
# 195
Иринка, защото още в началото ми го объркаха като твоя, само че на мен ми казаха 23. И просто не съм молила горе да ми го сменят  Blush

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 17:14 от Anjelika84

# 196
Не бях плакала скоро на глас,наистина.Н zнам от бременността ли е..Но тоzи човек докаzва,че всеки може всичко,стига да поиска.Ма какво се мъча,думите не ми стигат...
Вие бяхте ли чували zа теzи хора?Аz не..

# 197
  • София
Иринка, защото още в началото ми го объркаха като твоя, само че на мен ми казаха 23. И просто не съм молила горе да ми го сменят  Blush
Heart Eyes
Аз гледах на 20-ти, 21-ви и 22-ри и не те видях. За 23-ти не се сетих   Wink

# 198
Привет момичета.

Много ва гледат вас там. Виж какво ми е хубаво на мен като ни плаценти ми проверяват, ни ми мерят таз, ни нищо. Само кръвно, слуша сърчицето, мери ми фундуса и опипва с ръце корема какво става. Прекрасно! Wink

Сонче, как мина твоето чистене? Аз успях малко тук таме да подредя, но не стигнах до подовете. Утре.

Настинката е почти свършила, сега само да успея да поспя. Стискайте ми палци за дази вечер.

# 199
Аз прибрах newsm44 Като имате предвид, че имах неразопакован багаж от морето още и няколко пранета + още малко играчки по пода и разни безброй хартийки, които Сияната е пръснала къде ли не Crazy От сутринта от 10 до сега на мънички серии с почивки помежду Grinning
Сега чакам най-добрата си приятелка, която ще дойде да ми пусне прахосмукачка Heart Eyes и с едни парцал приключваме Grinning
Живот и здраве като дойдат мама и дребната в неделя най-верояно в понеделник ще опразним едното чекмедже от скрина за дребния и още един шкаф съм му приготвила... Ще видя дали Иван ще има настроение в неделя сутринта да идем до Пигис-а, за да купим чаршафчета и евентуално някакво новичко гащеризонче за изписването на дребния...
Свекърва ми е нашила вече тензухчета... Така че малко по малко сме готови. Живот и здраве като вляза в болницата майка ми ще изпере и изглади всичко. Ще застелят и ще ни чакат Heart Eyes
А, също мисля утре да изпера количката, ако не ми мине котка път Peace

# 200

Мале,момичета,zа какви цени говорите  Shocked #Crazy .2500 лв ?Ама в Токуда не си по zдр.каса,така ли?Ами по другите болници,Тина К.,Шейново,Майчин дом и там ли zа такива суми се говори???Леле,та то едно време сие било евтинийка бе..Да не почвам пак тая тема,обаче в тая БГ едно нормално нещо не остана май  #Cussing out
Деси, ако не бях по здравна каса щеше да трябва да платя още 1500лв. за самото раждане. Те другите пари са "доброволни" (задължителни ако искаш да раждаш там) за "допълнителни" услуги като избор на екип -1500лв, упойка - 300лв, присъствие на неонатолози на раждането - 300лв, присъствие на таткото- 200лв, изследвания и грижи за детето - 500/600лв. (за нормално/за секцио), ако искаш отделна стая- 125лв/вечер.
И цитирам текст от ценоразписа на болницата: "Ражданията в болница "Токуда" са планови. Няма практика пациентка да дойде при нас направо за раждане" Така, че ако отидеш с болки ще те пратят другаде, освен ако не искаш на момента да "плануваш" раждането си и да си платиш за екип и всичко останало. Това е положението!!!
Аз се бях примирила с 1200лв разходи, ама за 5 месеца са вдигнали цените тройно #2gunfire Еб..и инфлацията  #Cussing out Няма от къде да ги взема тези пари  Cry

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 10:24 от Anjelika84

# 201
Шейла, изчистих, но и милото много ми помогна  Heart Eyes Той пусна прахосмукачката, че аз вече не мога да местя сама мебелите и става едно отгоре-отгоре  Crazy Та сега прахосмукачката и парцала са негово задължение  Wink Иначе не знам как е с вас, но на мен бременността ми тежи само при чистене  ooooh! Днес пак си поревах едно хубаво след като 30мин се опитвах да си чаршафосам леглото  Sad От другата седмица започвам основно чистене и не знам как ще ми понесе  ooooh!
Анджи, тези цени направо ме разбиха  ooooh! Тези луди ли са?!?!?!  ooooh!
Момичета, като чета как времето лети и косата ми се изправя  Crazy Аз искам още да бременея  Heart Eyes Имам 46 дни и се надявам да си ги откарам до последния  Praynig

# 202
Здравейте и от мен! Тук съм, не съм се загубила, чета ви, ама хвърча по задачки, гледаме се с малката.
Какво ново при мен...май няма ново. Тези дни ще се уговарям за раждането. Май този път ще е Тина Киркова. Имам там състудентка и ще й звънна.
Ама какви са тези цени, които споменавате за Токуда?!? Rolling Eyes Shocked Rolling Eyes Тези хора  се побъркаха.....И какво значи всички раждания са планови.... Rolling Eyes Боже....до къде я докарахме...Значи всички там постъпват , за да раждат със секцио или индуцирано раждане, така го разбирам аз...Луда работа....
Аз открих сезона на покупките за Бебка....Взех едно малко суичърче и едни панталонки...Започна се...От другата седмица започвам по-активно, че времето лети....
Иринче, моята ПРМ е на 18.12 и АГ-то ми определи термин на 25.09 по техните си правила,ама аз в който и сайт да използвам калкулатора ми го дава 23.09....и аз мисля, че е заради високосната година...както и да е...не че има особено значение 1-2 дни, но при планово секцио, каквото ще е мойто определно имат.Ще видим каква дата ще ми предложат.
Май това е от мен засега.
Лека вечер ви желая.... Hug

# 203
  • София
Привет, мами- огледах първо темичката, доколкото можах, най-вече за бебчето на Асето дали още е в коремчето Wink. Радвам се, че сте добре и всичко е наред.

Виждам, че имаме нови постъпления- добре дошли, момичета!  Hug

При мен няма особени новини. Ежедневието ни е приятно еднообразно: от 10 до 12.30 сме на плаж с децата, после обядваме и лягаме да подремнем, след 18ч. слизаме с дъщеря ми в центъра- задължително следва сладолед и игра на детската площадка.  Simple Smile След вечеря с мъжа ми излизаме сами и се разхождаме из Слънчев бряг. Вече имам тен bowuu.

Иринче
, при последния преглед / 15.07/ докторката ми каза за плацентата, че е  първа към втора степен, обаче моят термин е по-късно е твоя.  newsm78 На 13-ти съм пак на преглед, най-вече заради издаването на болничния, и ще пиша тогава какво ми е казаза за плацентата. Вие няма ли да идвате пак към Бургас?  Wink

# 204
Анджи,ама това е ...не zнам  #Cussing out .А някои са направо абсурди,200 лв zа присъствие на таткото?????Че какво ще му правят zа тия пари,софра с трюфели и Дом Периньон ли?Ей хора,това вече е гавра с народа ама явна..Трябва един бойкот,ама..Не бих дала тия пари,ако ще в градината да ми растат,честно.

# 205
2500 лв за раждане?!  #Crazy Леле, тия са луди, че и само планово. Е, наистина ни взимат за канарчета! И как се възползват от чувствата на хората, че искат всичко да е нормално.  #2gunfire

Привет на новодошлите мамчета Simple Smile

Суит, как ти завиждам за плажа. Тази година го изпуснах, ама нищо. Ще наваксвам догодина Simple Smile

Момичета, досега нищо не са ми казвали за зрялост на плацентата. Утре съм на преглед и ще попитам.

Боже, нищо не съм купила за бебо. Утре ще накарам милото да минем по магазините, поне да се ориентирам какво ми трябва и да пазаруваме едно по едно. Имаме си само столче за кола, което ни подари най-добрия приятел на мъжа ми.

Флучия, мила дано скоро намерите решение на финансовите проблеми. Каквото и да си говорим "сиренето е с пари". Аз затова най-вече още си ходя на работа, въпреки че съм в болничен, че иначе трудно ще се оправяме. А като родя живот и здраве всичко да е наред, сигурно ще се наложи да се върна на работа възможно най-скоро. Ей тая мисъл не ми дава мира. Отсега ми е едно такова свито, все едно ще си изоставя детето. Даже си поплаквам отвреме-навреме. Милото все ме успокоява, но като гледам другите майки как си гледат дечицата, навън по разходки, вкъщи им отделят достатъчно внимание и ми се свива сърцето.  Cry

И още нещо щях да пиша, ама ..... бременна глава това е  newsm78

# 206
Ама това регламентирано ли е? 2500лв.?!? Документи дават ли за тия пари? Със здравна застраховка става ли? Покрива ли се? Страшно е? И то в момент, в който ти трябват най-много пари?!? Защо стигнахме до тук? Ама задавам и аз едни абсурдни въпроси... Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.
Аз имам един въпрос към тия с планово секцио - Кой ви определя датата? И как става това? Защото аз ще бъда с планово секцио и доктора иска до 15.08. да му кажа коя дата съм си избрала. А аз малко се страхувам да определям съдбата на детето си. Не иска да чака да започне раждането. Категоричен беше. Обяснението беше - "За твое добро е!" и нищо повече.

# 207
Тия са луди от Токуда!!!!Какво му е толкова скъпоценното на това раждане баси!!!И как може 500лв да ти прегледат детето като се роди ако е нормално и 600 ако е секцио че какво значение има как е излязло за един преглед бе?!?? #Cussing out #Cussing outИ да присъстват лекари които поемат бебето 300лв еми че то това е изискване да има такива лекари там на раждането бе!!Как е ъзможно всичко това!!!!Който има пари да ги дава но за мен са хвърлени на вятъра!!!!Лично мнение не мисля че заслужават толкова че да им се дават такива суми!Правят същото като навсякъде!!И за да пръднат ще искат пари още малко!!А това че приемат планови раждания само е в смисъл да си познават пациянтките и те да са казали от преди че ще раждат там!С това целят да избегнат наплив-например текнат ми водите и отивам там да раждам!Просто не искат масовост!!То и за това са толкова високи цените-нали разбирате че тя болницата не е никак голяма и съм ъбедена че не може да има 20 жени по едно и също време!!Аз питах и пак и пак питам цените в Тина Киркова са се вдигнали безбожно!!Някой знае ли с колко точно??? Hug Hug

# 208
Ми Мирке, ако са актуални цените от сайта им - 900лв.  ПАКЕТ за нормално, водно раждане; 1100 - ПАКЕТ планово секцио. Но смятам, че ако не се избира екип можеш да минеш без да даваш нищо. Както в Шейново. Просто идва моментът, отиваш и раждаш. Аз не мога да го направя, понеже за водното трябва задължително да се уговориш с лекарката предварително, т.е. да си планораш плащането. Много пара ми се струва и на мен!

# 209
Така е Мона,така пише в сайта им!!Но на мен ми каза едно момиче че от 1.07 цените са се вдигнали и че за избор на лекар е 700лв санало?!?Аз също искам да си раждам при моя си лекар!!!Ама да видим какво ще стане!!

Общи условия

Активация на акаунт