СЕПТЕМВРИйчето в корема дебелее, още месец трябва му да хубавее!!

• 11 258
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Anjelika84   по въпроса за Токуда-аз ще раждам там. Ако си по ЗК раждането е 1500лв (независимо дали е секцио или нормално), пакета за бебето от който повечето момичета се възмущават включва маса изследвания, които НЯМА да ви направят в другите болници. Или ще ви кажат, че трябвада си ги направите допълнително! Та пакета при нормално родено дете е 300лв, а при дете родено със секцио е 400 или 500, включва всички консумативи за бебето по време на престоя.
Не мисля че има място за възмущение-клиниката все пак е ЧАСТНА, а базата с която разполага и специалистите и техниката да не говорим! Всеки сам си преценява! То секцио и в Тина Киркова е към 1500лв до колкото знам....

# 211
Имам някои въпроси:
1.Какво значи да си по здравна каса????Аз се самоосигурявам значи ли че съм по здравна каса ако отида да раждам-плащам си осигуровки към НОИ!Това включва ли се???
2.Диде като казваш 1500лв означава ли това че ще дадеш толкова и нито стотинка повече???Или че това е начална сума,която е само за раждането без нищо друго и всичко се заплаща допълнително???

# 212
Абе не zнам,мене ми се видя смешно това с 200те лева zа таткото..Ако е истина е  hahaha
А какви иzследвания правят на детето,дето ги няма в другите болници?Просто питам,а че всеки сам преценява,това е така  Peace
Мона,а как ще си дадеш парите zа водно предварително,като нали ваната била работела в определени часове?Ми ако тръгне преz нощта?
Да ви кажа моето мнение,аz веднъж раждах в Шейново.Но си сега съм на друго мнение.Януари сестрата на мъжа ми роди в Тина К.,в 8мия месец,с много усложнения.Първата седмица не даваха надежда zа бебко.Няма да коментирам имат ли вина там,или не,факт е,че се случват такива неща.Слава на Господ,той се оправи и сега е страшен сладур  Heart Eyes .Но още като се раzбра в какво състояние е,неzабавно го преместиха в Майчин дом.Общо вzето,недай си боже,но все пак и zа това трябва да се мисли естествено,там са най добрите,мисля в цяла БГ,не само София неонатолоzи.Абе всяко бебче с проблеми отива там.
И мисля,че сега,ако си бях там,щях да си кажа"майната им на условията" ,бих иzбрала МД.
Тука в града има 3 болници,от които можеш да иzбереш.Аz това иzбрах,болницата с най добро неонатологично отделение,нещо като Мйчин дом е.Това ми е водещето,на тоя етап.
Но каквото и да е,желая на всички да сте добре и zдрави бебенца,до едно  Praynig

# 213
Деси, ми с работно време е, наистина...поне така пише. Но от форума видях , че като се разбереш с докторката и нямало проблеми, пък и.....на мен ми се струва прекалено абсурдно да не е така. Плюс това, не плащаш предварително. А като стане заварката Simple Smile или поне като влезеш в болницата. Аз вече съм говорила (много набързо) с лекарката, но се разбрахме на 1ви септ. да се видим вече за сериозните неща, защото така или иначе преди 37ма седмица не може водно. Ако случайно тръгна да раждам преди това - отивам в Шейново. Там ходя на ЖК... и няма да плащам. Който д-р ми се падне, все ми е тая, като няма да е водно Simple Smile.  Така съм го решила, пък да видим какво ще стане. 

# 214
  • София
Ако искаш да си сама в стая си плащаш, ако искаш упойка при нормалното раждане също се плаща. Всичко друго си е включено-престоя, храната, косумативите всичко!
По здраван каза означава да имаш внесени здравни осигуровки в НОИ, а ти имаш! Токуда работи със здравната каза , за разлика от други частни клиники, а тя е многопрофилна болница. Тоест ако нямаш здравни осигуровки си плащаш предполагам двойно!

# 215
Момичета, виждам че пишете за цените. Аз също съм в Токуда и последното, което знам че ще е около 2000лв.

# 216
Здравейте маминки, много емоционално сте го подкарали,
трябва да сте по-спокойни за да са добре малките бебоци
!

Не , че моето положение е много розово и аз не съм от най паричните, а на всичкото отгоре ще отглеждам сина си сама. Разбира се с помоща на моето семейство, но без мъж, което си е гадно.
Аз ще  раждам във Вита, там нормалното е 1300лв а секциото 1700лв - ако си здравно осигурен, т.е ако нямаш прекъснати здравни осигуровки, иначе направление не ти трябва!
Там онзи ден разглеждах родилното - стаите са чисти, единични, има телевизор, самостоятелна баня, а храната се поръчва от ресторант по меню. Всеки ден можеш да имаш посещения, като таткото може и да остава за през нощта (по желание). Аз много съм доволна от моята лекарка там и реших, че и раждането ще е там. Единствения минус (който не е за пренебрегване) е че нямат неонантология, т.е ако има не дай си боже проблем с детето се кара в Майчин Дом  Praynig

Иринии, много се радвам, ти няма от къде да знаеш, но 2006г си била във септемврийския форум със сестра ми, а сега си тук с мен  Hug Много поздрави от Ziah (Вики).
А аз съм Елена  Mr. Green

# 217
Бижу,  Hug Загледах аз сладкиша на аватара ти, а също и адреса  Гео Милев и в първия момент помислих, че е ВИКИ, но като прочетох, че ти е първо бебе и разбрах, че нещо бъркам. А то какво било. Радвам се за теб и независимо от причините да гледаш сама детето си съм убедена, че е за добро  Hug Лека бременност и раждане, и специални целувки на Зия  Hug

# 218
  • жителство на место
като ви чета постовете да взема да похваля добричката болница: избор на доктор- 250лв; избор на доктор за секцио- 450лв- това е другото се поема от здравна каса
условията са средна хубост, но неонтологичното отделение е много добре оборудвано и работят добри специалисти
след раждането вземат бебето само за тоалет и претегляне и след това го дават на мама и вече си стоят двамката
не режат пъпнта връв веднага след раждането и имат персонал, обучен да помага за кърменето
могат да пуснат външен човек на раждането, но ако д-рът реши, от него зависи
а иначе ако наистина има някакви специфични изследвания на бебенцата след раждане, които не се правят навсякъде, пишете, за да сме инфорирани и за тях

# 219
И аз да се отчета Окръжна болница - Варна, но ако недай Боже тръгне бебка по-ранао най-вероятно АГ.
Исках да пиша много работи, но забравих.
Флучия, Бръм, много кофти с тези финансови несигурности, просто наистина стойте близо до мъжете си и ги окуражавайте, че те по-лесно от нас падат духом, особенно в това отношение. Стискам палци да намерите решение и то по-скоро.
Исках да се похваля, че направих торбичката с костилки, много приятно грее  Simple Smile дано не се налага много да я ползвам /да няма много колики беба/.

# 220
При мен днес  май хормоните  ми са достигнали максималните си нива  #Crazy От сутринта до сега вече 4-ти път плача  Cry Не знам какво ми става  Confused Май ще си лягам по-рано, че да се свърши тоя ден  Confused
За цените за раждането няма да коментирам, че то вече си стана лукс не само да гледаш дете, ами и да го родиш  Crossing Arms Добре, че бебеправенето е все още безплатно  Whistling
А иначе и цените в МД са сходни при избор на екип  Peace

# 221
  • Свиленград
От 2 дена само чета,но това клипче и тази изповед ме накара да се замисля дали аз съм толкова добър родител. Дали давам всичко от себе си,за да бъда добър родител. Дори сега като пиша и плача. На всичкото отгоре одеве така се развиках на моето дете,че после като го гледах този клип и се почувствах адски виновна и гузна,а милото ми детенце сега седи и ме гали  гушка като ме гледа така разстроена.
Относно това къде ще раждам - Тина Киркова- секцио.
Пуснах си кръв и урина,но все още незнам резултатите. Утре като ги разбера ще се отчета. Това е за сега.
Мъжът ми е вече незнам кой ден на работа - нощна смяна и него го няма и ми е все по-трудно да се справям със дете, къща. готвене и другите домакински задължения. И така ще е през целия август. Направо неми се мисли. Ама да не ви натоварвам повече с моите емоционални изблици в момента.
Лека на всички и ГУШ!!! Hug
Извинете,ако съм изместила темата ви на разговор. И без това исках да пиша толкова неща,но...всичко ми изхвръкна от главата.   bouquet  bouquet  bouquet

# 222
Добре де, милите, това означава ли че ще плащате толкова много пари? 1500-2000 лева? То за малко повече тука можеш частна акушерка да си наемеш да ти идва през цялата бременост, раждане и след на крак в къщи. Аз не виждам как при тези заплащания, вие не можете да си изисквате някакви права, да го вземат дяволите.

Идва времето, остана един месец до Септември! Тралалалала

Акушерката ми идва след два часа да се видим и проверим как всичко върви, та трябва да отида да свърша това вакумиране което заплеснах вчера. Ще докладвам след това.

# 223
Какво вакуумиране,бе Шейле?
Само отбеляzвам да видите в колко часа съм будна  Close .Дааа,съвсем откачих аz,това е..Легнах,до сега не можах да zаспя,станах съвсем бодра и сега се чудя какво да правя.Но трябва някак да zаспя малко..Исках да ходим на плаж,а пак ще съм парцал.Трябва да не спя преz деня,това е.
Сега не zнам какво да ви пожелая,лека нощ,или добро утро  ooooh!
Ааа,Шейле,ти гледа ли това което Бръм е сложила?И чувала ли си zа теzи баща и син?Че тук май никой не е чувал zа тяхната съдба..Още ми държи влага..

# 224
Деси тази история наистина... ме потресе, нямам думи, не мога да го коментирам  Sad

Вие се оплаквате от безсъние, аз пък не мога да се наспя  ooooh! Сутрин все имаме задачки и ставаме рано, вечер до към 1ч. И съм като парцал, ставам по 1-2 тъти до ВЦ, а следобед по някое време така се отрязвам, не е истина. Аз по принцип през деня не спя трябва нещо да ми е много зле или да съм болна на умирачка  Mr. Green но сегаааа много ми се спи  Tired Има ли други като мен?

Общи условия

Активация на акаунт