Отговори
# 195
Момичета, благодаря ви за съветите, доколкото си спомням в началните месеци като имаше майки за запис ги слагаха на едно легло, обвързваха ги с колани и се чуваше звучно, разни шумове newsm78, но тогава дето се вика не ми беше това на главата, само знаех че им записват тоновете ooooh!Ами толкова съм чакала, ще си изчакам лекаря и следващия понеделник съм на преглед Hug Иначе май май се ориентирах за раждане в Св. София, искам да се запиша на 19.08 - ден на отворени врати, че каквато съм невежа Embarassed и май накрая ще взема да се откажа от всички "екстри" като водно раждане и тинтири минтири, дано всичко да е на добрата страна и така. Искам само да помоля Съни - май тя беше казвала, че има позната акушерка в Св. София, да ми пише на лични Hug Peace
Сев - и аз халката я свалих отдавна, ще си ги носим след това не се мъчи, нормално е да поотичаме вече, аз имах усещането, че тя даже още повече утежнява положението Peace
Пуки Heart Eyes Hug

# 196
Здравейте мили мами.Чета всичко във вашият форум още щом решихме да ставаме родители,но все си мислех че е рано да се включа при вас.Нашата принцеса чакаме да се появи на 2.10.(тогава ми е термина).Имам много въпроси и притеснения,който искам да споделя с вас.Целувки на всички.

# 197
  • Варна
Здравейте мили мами.Чета всичко във вашият форум още щом решихме да ставаме родители,но все си мислех че е рано да се включа при вас.Нашата принцеса чакаме да се появи на 2.10.(тогава ми е термина).Имам много въпроси и притеснения,който искам да споделя с вас.Целувки на всички.

Добре дошла.  bouquet

# 198
За всички мами, които също като мен се притесняват, че бебка все още е седалищно и се чувства добре, и няма намерение да се мърда  Crossing Arms. Вижте това
http://www.estestveno.com/index.php?pageid=2&langid=0&it … 1005&cid=1101
и това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292215.msg7456917
Има интересни неща за четене, дано помогнат  Praynig
Малко диагонално прегледах последните две странички на темата ни (както винаги имам работа), но все пак видях и съм трогната от подкрепата ви  Heart Eyes. И аз бих искала да не си го слагам и тормозя, но......поне от ваша страна срещам разбиране  Hug

# 199
  • Варна
Mylili, честита ви нова квартирка   bouquet. Радвам се, че толкова бързо си я намерихте и ще имаш достатъчно време за преместване и подреждане преди да се появи бебока. Само не се претоварвай.

Вие по колко контракции имате на ден? Моите са около 3-5, но днес толкова се развълнувах на прегледа, че забравих да питам лекарката колко на брой са нормални за този период на бременността.

Аз също смятам да си приготвям багажа за болницата в началото на 9-ти месец. Днес смятам да отида до магазин Дибо, от сайта им си харесах една кошара, да видя дали и на живо ще ми хареса.

Severinka, моят съвет за подутите пръсти е да махнеш пръстените  Simple Smile. Ако подуването е от жегата, би трябвало сутрин поне да са ти нормални пръстите, но ако са си постоянно подути, ще се оправят като родиш. Аз с първата бременност още в 6-ти месец махнах пръстените, но при мен проблема беше с килограмите  Mr. Green. Сега слава Богу нямам такива проблеми.

Ssissi, на мен тонове са ми мерили само като ме приеха да раждам. Лягаш на леглото, вързват ти едни колани през корема и машината записва тоновете на бебето и прави едни разпечатки, кито докторите гледат. Това ми е спомена от процедурата. А другите момичета вече са ти обяснили как се слушат тонове с една дървена слушалка.

Пуканка, виждам, че си взела решение вече, и моя съвет щеше да е да ги оставиш поне още малко, не се знае като видиш малкия бебо дали няма да поискаш още един  Wink. Между другото разгледах албумчето с твоите покупки… просто нямам думи, страхотни неща си накупила. Аз направо се травмирам покрай теб, ама пусти суеверия  Tired

Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 7 нови отговора
Явно днес сме много активни..

# 200
много благодаря за топлото посрещане

# 201
Тичам да се отчета:Бяхме при доки на преглед.Тежим 1700гр,надолу с главата е,размерите са нормални,чухме сърцето-150 удъра в минута.Имаме снимка на топчетата,така че таткото се отказа от надеждата,че е момиченце.Болничен от 1.09,супер.Ако и то работата ме пуснат малко в отпуска,няма да им се разсърдя.Обаче тонове не са ми записвали. newsm78
Бебочка,честито!  bouquet
Майлили,честита квартира!
Неди,булките със сигурност ще им хвърля сянка,ако съм между тях и слънцето. Joy
Tsv,в тия магазини за бременни има само торбести и лелински дрехи,с които изглеждам 20години по-дърта и 20 кила по-дебела.Аз нося сега спортни дрехи,малко по-голям размер.Ама за официален случай Thinking,просто не знам от къде да си търся.

# 202
  • София
sirma 007, добре дошла и от мен! С теб сме с еднакъв термин и двете чакаме момиченца! Включвай се често, при нас е забавно! Ако имаш въпроси питай смело!  Wink
Miss Fairy, браво на малкия мъж! За тоалета не се тревожи толкова, всяка бременна жена е красива и одухотворена! Ако не се харесваш с рокля, заложи на туника и панталон, има голямо разнообразие по магазините, а тези в Пловдив са ми любими! Аз нямам нито една дреха от магазин за бременни, просто модата е благосклонна към нас сега! Стискам палци и да се похвалиш като пидготвиш тоалета!  Wink

# 203
sirma 007 добре дошла и леко бременеене с нас   bouquet

# 204
  • София
Miss Fairy, браво на малкия мъж! За тоалета не се тревожи толкова, всяка бременна жена е красива и одухотворена! Ако не се харесваш с рокля, заложи на туника и панталон, има голямо разнообразие по магазините, а тези в Пловдив са ми любими! Аз нямам нито една дреха от магазин за бременни, просто модата е благосклонна към нас сега! Стискам палци и да се похвалиш като пидготвиш тоалета!  Wink

И моите дрехи не са от магазини за бременни. Сега има много подходящи неща и за нас, които другата година пак ще си носим.

Пуки, и аз щях да те посъветвам да си платиш за още няколко месеца съхранение. Знае ли човек какво може да му хрумне.
А мислила ли си да ги дариш на бездетни двойки (без да знаеш кои са) като алтернатива на изхвърлянето? Не съм наясно как стои този въпрос де.

Сирма, добре дошла сред нас!

Аз под приготвяне на багажа за болницата по-скоро имах предвид да се купят необходимите неща, не толкова да се подреди самата чанта. Аз вече имам джапанки и гащи  Blush

# 205
Добре дошла, Сирма   bouquet Дано имаш приятни емоции тук

# 206
sirma 007, Добре дошла в групата на бъдещите октомврийски мами!  bouquet
Miss Fairy, браво и на вашия бебок и той голям станал вече. И дано наистина да те пуснат в отпуска преди болничния, че август не знам как ще се ходи на работа.
mylili, с какво гащи се обзаведе, мила? И аз много се чудя какви да си взема за родилното: дали бикини, дали боксерки или нещо друго? newsm78

Сега се сетих, че в мен е записа от последния ни преглед и ще взема да го сканирам, за да ви покажа какво ми даде доки след като слушахме тоновете на бебчо  Peace

# 207
Сканирах я, ама нещо е бледичка. Но горе-долу ще се ориентирате
Това ни беше първото слушане на тоновете, но доки каза, че от сега нататък вече всеки път ще ги слушаме

# 208
  • Варна
Хеленке, най-малкото което искам е да те травмирам.  bouquet Аз понеже не вярвам в такива суеверия, количката си я купех още като бях в 3ти месец Grinning Освен това казват, че който веднъж преносва, така е и следващия път.Така че не очаквам бебо да тръгне да се ражда по-рано, още повече пък заради дрешки и покупки. През първата ми бременност пак така пазарих предварително.

Майлили, аз догодина пак ще искам бебче, но сигурно заради секциото ще ми се наложи да отложа поне с две години.Ще го мисля по-нататък.А иначе тези ембриончета не могат да се дарят, защото са вече оплодени. Тоест имат си и баща и майка. Даряват се само замразени неоплодени яйцеклетки.

За тоновете и аз да се обадя. Има слушане на тонове и запис на тонове. Първото става с кардиотахограф или дървена слушалка и просто отчита пулса, а второто прави и вади на хартиена лента кардиограма.

Последна редакция: пн, 04 авг 2008, 19:09 от *Pukanka*

# 209
  • Бургас
Сирма добре дошла   bouquet
От къде си?
Дано ти е приятно с нас.

Общи условия

Активация на акаунт