Мами февруари 2009 - тема VI

• 17 520
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, момичета. Икам да попитам нещо, тези които вече са си правили биохим. скрининг. В края на този месец ще пътувам до София, тогава ще съм 15 - 16 г.с. и смятам да отида до Майчин дом, за да си го направя. Някой знае ли каква е процедурата? Какво им е работното време, цени и т.н. Намерих някакъв мейл на д-р Кременски, но нещо не мога да изпратя съобщение до него. И някакви телефони, ако може да ми дадете! Благодаря предварително!

# 166
За БХС-то знам, че трябва да имаш някаква бележка от лекар, че те пращат. Може да не е от лекаря, които ти води ЖК.
Аз вчера бях във Фемина и там ми издадоха един протокол за ранния скрининг и ми казаха да ида с него в Майчин дом, за да ми пуснат БХС.

Иначе изследването струва около 20-25лева, не се поема от Касата и се прави рано сутрин.

Аз все още не съм ходила, така че не знам повече подробности.

Относно мамите с гъби, аз също имам. Миналата седмица се наложи да пия антибиотик и от него направих дисбактериоза.
Беше ужасно, това което се получи. Нещо подобно на инфекцията, която беше описала Карбо.
Ходих на преглед , но не при моята докторка, защото е в отпуск, а на частно.
Предписаха ми глобули Клотримазол, но на листовката пише да не се слагат през първите три месеца на бремеността и аз не посмях.
Конслутирах се с други двама гинеколози, при което те ме посъветваха да изчакам и да ги лекувам евентуално в средата на 4-ч месец.
Обясниха ми също така, че бремеността предразполага към гъбични инфекции, които в последствие се лекуват много трудно.
Когато положението беше невъобразимо се миех със смрадлика и мога да ви кажа, че доста ми помогна. Около 3-4 дни нямаше нищо.
Казаха ми, че мога да си правя и дамски душ с лайка, но мен нещо ме достраша.

# 167
Благодаря за хубавите думи! Споделеното щастие е двойно щастие! Надявам се и вие да споделяте само хубави новини! Прегръщам ви!  Hug
Добре дошли на ^desika^ и m.mega! Желая ви лека и безпроблемна бременност и февруари здрави и красиви бебчета!  Grinning
ТОЛО- гледахаме на вагинален ехограф, но сякаш бебето беше прозрачно и всички органи му се видяха! Беше невероятно!
Zitka- не се притеснявай, че се чувстваш добре! Моята най-добра приятелка, през цятата бременност, не разбра какво е това да ти е лошо, да ти се гади, въобще се чувстваше прекрасно и роди един голям  здрав мъж!
dessi06- терминът ми го изчислиха на 24,02 и две различни  докторки по някаква схема -3 месеца и - 7 дни! Обаче февруари е 28 дни и би трябвало до е на 21.02, както ми го изчислява калкулатора в БГ-мама! Но няма значение! Да са ни живи и здрави бебоците!  baby_neutral
Приятен и ползотворен ден на всички!  wavey

# 168
^desika^, само  да те питам, това което ти дадоха от Фемина, какво представлява: 2 листа - единият е Поръчка, а др. - заявка - това ли е?

# 169
  • Стара Загора
Добре дошли на Desika и m.mega!Лека бременност ви желая! Praynig Hug  bouquet
На мен по тази стара схема с 3-то месеца и 7 дни пак ми показва 19.02  Hug
На мен също ще ми бъде интересно да видя колко от момичетата са родили на термина си  Peace По принцип съм чувала ,че само 10 % раждат на термина си . newsm78

# 170
  • София
Здравейте мами! относно термина при мене е доста объркано - по калкулаторите се получава една дата, ехографа двата пъти показа различни дати, а лекарката последния път ми каза съвсем различна. аз съм дала тази, която ми показа ехографа първия път. а при мене има и нещо друго - цикълът ми обикновено е по-къс от 28 дена и съответно овулацията ми е по-рано. освен това съм с голям диоптер и не е ясно дали няма да се наложи секцио. засега си оставям тази дата  Simple Smile
за фолиевата киселина моята лекарка ми каза да си доизпия опаковката - утре свършва- и след малка почивка като отида следващия път при нея ще ми предпише витамини.

# 171
Здравйте, момичета!
Добре дошли на новите мамчета welcome
ioli, аз пия Пренатал от самото начало, не мисля, че по  някакъв начин са ми повлияли на апетита, защото той въобще ни ме липсва, появи се още 2 месец и оттогава си хапвам доста добре Embarassed Качила съм 3кг. Съветвам те да ги пиеш след като си хапнала, аз ги взимам на обяд, защото до обяд не мога да сложа нищо в устата по обясними причини Rolling Eyes
За изчисляването на термина имам специална акушерска таблица, за съжаление не знам как да я кача тук, ако има някоя мама, която разбира повече от мен ще й я пусна на мейла и тя да я качи Rolling Eyes По тази таблица и по това, което док ми каза още първия преглед моят термин е на 9/02, но аз както знаете съм планово секцио, така че явно таблицата е вярна Grinning
Фолиевата киселина някоя мама беше писала, че се пие до края на 3месец.
За гъбите моят док ми каза, че имам някакви съвсем безобидни още в началото, не било нищо страшно и затова нищо не пия, отглеждам си ги Wink
Приятен ден от мен на всички  bouquet

# 172
emym, извинявай ако си писала и съм го пропуснала, но защо си планово секцио? Ако не е много нахално да попитам  Blush

п.с. можеш да ми пуснеш акушерската таблица на мейла, и ще я кача тук  Peace  gn_pz@abv.bg

# 173
 Здравейте, бъдещи и настоящи мами!  wavey

Да ви се представя: казвам се Мартичка, 21г., студентка от Велико Търново. Със съпруга ми очакваме първата си рожбичка началото на февруари, датите на термина варират от 30.01 до 5.02, но във всеки случай сме водолейче.
 Да чукам на дърво, за момента всичко върви гладко. Минахме повръщащия период (не повече от 10 пъти да съм си говорила с тоалетната, което е супер), правим си упражнения с други мами, пием витамини Центрум Матерна (някакви впечетления от тях ???) и сме напълняли едва 1/2 кг., което е чудесно, имайки предвид, че принципно тежа 66кг.
 Исках първо да ви питам за някакви допълнителни изследвания. Моята лекарка все ми казва да спра да чета медицинска литература, това било нейна работа, и да не си пълня главата с глупости, ама нейсе. Четох за един куп неща, повечето от които се препоръчват при рискова бременност (към която, за щастие не спадам). Какво бихте ме посъветвали, мили дами?

Благодаря ви предварително!   bouquet
 Хубав ден на всички!

# 174
Аз също ще бъда с планово(надявам се) секцио,защото и първото ми раждане беше със секцио(което не беше планово).Обикновено това е една от причините-твърди се,че нямало проблем за нормално раждане след секцио и изминали 2 години от него,но все пак остава риск от т.нар."тиха руптура" на матката по време на раждането(разкъсване и съответно сериозни усложнения).
Добре дошла и на Мартеничка!Има много обширна тема"как да установим аномалии и заболявания на плода" в "Майки-бъдещи и настоящи".

# 175
Мартичка, добре дошла при нас,лека бременност ти желая и на финала здраво и хубаво бебе! Аз искам да попитам бъдещите мами как планувате да родите нормално или секцио.Аз сам за нормално, а вие?Всеки трябва сам да реши как се чувства и какви желания има.На всички лек ден,аз отивам малко да си полегна че сега се върнах от работа и сам много отпаднала.

# 176
Здравейте на всички мами.
Аз днес тъй като не  се сдържах (едно че  да чукам на дърво се чуства прекрасно, а и др.че чак края на др.мес съм на преглед при моя др.)отидох в една частна клиника да ме прегледат.Искаха да ме гледат с вагинален видеозон, но аз не дадох-защото ми правена конизация-моя док.до сега само веднъж ме е преглеждам и то много внимателно, за да вземе секрет и цитонамаска-и аз няма да дам на др.да ме бърка.Е док.уважи решението ми като ми намекна че едва ли не си втълпявам разни глупости.Но аз си знам моето-моя док.е специалист по патологична бременност-така че му имам пълно доверие.И така видях ме бебчо с мъжа ми-вече сме почто 7см newsm44.Измериха му мозъчната струкура-2.3 см.чухме сърчицето и огледа гънката на вратлето му за синдрома на Даун нямаше нищо убезпокояващо и аз реших да не правя БХС-щом и на видеозон може да се види-а и съм на 25г и нямаме никой в семейството с този синдром-само чакането на резултатите да  ме побъркат.Видяхме добре и едната му ръчичка и пристчетата-др.не я показа-само се въртеше на мама бебчето.
А относно гъбите и аз имам, но док не искаше да ми предписва глобули само кремче, каза че с глобулите може да вкараме гъбите навътре, но вече в 4 мес.мисля че не страшно.

А за вземане на цитонамаска няма нищо общо с гъбите-два пъти са ми взимали докато съм имала-е ако положението не е много сериозно-а и даже този път с гиби съм първа група.

Целувки на всички   love001

# 177
  • Стара Загора
Maртеничка,добре дошла и ти ! Hug  bouquet
Аз също най-вероятно ще съм секцио.Моята док е категорична.Аз съм с 6 годишен стерилитет,инвитро и миналата година на 31.10 претърпях тежка операция от извънматочна.Не съм сигурна дали и това не е една от основните причини за мнението на докторката ми,но каза,че при секциото има по-малък риск за бебето.И макар ,че е операция пак ,ако наистина има по-малък риск ще се подложа на нея.Но сега за това изобщо не мисля.Искам само до края всичко да се развие нормално  Praynig Praynig Praynig
Зитка,чудесни новини от теб,браво  newsm44 newsm68

# 178
zitka,ти при кой док ходиш,интересно ми е ,защото и аз съм майничка и съм при Велевски,за който знам,че се занимава и с патологична бременност?Относно фолиевата киселина моя док. ми каза да я пия до 16 г.с. седмица. и да спра вит.Е. Днес ходихме в града на булченските рокли-Асеновград и още в първия магазин си харесах ,но тъй като има 2 месеца до сватбата ме посъветваха да ида в началото на септември за рокля.Толкова голям избор има,че чак може свят да ти се завие от прекрасни  рокли  #Crazy,само се чудим къде ще сложим воал,защото съм с мн.къса коса,но може и с цветенце,ще му мислим.Лек ден и много любов   loveuuu

# 179
  • София
Добре дошла, Марти:)))

За избора секцио или естествено, аз се надявам да родя естествено, ако разбира се се наложи по някакви медицински причини секцио, ще го направя, няма начин, няма да си мъча бебчето, но ако не е наложително мисля да е естествено, само че има още много време до тогава, така че живот и здраве ще му мисля и по-нататък:)

Раде, весело изкраване на вашата сватба, до тогава ще си пишем сигурно много пъти, ама аз да си пожелая, а и приятна подготовка, аз се жених миналата есен и знам колко е гадно тичането насам натам, дано да имате повечко помощ:)

Зитка, много се радвам за твоето бебче, да е живо и здраво:)

Общи условия

Активация на акаунт