Скоро стягаме и сака, СЕПТЕМВРИйчето пък чака!

• 12 361
  • 300
  •   1
Отговори
# 195
Добър вечер на нощната смяна.

Прочетох последните 2 страници. Много сте продуктивни и не смогвам.
Ние почнахме ремонт. Дано приключим преди да се появи бебето. И дано то изчака поне 1 месец.
Дидка, идеята с лепенките е много интересна. А и добре се е получило.
Мириам, в един от постовете си споменаваш, че трябва да готвиш египетски манджи. Ще споделиш ли някоя лесна и вкусна рецепта - много обичам да експериментирам, но в момента хич не ми се готви.
Ако искаш може и на лични - благодаря ти.

# 196
Мариям, тук съм..още Simple Smile че чета с едно око Wink
Дидка, страхотни покупки  - както винаги - много яки картинки  Mr. Green
Juliko - ти ли каза за безшевните бюстиета - моля те кажи откъде си купи? от няколко месеца си търся и не намирам
днес нашето бебе е много шавливо - ама наистина много - и едни странности прави - преди няколко часа все едно потрепери за няколко секунди, после той корема ми си е на една страна - на дясно, ама беше станало направо смешно и страшно неестествено
иначе....аз сериозно започвам май да се шашкам и само се пазаря с мъжа ми, че не искам да пътувам за варна, че май вече не искам да раждам там, или да пътувам след една седмица - дали мога да изкарам 500-те км до варна 37 седмица???
имам чувството че като отида. то си е и така де, ей сега влизам в 9 месец  Crazy и трябва да се ражда, а ме хваща страх
мисля си че не съм приготвила всичко и разни такива....

# 197
Stryper Пиле с картофи на фурна по Египетски маниер, много просто и ултра лесно, но става наистина по различно от нашенското традиционно.

В тава нарязвам почистено и измито пилешко месо на парчета, картофи на едри, дебели кръгове, поне 1 голям лук нарязан, 1 глава чесън нарязана, магданоз и девисил ако имам, сол, черен пипер.
Омесвам всичко, подреждам месото с кожата навън за да се запече и заливам с 1 буркан доматен сок.
Отгоре нарязвам пресни домати на кръгчета и във фурната.
Пека докато стане на мозък, ползвам фолио понякога.
От киселината на доматите картофите стават фантастични.
Поднасям със салата от краставици(без оцет) и бял ориз.
(Ако се спестят лукът или чесънът не е същото.)
Stryper, няма ли да искаш вече парички, аз много внимавам да не се запилея някъде и да пропусна някое съобщение от теб.
Дано ремонта мине бързо, но щом сте почнали ще свършите Hug !

Мари и моя ангел на съня ме обикаля вече hahaha.
За пътуването послушай си сърцето и гледай да ти бъде удобно.
Пътувай само ако го желаеш и състоянието ти го позволява, сега е време да се глезим, а не да се тревожим и да ни бъде дискомфорт.
Аз като си направих списък и започнах да работя по него се почувствах по добре и подготвена, сърцето ми се успокои.
Бъди спокойна и ти Peace !

# 198
Ох, ама какви сте ми организирани. Какви покупки правите, да ви се нарадва човек.

За коремните преси - Иринии е права да не се започва веднага, но проблема не е с матката, а с разделените коремни мускули.  Ако като родите и легнете на гръб да правите преси корема набъбва в средата, значи има разделяне. Също може да се напипа с пръсти. Ако това е положението, трябва да се подходи бавно и внимателно. Почва се с леки упражнения и поддържате мускулите като ги бутате от двете страни към средата. Като разделянето стигне до или под два пръста, тогава може да си правите колкото си искате коремни преси.

За токсините - каквото поема тялото се складира с мазнината. Когато отслабваме, мазнината се топи и тези токсини се връщат в тялото. Затова е хубаво да се губи под контрол, за да не се повишава количеството прекалено много. И затова килограмите загубени при раждане не са в същата графа - те нямат нищо общо с мазнините които сме натрупали Wink...за съжаление

Аз съм обратно на фитнес днес и си налагам лимитация на хлебните изделия. Килата се покачват плашещо от както съм се върнала. Баджаците са под всякакъв контрол.  Crossing Arms

Мариам, ще пробвам тази рецепта! Звучи много вкусно, особено ако разкодирам каква е тази подправка...

# 199
Добро утро!
Един поздрав от мен http://vbox7.com/play:9111b6a2
Връщам се да чета назад.

# 200
Мариам, мммм това може още днес да го пробвам  Embarassed Напоследък съм станала голяма ламя и май му изтървах края с килограмите.
Стрии ми се появиха на д-то още са червени, не зная може ли да се мажат с крем за вече появили се  newsm78 , но така или иначе ще изчакам да родя и тогава евентуално.
А за формата, нямам идея. Може би разделно хранене, ако издържа, но не смятам да се лишавам и да се чувствам депресирана от диети, защото така май-основно се вреди на бебчето повече отколкото да се отслабне. Има време за всичко. И на мен ми писна да съм с 20кг отгоре, вече 3г, но... това е положението. Като се сетя като родих какъв глад ме налегна ooooh! особенно за сладко и качих повече от колкото докъто бях бременна. Имаше период дето ядях по една малка тортичка на ден  Embarassed Embarassed Embarassed сама + шоколади и други...

# 201
  • София
Добро утро и от мен красавици!

Аз ще се оправям, че съм на изписване днес.
Благодаря за комплиментите! Направо ме  Embarassed

# 202
  • Варна
Добро утро,
Мари, аз моите бюстиета си ги купих от Египет защото там имат голямо разнообразие на бельо от тази материя и са по размери. Преди това бях си купила едно от тук, но много бързо ми умаля защото тука са "стандартен размер"  #Crazy
Моето като модел е като това на втория ред, но телесен цвят. Трябва да поровиш из магазините за бельо - намират се.

# 203
ДУ девойки!
Тежка нощ беше отминалата... То не беше ставане, будене, въртене... По едно време вече не знаех какво да правя - очите миедвам се отваряха, а тялото- всичко го сърби, бебето - буквално беснееше из корема, а за капак и кучето нещо стана лунатик и не спря да скимти за нещо...
Шейле, нещо не можах много да разбера това за "разделянето" на мускулите... предния път не съм забелязала такова нещо, но пък тогава се засилих  към спорта чак след 6тия месец...
Диде, направи една снимчица ако е удобно, да се порадваме на малко бебе.

За мен тази седмица е много важна, че утре съм на док и ще разбера как върви девойката, дали е порастнала, с колко, къде ще раждам със сигурност и т.н. Пожелавам само хубави новини за всички

# 204
Добро утро и от мен !

mari_p аз ще пътувам за София на 30.08. ако до тогава не съм родила де...не мисля че ще ми е неудобно...а нали сме все пак с кола така че ако се налага ще спираме за почивка често. Бюстиета има в доста магазини, наистина са много удобни..аз имам няколко броя.
Днес трябва да гледам 4 годишната братовчедка..е вече ми се сърди защото не и подавам флумастрите да рисува принц  Shocked...
след обяд ще ходим в мола на детски рожден ден на едно бебе което става на 1 год. ... #Crazy
С милото като обсъждахме днес и двамата си представяме първия рожден ден на бебчо да поканим наши познати и ние да се черпим  Laughing

# 205
Ирини, аз също не спах, ама от контракции. При това подобаващо болезнени. По едно време, след като взех топъл душ започнаха и да се усилват..., което си е знак за активна родова дейност. Като ме стегнаха едни обръчи в областта на корема и направих ето такива Shocked очи. Ама не от болка (честно казано мисля, че очаквам много по-силна болка Thinking) ами от ... сега ще ми се смеете Embarassed притеснение... И то не за друго, ами да не звъня на доктора по нощите. Ей това ми е голям ужас още от педната бременност. Хем му даваме парички, хем човекът казва, че това му е работата и не бива да се тревожа..., а аз така и не мога да си представя как в 4 часа ще го събудя Rolling Eyes
Но тази вечер съм при него на преглед да видим тез контракции каква работа са свършили. Дано да са стартирали нещо, че да не почвам хептен от 0-та Wink Мама носи една мъничка книжка за хомеопатичните лекарства и раждането и скоро време (освен, че ще помогна на себе си) ще ви напиша някои извадки Hug

На кого бебето не се беше обърнало още? Защото има хомеопатия за обръщане и мога да напиша Hug

Ооо, Жожо, на една година стават за купон Peace Моята още на 11 месеца можеше да се катери по пързалките в детските клубове, при това съвсем сама Sunglasses Играха и се забавляваха в клуб 15 деца. е, ние мамите не си починахме много, но пък беше запомнящо се преживяване Grinning За мен детски РД е с деца. Какво като се почерпим ние... Това за детето не е празник. И то трябва да разбере какво е празник Grinning

Последна редакция: пн, 04 авг 2008, 10:09 от Асенцето :)

# 206
ДОбро утро от мен! HugЯ ме вижте каква съм ранобудна newsm03
Бях на ЖК!Най-бързата до сега!!ИЗточиха ми кръвчицата и от дне официално съм в болнични  smile3534Кръвното ми е добро 120/80 килата-за мое голямо очудване съм качила по малко от 1 килце за един месец smile3521И съм + 6 и малко!!Много доволна се чувствам защото всичко е на бебето и коремчето!!!Чух най-прекрасния звук  txtloves сърчицето на моето бебе!!МОга да го слушам по цял ден всеки ден!!Толкова хубаво беше макар и за 1 минутка само!!!Сърчицето и е добре!!Извинявам се че така обстоятелствено,но се вълнувам много!! Heart EyesИ такааааа ходих и до ОББ и им се скапа системата та не си извадих каквото ми трябваше..в тая връзка ако имате работа с тази банка няма да я свършите днес ми се струва #Crazy Hug
Диде на Стелинка на изписването ли??Мале кога мина времето!!АКо може и аз бих те помолила за снимчица да се порадваме на малка сладка бебка  bouquet
Оохх и аз не спах добре!!И сега  smile3524 newsm46 много ми се нана!!
Ей едни рецепти се разнасят едни чудесиии ама ме мързи та ме боли да готвя Whistling
А вярно ли е че може да не ти режат мускулите при секцио а само да ги поразместят за да извадят бебето??Ако е така е много по-щадящо и по-бързо се възстановява рязаното място newsm12

# 207
Миренце, аз да ти кажа просто се чудя как би могло да не режат мускулна тъкан Thinking
Ама трябва някой по-добре анатомично запознат... Примерно Съншайн. Тя по-добре ще може да обясни възможно ли е такова чудо... Като знам по принцип, че разрезът, от който вадят бебето не е много голям, че го дърпат и т.н. по доста неприятен начин... незнам дали може да не се реже и мускул.
Чакам да чуя професионалистите Hug

# 208
  • София
Приветче  Heart Eyes
Адашче, стискам палци за утрешната консултация  Praynig и отивам да ви чета по-внимателно, че от петък на обяд не бях ви чела  #Crazy
Уанде, я кажи за съня ти  Wink

# 209
Асе дано твоите контракции са свършили работа HugИли поне са я започнали!!!И аз се чудя за тея мускули newsm78Ама как така дърпат по "неприятен начин"Нали нищо не се усеща?? #Crazyаз съм гледала че пълнят търбуха с разни парцали ooooh!Малеееееее ако забравят нещо одирам им кожляка smile3515 Rage
Да бе Уанда щеше да каже коя ражда в съня и!!Аз не искам да сънувам нищо,че до сега каквото съм сънувала все е ставало!!Особено от как съм бременна са ми много пророчески сънищата-каквото сънувам и после мо та мо ми се случва наяве!!Да се не надява човек newsm78

Общи условия

Активация на акаунт