СЕПТЕМВРИ на вратата чука вече, коя ли ще е първа с бебче?

• 13 825
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Ирини чудесно знам как се чувстваш, защото положението при мен е горе-долу същото!Даже бих казала и по зле!
1 На мен преди два месеца ми казаха че бебка изоставала с 2 седмици!Това го потвърдиха 2ма доктори, уж едни от най-добрите в Бургас(доколкото изобщо има някакви)!Много се бях притеснила!
2След 2 седмици ходих на ЖК и моята ми каза,  че всичко е наред и че си отговаря на седмиците!Успокоих се!
3 Преди седмица пак на ЖК ме наплаши че до 10 дена ще родя, но не се знаело как защото бебка била голяма, а таза ми малък..и т.н.
4 Понеже акушерката с която имам уговорка до 15.08 е извън града в понеделник ме закара при един доктор, с който работи в екип, да ме прегледа и той да ме поеме докато нея я няма!Прегледа ме доктора и ми каза, че бебка просто си върви 2 седмици назад и ми каза трябва да изкараш най-малко още 2-3 седмици,защото бебето не било достатъчно узряло за външният свят!И ми предписа само лежане!
Момичета чесно ви казвам направо вече се побърках и незнам на кой е прав и кой крив!А направо ми иде да се разплача като си помисля за бургаските доктори-кои от кои по некадърен!А тези работи за пъпната връв и за плацентата ги чувам даже за първи път!Явно при нас няма такива екстри!Къде да отида!?Във Варна!?Ами аз вече съм в 9 месец не мога да се грабна да пътувам до там!Пътя е много опасен и страшно натоварен!Не дай се боже стане някоя катастрофа...стоиш и чакаш с часове, няма друг начин!Или ти се случи някой ТИР отпред и ти кара с 20км/ч до Варна!Не ми се иска да рискувам да пътувам!И така седя си тук и се моля всичко да мине благополучно!
До една степен се опитвам да се успокоя като си мисля малко логично и оптимистично!Мисля си както няма две еднакви същества, така и няма две еднакви бебета!Едно може да се роди 4кила, друго 2кила и двете да си напълно добре и доносени!В този ред на мисли си мисля, че дори да родя сега и бебка да е мъничка не мисля че ще бъде недоносена, защото тя е била достатъчно време в мен и е имала достатъчно време да се развие!Няма да забравя думите на един доктор, който ми каза щом бебето расте и мърда значи е добре!А това дали е 2седмици напред или назад не е от толкова голямо значение и че от мене се иска само да го нося без да го мисля толкова много!
Извинявам се за дългия пост!Не бях споделила това с вас за да не ви занимавам с мойте си проблеми, но разказаното от Ирини ме подтикна и аз да си излея мъката, която не съм споделила дори с близките ми за да не ги тревожа и си я крих в себе си!

# 166
здравейте мамчета  Simple Smile цяла сутрин не мога да ви изчета. Човек ден-два да изпусне и после няма наваксване.  Laughing  Гледам, че сте обсъждали възстановяването след раждането. На мен днес ми доставиха кростренажора, който поръчахме по интернет. Мале, той се оказа огромен  Shocked, но какво да правим, чакат ме две сватби през октомври (едната, от които е на брат ми) и няма време за губене, ще трябва да вляза във форма малко от малко. Направили сме покупките за бебчо, остана само да ги изпера и изгладя. По списъка с нещата за болницата ми останаха само нощничките, които майка ми е приготвила.
В отпуска по майчинство съм от седмица и половина и направо не се спирам, все тичам по някакви задачи, а снощи, след като цял ден лежах в къщи, за да се скрия от жегата, вечерта такива зверски болки имах в кръста, направо не можех да си намеря място.. Shocked не е ли рано за такива болки, да не говорим, че трудно се преобръщам в легнало положение. Дали се разместват костите или е рано..?
Много се радвам за теб, Асе, дано всичко мине като по вода! Hug

# 167
Привет, момичета!
Тъй...сега подред на номерата Mr. Green
Иринии, Жужа гуш от мен, милички!
Иринче докладвай за какво иде реч, ама звучиш като фалшива тревога Simple Smile Ма ти как наистина ги носиш тия кила, двойно на твоите?  Hug
Мириям лелееее....и аз сънувам, но поне не помня какво...Щото един от малкото сънища, които си спомням е как се женя за майка си Laughing Благодаря ти за хубавите думи и за успокоението, което лъха от теб!
Мире намери си нещо за вършене, душа, като те хванат лудите (хоби имам впредвид, не да хванеш да чистиш из вас). Мойта вълна в момента е плетене на разни купички от вестници и списания -така разпускам  Simple Smile

Имаше за още някой още нещо да пиша, ама то едно ли е ooooh!
Снощи и двамата с Иван не можахме да заспим да 100 часа ooooh! егати жегата, егати чудото - въртяли сме се като луди до сред нощите.

Аз пък сега идвам от при доки, че трябваше да си взема болничния. Бебо тежи 2480 гр. Mr. Green Викам на док "че тя на кумовете принцесата 100 гр. по-тежка се роди ". Та така - голям човек е вече моят син Mr. Green Дано до термин не стане 4 кила, че както е тръгнал Simple Smile
Хемоглобинът ми е много нисък - изписаха ми ампули сега  да пия - Тотема или нещо такова...

Айде отчетох се засега - после пак Hug

# 168
Мириам,,благодаря ти за спокойствието ,което внасяш тук с присъствието си-понякога като те чета  направо с ореол те виждам.. Hug
danip, ореола ми е само в нета, на живо често ми е неудобен за носене и го сменям с рогца, дечурлигата най добре знаят... Mr. Green
Исках да ти пиша за втора градска, че миналият път опитах да раждам там, но доктора отказа да пробвам естествено, направо под ножа искаше да минавам, та за това отидох във ВМИ, но сестричката ми живее точно до болницата и раждаше там по тарлъци както се казва.
Има едни готин доктор Карагьозан- голям симпатяга.
Хубаво раждане ти желая Дани Hug.

Момичета аз днес съм като парцал.
Ниско кръвно, като се напъна да стана и като, че ли всичката ми кръв отива в краката, сигурно бебето ми расте сега и изсмуква жизнени сокове от мен  Crazy.
Обадих се на мъжо да знае, че няма да готвя та да се погрижи за храната и днес никой да не ме тръси.
Ще си лежа и ще си ви чета и чакаме добри новини от прегледа на Иринка, че да не се окаже пророчески съня на Уанда hahaha.
Иринка и аз като теб щом ми започнеха  болките и започваше същинското раждане, та не съм преживявала да ми почнат контракции и да затихнат по добре, че ще те прегледат поне да ти е мирна главата!

# 169
Мале,Туша и твойта не е лесна..Побъркали са те тия доктори,наистина.То zатова от една страна е кофти да ходиш при много раzлични.Абе не се притеснявай,това е.От каzаното ти до тук,всичко си противоречи,така че..За пъпната връв имаш предвид Доплер сигурно?Ако имаш наблиzо,да,но да се юркаш по жегите,няма да е добре.Спокойно само.
Ланвинка,хич даже не ти е рано да ти се раzместват костите,както каzваш..кога ако не сега?
Данип,дано се оправи мъжът ти.И моя скоро беше така,но пък той с неговата работа,няма отърване от болки в кръста.Питах,те но сигурно не си обърнала внимание,какво чакаш от Германия,иzдай,че съм любопитна,може нещо да съм zабравила и да се подсетя  Wink

# 170
Здравейте и от мен!! Hug
Е не се издържа това безсъние казвам ви!Последния път като погледнах часовника минаваше 4 ooooh!Направо съм като парцал!!!Беба не риташе много,даже никак и ето и днес не рита а пия малко кафе да я поразмърдам!!И започвам да се притеснявам и да се чудя какво става... #Crazy Ако ме обземат пак моите паранои не ми се мисли Tired
За болезнения цикъл аз имах и много болезнени и не чак толкова!!Но съм имала такива силни болки, че ми се е искало да умра!!Асето каза веднъж че при контракции помага движението докато при цикъл не!!!На мен точно движение ми помагаше и тогава-в леглото се въртя и заставам в разни пози да пооблекча нещата ShockedИ пиех какви ли не хапчета да ми мине!Ако раждането така боли..малиииии ще си искам обезболяване като стой та гледай иначе ще ме изгонят да раждам навън!!
За килограмите и спорта Никога не съм била активна спортистка единственото което правех е да ходя много!Аз и сега продължавам!На фитнес съм била няколко пъти но не ми харесва потенето  Mr. GreenИначе Съм 61 килограма!!!От стартовите 55 /в жк казаха че са толкова макар че аз май зимата бях повечко/килата не ме притесняват,кожата ми е проблемна с тези стрии и тук таме целулит!!КИла се свалят!Мисля си че когато изляза от родилния дом ще съм с килограмите с които стартирах!Като махнем бебето и всичко покрай него..а и малкото храна и многото емоции и притеснения!Всичко ще ми е ново и непознато!
Стискам палци на всички които са на преглед днес PraynigНе искам да имаме тъжни и притеснени мами!!! PraynigОще малко остава до бебевалежа и всичко ще е наред с нас и бебоците сигурна съм Hug

# 171
  • София
Докладвам. Ходих до Тина Киркова. Дадоха ми картонче направо за приемно (но се оказа, че и за преглед при съмнение за започване на родилен процес пак е там.
Слава богу, всичко е наред засега  Praynig Запис на тоновете правиха и е ОК. Разкритие нямам  Whistling Нищо не ми изписаха, не ми казаха да лежа. Само да се пазя и да не вдигам нищо тежко  Hug

# 172
А така,това се искаше от теб,Иринче  Hug

# 173
Здравейте момичета.  Аз днес посетих лекцията и беше много информативно и приятно.  Смешна работа бяхме обаче цялата орда бременни, много забавна гледка.  На Асето блузката беше прекрасна - откъде да си набавим и ние такива?

Относно чувствата по време на бременност - аз съм се стегнала от самото начало, заради здравословни проблеми в семейството и нито съм се сетила да се притеснявам за раждане и гледане, нито пък съм си открила някакъв притеснителен "бременен" симптом.  Пътувам, нося торбите с покупки, готвя, шетам и само нощем се моля всичко да е наред и да сме живи и здрави.  Иска ми се малко да поотпусна душата, ама то вече толкова време мина стегнато, май не зная как да се размекна вече. 

Що се касае до възрастта на плода - нашата беба от самото начало си вървеше седмица и малко по-мъничка.  След това според някои лекари навакса, според ЖК пак уж си е понаваксала, ама е по-мъничка.  Д-р Марков на феталната морфология ми каза обаче нещо много хубаво.  На много дечица в утробата главичката е леко приплесната.  Ако лекарят мери по-тясната страна, все ще излиза по-малко детето.  Трябва да се гледа и взима предвид сплескаността, но не много лекари го правят.  След раждането деформацията изчезва, като има вече повече място от утробата.  На предродилна консултация в Токуда ми казаха, че всичко си е в нормата, а след това като гледам автоматичните изчисления в документа им, пише, че пак е около седмица по-малко детето.   И не се притеснявам за това, явно има вариации според това кой и как гледа. 

Желая ви спокойствие.

# 174
  • София
Дидка, купих си търсените чаршафи на ТАС от магазина на бул. България Simple Smile
Ей много се радвам!  Peace Да покажеш снимка, чу ли!?

# 175
Диде дано не е много нахално от моя страна да те питам EmbarassedКъде се намира този магазин че аз четох тоите обяснения но нищичко не разбрах!!Може ли да ме ориентираш!Примерно ако тръгвам от бензиностанцията на Шел и после колко и на къде вървя..разбрах че е към Емил Марков май newsm78Благодаря ти и се надявам да не е много нахално  Embarassed

# 176
Иринка, много се радвам за теб  Heart Eyes
ЖужаHug дано всичко е наред  Praynig
Аз се включвам да се оплача, че направо ми иде да се хвърля от някъде  #Cussing out От една година живеем в този апартамент и от тогава остана да се направи един шкаф за кухнята. Понеже майсторите са познати и аз не им давам много зор, защото все си мисля, че човек трябва да е съвестен и като поеме ангажимент да го изпълнява. Сега обаче като идва бебчо и имаме нужда от този шкаф и започнах да юркам майсторите да го правят, за да мога аз да започна да си подреждам и да си чистя апартамента. Сега ми звънна майстора, че цветът, от който ми е кухнята вече не го произвеждат  Shocked Което си е нормално, то си мина цяла година  #2gunfire, а те можеше да изчакат да пратим детето в колеж и тогава да го направят  #Cussing out

# 177
  • София
Мире, след светофара на Бели брези продължаваш по бул. България нагоре, и първата улица в дясно от ляво има жълта кооперация и нещо като малко локално. Там! И държа да отбележа че Асето ни отвори на този магазин! Ейййй ма съм бе! Намерих им сайта! Ето това е магазина бул. България 60А http://www.artek-bg.com/magazin___bul__balgaria_Category_38.html   ruporuu АЙЙЙЙДЕ НА ХУБОСТИТЕЕЕ!

# 178
Сега обаче като идва бебчо и имаме нужда от този шкаф и започнах да юркам майсторите да го правят, за да мога аз да започна да си подреждам и да си чистя апартамента. Сега ми звънна майстора, че цветът, от който ми е кухнята вече не го произвеждат  Shocked Което си е нормално, то си мина цяла година  #2gunfire, а те можеше да изчакат да пратим детето в колеж и тогава да го направят  #Cussing out

Не се ядосвай.  Огледай се, избери си един-два шкафа или чекмеджета от вече готовата кухня и някакъв нов цвят и направи новия шкаф и тези, които си избрала така.  Разнообразие и обновление, а и това ще е най-евтиния начин хем да заършите кухнята, хем да не изглежда поледния шкаф като кръпака.  Моята е два цвята и въпреки, че в началото се колебаех, сега ми е приятно раздвижено.

# 179
Браво,Ирина HugРанко ти е още...да постои на топло още малко бебчо Praynig
Жужа,..горката,побъркали са те.Ама няма страшно,щом си вече в 9ти месец би трябвало мъничето вече да е готово за белия свят Hug
Мириам,а така остави ореола за Нета-виж как ни успокояваш всичките Hugа Карагьозян е голяма симпатяжка,права си WinkСестра ми ражда също там ,при него,но преди 4 години.Аз да си призная нямам уговорка с никой от лекарите в болницата-връзката ми е старшата акушерка.Реших ,че като ще раждам нормално повече акушерка ще ми е нужна newsm78.Много миличка ми се видя,дано и по време на раждането да е така Mr. Green
Деска,щях да ти пиша,ама те забравих,сори  bouquetАбе нищо кой знае какво не съм поръчвала от Германия-приятелката ми е акушерка и ми е пратила неща ,които тя е решила ,че ще ми трябват...щото ние редовно се караме с нея-аз и казвам какво да ми прати ,тя все ми разправя-от това нямаш нужда ,от онова нямаш нужда Mr. GreenТа по-интересното ,което ми е изпратила са 2 Strampelsack-a(в Бг не съм виждала),козметики разни-кремчета и масла на Веледа,дрешки,може и смешно да ти се стори ,но ми е пратила мокри кърпички на dm.До колкото разбрах опаковката с 4 пакета всеки с 80 броя вътре е 4,50 евро-т.е. 320 кърпички за 9лв-чиста евтиния,а пък и са с много добър тест.Някави компреси за гърдите има също в торбата Simple SmileИ ей такива джунджурии разни,чай от малинови листа,чай с копър и дрън дрън за мен,та да има по-малко колики детето.Абе и още много други нещица(дето ги е взимала от болницата като мостри Mr. Green),ама стана много дълго

Общи условия

Активация на акаунт