Отговори
# 105

Цитат
Понеже колата много ми помага, но откакто съм бременна не пия
Lauren, аз съм с много ниско кръвно и нисък хемоглобин. Не мога да пия даже капучино (миризмата на кафе ме дразни и предизвиква повръщане), но затова пък пия много кола. Колата помагала за хемоглобина и кръвното. Според някой лекари е за предпочитане пред лекарства дори и по време на бременност. Не мисля че ако изпиеш една часа кола - ще ти навреди. Аз от няколко дни пия и по повече от чаша   Rolling Eyes

# 106
Милилитра имах предвид, ама съм доста зле днес и затова не съм концентрирана, няма съмнение, че е някакъв грип. За 7 месеца 3 вируса изкарах, каква е тая имунна система не знам Shocked Днес ще си позволя да пия кола, при положение, че не е всекидневие, едва ли ще е проблем.
Избрах си количка да ви се похваля, почти съм си сигурна , че ще е ТЯ, вчера я видях на живо, има огромни гуми, които лесно се разглобяват, много маневрена, абе супер направо, ще си я купувам от една приятелка с бебешки магазин та ще има малко отстъпка,ето я:  http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=40_41_109&products_id=3907 , разбира се синичка обмислям да е въпреки че после евентуално при второ дете ( която се надявам да е момиченце) май няма да е подходяща, ще видим за цвета, какво мислите?

# 107
  • Варна
Към тази количка приготви още 350лв за кош за новородено и си готова
Не съм почитател на толкова големи гуми, но ти си знаеш по какъв терен ще я караш-явно е удачно в твоя случай Simple Smile
А по отношение на марката-и моята е Maxi Cosi, но модела- Citi Taxi и кош за новородено-харесвам ги

# 108
Задължително си взимам коша, само ме притеснява , че е малко тежък...А и ми подаряват портбебето, което е отделно 200 лв. само то, а и кошче за кола ще ми трябва задължително.Изръсването е сериозно, но си заслужава.

# 109
Lauren, на мен лично не ми харесва заради ниската облегалка на седалката. Мисля че това би било проблем на детето, няма да има къде да си обляга главичката. Това което мога да те посъветвам е, да отидеш да я пробваш с някое дете (по голямо на 1годинка някъде) на приятелка, за да видиш как е. Иначе коша за кола на Маxi Cosi е много добър, ние ще купуваме такъв.

Мими, супер стая!

# 110
Здравейте, аз се прибрах и веднага докладвам...
превръзките са Sereny Lady, 5 броя за 1.10 от аптека Санита, в другите аптеки може да са на друга цена...
На тях пише "предназначени за обилно кървене, послеродов период и незадържане на урина...
сега ще ги снимам и ще се опитам да пусна снимката Simple Smile
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=268316&pid=6805231&lp=-385
качих го в албумчето с позите за кърмене Sad много са големи дланта ми е колкото 1/3 от превръзката  Shocked

# 111
Ми не знам честно казано, самият летен кош ми се видя много голям и широк. Имам 7 месечна племенничка, с която го тествахме и й беше добре.

# 112
  • София
Еличка, благодаря ти, че сподели с нас невежите  love001  newsm20 Маааааалееееееее, ма те много страшни изглеждат бе  #Crazy  #Crazy  #Crazy
Lauren, аз лично не бих се спряла точно на тази количка, моя позната я има, купи си я с голям мерак, а сега си слага лед на главата и иска да я сменя! Ужасно скъпа, тежка, тромава, на външен вид не ме грабва също! Само споделям мнение!
Момичета, сериозно ли е това за колата и хемоглобина?!  newsm78 Аз не обичам нищо газирона, кола още по малко, но ако е така ще си пийвам по чашка на ден!  Wink
SvetlI_81, браво на детето!

# 113
  • в здрача
Lauren И аз досега изкарах 3 вируса - 2 грипа и 1 ларингит, а преди това - я се разболея веднъж в годината, я не. Като имаш предвид, че още отначало лютите чушки и чесъна задължително присъстваха в менюто ми, зимата направо не можех да седна да хапна без тях. И пак не ме подмина.
Elichka_mama точно такива превръзки си носех в родилно, майка ми ги беше купила и не помнех марка, ама като ги видиш е друго. Само че аз не ги ползвах, защото ми бяха неудобни - излизаше извън тях и цапаше много бикините. С голямо парче лигнин ми беше по-добре. Пращах да ми купят още един пакет, че не ми стигна. Когато се прибрах у дома и течението намаля - тогава вече влязоха в употреба.

# 114
Привет и от мен, момичета!

Не пиша често, но пък се опитвам да чета (напоследък обаче темите се изписват за отрицателно време, така че не е лесно!)  Crazy

На бремелинките с оплаквания пожелавам бързо да минат, и да трупат хубави емоции от този период!  Hug

Бяхме на преглед преди няколко дни, вървим добре. Бебока беше 1500 грама – казаха, че е в границите на нормалното. Пъпната връв все още не се е „отвъртяла”, но аз не губя надежда и се моля всичко да е наред. Ще сме на преглед пак след 4 седмици. Аз си мислех, че след 7 месец ще се ходи по-често… Вие на колко седмици сте на преглед?

Аз почнах малко по малко пазаруването. Доста от вас са далеч по-напред; поздравления за стаите на бебоците и всички покупки! За количката – станах разногледа от толкова много варианти, но си търся с по-големи колела. Ще се похваля, като стигна до точната количка. А, а тук не вкарват детската количка вкъщи, преди бебето да се появи – имат го за „символ” и са суеверни в това отношение. Така че и да я вземем по-рано, ще я складираме при някой приятел.

По отношение на килограмите – аз съм вече +10  Peace. Стартирах обаче от 43, сега съм 53, така че има още накъде.

За стволовите клетки – в началото на бремеността се бях навила, сега съм малко разколебана. Както беше писал някой във форума по тези теми – това би била застрахователна полица, която се надяваме никога да не бъде използвана…. Само ме смущава това, че все още няма много информация за практическото им използване, ако се наложи. В същото време сме свидетели на толкова много иновации в медицинската сфера и неща, които преди години са били немислими, сега са практика. Аз за себе си още не съм решила; таткото ще ме подкрепи, като взема решение.

От мен малко предложения за нови темички:

Хоп отляво, хоп отдясно ОКТОМВРИЙЧЕ рита - става тясно!
Шопинг по света или от тук - ОКТОМВРИЙКИ стягат детски кът.
Пазаруваме за ОКТОМВРИЙЧЕ всички - дрешки, мебели, колички.

Бъдете здрави!

# 115
Нищо общо няма колата с хемоглобина, Трикс Sunglasses
Има, обаче, много общо с ниското кръвно и ниската кръвна захар (между другото аз имам "хемоглобин на кръводарител", но ниска захар - на много места отбелязват, че това може да е причина за гаденето и повръщането).

Момичета, днес ми е ужасно гаден ден Sad
Първо, всички наоколо са се наговорили сякаш да ме уморят от глад, подсмрък. Работа, жега, киселини, болки в гърба, бе адът е слязъл на земята направо.

А и не мога да мрънкам на таткото (или да го овикам Simple Smile), щото ни е командировка в Швейцария... Та съчувствам на Госпойцата, Нинка и всички останали, чиито мъже са далеч за кратко или по-дълго.

Утре съм на фетална морфология, обаче, и чакам добри новини Simple Smile

П.П. Сънлайт, първото заглавие е трепач!

Последна редакция: ср, 06 авг 2008, 18:46 от Параход

# 116
  • София
Еличка, благодаря ти за труда да снимаш превръзките. Сестра ми търсила из аптеките в Бургас и са я гледали като полезно изкопаемо. Не били чували за превръзки за родилки, предлагали й все нощни на различни фирми.

И аз имам проблем с кръвната захар, а си мислех че е кръвно.
Колата незнам поради каква причина може да е полезна, особено с цялата тая захар, консерванти, оцветители. Знам че газирано трябва да избягваме, а колата освен това превъзбужда нервната система на бебето, което никак не е хубаво.

Параход, ще чакаме добри новини от морфологията! И аз утре съм на преглед, дано всичко ни е наред  Praynig Аз вече ходя на 2 седмици, като това включва всичко - мерене, ехограф и т.н. За тонове било рано, само на ехографа ги пуска да види как са.

# 117
  • София
Параход, mylili, ще чакаме добри новини от прегледите утре! Аз утре трябва да се обаждам на доки да дам отчет как ми се отразява новата схема за пиенето на лекарствата и той да ми каже дали да продължавам с нея или да намаля дозата! Сега имам чуството, че пия конска доза! От толкова Магнерич от края на 5ти месец накрая като го спра и трябва да чакам да раждам ще взема да пренося!

# 118
  • Варна
Защо са толкова големи тия превръзки-то все едно по 1литър кръв ще тече от нас...?

Параходчик, чакам и аз новини от ФМ ти, аз ще съм другата седмица, но първо трябва да си запиша час в петък-при лекаря,при който ходя е така-не може да си записваш час месец или седмици напред, та в петък отивам сутринта да вися за час за следващата седмица...

Утре си идва мъжът ми-чакам го, все едно от война се прибира....наистина е много кофти така...и като е вкъщи съм много по-спокойна,ако нещо ме заболи или ми е зле-даже хич не си обръщам такова внимание, а сега-като съм сама се ослушвам за всеки сигнал и много по-лесно се самопаникьосвам

# 119
Параход,mylili само добри новини от прегледите утре Peace
Момичета, и аз съм се насочила към Шейново. Имам едно питане към теб Гери / или към всяка, която е запозната/. Има ли списък в Шейново, какво трябва да се носи при раждането newsm78 и за бебето.
За певръзките си спомням, че и нощните ми свършиха прекрасна работа, незнам може би зависи от силата на кръвотечението newsm78 Сещам се че тогава в Шейново ми взеха лигнина, да е стерилен, и после неможех да я намеря старшата да ми даде, та бях принудена да си взема превръзки / всички бяхме така/ ooooh! Ако и сега е така направооооооо ще се почувствам с 10 години по-млада Joy

Общи условия

Активация на акаунт