В СЕПТЕМВРИйската дружина първо бебе вече има!

• 14 914
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен!Аз не съм ви писала,но чета вашите коментари.Аз в момента съм в 34 г.с. и започвам с покупките за бебето(което се очаква да е момче).Искам да ви попитам дали някоя от вас е използвала или знае дали е практична комбинираната количка на Чиполино-Пуки.Ето и сайта да я видите и да се сетите като модел. http://www.chipolino.com/Благодаря ви предварително. Grinning

# 166
Мариам много стиснати палци за сестричката ти и нейното бебче и от мен!! Praynig Praynig
Видях корема ти в блога  #Crazy Shocked ShockedМного е голям!!Малеее как го носиш?Милата представям си колко ти е тежко,а аз тука съм тръгнала да се оплаквам!Стискай зъби още малко!!
Григ Много свежи снимчици малката ти бонбонка е много сладка!!А и твоята пупа  е пораснала!! Hug
Шейле и ти ли като августинките с босилек се почна Wink WinkТе нали за ускоряване на процеса пият сега!!
На новата мама добре дошла  bouquetПиши по-честичко  PeaceЗа количката не мога д аокажа помощ!Асето може да даде акъл Hug

# 167
Здравейте, мамчета. Няколко дни не съм писала и сега не мога да смогна да ви изчета.

Добре дошла на новата мама.  Hug   bouquet

Иринии, наистина изглеждаш чудесно Simple Smile

Мариам, надявам се със сестричката ти и бебо всичко да е наред. Стискам палци.  Praynig

Дидка, мъжа ти направо изби рибата с 2см показалото се бебе Simple Smile Много се смях от сърце.  Joy hahaha

Мирка, 8 септември е хубава дата за раждане. Ако все пак се наложи да раждаш секцио - тогава е Рождество Богородично. Simple Smile

Относно вагиналните прегледи, на мен отначалото на бременността ми е правен само веднъж и то миналата седмица. Доки прецени да не правим цитонамазка заради фалшивите резултати, а микрибиология правихме преди 2 седмици, която слава богу е ок.

Аз да се похваля от моето мило. Стаята на бебчо вече е боядисана. Вчера той почисти вкъщи, изми прозорците, изпра щорите, навсякъде мина с прахосмукачка и накрая с мопа. В събота ще си вземем кошарката от магазина и нямам търпение да я сглобим и да започна да подреждам. Купих комплектче за изписването, което е изцяло памучно, надявам се че началото на септември времето ще е хубаво, че не съм взела нищо по-дебело.

Иначе през последните дни имам много чести боцкания ниско долу. Аз ги имам от 1-2 месеца, но бяха по редки. А сега зачестяват. Доки каза, че това е нормално.

Хайде, чакаме коя ще е следващата мама Simple Smile

# 168
Интересно е, че тя ме пита дали е същото положение по провинциите и по малките градове и изглежда че може да има разлика, от това което сте казали тука.

Шейли, ето и други освен мен потвърдиха - в провинцията в това отношение е по-добре! Изглежда, че единственият плюс на раждането в по-голям град/болница е по-доброто ниво на докторите и материалната база. Но нещастия се случват и там, така че освоновното е жената да има късмет, май. За друг плюс така като чета не се сещам. Защото предизвикване тук правят само при преносване. Секцио - при истниски причини (е, навлизат модите с раждане на конкретна дата и "цивилизовано", но са изключения). Система окситоцин при раждането и епизиотомия правят само ако се налага (аз минах без). Освен това раждаш що годе в спокойствие, защото е изключение ако се засекат две раждания наведнъж и не ти викат, нито пък ти дават указания за напъване с разни "физиологични" термини.
И аз не се натискам да раждам още. Мисля за след месец да го оставя това  Wink

Съншайн3, незнам дали е добра цената, нашите са купувани преди 3 години и не помня за по колко.

Нел, добре дошла! Дай повече инфо за себе си!

Уф, голяма жега е днес, а за утре обещават и повече.... как ще се замъкна на консултация утре следобед, направо незнам....

# 169
Мариам,дано новините от сестра ти са добри PraynigСтискам и палци Hug
Асе,Мире,браво за хубавите вести днес Heart Eyes
Григ,страхотни снимки Party
Момичета,аз започнах да изпадам нещо в съмнение...за 2ри път ми се случи днес да ме питат какво ще е бебето и аз да отговарям "момче" ooooh! #CrazyА ние чакаме момиче,ама момче ми се изплъзна от устата..То няма лошо ,ама нали вече сме се настроили и розови джунджурийки сме накупили...Все си мисля -на 4Д-то гледахме за вродена катаракта ,пък цяла пишка да не сме видяли....

# 170
Момичета, необикновена развръзка, най добрата според мен Heart Eyes.
Доктора в "Селена" казал, че бебето е с няколко дни напред... #Crazy, плацентата е много добре кръвоснабдена, изглеждало си всичко в норма според седмиците в които е сестра ми само бебето малко напред вървяло...
"Калцификатите" които се сторили прекалено много на първата докторка, втория доктор не ги видял... #Crazy и какво да кажа освен Слава на Бога, че ми се беше свило сърцето.
Дори в тоновете има разлика и то в порядък от няколко часа все пак, но пак да кажа, че много се радвам, че злата новина не излезе вярна.
Сега ще се борят само с хемороида, а за него аз съм по спокойна защото верно боли, но май не се мре от него...
Благодаря ви пак за подкрепата  bouquet да сте живи и здрави!

Sheila, браво за твоя "преглед", записах си и рецептата с босилек и ще се пробва, но като каза пресен босилек и се сетих за нещо просто, което си правя понякога.
Хубави червени домати обелени режа на сочни кръгчета и подреждам в чиния като цвете, в/у тях кръгчета бейби муцарела, отгоре по листо пресен босилек и стръгвам малко бял пипер, поръсвам с тънка струйка зехтин и е много леко и приятно Peace.

Григ, много сте хубави и тумбачето ти е чудесно Peace!
Изцапардосах се в албума... и съм си глътнала въздуха... hahaha

Нел, добре дошла Hug !
За Чиполино не чувам добри работи, но Асето е нашият спец по количките Peace

Нени, браво  Close много е приятно чувството да си подготвен!
Искаме снимки като зглобите креватчето.

# 171
Оф отдавна не съм писала, ама пуста работа. Та - Danip, аз съм в същото положение. Когато ме попитат и кажа, че чакаме момиче и хората започват да ме гледат подозрително и странно и се вторачват в корема ми (включително и акушерката на тия курсове за бременни на които ходя). Или ако съм казала на някого веднъж, че чакаме момиче, впоследствие ме пита - Вие чакахте момче, нали?
Направо съм луднала. Почнах да купувам само жълти неща, даже веднъж взех някво синьо якенце. При всеки преглед карам и двете ми докторки да ми потвърждават, че е момиче. И Марков беше казал, че е 300% сигурен, че е момиче. ..... нямам думи.... Thinking Аз се само успокоявам, че тва е самовнушение от хормоните...  newsm78 #Crazy

# 172
Мирка, не съм чувала че босилек помагал да докарва раждането. Единственото което съм попадала е че може да се пие тоник от него след раждането да помогне да не се задържа плацентата.
Това ми е любимата прясна подправка. Много песто се яде в тази къща.

Григ, опитвам се да отворя тези снимки ама пусто нещо много бавно става работата...

Елс, много интересно. Радвам се че там по провинциите поне минавате без някои от тези "екстри". Не се бях замисляла за разлика докато не ме попита жената днес.

Данип, дали майчинската интуиция ще победи? Wink

Мариам, каква прекрасна новина!!!!  Hug
На кой да вярваш вече? Но важното е че всичко е наред. Изкарали са и душицата на сестра ти, горката.
Оооо, знаем я тази доматена салатка. За съжаление не мога да намеря достатъчно вкусни големи домати тука, за да стане както трябва.

# 173
Дани мила и аз започвам да се чудя дали пък случайно момче не е бебето ми!! newsm78Всички около мен повтарят че съм била за момче-на корем и на външен вид като цяло!Ако вземе да ни изненада някой момък  #Crazy 3ма доктори един от които Марков са категорични 100%момиче!!И днес пак и видях шушонката ама знам ли!!Едно такова съмнение се е прокраднало!!!Живи и здрави да са ни децата пък дали имат чура или не няма значение Hug
Мариам много се радвам,че всичко е наред със сестра ти!!Ето още едно доказателство за това как не трябва да се доверяваме на едно мнение само!!!От тук нататък и желая много спокойствие и радост Praynig
Шейле те го пият за ускоряване на процеса май!!Като тръгнат контракциите варят и пият и ставало по-бързо разкритието!!Чела съм го само не наказвайте вестоносецаSimple SmileШегувам се разбира се,но така прочетох в тяхната им темичка!Нали си вра носа на всякъде

# 174
Мирка, то няма нищо лошо, ама колко помага...не знам Wink

# 175
Мариам страхотни новини. Дано до края са все такива.  Hug
Нел добре дошла. И аз не смея да коменирам Чиполиното, че доста са противоречиви мненията на мамите във форума. Между другото има доста коментари за тях. Защо не пуснеш 1 търсене?

Аз като се засрамих от вашата работливост и се хванах и изпрах, изчистих целия етаж и стълбите с прахосмукачката и после ги измих. Даже си дръпнах едно душче и ви разгледах снимките в албума Simple Smile.
Мариам направо ти се чудя душа как го носиш това коремче. Ама ти е много сладичко. Вие с Шмат си оспорвате първенството  Wink.
Григ супер са ти снимките. Нараво се размечтах пак за море.... Crazy

Сега се чудя дали да се прежаля да сляза 3 етажа до кухнята и да хапна нещо за обяд. Пусти мързел не прощава  Embarassed, ама бебо усилено ме подритва, така че май ще се наканя след малко.

# 176
Мириам, Браво,  newsm10 newsm10 newsm10 - много се радвам, че всичко е наред!

И аз да се отчета - вчера доки каза, че клапите на сърцето са затворени, всичко е ок, а бебчо е ............... 3200  #Crazy #Crazy
Даже ме пита за термина - казах 17.09, и той: "Септември? Сигурна ли си?  newsm78 " И аз - Да! Усмихна се и каза, че всичко е наред и добре си върви детето!

Лелеее, ако не реши да излиза по-рано, да не ми излезе 5кг!  Crazy Е, колкото и да е - да сме живи и здрави, ама все пак....  Crazy

И да ви издам една тайна (може и тук да съм я чела, ама не помня вече) за спането. Не знам как е при вас, но обръщането в леглото за мен е ужас и почти мисията невъзможна. Та прочетох за сатенени чаршафи. Купихме си и ей, хора, родих се! А като си сложа и сатенената нощничка, така хубаво и лесно се превътрам, че ми е кеф! А държат и хладно! Не се мъчете, ами пробвайте!
гуш на всички  Hug

# 177
Имало нови снимки в албума!

Адиктед, аз имам същата снимка като твоята - с изгледа отгоре.

Мариам, наистина се вижда защо ти тежи. И погледа ти е страшен Wink

Деси, с тънките краченца, но коремите ни много си приличат.

Беба и ти каква си стройна и красива. Пу-пу.

Кеф... Mr. Green

# 178
Григчо, тоава село Чифлик в Троянския балкан ли е или има и друго село с такава живописна природа (и голям басеинSimple Smile Ако е това което си мисля - наистина е страхотно там. Добре сте си изкарали, сладури такива! Ние с мъжо ми преди 2 години направихме същия номер - 7дни на моренце и после още 3 на басеин в Чифлик-а.
Съншайн, (а може и някой друг ако знае) къде се намира този магазин "Захи"?
 И простете за невежеството, ама какво е Френско одеяло? Да не е това, което с цип или копченца се превръща в чувалче с качулка?

# 179
Мариам, много се радвам за новините. Дано всичко да върви наред и занапред  Hug Ама и твоят корем си го бива Wink

Шейли, то бгфотото е малко бъгаво, може и от чужбина да не се вижда, но ми беше най лесно там да ги кача, сори Embarassed

Момичета, благодаря за комплиментите. Верно и на мен ми е порастнал коремът, но не вярвам над 3200 да го родя Simple Smile

Почна волейболът. Отивам да гледам.

Анджи, да, троянският Чифлик е, наистина е много хубаво, спокойно, пълен релакс Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт