АПРИЛските деца са на мама и тати малките слънца!

• 13 527
  • 270
  •   1
Отговори
# 195
Галиво ето това е моята любима българска песен и група:
[http://www.vbox7.com/play:5c8ca387]

# 196
# 197
  • In someone's dreams
Здравейте и от нас!

Така като гледам, почти по едно и също време повечето сме започнали захранването. Все пак някои априлчета са мартенчета и затова на някои мами им се струва рано, но всичко е ок. Та в тоя ред на мисли ние пък имаме следния проблем - Хриси не иска и да помирише пюретата на Ганчев, караме си само на Хип, но едно от 125 гр не му стига и изяжда по 1 и около още половина. Как да го науча на тия зеленчукови бг пюрета направо не зная. Приемам съвети всякакви  Praynig  Hug

До сега е ял почти всички зеленчукови на Хип, но супер отвратена физиономия прави на тиквичките с картофи  Sick Много е смешен душицата. Иначе някоя мама питаше за плодовите пюрета - аз ги давам м/у храненията, когато сме навън и се размрънка по никое време, но нашето педи, каза, че не могат да заместят цяло хранене /още една лекарска теория  newsm78/ и се дават точно така - м/у две хранения, но не по цяло бурканче, а max по 60 гр.

musito и Хриси го прави тоя номер с пеенето с "пълна" уста. Толкова е сладък, а най-мило ми става като се наяде и ме погледне с тези големи негови сини очи и с широко разпъната беззъба усмивка със стичащи се капчици мляко по ъгълчетата  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 198
Здравейте и от нас!

Ние сме от мартенските априлчета и се захранваме вече 1,5 месеца, но не съм успяла да заместя още хранене. Очаквах,че както е едричка и наддава добре ще иска да хапва и твърда храна, но не е така. Оказа се, че не е лакома, просто всичко и се лепи като на майка й. Embarassed
Аз започнах със зеленчукови пюрета, 2 седмици по-късно въведох и плодовите. Сега редувам въвеждането шахматно - като давам нов плод, хапваме стар зеленчук и обратното. максимума, който съм постигала е едно пюренце на Хип и то сама морков с картоф - нищо друго не иска да изяде докрай. Днес пробвах супа букет от зеленчуци на Гербер - хареса й, но пак изяде само 2/3.
Вода и сокове въобще не иска да пие - как да я науча незнам.
Мilenni, пюретата на Sunval и Hame също са голям грамаж - 190 гр. Може да пробваш с тях.
Поздрави на всички!

# 199
  • Временно

Ева мери, спадна ли Т? При мен болките в гърдата не бяха силни, но 39 градуса си ме стреснаха малко. Аз пих 2 парацетамола и ми мина, Също и беба трябваше да ме изсуче, смени позицията на кърмене при проблемната гърда, ако искаш - при мен имаше полза. Peace

Лурдес, от два дена температурата ми ту спада,ту се вдига.Имам болки и в двете гърди,но бучки не напипвам.Също така започнах да цедя по-малко количество кърма.Аз не кърмя,а се цедя затова беба няма как да ми помогне.От тази вечер започвам антибиотик,дано помогне. Praynig

Малко късно,но и аз да се включа в темата за раждането-никога не съм се и замисляла как искам да родя,бях убедена че ще е нормално.Така и започна всичко-получих първата контракция в 3 часа през ноща.До 7 часа бяха станали през 5 минути и тръгнахме към болницата.В 9 вече бях в предродилна с 4 см разкритие и поносими болки.Включиха ми система с бусколизин от който ми се замрежи погледа и ми пресъхна зверски устата и започнаха постоянни контракции.За един час разкритието ми стана 6 см,преместиха ме в родилна зала и ми сложиха спинална упойка.И зачакахме(имаше около 5-6 стажанти).За по-малко от час разкритието ми стана 9 см,започнаха да изтичат задните води(предните ми ги спукаха в предродилна) а бебето си стоеше все така високо.Освен това се оказа,че матката ми е преразтегната и нямаше как да изтикат беба с лакти върху корема ми,за да не се разкъса.И така се решиха на секцио.В 12.30 ме оперираха,оказа се че беба е с усукана през тялото пъпна връв и с цицина на главата,там където е опирала в таза ми.Просто така ми е било писано,не съжалявам-няма нищо по-хубаво от бебенцето,независимо как е дошло на бял свят!!!

За захранването-мисля да изчкам още поне месец.Днес обаче сестра ми започна захранването на нейното бебе-но той определено проявава интерс към храната която тя яде,съвсем съзнателно я следи какво яде и дори вчера и бръкна в чинията с ориз. Laughing Някъде бях чела,че това е един от признаците,че бебето е готово да бъде захранено-когато прояви интерес към храната на големите и когато си удвои килограмите от раждането.Но всъщност както galivo написа явно няма правилно и неправилно и всеки сам взема решението кога и с какво да захрани бебчето си!!!

# 200
Галиво, коликите могат да продължат 4 месеца. Казвал ми го е педиатър. И на Лили и на Васи бяха до 4-ти месец, накрая вече по-рядко, по веднъж, два пъти на ден. Още малко ти остава. Hug
Теоилео, и аз много харесвам "Остава". Wink Hug А ето и поздравче от мен, на българска вълна : http://www.vbox7.com/play:7ef6cfb2

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 22:12 от cow

# 201
  • Русе
Лелеее,  че пусто във форума тази вечер  Thinking !!!

Намирисва ми на затишие пред буря  hahaha .

Аз сега правя опити да кача едни клипчета на Санди в нета,че да ви го покажа.Ако успея утре ще ви ги покажа  Crazy .

Айде лека вечер от нас и много гушки и цунки на малчовците  Heart Eyes

П.С. Ето ни и нас в конкурса: http://www.germanos-konkurs.com/?t=7&dID=1&ph=2&p=1& … ID=1&rID=3598   Ако ви харесваме може да гласувате Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 22:26 от SUNI_22

# 202
  • София
Хайде и ние да се включим с отговори Grinning
1. Не мажа с нищо/много рядко мажа с преварен зехтин/.
2. Овлажнител нямаме,но скоро ще купя Вики много хърка и затова се налага.
3. А колики дори и да е имала Thinking, не съм разбрала.

За пюретата- започнахме преди месец с плодово /по 80гр. на ден/, още не сме заместили хранене.Яде всякакви пюрета на Хип и Гербер,но най много обича домашно пъпеш/сок и пюре/ .Педито ще каже, от кога да добавим и зеленчуково.
Що се отнася за соковете /до преди седмица само фрешове,но от всякакви плодове/-пие ги вече от 2,5 месеца и проблеми не сме имали.
За бънджито- ще купуваме другият месец, задължително /само добри отзиви чувам/.

Cow  newsm51,ще ти кажа тайната на голямата коса/но вие като гледам,въобще не ни отстъпвате, Лили е същинска принцеса  love001 /- важното е всичко,което яде и пие беба да се маже по косата Mr. Green Joy а, иначе такъв ни бил късмета-така си се родихме.

# 203
  • Бургас
Бях обещала преди, но чак едва сега успях да кача снимките от кръщенето ни  Whistling

# 204
Здравейте, мами!

Аз малко по диагонал ви изчетох, ама ще се върна за по-подробен прочит след малко. Подхванали сте много интересни теми. За раждането - аз съм изключително за естествено, активно раждане, което обаче в България не знам къде се практикува - може би там, където се предлага раждане във вода (доколкото ми е известно в клиниката на Мазнейкова и в Тина Киркова има вани). В  Шейново такова нещо няма начин как да се случи. Там акушерката ти казва легни по гръб, за да слиза бебето (що за нонсенс!), на въпроса какво лекарство ще ми включват, отговорът беше "Каквото трябва"... , а когато вече имах силни напъни, ми казваха "Не напъвай, ще се разкъсаш". В резултат на това появата на бебка се забави и се беше родила с мозъчен оток, за който научих чак след два дена. Като се роди, не ми я дадоха да я видя, а ми я донесоха чак за първото кърмене. Ако раждам отново, със сигурност няма да е в Шейново.

Дидимора, аз захраних Марта с пюре от морков, после морков и картоф, после тиква, после тиква и ябълка. Но всички тях ги давах по няколко дена, първо по една-две лъжички, на следващия ден увеличавах. Първоначално смесих пюренцето с малко АМ. Всеки път обаче давах с лъжичка. Марта ги прие добре пюретата, харесваше вкуса и се справяше с лъжичката (купувах пюренца на Хип, защото са Био и защото съставът им е чист без примеси). Но от 3 дена се борим отново с разтройство, така че преустановихме захранването.
А иначе може да се започне захранване както със зеленчуково пюре, така и с плодово (някой смятат, че ако се започне с плодово, след това бебета по-трудно приемат зеленчуковите, защото са по-малко сладки; от друга страна обаче, те така или иначе са свикнали със сладкия вкус на кърмата или АМ), а също така и с оризова каша. Зависи от школата, която човек избера да следва. Прясно изцеден плодов сок смятам да давам чаак към седем месеца.

След баня мажа Марта с лосиона на Мустела.
Нямаме овлажнител за въздух.
За коликите - не знам доколко пъченето, извиването, мрънкането, бутането, удрянето... са реакция на бебе, което все още има колики, или злоядото дете се опитва да се отърве от храната, защото след хранене не се пъчи, не се извива, не плаче...

Почиствам пишето на Марта с марличка и преварена водичка, малко ме е страх да бъркам там с навлажнени кърпи.

Снимки ще опитам да кача утре, че до днес следобед нямах фотоапарат, тъй като беше отпътувал заедно с мъжете за Синеморец, и най-пресните снимки са ни от преди 2 седмици.

Сигурно има и още за писане, но ще остане за утре.
Лека нощ от мен   bouquet

# 205
Здравейте и от нас!

От много дълго не съм писала, защото бяхме на море, а преди това и при майка ми и баща ми погостувахме и то стана цяла вечност от както не съм писала.

Сега нямам мнго време, но тези дни ще се отчета.

Лека вечер на мамите и приятни сънища на бебоците!

# 206
ами и аз да се включа по зададените теми.

За раждането-имах късмета да родя в Америка и съм много доволна от това.Имах много леко раждане,въпреки че аз съм си мрънкало и бъзливка от всякъде всичко мина по вода.Екипа бяха страхотни и родих толкова бързо че всички ахнаха и се учудиха-На 2 напана(две контракции) и бебка беше вече на бял свят за няма и 4 мин.В болницата постоянно ми обръщаха внимание(дори прекалено).Бебка още след 5 тата минута беше започнала да суче.И през целия ми престой в болницата се е отделяла само за по 20-тина минути на ден за къпане и други там процедури.Много съм доволна!!!!!!

За къпането-използвам продукти на мустела и съм доволна,но сега като чета някои мами,които споделят че не мажат с нищо бебетата си,се замислям и аз да спрч с тези мазила.Защото все пак колкото и натурални да са продуктите все пак си е химия и натоварва допълнително детския организъм.

За коликите-никога сме нямали и благодаря на господ за това.Като беше мъничка на(на месец)все чаках тези колики да се появят и изчетох толкова материал,а то за какво JoyТя така и нямаше... Laughing

Ами това е.Надявам се да не съм пропуснала нещо.Аз повече чета ,от колкото пиша.Понеже съм и нова сред вас.Дано ме приемате все пак да пиша при вас Praynig

# 207
  • София
Добро утро Simple Smile

За коликите при нас бяха доста силни и тъкмо спряха и аз направих огромна грешка като дадох сокче и му ги върнах със страшна сила Sad Така че един съвет от мен към незахранилите мами, не давайте сокове за момента, моето лично мнение е че пюретата са много по "меки" и щадящи за коремчетата  Peace
Аз след опита със сокчетата захраних с каша, след това със зеленчуково пюре, което почти не искаше да яде до преди седмица, но нещо взе определени видове да ги одобрява, дано така е и занапред Simple Smile Като навърши 5 месеца ще започна да въвеждам и плодово следобед, досега съм давала един два пъти, за да оправим положението със запека Simple Smile Относно пюрето на Хип от тиквичка и картоф Ради така и не го одобри, а то всъшност е повече от отвратително на вкус! Той картоф не понася, от него повръща  #Crazy затова тиквичка и картоф давам в комбинация с други зеленчуци които яде  Peace
Овлажнител нямаме.
milena1976 страхотни сте на кръщенето  Hug

ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ВЧЕРА И ДНЕС, ЖЕЛАЯ МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ   bouquet  Hug

Малко ще ке отклоня от темите, но много се ядосах........... сега чух по телевизията, че щели да ИЗСИЧАТ, НЕЗНАМ СИ КОЛКО ДЕКАРА ОТ ВИТОША, ЗА ДА РАЗШИРЯВАТ СКИ ПИСТИТЕ! СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ВИ ЗАНИМАВАМ, НО ПРОСТО СЪМ БЯСНА! ВИТОША ВЕЧЕ НЕ ПРИЛИЧА НА ПРИРОДЕН ПАРК! ТАКАВА ЛУДНИЦА Е СТАНАЛО ТАМ И БЕЗ ТОВА ПОЛОВИНАТА Е ИЗСЕЧЕНА, ЗАЩО ДА НЕ Я УНОЩИЖАТ ИЗЦЯЛО!  #Cussing out  #2gunfire  #Cussing out  #2gunfire ЕЙЙЙЙЙЙ ОЩЕ 1000 ГОДИНИ НЕЗНАМ ДАЛИ ЩЕ НИ СТИГНАТ, ЗА ДА ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА НА НЯКОЙ В ТАЯ ДЪРЖАВА!  #2gunfire

Последна редакция: чт, 28 авг 2008, 07:55 от doly_dog

# 208
  • Popovo
Добро утро! Кафето е от мен.

Отчет от вчерашната консултация. Гого е +690 гр, =6.900 и +2 см=63 см.
Док каза да почвам с сокче от ябълка и че след като има пресни плодове, не е нужно да давам плодови пюрета. От петия месец зеленчукови. Но като ви чета май ще е по добре да дам пл. пюре за начало.
Ето и първия ми пост при априлки :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=216974.40

Колики имахме силни до 3,5 месеца и тъкмо се успокои детето сега го почват зъбките.
След баня мажа с мляко на Бочко и крем за дупе пак на Бочко.

Аквариел, нашата докторка каза, че е възможно децата да не спят спокойно заради зъбките. Гого снощи се буди 5-6 пъти, които на фона на предните нощи будене през 15 мин. си е направо песен.

Доли, в нашата държава кога ли се е държало на природа, погледни черноморието, не останаха незастроени места, само дето във водата няма хотели.

Аирин 555, разбира се, че те приемаме   bouquet

# 209
Добро утроо благодаря за кафетооо
По темата и аз да се изкажа ние нямаме овлажнител за стая,след баня мажа дупето с кремче против подсичане ,а тялото с мляко.За захранването уж бях решила да почвам ,ама в крайна сметка няма поне до 6 месеца  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт