АПРИЛче ясленче ще става - вече време не остава!

• 22 690
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Татянка, наистина сте страхотни.

Аз от срещата съм супер доволна, защото отидох много изнервена, а Соня си игра вътре без да ме тормози.
Казва "Р", но в някои думи не може да го казва. Направи ми впечатление, че като започна да казва "р" поне 2 седмици р- ъкаше усилено и натъртваше на р-то. Например казваше"крррава". предполагам, защото е нов звук и не беше свикнала да го изговаря. Сега го казва гладко като свикна.

Вени, много се е впечатлила Соня от Мати и Лора-цял ден за тях говори.

Соня заспа, а аз така съм се спекла за утрешното й тръгване на ясла, че сигурно няма да мога да мигна. Crossing Arms

# 136
ЯнчеBlush! Той док ни чете конско, как не сме я завели по-рано, та да й изпише АБ-то /като че ли не си го знам и точно заради това я водя в краен случай Mr. Green/... Пък и сега съм на друга вълна, няма на вирусите, да им се вманиачавам, я! Naughty

Татянка, страхотни снимки - впечатли ме не толкова обстановката, колкото настроението и излъчването ви! Heart Eyes

"Р"-то Пепи го научи на 4 или на 5 г. - не помня точно, но вече се замислях за логопед.
Велина не го казва.
И тя прави съчинени думи, но с "м" отпред - момагам/помагам, муста/уста... Crazy

# 137
  • Варна
Гледам вече за 'р'то се притеснявате ooooh! а моя едва говори 20тина думи. Прави изречения от 3-4 думи, ама като цяло едвам се разбираме. Съкращава думите и ползва последните срички: вода- става на "да" и т.н. Само Ники ли е така?!
Татянка, наистина е красиво, а Миленка голям бонбон Heart Eyes
Е, водорасли да са, ама добре ми действат. Честно казано не ми пука много какво има вътре след като го пия аз, виж на малкия няма да дам Naughty
Ники май пак понастинал, дайте идеи как да туширам преди да ми се тръшне. Само киха за сега, ама също е знак при него. Пие си коластрата, витамин С не става, че скоро пи и то дълго време. Не сме го завивали добре, то му е било студено затов аидвал при нас ooooh! Как може да сме толкова загубени с баща му?!!! Чак не ми се вярва, ама той все беше потен и давай с тънкото одеало...
Лека седмица!
Аз ще ровя в сайтове за работа Tired

# 138
  • Boston, MA
Жени, пратката дойде.  Laughing Дай си телефона на лични, моля!

Много, ама много вече ми е мъчно за Данчо, една седмица раздяла се трае, повече не препоръчвам.  Sad

# 139
  • София
Добро утро!
Днес съм първа, ама с тия ясленски вълнения- няма как. Сутринта като й казахме къде отива поплака и повтаряше " не искам", "не искам при лелките". Но после мъжа ми каза, че и сълза не е пропонила и се е държала мъжки.
Ще видим от утре как ще е.

И Соня днес сутринта се беше отвила и беше измръзнала. Дано няма последствия.

Хубав ден на всички.

# 140
Здравейте и от мен Hug
ние днес го заведохме на ясла и по пътя бяха голами обяснение колко играчки и деца има там, влезнахме съблякохме го и лелята ни показа къде има свободно гардеробче и докато му сложим раницата с баща му, той вече беше влезнал сам. Дано после не е плакал  Tired
За срещата нямаше как да дойдеч,ще заминахме за Банско и изкарахме страхотно  Peace Peace, че гледам снимки после
лек ден!

# 141
  • Sofia
Здравейте, започваме втората седмица в яслата и от нас още започна да реве, не иска ходи на гадинка, оди тати абота, после и т.н. поревах и аз като излезе с баща си, надявам се да се поуспокои вече тази седмица мъничко. Буквата Р я заменя с други букви или я пропуска, аз съм мама Оси, пеперудката вече е - пупудка  Simple Smile а на някои думи слага отпред Е - на водичката - ебичка, на буболечката - ебечка, на солетките - ебетки.  Laughing
Момичета кажете ми лично ли трябва да се подаде молба за напускане на работа, или мога да я попълня и да я дам да я отнесе друг? Много ми е далече Бизнес парка, трябва да тръгна от Обеля рано сутринта.Ако някой знае нека ме посъветва какво да правя.
Дано всички ясленчета са добре и бързо да се адаптират!

# 142
  • София
Добро утро!
Честит вчерашен празник на всички, които се чувстват българи!

И моето момче е изпратено на ясла. То не бяха пазарлъци, не беше чудо - искал той да ходи на работа и да изкарва парички, а мама на детска, да играе с децата  Laughing

Янче, в нашата ДЯ искат да се обадиш до 8.30, ако няма да ходи детето и деня, в който тръгва, носиш бележка от педиатъра, че е кл. здраво и не е контактно, и че на еди си кои дати е било болно.

Валката не казва Р, племенника на около 3г. почна да го казва добре.

Роси, лично трябва да я подадеш! То си зависи от фирмата де, една приятелка им я пусна по имейла, вземи звънни да ги питаш!

Отивам да гледам снимките на Татянка.
Дано да е приятен за всички първия есенен ден, нищо, че времето по-скоро зимно го раздава!  Peace

# 143
  • София
Добро утро! И ние заминахме на ясла тази сутрин! До последно се чудехме, Милен хич не щеше, но като се събудих сутринта и чух, че вали си викам "Днес ще е!" Така заведохме Лора преди 7 години/ леле/ в такъв дъждовен ден на ясла и реших да спазим традицията! В къщи като му казах къде отиваме се разплака, не искаше да ходи, но като тръгнахме нямаше проблеми, там му беше интересно, влезе спокоен. Бяхме забравили пантофите, та се връщах и сестрата ми каза, че малко се погушкали, а после ял! Не е плакал! Да видим по нататък как ще е! Рени, в първа ясла сме!

За р-то е още рано! В смъсъл от тук нататък ще изчистват трудните букви и си зависи от детето. Лора, а и племеника ми казаха "р" на 3 години. Мати сега освен "р" не казва и доста други букви, някои от коита, не са от трудните - например "в и к", но пък на него са му трудни! Да не говорим за з, ж, ч, ц и пр. които по принцип късно се казват!

# 144
Успех на днес стартиращите ясленчета! Hug

Бубка, вие що се разделихте с Дани - по-рано ли замина? Thinking Аз нещо изтървах организацията ви. Embarassed

Снимки от вчера, кога ще има!? Whistling
А за Априлско-Коледно парти нещо обсъдихте ли!? Wink

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 10:59 от envia

# 145
Привет и от мен Hug
Много  Hug и бърза адаптация на ноясленчетата и тези, които сега се връщат.
Ние вече се преместихме у дома, макар че още много неща има да се правят, но едно по едно всичко ще си дойде на мястото Simple Smile
багажът още не е разопакован и е голяма веселба като ни потрябва нещо hahaha започва се едно мислене Thinking после ровене из кашони и пликове  #Crazy и ако го намерим е голям купон newsm44, но поне сме и у дома вече, толкова ми е хубаво. Кало се кефи на стаята си и на старите си играчки Simple Smile

Ааа забравих да питам, спряхме ли се на сайт за подаръците за Коледа?

# 146
  • София
 Embarassed много сори, но снимките от срещата са точно 8
ако знаех че ще има толкова интерес щях да пусна на самоснимачка  Laughing

Аз съм вече категорична за нашата сестра-фелдфебел. Днес Ани си влязла с песен на уста в градината и мъжа ми каза, че както видяла фелдфебела така бързо си излязла подсмърчайки и 15 минути не е могъл да я отлепи от себе си. Големи преговори имало докато се върне обратно.
Отгоре на всичко вчера ми каза МЛЪКНИ, дума която никой никога не е употревявал в къщи и то ми я каза с изражението на фелдфебела, голям имитатор е станала. Само си представям как децата реват, а тя им крещи МЛЪКНИИИИИИИИИИИ  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire . Иначе кога да им каже млъкни като повечето не говорят.

От тук директно отивам при директорката да ни мести в другата група като се отвори, а до тогава ще си помисля дали да я пускам въобще  Crossing Arms

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 11:29 от х_diabet_mama

# 147
  • София
Екче,  ягодките вършат. Пращай подробности.

С такова не сме, но дъщеря и баща са с разстройство, ако не се размине за да го оправдаем с някоя моя манджа, утре ще пропуснем Cry
Ексче и при вас ли е от вафлите?

О да! Едно зелено ЕЛЕКТРИК немога да го опиша, мислех че е от зелено грозде, но.... Абе младата трева на пролет пасти да яде Joy, това аки беше неверотно по зелено, жалко че не угасих лампата да  видя дали свети  Joy
Лошото е, че децата вдигат темп.  Аз въобще не я вързах с акито още по малко с вафлите, Дадх една ударна доза вит. Ц и забравих.

МНОГО ВНИМАВАЙТЕ С ТЕЗИ ВАФЛИ - НАЯ И ФАМИЛИЯ!

# 148
  • София
Най-после разблокирах пикасата благодарение на Деси   bouquet

Embarassed Малко снимки от срещата вчера
http://picasaweb.google.bg/AmAzonka3/Sreshta22Sep2008Barbaorni# Раче ще даде повече

и от нашето морце, Viva La Turkey
http://picasaweb.google.bg/AmAzonka3/Kusadasi2008#

# 149
  • София
Взех Мати на обяд! Каза, че му харесало и сам ми вика: утре пак на градината!  ShockedНаправо паднах! Дано и утре така да мисли!

За кой сайт за поръчки става въпрос! Явно сте го обсъждали като съм била на море!

Общи условия

Активация на акаунт