ОКТОМВРИ наближава и бебчо с радост ще изплаче: виж ме мамо!

• 12 840
  • 301
  •   1
Отговори
# 195
Барабинас, сетих се за кой магазин ми говориш-там има и колички и шезлонги май, но не съм влизала вътре
Днес мисля да имам "задача" за разходката, обаче трябва да си оптимизирам маршрута,че като се уморя да има наблизо спирка или пейка за почивка.
Точно за същия става дума.
И аз си оптимизирам предварително маршрутите, но моите основни изисквания са да има тоалетна по пътя, че иначе наистина имам чувството, че ще направя белята някъде  Mr. Green То не че има кой знае колко за изпишкване, ама усещането е като да съм изяла една диня преди това и облекчаването да не търпи и секунда отлагане.

Между другото, като каза одеало-пелена се сетих че ги гледах в магазин Бебчо. Има ги и в Образцов дом и могат с успех да се използват като пелена за изписването. Даже доста ми харесаха, само дето на етикета им пишеше акрил  Confused . Но памук едва ли ще намеря някъде. После това одеалце може да се ползва и за кошницата за колата, и да се завива бебо като се излиза навън - става на чувалче в качулка и торба надолу. Засега тази покупка съм я отложила, защото имам приготвена пелена за изписването. Ще видим след някой ден какъв акъл ще ми дойде.

# 196
А я аз да запитам вие като сте нагласили комплектите за изписване,какви пеленки ще ползвате? newsm78 По-плътни или от по-тънките?Аз още съм в чуденепонеже тия готовите комплекти не ми хващат окото нещо и мисля да е някакво костюмче и отделно одеалцето,обаче немога да преценя колко плътно да бъде това одеалце.Че то още едни жеги са,а ако отида пък за края на октомври знам ли колко ще е студено..... та затова питам вас

# 197
Здравейте, мамчета!!!
Отдавна не съм писала, но ви чета редово!
В понеделник бяхме на лекар - да дам и аз очет!!!  Laughing
Бяхме и при лекарката, която ми следи бремеността и при д-р Станева от Майчин дом Варна, която ще ми прави секциото!
Нашата мома е дебелана - около 2,800 кг. Плацента - 0 степен, околоплодни води - в норма. Всичко ни е идеално. Докторката каза, че ако растем с тези темпове до раждането 3,500 кг не ни мърдат. newsm44
Определихме дата в края на този месец. Не сме казали точно коя е датата на никого, така че не се сърдете, че не я споделям и с вас!!!  smile3525
Вече сглобихме кошарата, количката е купена и други дребни неща за малката маймунка.
Искам да сложа снимки в албума, така ч ако може някой да ми пе на ЛС - потребител и парола.
Приятен ден на всички!!!

# 198
shareez, пелената за изписването е купувана от майка ми и е плетена. В първия момент като чух "плетена" си представих всичко друго, но не и нещо хубаво. Обаче когато я видях, ченето ми висна и ще си я ползвам с най-голямо удоволствие! Не е от най-дебелите, но в никакъв случай не е и тънка. А колкото до това колко ще е студено през октомври - все си мисля, че бебето ще е навън едва няколко минути и едва ли ще успее да измръзне или да му е чак толкова топло. А и може да се варира с дрешките според температурите. Така си мисля аз.
Tinti_16, при теб защо се налага секцио?

# 199
  • Бургас
Хеленка страхотна снимка.
Абе и аз си пиивам каквото ми е на душата ,с мярка де.

Не се претеснявай за вашите.Те като баба и дядо имат неизчерпаем запас от обич за внуците,така че не вярвам да обръщат повече внимение на племенника ти.
Ти внимавай повече с папкането,че аз от мамини манджи си изкарах едно голямо конско от докито./Ама си струваше./ Mr. Green

Tinti_16 браво за хубавите новини.
Ма пиши по често де.

# 200
Малката дебелана е ината като баща си  newsm48 и си седи с дупето надолу!!!
Не се чувствам притеснена от факта! Дори малко по спокойна знаейки кога и какво точно ще се случи - без неприятни изненади!

# 201
  • Варна
За ходенето по малка нужда по-често снощи четох че зависи от това дали бебето е с главата надолу. Тогава имало натиск върху пикочния мехур и по-чести позиви за 00. Rolling Eyes

# 202
Момичета, само да дам отчет за лекцийката, премина страхотно, само дето ние отново не бяхме най-внимателната групичка, но пък си поговорихме за неща които ни вълнуват WinkВсе пак по-голямата част от темата бе за недоносени бебчовци Sad, ние слава Богу преминахме този етап, та съвестта ни е чиста Laughing
Този път не пропуснах да направя няколко снимки, довечера ще ги кача в албума, а сега отивам да работя, че не се осъществи плана ми за тотално бягане от работа за днес ooooh!
Другите момичета отидоха по лекари, а Инчето дори до Милкаленд мислеше да отскочи, очакваме ги с добри новини, аз съм в късния следобед Hug
Хайде до за сега, поне да свърша работата, заради която бях привикана Laughing

# 203
А я аз да запитам вие като сте нагласили комплектите за изписване,какви пеленки ще ползвате? newsm78 По-плътни или от по-тънките?Аз още съм в чуденепонеже тия готовите комплекти не ми хващат окото нещо и мисля да е някакво костюмче и отделно одеалцето,обаче немога да преценя колко плътно да бъде това одеалце.Че то още едни жеги са,а ако отида пък за края на октомври знам ли колко ще е студено..... та затова питам вас
Аз днес реших да си стягам багажа, че да е готов за неочаквани изненади и имам същия проблем. Времето е топло, вечер е хладно. За това взимам и тънки и дебели дрехи. Май с половин куфар ще тръгна само с дрешки и неща за бебчето. Аз бях взела един комплект за изписване, но нещо не ми хареса и после си взех друг. Той е без пелена и ще ползвам в зависимост от времето, която е подходяща. - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=268418&pid=6672813
За мен съм в чуденка също - нощници и с дълъг и с къс ръкав. Сезона е такъв, че може да се очаква всичко.

# 204
  • София
Хайде да се отчета и аз с днешния преглед  Simple Smile. Бебо е добре, вече е близо 2500 и си отговаря на седмиците, макар че по табличката, по която гледам даже е мъничко напред. Плацентата ми обаче е 2 към 3 степен вече и малко се притеснявам  Confused.  Какво следва ако плацентата узрее предварително? Ще разбере ли бебо че повече манджа няма да има и ще излезе ли сам или трябва да го извадят принудително  newsm78? Питах доки, която ми прави доплера, но тя само каза, че щом расте бебока за сега няма нищо притеснително Simple Smile
Аз с дрешки почти се обзаведох вече, купила см даже една хавлийка и едно спално комплектче (чаршафчета). Нямам си още одеалца и завивки, но нещо не ми харесва това което виждам. Олекотените завивки са едни дебели, одеалата също - бая космати. За сега имам само едно поларенко и една плюшена пеленка. Остава креватчето да го мислим, но има време надявам се. А пък ако бебун ни изненада може да спи и в коша за новородено няколко дни докато набавим легълцето  Heart Eyes
Весел ден на всички   bouquet

# 205
  • Варна
Незнам коя от вас го е направила, обаче искам да благодаря за труда и прекрасно оформената таблица с покупките за бебето, за болницата и т.н.  bouquet Разпечатах си я и за мой ужас се оказа че половината неща ги нямам. ooooh! Слава богу все дреболии, ама добре че сега по списъка няма да пропусна нещо.

Аз комплекчето ни за изписване съм го качила в албума, но ако е нещо много студено времето мъжа ми ще носи за всеки случай и ето това, за да пъхнем бебо вътре допълнително. http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/1025  
То е за количка, но всъщност стои като одеяло, само дето не си губи формата.И е много мекичко.

Ариана, нормално си е плацентата в 8ми месец да е 2ра степен, а в девети да е вече 3та степен. Така ще е при всички ни без изключение. Е, има случаи в историята с 0 или 1ва степен плацента по време на раждане, ама пък я си помисли- това е свързано с рискове за кървене доста силно.

# 206
Абе мацки, как така ще се лишавате от любимите си питиета  newsm78, не става въпрос за злоупотреба с алкохол естествено, но чаша бира или 20-30 гр. концентрат не вредят, още повече, че не всичко минава през плацентата.
Peace Peace Аз алкохол не пия, но сега все ми се пие нещо - пийвам по половин чаша студена биричка, а от вчера ми се е допило червено вино. Имам ужасни киселини обаче и незнам дали няма да се увеличат, ако пия вино newsm78.
Някой има ли проблеми с пересталтиката откакто е в 9ти месец? Голямо куркане на черва пада и оригване  Sad Blush Приличам на парен локомотив, а нощтес пак не спах. Май ще съм рекордьорката по будуване. Взимах си душ, пих чай, опитах да се приспя с книга, но....5`30ам. Това ми е нормалното време на заспиване Shocked

# 207
  • Варна
Лора като спомена киселинити се сетих че Майлили се оплака. Майлили, що не си вземеш Квамател за такива спешни ситуации. Той е безопасен за бременни а държи цял ден за разлика от Талцита и Стопацита.Разбира се питай и лекяра си.

# 208
  • Бургас
Лорче стахотно сладурски неща. smile3501
Много ми хареса пижамката в черно и синьо и първото зеленото бодинце.

# 209
Лорче стахотно сладурски неща. smile3501
Много ми хареса пижамката в черно и синьо и първото зеленото бодинце.

Благодаря, аз бях пускала този линк и в друга тема преди. Сега имаме нови придобивки, но вече спрях да купувам, че домашните само мърморят, пък и сега наред е каката, която пък иска само модерни неща Crazy Остава ми матрак.Ще го купим от Плевен, тук в Ловеч няма голям избор.
Дрехите са ми в различни цветове, независимо какво ще се роди, ще му обличам всичко. Май бебо няма да е Самуил, ами ще е Силвена или Светослава Laughing

Общи условия

Активация на акаунт