Януарче във кошарка - пълен хаос, мама tedsan чака нова радост!

• 15 874
  • 299
  •   1
Отговори
# 240
Ами те пъпчиците не са от най-ситните!Все си мисля,че ако е от запарване ще са ситни и дребни. По-скоро и аз си мисля да не е нещо хранително,но не съм му давала нова храна?
dama,какво имаш предвид под вкиснали??? На морето му бяха изленали едни ситни,но имаше и отпред и навсякъде и го намазах с Мустела за подсичане и изчезнаха за нула време,а сега неискат. Thinking

# 241
Мари, страхотан количка, наистина ли е толкова лека?  newsm78 Чудя се моя Мърко дали може да я издъни, ако го повозя в такава...
dama, и моят вече не иска каши, първо много ги харесваше, после започна да яде все по-малко, но днес беше върха, плюе, дърпа се назад, даже тръгна да слиза от стола, иначе гриза ябълка, аз постоянно му давам плодове, абълката и гроздето са хит, после му сварих кисел, аде с голямата уста, резервния ми план беше пак попара. Накарах моя да купи грис, утре ще пробвам, иначе вчера му давах банан с овесени ядки, скоро ще пробвам и бишкоти с кисело мляко, нешестета и т.н.
За методите, аз ще пропусна, той моя Мърко заспива за 2 мин. точно, вярно,че си търси цицата, но сърце не ми дава да тормозя тази душица, той толкова е послушен, и така се сгушва в мен и с крачетата, за сега сме ОК, мисля, че ще чакам сам да се отучи. Не бих издържала да плаче, а комо ли да му гледам жалната муцунка и тъжните очички, вие сте повръщали от нерви, аз сигурно направо ще скоча от балкона. Embarassed

# 242
Ewito, и аз съм като теб, изобщо не мога да го издържам да плаче, даже за няколко минути да е само, имам чувството, че главата ми ще се пръсне. Но аз и преди да имам бебе си бях така, просто на детски плач не издържам. Та не мисля да се мъча с методи за заспиване, за сега гледам да правя това, което ми коства най-малко усилия и това е сученето.  Grinning

Моят малък мъж си промени малко режима последните дни - спи много малко сутрин, но прави доста голяма дрямка следобед, в неделя се отнесе в 12:30 и спа без да се буди до 4! Аз направо се чудих какво да правя, йога правих, френски учих, сготвих, направо толкова време накуп не бях виждала от отдавна.

Последните дни надобря много с лъжицата и не мога да не се похваля. Значи пълня му я и я оставям в купичката и той я хваща много ниско долу и си я поднася към устата. Половината разбира се е по лигавника, ама е много щастлив, че използва уред да се храни.  Laughing Това работи само за кашести работи обаче, супата си я яде с ръце, за по-лесно.  hahaha Бях започнала да му давам повечко млечни продукти, обаче се запече и акото стана като бяло и май от това беше и спрях. Някой да е имал подобни наблюдения за млечните?

За обесопасяването - ние точно с епреместихме в нова къща и направо така смятам да обзаведем, че да му е удобно. В хола ще има само мека мебел и всичко останало ще е по-стените. Кухнята няма да я преграждам, но наредих долу само предмети, които не са опасни. Препаратите за чистене напр. съм ги вдигнала на високо. Единствената стая, която остава опасна е спалнята и мисля да я затварям и там да ходи придружен. В тази връзка мразя всички специални предмети за обезопасяване  Twisted Evil Мъжът ми сложи едни неща на чекмеджетата и сега и аз не мога да ги отварям. ooooh!

А забравих да се отчета - на 8 месеца и една седмица беше 8970 и 72см.

# 243
  • Пловдив
Добро утро!   bouquet

Хайде пак да питам за приспиването  Whistling - Питам мамите на по-големи дечица - Горе-долу колко продължава този интересния период на стоене прави в кошарата? Някой беше казал, че като се научат да сядат т.е. да си падат по дупе ли? Михаела пада по дупе, може да се изправи да седне, но през обърната по корем. Но хич не търпи седнала ...
Виждам се в чудо вече. Тя на ръце не търпи да заспива. Сега незнам как да я кротна. Опитвам да люлея на ръце, но тя не иска. Голямо диваче .. нещо хиперактивна ми се струва, и номера да реве няма да мине при нас, защото цялата се разтреперва и се захласва.
Много тъпо. Незнам как да я успокоявам  Cry И на гърда не винаги става успокояването, на мен това ми е крайна мярка, защото не искам на зор да я уча на нещо, което така си пазех да не става  ooooh!
Atti , браво, че напредвате с лъжицата  Hug Относно бялото ако - четох (незнам доколко е вярно и не искам никого да стряскам, може да е симптом за непоносимост към глутена).
Относно обезопасяването - Михаела се научи да сваля нещата , с които предпазваме (уж) ъглите и ги яде  ooooh! Май е по-разумно да ги махна .. че като нищо може да ги глътне, пък и стана любимо да ходи и да ги отлепва.
Чекмеджета не съм вързвала, не ги стига. Още държа положението без проходилка.

# 244
...Незнам, има дни в които направо откачам от домашни задължение, в смисъл - толкова са много, че не смогвам...

Вале
, и аз много често се чувствам така Sad... и все се успокоявам, че е период Tired

Мари, честита количка! Със здраве да си я карате по рютата на Париж!

дама, и аз съм взела такова нишесте и тези дни ще й правя кисел с него.

МИА, Беа спи по 2 пъти за по 20-30 минути, но пък нощем пак започна да си спи добре (чукам на дърво).

Ханна, с теб съм, Миша ще се научи да сяда и ще се успокои.  Peace Измисли й някакъв ритуал и през деня – като видиш, че й се спи и си търка очичките, взимате някой зайо, галите го, разхождате го и го слагате да спи и тя до него, изпявате му нещо и ги оставяш. Ама зайото и песничката само за приспиване ги ползвайте. Така по малко ще се научи, че със зайо се спи. А и ще знае, че тя приспива зайо, а не нея я приспиват, в смисъл да не се чувства нещо "прекарана" или изоставена (може да приспива и мече, коте, крокодилче и т.н....Беа приспива овца Simple Smile)

Да ви кажа и Беа акаше светло и особено едно такова, когато започнахме овес с глутен. Тогава се бях поуплашила, но сега като че ли се оправи. Но пак не е като преди. Sad

# 245
Добро утро

Сутринта почина любимия ми чичо  Cry
За три месеца, толкова бързо, откриха му рак на белия дроб....
Пиша и плача...
Сбогом, чичо  Flowers Rose

# 246
Добро утро
Луси,моите съболезнования. Flowers Rose

Тези дни не съм писала,Илия нещо е крив.А и започна да се глези,протяга ръчички и иска все някой да го носи на ръце.Вече яде по 4 пъти на ден.
Спи 2 пъти по час-два.Приспиваме се с едно пеещо мече или с възглавничката.В събота ходихме да му купуваме есенни дрехи,нищо не му ставаше.
Днес ще ходя да ми горят раничката.Дано всичко мине добре,че ми е притеснено.

# 247
lusesitaCry Cry Cry

Стелли, стискам ти палци Praynig Praynig Praynig

# 248
  • София
Луси съболезнования Sad

Зимна как е вкъщи без кака и батко,на Беа липсват ли и?

# 249
Луси - моите съболезнования!

И ние спим по 2 пъти на ден за по 1 1/2 - 2 часа. Но пък през нощта напоследък е по-неспокоен,но рядко се буди.Имам подозрение,че го боли коремче.Някой има ли подобен проблем?

# 250
  • Пловдив
Зимна, много ти благодаря за предложението за зайчето!  Hug
Досега не е имала любима плюшена играчка. Още днес отиваме - тя да си избере нещо от магазина за гушкане и започваме с ритуалите  Laughing  Hug
Луси, съболезнования  Sad
Стелли, на мен са ми горили раничка. Не е страшно, с теб сме  Hug

Днес дадох кус-кус. Не се задави, изяде всичко. Сложих малко масло вътре. След няколко дни може и да сложа сирене (най-после).

Зимна, как така само по 20-30 мин. спи Беа и си е добре??? Гледам, че и другите спят по 2 пъти.
Аз защо се оплаквам  Rolling Eyes Моето дете има нужда от 3 пъти да спи, така съм я преценила, тъй като става много рано  ooooh!
От 8.30 до 9
От11 до 11.30
и желателно е да спи 2 часа от 15 до 17  Rolling Eyes

# 251
Луси, моите съболезнования. Тежко е да се загуби близък и мил човек. Cry

Стелли,  Praynig

Мари, количката е много гот. Но мисля че тук не съм виждала такава, а и не знам до колко ще издържи по наште улици. newsm78

Хана, като чета и искрено ти съчуствам. Дано мине по-бързо тоя период и Миша се успокои. Praynig Hug

Калина си спи 2 пъти на ден по час и половина, два. За кашите няма проблем, хапва си ги с кеф, засега разнообразявам с тях. Гледам че вече ще предлагате и нишесте, грис....Ще пробвам и аз може би.

# 252
Луси, съболезнования.

За спането - Теди спи 2 пъти. Сутрин по 1 час (от 9 до 10 ) и на обяд  час и половина - два. Спеше по 3 пъти, но вечер не му се спи и започнах да не го слагам следобед. В резултат на това - заспива вечер в 8 - 8.30, веднага като го сложа.
 И той си има плюшено куче за заспиване. Гушка го и заспива. Само за това го ползваме. Като пътуваме го носим и където и да сме, като го гушне и заспива.
 И аз бях започнала да въвеждам глутена, но започна да ака по 5-6 пъти на ден жълто и редичко. За сега го спрях, пък по-нататък ще пробвам пак.
 Стелли, дано всичко е наред.

# 253
Луси, моите съболезнования Cry

Мари, честита количка  bouquet. Само на хубави места да я водиш сладуранката Hug
Както Ewito i Atti са писали, аз също не мога да го слушам как плаче, направо ме побърква плача му и не го оставям изобщо. Така че и при мен отпада метода с отучване от нощното будене Whistling
Леле, ей сега го оставих да спи сам в кошарата и мрънкаше, след малко го чувам че се радва и отивам и какво да видя, изправил се самичък в кошарата и се държи Grinning, а тя е на долното ниво, как се е набрал, незнам Simple Smile
Боби спи по два пъти на ден по 20-30мин., през останалото време не се спира, само щурее, как издържа това дете, няма никаква умора. А за заспиване си има едно пеещо мече и го ползваме само за тая цел Peace, гушка го, затваря очички и заспива!
Днес големия ми племенник (на брат ми детенцето) става на 3г. и след малко отиваме на рожден ден!
Стелли, дано всичко мине без проблем Hug

# 254
  • София
Здравейте.  Grinning
Има слънцеее. Laughing

Луси, моите съболезнования. Човекът се е отървал бързо, така го приеми. На мен чичо също ми е починал от това, страшно е да се проточи. Бъдете силни.  Hug

Ханна, виж твоята гимнастика докъде те докара. Wink Hug А защо примерно не вземеш люлка? Може пък на нея да се кротне. Алекс беше същия (не помня колко се е катерил), трудно заспиваше. Имаше период само това оправяше положението. Peace После по 1 час пък някой се правеше на заспал до него докато той се навърти и наприказва в леглото. Да не те отчайвам ама и сега само като е скапан заспива бързо. Mr. Green

Тули, да миришат на кисело. Ако са по-кисели дразнят кожата.

Косето и той спи по два пъти на ден. Следобед спи даже 2-2,5 часа. Сутрин по малко. Днес заспа много рано, че нощес много се въртя и плака та да видим до довечера, може и една надвечерна дрямка да удари. Simple Smile А иначе за заспиването, сложих го, излязох, поплака 5 мин., отидох да го гушна и избършем сополи и сълзи, пак го сложих и за няма 5 мин, заспа като ме държеше за ръчичката. Милото, толкова са нежни същества. как да ги оставиш да плачат. Като го взех така ми се нагушка, като голямо дете. Hug Hug

Зимна и моя е така с акото. Днес даже ми направи впечатление, че биеше повечко на сиво даже. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт