Отговори
# 120
  • София
Добро утро и от мен kaffeetrmker_2
Честит празник!!!  bg Вчера двамата с мъжа ми установихме, че и моя корем е слязъл надолу Rolling Eyes Явно и нашата беболина се ориентира към изхода и честно казано леко ме хвана шубето Shocked Исками се да си поостане поне още седмица-две, но когато реши тогава Wink

# 121
Честити бебета на Лора и Съни! newsm51

# 122
Честит празник на всички!Днес в София май пак се очертава слънчев ден,дано  навсякъде да ви огрее,друго си е настроението като има  Nature Sunny
Севи ,май наистина трябва пак да отидеш ,досега трябваше да има поне малко подобрение,и моя корем ме сърби ама  от стриите и като го намажа с кремче ме облекчава.
И Невидимата нещо се изгуби напоследък,ей обаждайте се от време на време, че си мислим какви ли не щуротии.

# 123
Здравейте,мами!
Честити рожби на Лора и Съни!
Да са здрави,усмихнати бебета,а на мамите-бързо възстановяване!
babydust7
Честит празник на независимостта! bg
Ние също ще сме на климатик.Вчера хубаво си  smile3524,а после 1ironing бебешорските неща.Днес съм на тема  wash hang

# 124
Честит празник!
Освен Еличка, Енигма ми се губи и Параходката  newsm78 Ако нещата са тръгнали в правилна посока, по вода да им върви  Peace
Сев, много неприятна работа с този обрив! Утре непременно отиди при доки, пак да те види  Naughty  Hug
Ние сме на ТЕЦ, докато може! Още сме нова кооперация, та все още всички си плащат  Laughing пък после ще му мислим!
Хайде да видим днес дали ще има празнични бебетаааа smile3508 Стискам палци / че и на краката даже Laughing/ за бързи леки раждания Peace

# 125
  • София
Добро утро! Нямаме ли бебета тази сутрин?!
Честит Ден на Независимостта!
Аз имам повод да почерпя, днес моето братче има рожден ден, да ми е жив и здрав! Всеки да си хапне и пийне каквото му душа иска!
При мен нощта беше кошмарна, болки, контракции, ужас ви казвам, не можах да си намери място цяла нощ! Сега продължават, ходя като пиян морков!

# 126
Здравейте мамета!
Честит празник и от мен!
 bg
Трикси - честит да ти е рожденника, жив и здрав и мноооого щастлив  bouquet Да не му направиш подаръче с тези контракции Hug Дръж се утре нали сме се разбрали Wink Днес ще можем ли да се запишем в този ред на мисли или няма да работят newsm78
И аз се присъединявам към отбора на трудно спящите - вечер вече си е чисто приключение, имам чувството че нон стоп съм в тоалетната, през останалото време бебчо така дивее отвътре, че.... smile3511
Адашката ми - много ме радва твоят резултат от прегледа - само така Peace
Айде да е лек денят - всички стискайте да дочакаме везните Mr. Green

# 127
  • Бургас
Добро утро и от мен Hug

Честит ден на независимостта bg

Триксче пак ли кошмарна нощ.
Май чак като се роди твоята госпожица ще успееш да си починеш   newsm03
При нас в момента грее слънчице и мисля да си размърдам Д-то и да оползотворя деня в приятна разходка.

Весел и спокоен ден красавици. newsm10

# 128
  • София
Честит празник!

Трикси, с тия симптоми скоро да няма  новинки  Simple Smile Така като гледам контракциите обикновено не почват непосредствено преди раждането. Как разбирате кога да почнете да се оправяте за болницата? Надали като станат на 5 мин ще имаме време за душ и такива неща.

На липсващите момичета стискам палци, въпреки че с тези 3 почивни дни като нищо да са отпрашили нанякъде.

# 129
  • на Земята
чЕСТИТИ БЕБчЕТА НА МАМИТЕ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ!  bouquet
ОчАКВАМЕ СЛЕДВАщИТЕ С НЕТЪРПЕНИЕ Praynig Hug
По въпроса за отоплението- ние сме се спрели на конвекторен радиатор за спалнята.Има на различни фирми.Който е ползвал ,казва че са много икономични.Хеленка ,вашият на Даикс не е ли конвекторен или бъркам? NeWS78
Тук в Пловдив напече дано да е топличко като вчера.
Пловдивчанки ,свиркайте за кафе ако има желаещи.

# 130
  • Варна
Честит празник!

Трикси, с тия симптоми скоро да няма  новинки  Simple Smile Така като гледам контракциите обикновено не почват непосредствено преди раждането. Как разбирате кога да почнете да се оправяте за болницата? Надали като станат на 5 мин ще имаме време за душ и такива неща.

На липсващите момичета стискам палци, въпреки че с тези 3 почивни дни като нищо да са отпрашили нанякъде.

Като са примерно на 15 минути имаш време за един душ. Като са на 5 минути е добре да си вече в болницата и то в предродилно. За второ или трето раждане трябва да се действа много по-бързо, че погледнете при Септемврийки тази сутрин Суидс кидс мама какво е разказала за раждането си. Laughing Акуширал й е мъжа й.
Имам някъде един много,много подробен сайт за етапите на раждането. По-късно ще го намеря и ще го пусна.
Трикси, щом контракциите са болезнени, засичаш ли им времето? Честит рожден ден на братчето ти.  bouquet
Наистина някой в темата липсват. Шикимики също не е писала тия дни, но тя е хайта, така че сигурно е забила някъде по пътищата почивните дни.

# 131
Добър ден, мамчета! Честит празник на всички!   bg

Трикс и аз като Пуки щях да питам дали си засичаш контракциите на колко минути са.
Честит рожден ден на брат ти! Да бъде един добър вуйчо!

Мерси на всички, които са ми отговорили, утре отивам пак на лекар  Tired

# 132
  • Варна
Позволявам си да цитирам и пусна разказа на Суидс кидс мама от Септемврийките тука. Дано няма нищо против. Ама толкова е вълнуващо ,че не мога да се сдържа. Незнам къде е родила, обаче това само в държавна болница може да се случи. И помислете си ако мъжа й не бе до нея, какво щеше да прави милата.

Сега се пригответе за дълго четене, защото идва моят разказ за естественото ми раждане.  Grinning

Водите ми започнаха да изтичат в 4 сутринта на 17.09. Когато отидох до тоалетната, ми падна и тапата. Да ви кажа честно, в първия момент се разтреперах като лист и поседяхме с мъжа ми около 15-20 минути, преди да се успокоя и да започна да се приготвям. Взехме багажа, документите, извикахме съседката да стои при децата и тръгнахме към Майчин дом. Стигнахме до приемната, гледаме- няма ги документите. Претърсихме безуспешно цялата кола. Нямах в себе си дори лична карта, защото я бяха оставила в плика при останалите документи. Върнахме се обратно вкъщи и слава богу, че ги намерихме изпаднали до асансьора. В това време започнах да усещам, че имам контракции и много се зарадвах, защото предишните два пъти водите ми изтекоха без контракции и раждах на системи. След рутинните процедури ме качиха в предродилната зала и ме сложиха на монитор за тоновете. Поисках ВИП зала, за да може мъжът ми да е до мен. Опитаха се да ме разубедят („За какво ви е таткото”, „Тука ще ви е по-добре” и пр.), обаче аз любезно настоях и накрая подготвиха една от стаите за раждане и качиха там мъжа ми. Контракциите ми бяха на 5-6 минути, разкритието- 4 см.

В 8ч. мина на визитация проф. Димитров, прегледа ме и нареди да махнат монитора, за да мога да се разхождам из стаята. Това ми донесе страхотно облекчение, защото можех да застана в каквато поза ми е удобна по време на контракциите. Оказа се, че най-добре се търпи болката, като се облегна напред с лакти на леглото и клекна леко с разтворени крака. През цялото време на 10-на минути минаваха акушерки да ме проверяват как вървят контракциите. Последният преглед беше в 11.15- разкритие 5 см. Казаха ми, че ако до половин час не тръгне раждането, ще обсъдим да ми поставят система. Малко след това контракциите започнаха да стават наистина много силни. След 4-5 такива силни контракции настъпи една, която беше много продължителна. В един момент усетих, че идва много силен напън и главата на бебето тръгна да излиза. Изпаднах в паника, че няма да мога да удържа детето, защото бях права. Подхванах с ръка главата на бебето и извиках на мъжа ми, който се втурна към мен и успя да го хване, преди то да изпльока на земята. Точно за една секунда се притесних, че не изплака, и тя в този миг ревна. Мъжът ми щастливо извика: „Държа я, момиченце е!”
Бяхме сигурно невероятна картинка- аз права, мъжът ми зад мен, държащ бебето, и помежду ни-пъпната връв.

Започнахме да викаме да дойде някой от персонала, обаче акушерките бяха в другия край на коридора и изглежда никой не ни чу. Тогава се замъкнахме двамата с мъжа ми до вратата, отворихме я, и накрая ни чуха и дойдоха. Няма да ви описвам шока, който настъпи, след като видяха току-що роденото бебе без никаква помощ от тяхна страна! Не можеха да повярват, че съм родила  15 минути след като разкритието ми е било само 5 см.

След това вече ме поеха в техни ръце, плацентата излезе без проблем, биха ми една инжекция за контрахиране на матката (тъй като е трето раждане) и по същата причина ми вляха една банка окситоцин. Вероятно заради липсата на каквито и да е напъни при изгонването на бебето се чувствам най-добре физически от всичките си раждания досега.

Не е нужно да ви описвам гордостта и щастието на съпруга ми. Самообладанието, което прояви в този момент, беше забележително. Той ми каза, че е било толкова хубаво, че само може да съжалява, че е пропуснал раждането на Косьо и Зорница.

Накрая да кажа няколко думи за екипа на МД. Както знаете, раждах без предварителна уговорка. Всички бяха много внимателни, особено в двата часа след раждането, поради това, че разкритието е станало прекалено бързо и ми беше все пак трето раждане. Изредиха се всички доктори, които бяха на смяна, докато се уверят, че матката ми се контрахира нормално. С особено приятно чувство ще запомня д-р Нашар, която главно се занимаваше с мен. Извънредно приятна и мила жена, и чудесен специалист.

През изминалите девет месеца мечтаех за едно естествено раждане, без системи, и получих едно наистина невероятно преживяване- детето ми да се роди в ръцете на собствения си баща! Никога няма да го забравим!

# 133
И аз нощес прочетох разказа й, много е вълнуващ. И евала на бащата, че не се е панирал, а е действал адекватно. smile3501

# 134
оф три реда сълзи(от вълнение)докато я прочета!сигурно наистина е било невероятно преживяване!

Общи условия

Активация на акаунт