Осигуровки

• 3 577
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
Осигуряват ме на минималния праг, според длъжността ми.

# 31
На реална ме осигуряват. Преди се ядосвах, вече свикнах. Особено сега като си ползвах майчинството и 9 месеца си получавах почти цялата заплата Wink

# 32
На реалната, не бих започнала работата, ако не спазват закона.

Не вярвам някой да се навие да му падне заплатата със 200 лв. примерно, за да почнат да го осигуряват от утре на реалната сума. Все пак като се е пазарил за заплата си е правил сметката, включвайки тези 200 лв. По скоро тези от вас, които искат да спрат да ги осигуряват на по- малко, трябва да си потърсят друга работа.

# 33
Не ме осигуряват и за това аз с скромният си доход/от180лв./  се принуждавам да се осигурявам сама което е много жалко.

Наистина, каква е тази заплата от 180 лв. Предполагам работиш по няколко часа в малък град.

# 34
Плащам маса пари за осигуровки #Crazy

# 35
На реалната заплата Peace
Скоро разисквах този проблем със счетоводителката ни.Когато ви осигуряват върху минимална заплата, най вероятно сте се договорили за нетна сума . В този случай работодателят поема всеки месец вашия процент от осигуровките и 10-те % плосък данък.
Който не е съгласен, може да постави въпроса, защото колкото и да е разликата между реалната и осигурителната сума, все ще се побере в тези 23% , които се плащат допълнително.Но в този случай 23% (13 % осигуровки и 10% ПД) ще се удържат от заплатата.
Мисля, че това с нереалните осигуровки вече е изчезващо явление Peace

# 36
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
На максимума, защото заплататми е повече от него

# 37
  • Belgium
На реалната, но скоро стигам максималния облагаем доход  Peace

# 38
Колко е максималният облагаем доход?

# 39
Осигуряват ме на прага за длъжността, която заемам, макар да получавам малко над това. Въобще не ме устройва това, но това е политика на фирмата. А и не ми стиска да се осигурявам самостоятелно, макар че дай боже да се случи радостта която очакваме ( второ бебче), ще се наложи да е по- висока осигуровката.

# 40
  • There I was on a July morning
Осигуряват ме върху реалните доходи, сгласно закона, следователно аз върху колко искам няма никакво значение.

# 41
  • София
На реалната, но скоро стигам максималния облагаем доход  Peace

И мен на реалната.
А колко е този максимум? И ако го превишиш, какво се случва? newsm78

# 42
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Максимума за 2008 г. е 2000 лв. върху останалата част се дължи само данък 10%

# 43
Осигуряват ме на минималната Sad това е фирмена политика. Странното в моята фирма беше, че когато започнах работа друга ,,традиция" във фирмата беше да се плаща и ползва само половината отпуска - 10 дни... много издребнели работодатели има

# 44
  • София
За заплатата - нямам претенции,  каквато е фирмената политика. Не държа на реални осигуровки - мисля, че с тях пълним гушите на мангалите. В последната работа осигуряваха  всички върху реалната сума.
Но не бих се съгласила за отпуската. Просто не бих започнала работа в такава фирма.

Общи условия

Активация на акаунт