хоби:гадаене-хаиде да се пробваме...

• 43 097
  • 653
  •   1
Отговори
# 405
    привет,момичета Grinning Hug

mirca71   Hug Peaceблагодаря ти ,че винаги се вкл1учваш с нещо когато помоля момичетата да пишат.няма да забравя това,аз умея да бъда благодарна Peace
ilinayor и gitadam нещо ми се губят newsm78

добре че ме подсети за 31.10  newsm10
сега ще напиша един много простичък ритуал,които ми каза една приятелка,според нея е много ефективен:

всяка сутрин в продължение на 7 дена,след като минете през банята и сте си направили тоалета заставате пред огледалото.
  гледаики изображението си в очите се усмихвате и си казвате:аз съм много хубава,всички ме обичат,аз съм много добра,много съм умна и т.н.изобщо всичко това от което мислите,че не ви стига.трябва да си внушите това,трябва да си вярвате и това наистина става така.
  а приятелката ми е със страхотно самочувствие,самоуверена,от нея се излъчва очарование и много често постига това,което иска,независимо какво.

tonni bg ,psnikolova -записани сте Grinning Hug

сега ви желая спокоина вечер и приятни сънища  loveuuu 1dating luvbed  love001

# 406
Добро утро на всички Hug
Съжалявам за повторението, завеяна съм доста понякога  Joy

# 407
  • Бургас
Здравейте дами...господа ако има такива,
изобщо не се губя, но от седмица правя упорити, но за щастие неуспешни опити да се разболея. Все още съм на линия, но... newsm78

Прочетох нещо и понеже ми се стори забавно, а и част от злободневното ни ежедневие, решип да ви го копирам.  Rolling Eyes Не бийте,  Praynig  че е много дълго, а и на някои може хич да не им е смешно  Tired

"Аз съм българче щастливо"

Аз съм българче щастливо- купих си апартамент!
Май стените са накриво, но нали си е за мен!

Кредита е първа стъпка- почваш с банката борба.
То си е голяма тръпка, ако жив си и след това.

Чакаш смело кота било. с други думи- груб строеж.
И ти става много мило, сякаш с болка ти растеш.

После идва дограмата- пее твоето сърце.
Кондензира по стената, но си имаш PVC.

Ето майсторите сръчно ще шпакловат две стени.
Обясняват ти научно всички нови кривини.

После плочки, гипс-картони, майстор нов и нов късмет-
пренарежда без фасони уж прекрасния паркет.

Иде шкаф, след него втори- тук очукан, там сгрешен.
Но със майстор не се спори - той е майстор, ти кретен.

И накрая, без съмнение, си щастливец, ако ток,
след година закъснение, има в новия ти блок...
Ех ти българче щастливо пак си стъпило накриво.

Туй че майстор те люлее в мрежата си и ти пее - то е песен безобидна.
Виж кво става, рожбо свидна, щом банкерът те налази.
Нека Господ да те пази от горещия му дъх във къдриците ти черни!
Помислите му са скверни и туй дето ти убива,
докат в скута му седиш, не е на майстора теслата,
ни е кирка, ни лопата.
То е друг вид инструмент - кредит за апартамент.

# 408
Здравейте! Хубав ден и успешна седмица на всички. От мен няколко български поговорки, които да ни напомнят, че думите са голяма сила и трябва да се внимава с тях, защото както могат да ни издигнат до небесата, така могат и да ни наранят жестоко.

“Казана дума – хвърлен камък”  Румяна Панайотова http://www.bnr.bg/RadioBulgaria/Emission_Bulgarian/Theme_Folklo
Как и колко да говорим? Цял правилник може да се извлече от старинните български поговорки. Много от правилата остават валидни и до ден днешен в общуването.

“Който много говори, или много знае, или много лъже”
 “Който работи и мълчи, повече работа свършва”
 “Чувал с думи не се пълни”
 “Когато няма какво да се дума, не е срамота да се мълчи”
 “Който мъдро мълчи, той умно говори”
 “Когато малко думаш, по-много чуваш”
“Думането е сребро, мълчанието – злато”
 “Човек по говора се познава”
 “Главата се цени по езика”
 “В огледалото се вижда лицето, а в приказките – сърцето”
“Който няма пари в кесията си, нека носи мед в устата си”
 “Блага дума железни врата отваря”
“Няма по сладко от езика и по-горчиво от него”
“Думата стрела не е, пък в сърцето се забива”
“Езикът кости няма, но кости троши”
“Лошата дума от лошо сърце излиза”
 “Прехапи си езика, но лоша дума не казвай”
 “Яж люто, но говори сладко”
 “Който говори каквото иска, чува каквото не иска”
 “Бърз кон се стига, бърза дума не може”

# 409
Сега от повговорките се сетих,че навремето една преподавателка по семантика във университета твърдеше,че според някакви проучвания на поговорките в българския език, се оказало, че 90 % от тях са с негативен смисъл. Laughing

# 410
Може и да е вярно, но нали всичко идва от бита на народа, а по мои наблюдения, българите са по-скоро песимисти, отколкото оптимисти.

Оптимизъм — Песимизъм
от Уикицитат
Направо към: навигация, търсене

* „Оптимизмът започва с широка усмивка и завършва със сини очила.“ — О. Уайлд
    * „Песимистът вижда трудности във всяка възможност; оптимистът вижда възможности във всяка трудност.“ — У. Чърчил
    * „Заслуга за обществото имат както оптимистите, така и песимистите. Оптимистът, например, е измислил самолета, а песимистът — парашута.“ — Бърнард Шоу
    * "Оптимистът отива до прозореца всяка сутрин и казва: "Добро утро, Боже."; Песимистът отива до прозореца и казва: "Боже, пак е утро." - Хорас Джаксън Браун
    * "Песимистът - това е добре информиран оптимист" - приписва се както на Бърнард Шоу, така и на Гюнтер Грас

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 13:37 от mirca71

# 411
Може и да е вярно, но нали всичко идва от бита на народа, а по мои наблюдения, българите са по-скоро песимисти, отколкото оптимисти.
да, така е  Peace

# 412
    добър да е денят ви девоичета Grinning Hug

buttinski Grinning Hug
ilinayor Grinning Hug newsm62
mirca71 Grinning Hug smile3521 newsm10

ето една поговорка и от мен:

лоша рана се лекува,но лоша дума не се забравя.

на линия съм ,момичета Grinning Hug

имам два анализа на лични и все още работя по тях Thinking smile3529 smile3530 newsm10

вие,продължаваите в същия дух,разбира се ,винаги когато имате време и ви е приятно Grinning Hug

илинче,не се даваи,бори се Grinning Peace

я да почерпите с някоя хубава снимка,тортичка ,и каквото се сетите,mirca71-ако имаш някакви хубави есенни пеизажи,илинче,ти също,и всяка,която се сети за нещо хубаво и за очите и за душата Hug smile3525 newsm51

желая ви спокоен понеделник и успешна седмица newsm10

# 413
рафаелче,как,си мила Hug Peace

напомням и на момичетата,ако знаят нещо за това,как се прави курбан-да напишат,да помогнем на рафаелчето,че снощи питаше за това Praynig Hug

# 414
Думата "курбан" (от турски) е останала да назовава кръвната жертва, жертвоприношението на жертвено животно и съпътстващата ги обредна трапеза, характерни за цялото българско землище от прастари времена, та и до днес. В традиционната народна обредна практика курбан се коли на верски празници с етническа окраска - Гергьовден, Великден, на събори, на семейни тържества, във връзка с изпълнение на желание, за което е необходима свръхестествена помощ от светец- покровител; задължително при погребални обичаи. Курбан се прави и след преживяно голямо премеждие, при което е бил застрашен животът на човека, но той е оцелял. Такъв курбан се прави до края на живота на човека, всяка година в деня на премеждието.

Жертвата всякога е голямо животно: овен, овца, агне, шиле, теле. Когато се пoсти, курбанът е риба с люспи, най-често шаран. Животното, птицата, рибата трябва да бъдат живи и да се закoлят, та да потече кръв. Иначе курбанът не се зачита (според старата вяра). Прието е жертвеното животно да се пече цяло, но по-големите животни - телето, овенът, овцата - обикновено се насичат на късове и се готвят. Гозбите, кои то могат да се приготвят за тоя ден, са: ориз, булгур, зеле, картофи, сарми, фасул, грах, леща - с месо или без (през пости). Според старите вярвания месото не бивало да се вари на чорба и на трапезата чорба не се кади, но днес мнозина поднасят и курбан чорба.

Месят се и обреден хляб с шарки (без шарки хляб не е обреден и не се кади). На курбан обикновено се приготвя и "коливо" (варено жито).

Трапезата трябва да се прекади от свещеник или, в краен случай, от най-стария човек в семейството. Най-често курбаните се правят в деня на някой християнски светец или на гoлям народен празник. Обичайно са в дома на даващия "жертва", но могат да бъдат и в манастир, църковен двор, на поляна, а при погребение и на гробището.

Има два варианта на курбана за здраве.

В първия случай се взима едно агне - живо и се дарява на църквата. Там от него се прави курбан-чорба, която се раздава за здраве. Не може да не си виждала, ако не наживо то по телевизията, как на Гергьовден или на Богородица в черквите варят едни казани и всеки, който иска ходи и си взим

Във втория случай отново се взима живо агне и си го колите вие/някой близък.Готвите го - печено или чорба и се събирате семейството и приятели.

копирала съм го от тук

# 415
# 416
MamaDonna, ще се радвам да пишеш за огледалата в спалнята, че аз точно сега решавам кое къде да сложа и се чудех на правилните места ли са огледалата там. Това за огледалото в банята ще го проверя, че аз съм дребна ,а банята я правихме според моя ръст- на мен често ми се налага в чуждите бани да се навдигам на пръсти, за да се видя.
и аз съм дребна, а мъжът ми е висок, но купихме издължено огледало за банята и всеки се вижда добре Laughing
ето за спалнята:

Повечето традиции по света не съветват да слагате огледало в спалнята. Смята се, че спящият човек е особено уязвим и беззащитен пред отрицателните енергии (на кой не са познати сънищата, след които се събуждаш с облекчение) и тъй като огледалото може само да ги увеличи, отразявайки ги, човек става жертва на лошо здравословно състояние, повишена уморяемост и тревожност, които не може да си обясни.
От друга страна обаче възниква въпросът къде другаде може да се постави тоалетната масичка освен в спалнята или гардеробът с огледало?
Изходът е прост: изберете гардероб с огледало от вътрешната страна на вратичката. Освен това най-добре е за спалнята да се обзаведете с огледало, което е в подвижна рамка и може да се мести. Тогава ще имате възможност преди сън да го наклоните, така че то да отразява тавана или прозореца, а не вашите сънища. Допустимо е също така да разположите огледалото над кревата си (откъм главата), особено ако при това то ‘гледа’ в прозореца, тъй като така ще насища сутрин жизненото пространство с енергията на дневната светлина. А още по-добре, ако в него се отразява предмет на изкуството, например картина (но не портрет), гоблен или художествена композиция.

фатима виждам на 13 страница, че ги владееш вещо нещата  Hug; този ритуал с огледалото се нарича автохипноза /автосугестия/ и си е напълно реална психологична техника; аз съм го правила 21 дена /периода за който всяко действие може да се превърне в навик/ и отслабнах със 7 кг  Mr. Green /имах нужда, да отбележа  Embarassed/

# 417
MamaDonna, мерси.   bouquet
Моят изпитан метод за отърсване от грижите и лошите мисли е топъл душ  Hug

# 418
buttinski Grinning Hug Peace

страхотна си и ти,мила Hug

как мога да те наричам ту в темичката,за по-галено,а никът ти какво значи newsm78 Grinning
харесва ми и аватарът ти с иода,самоще те помоля да преведеш това от англииския,че съм зле стоя език,нали съм от старата школа Grinning Peace

Мамче  Grinning Hug newsm10

# 419
   Heltah Grinning Hug Peace
благодаря,добре съм.
преди малко разходих ханка,напазарувах,разменихме си л1убезности с един злобен старец,които не обича кучета,
като му съдя по държанието,тои не обича нито себе си,нито хората като цяло.пък какво остава за животни Thinking Naughty Sunglasses
та така,сега съм в готовност да се порадвам на собственото си добро настроение от това,че поставих злобното старче на мястото му Mr. Green Twisted Evil

ти как  си мила,че не си някъде навън в това слънчево неделно утро,ами висиш пред компа като мен newsm78 Peace Grinning
С доста закъснение ти отговарям, извини ме за което. Wink Изпаднала съм в някаква дупка и така ми си щеше да си уплътня неделята със слънчева разходка в парка с кучето, но нямах компания и се отказах.
За твоя старец - и аз ги виждам всеки ден такива. Ама при мен развъждат котки и мразят кучета. Wink

Общи условия

Активация на акаунт