хоби:гадаене-хаиде да се пробваме...

• 43 087
  • 653
  •   1
Отговори
# 540
Това го пуснах тук от един сайт, защото виждам, че се вълнувате от местата с чудни енергии или лечебна сила.
Намерих и това:

П О Б И Т И   К А М А Н И

Българският Стоунхендж очаква да бъде разгадан. Тайните на енергийните места в България предизвикват учените за нови хипотези и открития. Не е ли случайно, че върху изпълнената ни със силни места малка държава има най-много феномени в света?

Близо до Варна

Едно от енергийните и силни места се намира на по-малко от 20 километра от Варна в посока Шумен - Побити камъни. Феноменът на тази местност може да се сравни с известния Стоунхендж, но е къде-къде по-древно образование. Относно каменните колони, добре подредени като в древен храм и сякаш изникнали в пясъчната почва, толкова далеч от морето, има десетки хипотези. Въпросите, които предизвикват учените, са много. Защо има пясък на това място. Как са възникнали причудливите каменни "дървета", всяко от които има дупка вътре? Дали са направени от природните сили, или оставени от незнайна цивилизация?

Разпространени хипотези

Едната гласи, че преди 50 милиона години под въздействие на налягането, температурата на горещите гейзери, изригнали от дъното на морето (смята се, че районът е бил под вода), се появили своеобразни колони от пресован пясък. Ветровете и климатичните промени са дооформили "каменната гора". Според друга хипотеза това са били древни коралови рифове, а според трета - истински дървета, запазени през времената и потопени в морето, са обрасли с микроорганизми и пясък. Някои учени смятат, че тези камъни са образувани като сталактити и сталагмити в пещера. Наистина съставът на побитите камъни прилича по-скоро на своеобразен материал, най-близък до бетон, но и до съставките на сталактити и сталагмити. Въпросът обаче е Защо повечето от тези камъни при внимателно разглеждане и заснемане изглеждат подредени по определен ред, а не разхвърлени хаотично? Кой е направил кръг от камъни с три колони в центъра по средата на комплекса, който се простира на 800 метра? Повечето биоенерготерапевти, екстрасенси и по-чувствителни хора отбелязват изключително високо енергийно ниво на този кръг и лечителските му свойства. Някои, посетили мястото, казват, че електроника и мобилни телефони не работят в кръга. За чели Библията побитите камъни може би най-много ще заприличат на остатъците на Содом и Гомор след унищожаването им. На други - може би на остатъците от храма на Посейдон в древна Атлантида, описан Платон. Никой засега не е изследвал какво има под това тайнствено място. До каква дълбочина в пясъчника стигат "корените "на каменната гора. Интересно е, че в периметъра на 60 кв. км има още към 15 подобни каменни образувания, но значително по-малки. Ако допуснем, че това са остатъците на някаква древна цивилизация, която отстои във времето на 50 милиона години, каква е тогава възрастта на хомосапиенс? Загадките са много, отговорите също, но нито един засега не може да е единствен и верен. Можем да бъдем сигурни обаче в едно. Този феномен се нуждае от задълбочено проучване от специалисти историци, биолози, химици, океанолози и др. Мястото не оставя никого равнодушен. Особено чудна е гледката при изгрев и залез-слънце и в ясна пълнолунна нощ, когато имаш усещане, че си на някоя друга планета или в някое друго измерение.

# 541
   страхотни сте newsm10

# 542
     kresmi   26.3.73   родена си в понеделник

ти имаш мек,спокоен и слънчев характер.много обичаш да те хвалят.много помагаш на другите,влизаш във всякакви компании.умееш да слушаш другите.в спорове може и да отстъпиш,защото не обичаш да се налагаш.можеш да се разбираш с всички.
  имаш много добра положителна енергия и твоята компания е приятна на хората.имаш дар слово и можеш да разказваш много увлекателно.обичаш и да споделяш проблемите си и да търсиш съвети и одобрение.държиш на справедливото заплащане на труда.в една тема на разговор не те интересуват подробностите,а те вълнува емоционалната страна на нещата.
  постоянно се занимаваш с нещо.безделието не е за теб.
  по рождение имаш здраве,но то не е достатъчно устоичиво на заболявания.възможно е добрата ти енергия да го компенсира в известна степен,но за сметка на общителността и заниманията.
  имаш интереси към науките,но нестабилни и е възможно на няколко пъти да си сменяла интересите и да си се колебала какво да избереш.хуманитарната област е наи-подходяща за теб.подходяща е и работата с хора-педагогика,медицина.областите,където се работи с използване на информация също-лингвистика,литература,преводи,информатика.подходящи са и банковата сфера и т.н.
  физическия труд не го обичаш и го вършиш когато имаш желание и настроение за това и по необходимост.ако евентуално те помолят за това-пак ще го направиш,но не и да те командват,и още по-малко да те контролират за свършената работа.ако работиш като ръководен кадър,учител и т.н. си много добра и либерална и ти се качват на главата.
  имаш късмет по рождение и можеш да рискуваш,но само при две изпълнени условия:да изпълняваш синовния си дълг и още от детството си добила навика да четеш и си се образовала.
  имаш отлична памет и тя много ти помага при натрупване на знания и опит.
  добра и търпелива си към родителите и семеиството ти.
  самокритична си ,съобразяваш се с хорското и общественото мнение.гледаш да печелиш одобрението и похвалите на близките си и на хората които уважаваш.
  знаеш ,че трябва да се работи за издръжката на семеиството и си много отговорна в това отношение.но държиш и мъжът да поеме своята отговорност.нямаш намерение да хрантутиш някого,пък бил тои и наи-близкия ти човек.
  в духовно отношение си имаш морални ценности и държиш на тях.възможно е и да си вярваща.
  по отношение на навиците и привичките;имаш навика да си създаваш прекалено много навици и привички,които в един момент почват да ти пречат.отказваш се от тях и си намираш нови,или се връщаш към старите.
  за семеиството:знаела си,че все някога ще се омъжиш,но не и припирала толкова.чакала си подходящия момент,подходящия човек,или голямата л1убов.с човека до теб държиш да имаш духовно разбирателство и сходни разбирания и интереси.а също така държиш и на сексуалното влечение.сексът е много важен за теб,тои не е просто семеино задължение,а вид изкуство.непременно трябва да има страст.
  много си целеустремена.щом си поставиш нещо за цел,няма нещо,което да те спре,дали са обстоятелства,или човек,ти ги преодоляваш и достигаш целта си.постигаш нещата,които искаш и умееш да реализираш мечтите си newsm10

# 543
момичета здравейте пак,
аз имам лични снимки от Перперикон, Татул и Църквата на Боян Саръев в Кърджали; миналия месец ходихме и са съвсем топли-топли  Laughing малко да ги намаля и ще ви ги покажа

# 544
Перперикон

Татул

* ще прощавате, че и моите мъже се мъдрят тука, ама нямам други снимки

църквата в Кърджали едно наистина невероятно място с прекрасен двор и аязмо

# 545
  добра да е вечерта ви,девоичета Grinning Hug

наред е ani 4ka Grinning Hug
после denigali Grinning Hug
да чака S-ena Grinning Hug много ти благодаря за снимките на Учителя и Лечителя newsm10

ако имаш техни книги,можеш да цитираш техни мисли по твои избор.

момичета,ако имате ояе снимки и линкове,продължаваите и тях.
сигурна съм,че на всички ни е интересно.не винаги можем да отидем навсякъде,където искаме,но можем поне да ги видим на снимка.

не се отказваите и от другите неща.нищо не е отменено,

ВСИЧКО„КОЕТО Е ХУБАВО И ЗА ОЧИТЕ„И ЗА ДУШАТА ИМА МЯСТО В ТЕМАТА newsm10

# 546
     мамче,прекрасни гледки и прекрасни мъже,мила Grinning Hug
гити,и на твоите снимки от Седемте рилски езера има и мъже,и коне,те също са прекрасни Grinning Hug

# 547
  • Варна
И аз да намина да ви видя  Wink
Мама Дона и ние минали месец обиколихме малко из Родопите, да не сме били по едно и също време там  Thinking
на мене любимо място ми е Кръстова Гора, природата е невероятна  Heart Eyes надявам се скоро време да си направя един голям албум и да го пусна за разглеждане, да видите всички места където ходихме  Flutter

# 548
Добра вечер от мен! Аз отскоро имам цифров фотоапарат и единствените забележителности, които имам са от Англия. Снимката е от една местност на около 20 мили от Стоунхендж и камъните се наричат Рингстоун. На мен ми харесаха много повече от Стоунхендж и затова публикувам тяхна снимка.

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 22:27 от mirca71

# 549
Чародеике,привет мила Grinning Hug
що не качиш снимки на цветя и всякаква зеленинка,
гледам ,че си специалистка в тази област,
може с няколко реда за цветенцето и какво символизира Hug Praynig Peace

# 550
   и снимки на кученца и котенца,
аз толкова ги препоръчвам,
които няма възможност да ги гледа на живо,
да им се порадва тук Grinning Hug Peace

# 551
  • На края на света !
fatima как ме хвана неподготвена  Embarassed
но ще постна една статия ,която ми е любима  Simple Smile
ето едно от моите цветенца

Цветята и техните символи
В народните вярвания съществува схващането, че малокръвният трябва да отглежда на балконаси червени цветя, тъй като червеният цвят притежава магическа сила, която тонизира нервната система. Това е най-активния цвят, отличаващ се с голямо разнообразие на тоновете. Така например
светло червеният е възбуждащ, вълнуващ;
тъмночервеният - сериозен,достоен,по-спокоен. Червеният цвят символизира живот, кръв, любов, свобода, огън и страст, празник.
Жълтият цвят е топъл, светъл, слънчев, оживен, лек. Той символизира живот, светлина, радост, разкош, великолепие, почит към по-възрастните. Ярко жълтият символизира завист, своеволие, ненаситност, лъжовност.
Оранжевият е топъл, празничен, радостен цвят. Символизира дружба, великолепие, разкош, достойнство, величие.
Синият е тих, тежък, строг, отдалечаващ, хладен, но пълен с енергия цвят.
Небесносините тонове са ясни и чисти. Символизират надежда, вярност, доверие, тъга, покой, мир, далечина, безкрайност.
Зеленият цвят е успокояващ, мирен, пасивен.
Светлозеленият - оживен, весел, а тъмнозеленият - хладен, сдържан.
Белият е неутрален, силно контрастиращ на всички останали цветове.
 В пъстрите съчетания внася светлина и оживление, увеличава обемността. Символизира чистота, невинност, целомъдрие. Ако някой е обезверен, отчаян, обезсърчен, трябва да отглежда сини цветя. Според едно народно предание сините цветя са късчета небе, паднали на земята. У много народи съществува поверието, че синият цвят може да лекува болни, тъй като е цвят на бодрото весело настроение, идващо от небесата.
Езикът на цветята
Аваге – чрез него ви казват „мисля за теб като прелестна жена с трайна красота”.
Амарилис – уважават ви като смел и благородeн човек.
Анемония – означава надежда, а също че смятате, въпросната личност за много мила и феерична. Символизира разцъфтяването и пролетното обновление.
Аспидистра – символ на семейното щастие, но някои трърдят обатното.
Астри – пожелание за дълъг и спокоен живот, ако са поднесени от по-възрастен човек. Символизират звездата.
Бегония – пожелание за дълъг живот и добро здраве.
Божур – поднася се на романтични и чувствителни жени, които държат на доброто поведение и изрядните обноски. Символизира внимание и предпазливост на чувствата.
Виолетки – израз на скромност, свенливост и голяма симпатия, а също така и за непринуденост в отношенията.
Градински теменужки – израз на искрена симпания и обич.
Далия – означава, че ви считат за непринудени, сърдечни хора, с естествена красота.
екоративен слънчоглед – намек за непостоянство и внимание единствено към високопоставени личности.
екоративен слънчоглед– желание за тайна на интимната връзка.
Дицентра (Дамско сърце) – означава, че не ви считат за опасна поради малките шипове на цветето.
Еуфорбия – смятат ви за оригинална и неповторима личност, че сияете като Коледна звезда, както се превежда и името на това растение.
Здравец – подарява се за здраве.
Зюмлюл – символизира прелестта и очарованието на младостта. В Ориента го поднасят в знак на обич на младоженците.
Ирис – предвестие за добри новини
Кактус – символизира мъченичеството и страданията и не носи щастие.
Калии – у нас са символ на чистотата на младоженката, но в Западна Европа са траурни цветя.
Камбанки – намек да се събудите и забележите, че някой мисли за вас.
Карамфил, червен – за любими хора.
Карамфил, жълт – омраза или ревност.
Карамфил, бял – символ на добро приятелство.
Карамфил, лилав и виолетов – за интелектуалки.
Карамфил, пъстър – намек да не флиртувате.
Карамфил, ароматен – израз на желание.
Кокиче – смятат ви за чисти и непорочни.
Културен мак – символ на пламенна обич
- бял – обожават ви
- червен – силно ви обичат
- розов, лилав – смятат ви за богиня
Лавър – носи пожелание за успех и слава в изкуството.
Лале – символ на най-искрени чувства и обич.
Лилиум, Крем – символ на кралската власт, считат ви за силни и властни
Лилия, водна – символ на египетските фараони; трудно бихте го получили като подарък, защото веднага след откъсването почернява и увяхва.
Лотос – символизира чистотата на мислите и целомъдреното поведение. В Индия различават розов лотос (падма) като символ на слънцето и син лотос (утпала), който означава луната. Известния израз "О, блажени в лотоса!" (ом! мани падме) изразява блаженството в космическата дхарма.
Люляк - означава "чувствам се недооцевен от теб."
Маргарита – наименованието, означава още перла, т.е. ценят ви като перла.
Момина сълза – някой тъгува за вас.
Нарцис – означава, че ви считат за егоистка и влюбена в себе си, изхождаики от мита за Нарцис.
- бял нарцис – означава „ти си знаеш цената”
Незабравка – „не ме забравяй”
Омайниче - „омайваш ме”
Орхидея – близост в любовта; считат ви за горда, загадъчна и елегантна.
Роза – считат ви за добра и благородна личност. Нейното послание е "Ти спечели сърцето ми."
- бяла роза – мълчаливо обожание
- жърта роза – ревност
- лилава роза – поднасят се на изключителни и даровити хора
- червена – страстна любов
- синя – пожелание за свобода и независимост
-дива роза - "Не ме отритвай."
Салвия (Пламъче) – запалили сте огън в нечие сърце
Фикус – пожелание за спокойствие и късмет
Филодендрон – озн.”чудовище”, символизира недостъпните жени.
Хризантема – националното цвете на Япония, фигуриращо и в нейния герб. Означава надежда за добри дни. Символ на приятелството и любовта до гроба.
Циклама – онзи, който я поднася иска да каже, че ще ви бъде верен докрай.
Циния – израз на благодарност и признателност.
ябълкови цветове - означават "Няма ли да ме обикнеш?"

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 23:19 от Чародейка

# 552
   желая ви спокоина нощ,момичета Grinning Hug smile3524

спокоен и успешен ден на маистора newsm10

и не се преработваите.
този ден които много работи,
цял живот ще работи повече за чуждата печалба,отколкото за своята,и за себе си.

Animal Snail smile3545 beer cheers  food010 kaffeetrmker_2 lalalala cheers Flowers Bouquet sun Heart Eyes  Nature Partly Sunny dance #Silly 1dating luvbed yes smile3524

# 553
  • София
може ли и за мен нещичко. Hug
10.11.1981 зорница

# 554
Добро утро отново от мен!!!

аз май съм най-ранобудна  Laughing ами така е като си имам будилник  Wink

rafael4е, ходихми до Родопите между 9 и 14 септември, но не можахме да се доберем до Кръстова Гора, защото пътешествията се съобразяваха с малкия; виждам, че много сме изпуснали; но пък така ще имаме повод да се върнем пак ... Wink

Общи условия

Активация на акаунт