1, 2, 3 - ЯНУАРЧЕТО брои; А, Б, В - знае даже да чете

• 14 924
  • 285
  •   1
Отговори
# 90

С тези наши януарчета се оказва,че ще почнат у-ще на 7,8 г., така ли?
ДА така се получава което на мен не ми се нрави .Вие какво мислите.Аз затова искам Ди да не е в ясла а в 1 ва група.Би било добре да тръгне  на 6 г и 8 месеца 2 рия срок стават на 7 newsm78Баткото ми е февруари и до сега ми мрънка че не е 2 ри клас защо съм го пуснала с набора а не 1 г по рано

# 91
  • там където ме зове сърцето!!!
Ади бяга на пред,а аз се провиквам да внимава да не изкочи на шосето и в този момент срещам една колежка и тя ми вика:Пускай кучето и иди хвани детето за ръка. Пък аз й отговарям "А как тъй ние толкова пари дадохне за туй куче"
..а пък детето е безплатно  Mr. Green ! Вече и отмяна в пазаруването  си имаш Laughing

VIVKA Ками има 10 зъба , вашите колко на брой са? А пари събирате ли за групата и по колко?
Взех го с хрема от ясла, два дни беше без сопол. ooooh!
Уфффф то май вирусите там си виреят на воля Sick !Калоян има 20 зъба!!За яслата още като го приеха казаха , че е пожелание Wink еднократно да дадем 50 лв. !При нас всяка група си има ТВ Mr. Green
Зорница , също е родена януари и аз я дадох на 7г.и8м. защото смятах , че и без това много бързо растат , а когато  започнат и училище времето не лети , а препуска !Програмата е натоварена ,живота рано ги грабва и зове , така че една година да си поиграе на воля за мен беше в +!! Wink
Почивай си повече , че ще им трябваш още доста години на децата  Hug WinkМисли си за заслужената почивка на остров с масажист , коктейл и приятна  компания (де не правим после като при вица с трите Марии Joy) .... Hug
galita ,май на всички площадки е едно и също !Като отиваме вземам  и аз по някой "боклук" и само ако започне да взема от чуждите пакетчета вадя !!Забелязвам,че от известно врем изобщо не се впечатлява кой какво яде  Mr. Green

Онзе ден бавачката и Ели ходили н разходка, докато сме били на операцията и влезли да се купи бавачката кафе от магазина и я питала пред продавачката дали иска сокче - не, кифличка - не, бонбонки- не, и тогава я питала какво иска, а нашата хитруша се ухилила и казала че иска от специалното бойче Joy
Joy Joy  Те в магазините такива "вкусотии" нямат  Joy
И моето дете е палаво и непрекъснато в движение и сега като казваш , че твоите се превъзбуждат  от Зелената енергия , ще наблюдавам при Калоян как ще действа и ако ефекта е същия  ooooh! ще я спра !!

За цветовете -подрежда си кубчетата по цветове , първо слага единия цвят ,после нарежда и другия и така докато ги нареди всички , ако е изпуснал някое кубче в бързината разваля до съответния цвят и го слага , или от няколко дни ги нарежда по две от цвят -затова си мисля , че ги различава като цветове !

# 92
 Hug Да се запиша да ви чета. Ние доста сме назад с активната реч, и не мога да споделям бисери Sad

# 93
Мишленце,докато се включа си получила отговори за клеевата тинктура.Да споделя,че една приятелка се е допитала до доки и тя казала,че били още малки да спре да я дава,защото имало алкохол в нея.Пред дилема съм дали да я спра! newsm78,но мисля да се посъветвам и с личната.Всички докита различно мнение изказват. newsm78 newsm78 newsm78.

за яслата   и в нашта има телевизор,на родителската събрахме по 10лв.да купят някакви нови играчки,иначе от миналата година имат запазени книжки,кухня,камиончета.Наистина ще тръгнат на 7,8мес.на у-ще,но ще са си с набора.Синът ми е роден Декември и тръгна на 6,9 на у.ще,ами най-малкият е в класа и да ви кажа,че му беше доста трудно,защото при децата няколко месеца са от значение.Та аз съм ЗА да си тръгне Бети с набора не искам да насилвам нещата.Тя в детската енай-голямата и определено се справя много добре и съм много доволна.Даже я наричат "кака"(всъщност неините набори) и тя е щастлива.

за зъбите и нашите са 20,постоянните кътници никнат към шестата годинка.

за цветовете,знае само червеният и белият.

Напоследък само пита Коя е мойта буква?А на тате?и т.н. за цялото сем.Знае нейната,на мама,на тате,на бате и на бабите.

# 94
Айде и аз пак тука докато още сме две в едо, че после .... ooooh!

Мишленце, свиркай като ходите пак до зоопарка - ние живеем наблизо и може да срещнем дечурлигата  Peace А и останалите ако се разкарвате насам се обаждайте  Hug

за цветовете - Калоян ги познава всички, рядко се бърка. Със светофара и той е безпогрешен, даже ми вика "Айдеее, тръгвай, светна зелено" или "Мамо, свиркай му на тоя, че не тръгва"  Mr. Green

Зъбите му последно бяха 19, ама от няколко месеца не съм му проверявала устата може и да станали 20...

Да ви кажа честно и аз не с натискам да върви с предишния набор. И без това толкова се стисках, та да излезе през 2006, защо сега да го юркам с набор 2005  hahaha

В яслата имат телевизор и гледат филмчета и музика, защото често ми разказва. Сега са гласували да събираме по 50 лв., но той вече трета седмица е вкъщи, като се роди бебето няма много-много да ходи, а и искам да го местя в някоя градина в района, та засега няма да ги давам.

# 95
Вивка, дай му да си играе с небулайзера, като не правите инхалации. Сложете го на мечо, може да го пуснеш и само с физ. разтвор да лекувате куклите. Свикват малчовците, не се притеснявай. Моя малък батко до 3 години беше постоянно с небулайзера(заради астма), а като ревеше се захластваше (поема въздух и не го издиша и припада - така ли се казва?) ама пак се справихме.  Опитай и още нещо - не му слагай маската с ластика, а му я дай той да я държи. Понякога се палашат и от ластика(че нещо им стиска главата - то е като защична реакция)

За сладките неща - не , не е полпулярно да ходят с пакетчета. Иначе определено и тук им купуват боклуци. Но не всички майки. Много от тях не дават дори захар на децата и плодови сокове. Други пък гледах носят на децата си кола в кутийка за яслата  Shocked Така че откачалки нявсякъде има  Joy
Аз да си призная на малкия батко давахме и кола да опитва и бонбони като малък.... ама откакто разбрахме за проблема му си имам обеца на ухото и сега си пазя децата.
Ние ще сме на училище най-големите - тук ги вземат навършващи 6  през годината когато тръгват на предучилищтна /задължителна е/ и учебната година почва януари Simple Smile Та ще сме си с набора bowuu

За цветовете - по принцип се почва с чевен, повтаряш като побъркан - червени устни, червен светофар, червана блуза и т.н. ит.н .доакто детето разпознае цвета и не го бърка повече. Когато детето започне да разпознава цвета се вкарва втория - син. Като се усвоят двата стабилно, После се вкарват зелен и жълт.
Ние НЕ ГИ знаем, а трябва да се разпонават уж 2  Embarassed

# 96
Хубава приказка се е отворила тук,с удоволствие ви изчетох.
Ние сме сякаш по добре.На малката днес и спярх сиропите,на Вяра и утре ще и давам.ТАзи вечер какъв цирк ми спретна.Тя има ужасният навик като не и допадне нещо което слага в устата,визирам храна или лекарство,да се напъва и да повръща.Правила ми е такива номера навън.А тази вечер и пръснах Биопарокса,почти мисия невъзможна се оказа това чудо (само първият ден беше по-лесно) и нашта като ревна,рева до откат  и накрая се напъна и повърна Sick Всичко оля,поне набързо я вкарах в банята #Cussing out Изкъпах я и я тръшнах да заспива.Аз това нещо от лекарство да го направи го считам за горе -долу нормално,но тя често повръща и от храни,както споменах.Случвало ли ви се е?
А иначе знае цветовете безпогрешно,често ми показва разни неща и кава в какъв цвят са.
Когато му дойде времето ще мисля как да я пусна на училище,но предполагам че на 6,8м. е ОК да тръгне Thinking
За мерките - 11кг и 89см е.А изобщо незнам колко зъба има,това не  се наемам да броя.

# 97
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте и от мен! И аз, като Дес на един дъх ви изчетох!

Мишленце
- благодаря ти, от името на Алекс - ще му предам, та да вземе да се възгордее още повече! За пазара - вие си търсите бонбоните, а ние сме дежурни на Kinder асортимента! Или ще е Pinguin или малки Kinder-чета, или шок. яйце...не минаваме без това!
За цветовете - Алекс познава червено, синьо и жълто.

Вивка, АнтуHeart Eyes Hug!

Вивка - дано малкото юначе свикне с налагащите се процедури! Дес ти е ала добри съвети! Успех  Hug

Дес - бързо да се оправяте! А за Вяра, не че я оправдавам, но лекарството е ужасно на вкус, а и  в комбинация с впръскването директно в гърлото е напълно възможно да има подобна реакция, като повръщане! Целувки и успех!

Neda - ако имаш възможност да се преместите, хич не му мисли! Алекс в началото беше с по-голями, направо в 1ва група и се чувстваше много добре! Ела сега да го видиш, като е с връстниците си, от които половината са с около година по-малки! Неудобството да си роден в началото на годината.
При нас в ДГ, също имат ТВ, дори им носих филмчета, но наблюденията ми поне за сега, е че иползват ТВ за укротяване и то предимно сутрин, докато се съберат всички дечица - има много нови и мънички, които доста плача и ТВ-то помага донякъде. Иначе през деня си имат занимания - рисуване, игри и тн. Пари давам за препарати - 4лв на месец и сега очаквам родителска среща, където ще се разбере по колко евентуално ще се събира за обновяването на базата с играчки.

sea woman - адвам се, че всичко е наред при вас!

Пепито - голямо момиче си имаш вече, щом и с пазара се справя!

windy [YES] - казваш черен шоколад ... как се отразява на Борил? Имам чувството, че Алекс се превъзбужда от него.

Галитка - ние винаги носим по нещо за изпът, в случай че види някое хапващо дете. Принципа за ядене навън обаче и тук отвът околовръстното, също е в сила.

nellykoyo - не се притеснявай, не сте единствени! И ние все още сме назад с говоренето!

petenceto - еми значи, ние днес сме били около вас! Направихме една обиколка на на Зоопарка и обратно, че ужасно се уморихме и ни се доспа! Другия път ще имам в предвид! Как сте в новият дом? Целувки на тумбачето!

за теглилките - незнам колко сме високи, но всичко в гардероба отново е късо, а за килограмите сме около 14-15кг.

Алекс към момента е добре, но продължаваме с пиенето на Ринолин.  В понеделник се надявам да е на градина, но да видим!
Май се унесох с писането  Blush - лека нощ!

# 98
windy [YES] - казваш черен шоколад ... как се отразява на Борил? Имам чувството, че Алекс се превъзбужда от него.
На Борил нищо не му се отразява. Wink В София с баба му пиеше 3в1. Тя си прави на нея и му сипва по малко. След което той в 12 часа заспива.  Crazy Тук му правя чай с портокал/лимон. Почти винаги слагам и лайка. Уж трябва да действа успокоително - да ама не...

nellykoyo, спокойно. Наистина не сте единствените.

А да ви кажа много ми е смешно, като седнем да ядем нещо, което Борил много обича. По 100 пъти ми казва "Браво Мими".

# 99
Добро утро!
 kaffeetrmker_2  food002

А да ви кажа много ми е смешно, като седнем да ядем нещо, което Борил много обича. По 100 пъти ми казва "Браво Мими".

Еми, браво де  hahaha Калоян пък ми казва "Благодаря, че....."

Лика, непремнно се обадете следващия път Peace Иначе в новата къща аз се чувствам много добре, ама на мъжа ми малко му е тегаво, че е далеч от работата... ама ще свикне... Mr. Green

Дес, Калоян не се е напъвал да повръща, но познавам едно момиченце, което се напъва и повръща не само от храни или лекартва, но и когато нещо не го кефи  Confused

Да ви кажа от известно време Калоян се е научил да казва "Р" - много добре се справя, но сега слага "Р" и на мястото на "Л" и думите са бая странни....  ooooh! hahaha

# 100
  • Madrid
Момичета,здравейте!

Самуил ходи от три дни на градина,много плаче сутрин,отказва да закусва.Когато го попитам дали ще си пие млякото,той ми отговаря с не,понеже през това врече ще плаче Crazy.В резултат на обед е прегладнял и само за мляко и бисквити ми говори Simple Smile.
Иначе му е малко странно там,тоъ не разбира испански,знае само няколко думи.Но на български говори всичко и по много.Бърка родовете често,например-"ето го мама"или"тая е моя трактор".Цветовете знае,но различава синьо,червено и розово/любимия цвят на неговия приятел,който редовно го навива да пият розов сок/. Simple Smile
За храненето да споделя-яде и "забранени" храни вече,не съм така строга като преди.Особено,когато сме на гости или ресторант,просто това е начина да има спокойствие.Специално бонбони не яде,много рядко,но сладолед/често/,поничка,когато ние ядем,шоколад понякога.Например ако сме в мол и искам спокойно да гледам магазините го слагам в количката с една близалка и забравям за него.Също се случва да яде и пица,набухана с консерванти или пържено.Като цяло обаче му осигурявам солидно количество плодове и прясно приготвена храна от мен. Simple SmileТепърва ще проследя и как ще се храни в градината.
Разболява се по-рядко от преди.Лекувам с ампулите,съдържащи олигоелементи.В момента е с хрема,нормално,за пръв път е сред много деца.Давам му цитросепт профилактично от две седмици насам.
Играчките си ги дава на други деца по принцип.Много е буен,на моменти истеричен.Рядко стои спокоен,като гледа филм примерно.И така,това е от нас в общи линии.
Поздрави на всички от мен и Сами!

# 101
Лелееее, каква активност тук за 2 дни, направо не мога да повярвам Mr. Green

Сега поред за каквото се сещам, че много сте ми писали, ако пропусна някой да не се сърдите, моля ви Praynig

Дес, моята кифла ги прави тези повръщанки по същия начин, а също е като имаме пререкание преди лягане и тъкмо се е наяла и връща, обикновено върху чаршафите, та гледам след като се е наяла да не я дразня, че после имам чаршафи за пране.

Петенце, ако пак ходим към зоопарка ще звънна Wink

За зъбите, слава богу най-накрая и на Ники му израстнаха всичките, не съм ги броила, но 20 трябва да са като ви чета Laughing

За късното тръгване на училище и аз се бях тръшнала нещо, ама после с Клео си говорихме, че е по-добре децата да са най-големите в класа, отколкото най-малките, за да са по-уверени в себе си. Аз съм априлче и съм тръгнала на 6- част от експеримента бях, и да ви кажа в у-ще никога не съм била уверена в себе си и с уроците винаги съм била между 3-ката и 5-тицата, рядко други оценки, така че реших да не се тръшкам повече за глупости, нека се поживеят децата още една година. Винаги мога да събирам децата си с по-гоеми от тях, на мъжо приятелите са всичките с по-големи деца, та не ме притеснява, че ще общуват в яслата само с по-малки Peace Нека се учат да бъдат толерантни Wink

Лили, тъкмо купих клеевата тинктура и сега чета какво си писала ooooh! Вярно, че алкохола убива мозъчните клетки, ама от 3 капки не знам дали нещо ще им стане освен весело, знам ли newsm78 Май ще опитам все пак...

Хайде  лека ви нощ  bouquet

# 102
Момичета, преди една година на този ден се омъжих за съпруга ми!

Кога мина тази година направо незнам Simple Smile

Моля, почепрете се по случая:

# 103
Как си вписвате имената на децата под определената дата?

# 104
Честита годишнина, Вили!   bouquet

Аз влизам набързичко да ви почерпя за моя РД, после ще ви чета, че имам малко работа. Заповядайте!

Общи условия

Активация на акаунт