Не знам въпроса и темата за тук ли е,но имам дете с глобално изоставане в развитието на 6.Живеем в Англия,въпроса ми е ако взема решение да се върна в България ,какво училище би могла да посещава тя?
Много съм объркана,и заради нея се натискам тук,но почва да ми писва!
Ако имам нужната информация ,ще теша какво да правя!
Има изоставане с говора финната моторика,за смятане ,писане и такива неща не може да се говори.
Тук посещава специално училище!
Благодаря предварително на включилите се и нека поста ми ако не е за тук да бъде премахнат!
Здравей, моето момиче е на 8 години и 4 месеца с много рядко генетично заболяване микроделеция в ген PRODH в хромозомите 22q11.21 водещо до резистентна епилепсия, ХАДВ, леко изоставане в развитието, аутистични черти и кисти в бъбреците.
Тази година тръгна в първи клас в бившото 6-то помощно училище, сега ЦСОП-Лозенец и съм много доволна.
Истината е че в България не са подготвени за работа със специални деца в масовите училища, отделно че и другите деца не са научени да приемат различните от тях и ги тормозят, моята дъщеря беше в масова детска градина и видях за какво става въпрос.
Сега детето е спокойно, щастливо и ходи с желание на училище.
Успех ви пожелавам, сигурна съм че каквото и да решите ще е най-доброто за вас ! 😍