Инвестиране

• 18 714
  • 348
  •   1
Отговори
# 300
Я го вижте тоя младенец: бивш зам.министър декларира за миналата година 23 616 лв. приходи от стопанска дейност и 588 284 лева приходи като печалба от борсови акции.   Евалата.

http://www.investor.bg/?cat=5&id=83325

# 301
Ноти, ама ти не ползваше ли хамерикански посредник? Малко се обърках, сега казваш, че ползваш платформа на Бенчмарк, така ли? И на нея имаш Хонконг и още 25 борси. Я обясни по-подробно, че нищо не ти разбрах.
Иначе Хонконг би ме устроил чудесно, предвид това, че почти 70% от търгувания обем там е с китайски акции. А тия пичове дори сега си правят дневен оборот от около 6 млрд.$, при 70-80 млрд. преди началото на кризата.

# 302
  • София
Мизи, какъв линк Rolling Eyes Не че не знам, че е така, де, ама те и нагли да си ги декларират. Е как иначе ще оправдае краденето.

# 303
Ами то за незапознатите сигурно си изглежда напълно в реда на нещата човека да направи пари на борсата, що да не пробва да ги декларира като такива, кво като е криза..  Mr. Green
Танич, живо ли е онова място още?

# 304
  • София
Мизи, изглежда живо. Преди малко го поизтупах от прахта Simple Smile

# 305
Вечерница, в Бенч марк съм - комисионната е в зависимост от пазара - за насдак е една, за хетрата е друга, не знам как плащаш там. А този абонамент е по-скоро за да виждам актуална цена на акцията, а не да стрелям на тъмно. За повечето борси е 1 долар, 1-4 евро, само швабите /мамка им/ искат 20 евро. За всички обаче има минимум 2 сделки, които ако ги осъществиш за месец, ти се връща тази такса. Комисиона си е отделно. В моята платформа мога да търгувам на около 20-25 борси и форекса. Сега пуснаха стоки и фондове. Всичко на един екран.
Моята такса е само за Хетрата. Ако искам да купувам от другите немски борси - плащам отгоре процент на борсовия посредник - процентът е твърд и няма хънта-мънта. Банката ми предлага рийлтайм за всяка една акция, която се търгува на Хетра. Нямам лимит колко сделки мога да осъществявам - имам и мъртви моменти като сега. Понеже съм с минимиран риск, няма право да ползвам опции, фондове, природни богатства и тн.

# 306
Мизи, винаги съм бил на Бенча Марк Трейдър 2 - така се казва сега платформата. Моя ябонамент е за непрофесионалист. Но тази плагформа включва само чужди борси, българската я няма. Актуалната т.нар. цена ми идва с 10-15 мин закъснение, но в справка за сметката си е към момента. За това се плащат тези 1-2 евро на борса, и 20 на хетрата. Самата борса си определя комисиона, без значение кой ти е посредника. Всяка борса си е за нея и от нея няма мърдане. Така че излиза че за хетрата може и повече да плащаш на сделка.

# 307
Искам да попипам само дали има все още някой, който търгува на БФБ, за да знам дали въобще да пиша  в тая връзка..

# 308
Охо, Мизи, партизаните вече са на измиране  Wink Ква борса е това нашто?! Видяла жабата че подковававт коня и тя се наредила. Нещо такова са тия от нашта борса. Яд ме е че загробих пари за две почивки на Майорка, ама хак да им са!

# 309
ФалирАхте ли, бре? Или  просто загубихте интерес? 
Ама, Ноти, нали ги стискаш бг акцийките? 

# 310
Охоо, като болен ябълка - стига подаръци! Сложил съм ги в графата "дългосрочни инвестиции"  Crazy

# 311
Охоо, като болен ябълка - стига подаръци! Сложил съм ги в графата "дългосрочни инвестиции"  Crazy

и нашите са там - наследство за децата  Laughing

# 312
Аз твърдо почивам в момента. Дори от любопитство не отварям сайта да погледна движението.
Като ще е почивка, да е пълна.

# 313
Па аз подредих офертичките днеска  smile3508
Оставете ги внуците, айде на купона, че утре няма да е като днес.  Wink

# 314

Папагал завърши трети в инвестиционно съревнование в Корея

Ддалги (на корейски – ягода) е петгодишен папагал от Нова Гвинея. Наскоро той участва в продължило 6 седмици състезание за най-добър инвеститор в Южна Корея, съобщава от бизнес страницата си водещия британски вестник Telegraph. Папагалът се състезаваше с още 10 инвеститори на фондовата борса. След краят на шестседмичното инвестиционно съревнование Ддалги финишира трети.

Всеки от участниците имаше на разположение 60 милиона вона виртуални пари, като можеше да прави с тях транзакции на онлайн платформа при максимум 10 милиона вона на сделка. Хората избираха акции по свой избор. Ддалги правеше избор на случаен принцип, като посочваше с човката си. Той избираше сред 30 от сините чипове на борсата в Сеул, сред които компании като Samsung Electronics.

„Резултатът бе смайващ – Ддалги завърши трети с доходност от 13,7%” – казва Чун Йон-Дае от Paxnet – компания за доставка на пазарна информация онлайн, която организира състезанието.

Средният резултат на всички участници в експеримента е загуба от 4,6%. Двамата, които побеждават папагала са с доходности от 64,4% и 21,4%.

Участниците-хора, които не са имали лимит в броя на транзакциите са правили средно по 190 сделки за шестседмичния период, като са избирали главно малки и средни по размер компании. Организаторите са позволили на Ддалги да избира само 7 пъти.
„Експериментът показва, че дългосрочното инвестиране в сини чипове е безопасно и ефективно” – коментира Чун.

От ввв.спекуланти.ком

Общи условия

Активация на акаунт