Циганското лято е в разгара, АПРИЛска мама Коледата стяга!

• 12 119
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Абсолютно! Аз точно това направих, но се оказа, че съм се заблуждавала.
Танче, Аги не искаше да каже че мъжа и е мухльо, а напротив! За твоя пък още по-малко може да говори, каквото и да било!

Да бе раzбрах, тя ясно каzа 4е не се е омъжила zа мухльо, но 4е мухльовците не се ка4ват на главите на жените. Ами ето, аz не работя, мъжът ми ме подкрепя, както би ме подкрепял, ако исках да работя. Не съм примерна домакиня а ла Брий Вандеркемп от От4аяните съпруzи, но той никога няма да ми каже "Я виж колко е раzхвърляно тука, какво правиШ по цял ден?" , "zаЩо не е готово яденето оЩе?" и т.н. Това не го прави мухльо, нито пък мен zаблудена. Не ме носи на ръце, но се уважаме, което в моите о4и е най важното.  Peace

# 136
  • София
Определено уважението е много важно! Радвам се, че имаш такъв мъж! И дано никога не се промени и да не чуеш думите, които чух аз наскоро! В момента съм, а какво в момента, непрекъснато съм в лошо настроение и доста черногледа, затова и не пише много-много.

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 19:59 от Вени*

# 137
  • нейде там, където ....
 Hug

В яслата са пуснали парно, може би да очакваме включване и у дома, въпреки рекордните температури навън.

Последна редакция: пт, 31 окт 2008, 22:18 от jd

# 138
  • София

Да, работата наистина добре ми се отразява на психото. Нямам време, но още малко и ще стана пак редовна тук умиране има - отърване - няма Mr. Green Тези дни не заспивам гроги в 22ч, а чак към 22,30-23ч, значи започнах да посвиквам.
Днес даже отказах работа в офис, за този момент по ми допада динамичната работа, а в офиса е страшна жега - на такова място заспивам одма, парите също не са в повече, така, че засега не се местя. От както почнах да ходя на работа, виждам как се зареждам с непукизъм и се харесвам. Въпреки, че си мечтая за работа вкъщи, засега се чувствам добре , че излезнах от вкъщи.
Хубава вечер и спокойна нощ!  Hug

# 139
Вени, съжалявам  Hug  Дано в най скоро време имаШ повод да не си пове4е в лоШо настроение, желая ти го от сърце  Hug

Дан4е, много ме харесваШ така  Hug И аz ви каzвам наzдраве, лека ве4ер  Sunglasses

# 140
  • София
Hug

Данче, ти си моя лъч надежда!

# 141
Вени  Hug, присъединям се към пожеланието на Татянка. Никой от нищо не е застрахован, не се знае как могат да се обърнат нещата.

Да кажа какво правим ние с листата:  събираме и лепим . Ема много и хареса да маже с лепилото и вече се справя много добре. Рисувам дърво на един лист и тя лепи листенцата  / по-малки/ на клоните. Или нарисувах едно голямо листо и тя къса парченца от гланцово блокче и лепи малки късчета в червено , кафяво , жълто - много хубаво се получи.

Татяна , успех и от мен с шината . Колко време ще я носиш?  Мъжът ми ще се консултира за брекети , другия месец си е записал часове при двама ортодонти, ще видим какво ще кажат  newsm78.  Дано бързо свикнеш и да има ефект.

Последна редакция: сб, 01 ное 2008, 08:13 от Mayflower

# 142
Олелеле, така и предполагах  Confused Някой си е тълкувал нещата все едно за неговата половинка говоря. А не би трябвало, аз смятам, че не познавам вашите мъже и не бих си позволила да коментирам. Просто имам свои си наблюдения. Една жена колкото е по-нахална и неможеща нищо да прави /нощем не мога да кажа/, колкото повече иска, толкова повече получава без да й държат сметка за нищо.
Колкото по-обичаща е, съобразителна, домакиня, майка и всичко , което би трябвало да бъде един добър човек, толкова повече започват да искат от нея, пък и да не й го признават.
Не веднъж съм чувала как ме хранят /ама живеят в къщата на моите родители  Mr. Green/, как по цял ден какво ли правя точно и т.н. Ей сега си говорим с една приятелка - сестра й тотално изперкала и след поредната свада на тема "Ти какво правиш по цял ден с децата - мотаеш се" и тя казала "Баста", хванала си багажа и го оставила с дъщеря на 5г и бебе на ръце. Отишла в отсрещния блок и цяла вечер гледала сеир. В 3 часа през нощта мъжа й звънял обезумял къде е ,че не можел да се оправи с децата  Joy Е, дано не ни се налага да правим такива крайни стъпки.
И е хубаво, че хем се чувствате разбрани, хем не намирате мъжете си за мухльовци /дето никоя друга не би ги взела/  Peace
Не завиждам, всеки си е избрал сам половинката и всеки вижда минуси и плюсове! И не трябва да се чувстваме нещастни - исках да кажа, че мъжът на Вени може да е казал нещо непремерено или обидно, но пък иначе е хубав мъж, води я насам-натам, почиват си по семейно му, не ми изглежда долен мързел в никакъв случай. Културен и най-общо казано стабилен изглежда. Друг можеше да те гледа в очите и да е благодарен на коричката хляб, но да е крокодил, буренце, да е с липса на всякакви таланти, или да беше...де да знам, неук да речем. Има и идеални комбинации, то и при жените ги има, но да кажем, че....те са идеални само в очите на любимия Wink сиреч нЕма такива. hahaha

В яслата днес ме утрепаха -ние казахме, че ще купим СД, и не стига, че искат килим още, а искат и пътеки, искат покривки, гланцови блокчета /о, не за децата, за госпожите да изрязват цветя/, искат химикалки...какво още беше - сухо лепило и скоч /отново не за работа с децата, те не пипат такива неща!/ Tired Подай пръст да ти отхапят ръката! Thinking
Ние събираме пари де, ще купим, но станаха много нахални!

# 143
Аги, не съм го вzимала ли4но, ние не се поzнаваме ли4но все пак, нали? Но просто се опитах да те убедя, 4е неЩата не са така 4ерно/бели, каквито ги поставяШ. Нито пък ние сме толкова наивни 4е да не виждаме твоята "истина"  Rolling Eyes
 Хайде стига ве4е толкоz по въпроса  Stop

# 144
Ок, всички сме различни и различни неща намираме за истина. И в това има нещо хубаво все пак. Макар да стават недоразумения. Peace
Аз слагам  Peace, понеже ми е в стила и вярвам, че трябва така да се приключват разговорите. Или споровете. Малко ме засягат тези стопирания да ви кажа.

# 145
  • София
Добро утро!

След като си казахме по някоя дума на тема "На колко години ми "дойде" времето за деца" беше логично да зачекнеме мъжете, но и тази тема е необятна и е нормално да се стигне до недоразумения.
Снощи например, без да се ядосвам или да ми е прикипяло, се тропнах в кухнята, скръстих ръце и казах, че Ст ще оправя Стаско да спи, а аз ще заема неговата роля - ще седя и нищо няма да правя. Скарахме се разбира се, защото той не можел да му измие дупето, лицето, ръцете, не можел да му сложи капки в ушите, не знаел коя пижама да му облече и тн и тн. Единия рева половин час в коридора на земята, другия се инати и вика, но в крайна сметка си легнаха двамцата в 9 без нещо. Ядосвам се, че казва " аз не мога, аз незнам" пък аз нямам право на такива нещо. Плюс това, Ст е от 2 дни без работа /тук ще ви спестя всички нерви и вълнения, на Танчето не й ги спестих, да добре, че беше тя да удари едно рамо, че щях съвсем да се срина онзи ден/ и можеше нещо да посвърши вкъщи, да сложи една супа - неможел, незнаел и туй то. Има нещо в характера му, което ми харесва - колкото и да се караме и обиждаме, бързо му минава и винаги той прави първата крачка, аз съм по злопаметтна и непрощаваща.
По отношение на юркането за работа - какви разправии имахме само на тази тема  ooooh! Имах предложение за работа в магазин за осветителни тела, заплатата беше добра НО работното време много дълго, до 19ч вечерта, като сложа и поне 1час прибиране става 20ч - абсурдно за мен. Пък и висенето в магазин не е за мен, дейна натура съм и стоенето ме изнервя, отегчава и тн. Настоящата ми работа е за по малко пари, но пък си тръгвам максимум 17ч, близо ми е, и непрекъснато съм в движение. Та доста се карахме, но така е, на чужд гръб...
Тук точкувам темата, защото май много се отплеснах и нищо конкретно не казах.

Тинче, какво лепило ползвате? Много ми впечатли с приложните изкуства, с които се занимавате и искам и аз  Mr. Green

Аги, как става събирането на пари при вас? Персонала нали няма право да събира, да ми е чудно как правите организацията. Ние решихме да събираме по 40-50 лв за играчки и една майка другата седмица ще стои в градината, за да ги събере. Ще се пазарува от Джъмбо, но дали ще са достатъчно разумни и комбинативни в избора незнам.

# 146
  • София
Смини, изчакай до понеделник да дойдат и моите пари - та може да планираш нещо за извън граница или за по-дълго време. Като ще  е гарга да е рошава  Mr. Green

Вчера ми беше егати и гадния ден. Предния ден ми се обади свеки, че ще мине през София и ще остане ден-два на гости. От сутринта започна голямото есенно чистене - престарах се. От обяд до 17:00 бяхме без ток не ме питайте как готвих и колко #Cussing out излязоха от устата ми. На всичко отгоре помолих мъжа ми да прехвърли парите през ePay, но не успя, защото не можело повече от 200лв на ден да се превеждат. Като отида в понеделник на работа ще направя превода рано-рано.
Аги, няма значение какво ще пишеш за основание, важното е да се вместиш в сетълмента. Единият е към 10:00, другия към 16:00ч. Т.е. ако хванеш първия при всички положения парите ще са по сметката на Смини същия ден, а ако минат с втория парите ще са за следващия ден.  Peace
ВениHug При наличието на баби и дядовци не знам защо се главоболиш толкова. Строявай ги в две редици и да започват да помагат за децата. Другия вариант е да наемеш някой на почасова работа - да взема децата и да ги гледа докато се приберете от работа. Изход винаги има не си заслужава да си трошиш нервите.  Hug
Отивам да сервирам закуската на скъпата си гостенка   chef
Тина, много се радвам за теб, мила  Hug

Янче, лелче, честит ти хубав голям мъж. Да ви е жив и здрав и много да ви обича  Hug
Данче, определено работата ти се отразява добре - звучиш по-бодро и свежо  Hug

На всички болнички, много  Hug с пожелание бързо да преборите вирусите и бацилите.

# 147
Данче, Саш от известно време започна да прави първи крачки в родителстването - води Тони на ясла, вдига му гащите понякога, обува му чорапи, храни го /или по-скоро се кара/ КЪпал го е 2-3 пъти, само това може да прави без мучане. Laughing Напоследък засили бащиното си присъствие, понеже аз започнах да давам заето с корема, не мога едн и чорапи да обуя без да пустосам 100 пъти и за да обуя обувките на малкия поемам въздух и тогава се навеждам - на един дъх трябва да е обута едната.
Така че твоя Ст е нещо подовно на моя Ал /ама не Бънди, не си мислете че е чак толкова назадничав/

Пари за яслата - решихме на род.среща, че ще събираме и за да не вися като куче пред градината сутрин, едната от сестрите се нае да ги събира. Само не мога да разбера как така директорката била поръчала да купим. Коя е тя, че ще ми поръчва какво да купувам за държавното заведение, в което ще водя детето си.
Освен и аз да поръчам нещо не нея Mr. Green

Чакам свеки и зълвата на кафе, затова ставам да позачистя като лиса с опашката. Wink

# 148
  • София
Раче, аз не се ядосвам за бабите и взимането на децата! Друг ми е дерта!

# 149
Да не говорим, че много баби все още са работещи, дядовците също. И нито могат, нито им е работата задължително да помагат с децата. Аз от моите родители не се оплаквам, нито от свекърите, но всички са работещи и да са живи и здрави имат още доста години да бачкат. Това, че някои пък не са в този или онзи град не е гаранция , че няма да помагат повече от тези, които са в съседния блок. Реално мога да разчитам инцидентно на родителите ни, главно събота-неделя за по няколко часа, и така не винаги, понеже те като почиват тогава имат много свои си работи да оправят.
Аз пък така мечтая за баба и дядо някъде в провинцията и лятото месец-два да грабват унучето, за да му се радват и да е в по-чиста среда Rolling Eyes ама нямааааа.

Вени, как са очичките на Мати? От опит си знам, че детето болно ли е и се обтягат взаимоотношенията между родителите, но вярвам, че това е временно и скоро ще съжалявате, че сте си казали някои непремерени приказки. Hug

Общи условия

Активация на акаунт