Отговори
# 150
Доста отговори докато ме нямаше. Съгласна съм, че заяждания и обиди не трябва да има. НО!!!От някои постове прозира желание да не се говори за ислям въобще. Сега, нека се уточним кое точно е пропаганда и кое обикновен разговор. Докато има хора които задават въпроси за исляма, аз ще отговарям. Ако има такива, които разпространяват погрешна информация за него също ще ги коригирам. Иначе се превръща май в анти-ислямска пропаганда....

Вярванията са лични и няма значение кой какво чете и колко е религиозен.  На това мога да отговоря, че аз изобщо не се интересувам от зодии и прераждания, това са някакви далекоизточни религии и се дискутираха подробно тук, но никой не повдигна обвинение за пропагандиране на хиндуизъм или нещо друго. Аз лично просто си мълча и прескачам преражданията.Така, че ако някой не му е интересно за ислям да прескача. Мисля, че няма нищо лошо да говорим за вярата си стига да го правим по цивилизован начин.

В крайна сметка ако не знаем един за друг, ако не си познаваме вярванията ще продължим да си общуваме мирно и тихо и лицемерно, а зад гърбовете си ще се плюем, както съм сигурна че става.

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 18:14 от Monsoon_rain

# 151
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=266420.280

Дуа, не е само войната в Ливан, то и ние в Бг от нищо не сме застраховани...

Иначе какво, който е патил от комунизма, трябва да намрази небето ли, защото има звезди по него  Peace

В битка гордоста е да плениш вражеското знаме, но не за да го унищожиш, а да го притежаваш за вечни времена  Wink

Ра,  да те успокоя, че не "5-6 годишното ми съжителсвто с мюсюлманин" , ми е повлияло да приема исляма, още повече, че този човек не живее според каноните.  Шехадата съм казала, искрено убедена в истиността й, доста преди да го срещна. Но се наричам мюсюлманка, оттогава когато осъзнах потребността си от намаза. 
И за кви върли изказвания против исляма бълнуваш, направо ме закла   Confused Астагфиралла азим, който ме е чел, знае , че такова нещо не е имало.
Въпроса ми към Мансун беше по друг повод, но както и да е.
 На теб ясно и просто ти казах снощи какво и що, не ме предизвиквай да трупам още грехове.

Искаш да се кланяш, да си била благодаряла на бог за нещо си, питам те казала ли си шехада, отговаряш, аааа нееее, не искам шехада , искам само да се кланям. Обяснявам отново и отново, ама без резултат. На Аллах не му трябва нашата благодарност, нито молитвите ни. Ако правим нещо, го правим всичко това са спасение на душите си  Simple Smile А шехадата е първата стъпка.

Погледни сама в какво вярваш- прераждания и хороскопи, без биричката и винцето не можеш, отричаш Суната, онази вечер тръгна да намираш кусури на Корана  Confused   Помисли си как може да се приемат  тези изказвания освен като несериозни меко казано  Confused Как да се наричаш мюсюлманка, като отричаш основни неща, нелепо е  Confused

# 152
Много ви моля всички, хайде да размахаме това:

# 153
  • In a surreal moment!
Привет ! Мдааа , пуснаха ви мухата и вие забучахте , жалко , все едно и също ....
Вярно интересно е всичко , което разказвате за религията , обичаите и т.н. , но хиляди пъти са възниквали спорове и момичета си отидоха от темата безвъзвратно .

Много от вас не знаят но , преди година приблизително Мария Бутти по същата причина каза , че по тези въпроси не е тук мястото да се говори , а в къщи със съпруг , близки и т.н. - убеждавам се колко е била права .

А и май забравихте последния път , че имате последно предупреждение от Дивиана за затваряне на темата - продължавайте и ще останете и без това приятно островче на благата приказка !

Разумните се оттеглят , глупавите настояват - и това , ако не звучи като поговорка ...

# 154
Аз пък смятам, че добре дето можем да си кажем всичко, вкл. и да се посдърпаме, иначе форумът ще се превърне в едно формално място. Където има повече от един човек непременно има и конфликти, не може без това. Въпросът е те да се решават и всеки да получи разяснения ако е бил засегнат волно или неволно.  Peace
И също така не смятам, че е лошо да се говори за политика и религия, ами за какво да си говорим ако не за нещата от живота, били те политика или религия? Само за памперси ли? Shocked

# 155
мълнийке как си
радвам се да те видя тук отдавна не съм те засичала
  bouquet

# 156
КАТЯ: Не искам да продължавам това безумно нещо, защото в тоя постинг има поне 5 неща, които никога не съм твърдяла - аааа нееее, не искам шехада; без биричката и винцето не можеш,; отричаш Суната; намираш кусури на Корана ;
Как да се наричаш мюсюлманка, като отричаш основни неща, нелепо е - КОГА съм се нарекла мюсюлманка БЕ ЖЕНО???

Ако успееш да намериш поне за едното от тези неща точен цитат, евла ти!

Нямам думи  Rolling Eyes

А да - ако ти нямаш за какво да си благодарна - е, аз имам. А дали Бог се нуждае от това - ами то е до лично отношение. И възприемане на нещата.

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 22:12 от Eye of Ra

# 157
Добър вечер момичета!   bouquet

Пак сте я дръпнали темата с няколко страници напред, не смогвам да ви изчета. Чета мненията на всички ви и наистина се обеждавам хората колкото сме еднакви , толкова сме и различни. Тук нас ни събра общо нещо, но сме толкова различни по характер и мироглед. Трябва да се опитаме да разбираме една друга. Да се опитаме да се поставим на мястото на другия и да го разберем. Както правя аз. Всички сте толкова прави за себе си.  Simple Smile

Момичета недейте така да се съдите една друга...  Hug   bouquet Аллах (Бог) е този, който съди и решава.  Peace

Катенце Очевидно Ралито е объркана и се колебае да вземе правилното решение. Нека ние като мюсюлманки  (Алхамдулиллях) ако, не успяваме да й помогнем със съвет или обяснения....на нас само ни остава да се молим на Аллах за нея, да направим дуа да я напътства и да й помогне да вземе правилното решение. Важно е намерението. Дано Аллах (Бог) я напътства!  Praynig
Какво прави Абасчо....той бил голям сладур!  Heart Eyes От кога си мечтая и аз за едно котенце , ама наще не искат животни вкъщи.  Confused

Рали Опитвам се да те разбирам и предполагам, че може би си раздвоена и се колебаеш. Но смяната на религията е нещо много важно и лично, нещо, което е вътре в теб.  Направи го , ако наистина усетиш в сърцето си!  Hug

Иман Бързо оздравяване ви пожелавам!  Praynig Hug

Мунсън Много правилно си се изразила...евала. Обра и от мен точките!  Laughing  bouquet

Лили не става ли да занесеш шишенцето в някоя парфюмерия и да ги помолиш да отворят шишето , може би си имат някакъв метод.  Thinking
За Грийн Тийя и Арманито се точа аз ама..да видим ко ще направя.
От този бухур и мен много ме заболява главата, хич не го харесвам. Какво му харесват толкова не знам.  Rolling Eyes
Аз имам много силно развито обоняние май и не търпя много тежките и натрапчиви аромати. Даже сутрин избягвам да си слагам парфюм,защото ми се гади от миризми сутрин.  Sick
Какво става с Нанси Ажрам?Май се е омъжила или съм разбрала по грешно?  Thinking

Невена, Найна
искам да си поръчам и може би ще е тестер, защото искам да си поръчам няколко парфюма, че да не ми излезе мн солено после. Но се чудя защо в  ягодката цените са двойни в сравнение с фрагрансекса.  newsm78 И се чудя как става плащането - с кредитна карта ли или може и с обикновена. Не съм поръчвала нищо до сега от нета и не знам как стоят нещата.

Близнаците
явно имаме еднакъв вкус  Heart Eyes

Щях да пиша още нещо , но ми се загуби мисълта.  ooooh!  Laughing

# 158
   Здравейте най-найрая и от мен.  Hug
   От 2 дни се опитвам да понаваксам с нещата тук, но то няма изчитане.
   Само да се похваля, че прекарах една от най-прекрасните седмици в живота си.  Heart Eyes От Йордания очаквах да е по-слънчева и топла, но друго грееше моето сърчице...

# 159
Deja    Hug Добре завърнала се! Подразбирам, че си изкарала чудесно, много се зарадвах на поста ти   bouquet
Мен повече слънце, отколкото в Йордания другаде не ме беше пекло.. ама все пак беше разгара на лятото  Peace
Ще се радваме да споделиш преживяванията и впечатленията си  Hug

Лека нощ, момичета  bouquet

# 160
  • Paris, France
Привет, много ме мързи и само парфюми са ми в главата.

Рафаела, понеже не съм фен на теменужките ти предлагам два парфюма, които са пробвани и критично анализирани от моя многоуважавана съфорумка, която е любителка на търсената от тебе съставка:

http://forum.cosmeticsclub.org/forum/viewtopic.php?t=4380

http://forum.cosmeticsclub.org/forum/viewtopic.php?t=4565

също:

Violetta на Penhaligon's

Violetta di Parma   1870 Borsari - този е парфюма на познавачите на теменужки

Дезърт, ами цените навсякъде са различни. Един пуловер, който си бях купила в Маркс и спенцер в Англия за 20 лири го видях в София в магазина им за 90 лева или 30 процента отгоре. Аз пазарувам с кредитна карта. В парфюмния сайт има цели теми за пазаруване от фрагранцекс, например:

http://forum.cosmeticsclub.org/forum/viewtopic.php?t=5639

Шилан,

Погледни сама в какво вярваш- прераждания и хороскопи - много от известните средновековни астролози излизат точно от Арабия и ислямския свят. Да, ислямът забранява вярата във врачки итн, но не забранява статистическото и емпирично свързване на събития и връзката им с констелации итн. и отразяването му в математически вид.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alchabitius

http://en.wikipedia.org/wiki/Ibn_Yunus

без биричката и винцето не можеш - има течения на Исляма които не смятат консумацията на вино и бира за грях. Много мюсюлмани на които би трябвало да е забранено да пият си пият и са си мюсюлмани. добри или лоши.

отричаш Суната, онази вечер тръгна да намираш кусури на Корана  Confused   Помисли си как може да се приемат  тези изказвания освен като несериозни меко казано  Confused Как да се наричаш мюсюлманка, като отричаш основни неща, нелепо е - много хора по пътя на търсенето на своята истина са объркани и несигурни. Ра вече писа, че не е мюсюлманка но, до момента на "повярване" е нормално човек да критикува, не разбира итн. Живот според канона не се и очаква преди приемане на религията и произнасяне на шехада. Това е момента на сбогуване с предишния начин на живот и започване на нов и в духовен и в юридически смисъл.

Ох, хайде, лека

# 161
Успокоихме страстите значи-

Добро утро тогава Heart Eyes
На чашка кафе да обсъдим нещата,без излишни тежки думи и прибързани заключения-
Всички знаем,че живеем в един зле остроен свят,където все още (в момента)се водят войни и човек убива човек-Не е нужно тук да се правим,че не забелязаме тези работи или да се държим ,че това просто е нещо второстепенно...
Вероятно от Бг е възможно,но когато попаднеш в територия,където съществува този конфликт и нощем се будиш от силния звук на военни самолети Ф16-разбираш,че нещата не могат да бъдат игнорирани-те съществуват,карат те да се страхуваш,да размишляваш,да страдаш психологически...Ето защо Невена,
не може да бъде сравнено моето неприемане на поведението на вражеската нам държава с лека ръка,не защото хората са загинали и къщите ни са били разрушени в миналото,както ти даде пример с турското присъствие от онова време...миналото може и трябва да бъде простено Naughty...НО какво до правим с настоящето????
Конфликтът съществува,желанието за създаване на един Нов Близък Изток е факт,мерките са предприети и се работи усилено в тази посока,а потърпевшите страдат...нищо не е свършило и не се знае какво е бъдещето-Тук не става въпрос нито за омраза на евреи към мюсюлмани и обратното(Те са небесни и сходни религии),а става въпрос за една несправедлива глобална политика,която има за цел икономически интереси и печалби в нашия район...
Така,че Кате-не се притеснявам от реакцията на съпруга си-просто аз не мога да приема нещо ,което всъщност нямам възможност да приема,нито някой нормален човек би приел подобно нещо Sad...
Ето снощи получавам съобщение на лични (от участничка от съседния форум)-призив за толерантност и приемане на тези неща-Аз винаги съм била толерантна и нямам лошо чувство към никоя от пишещите в Изрелската тема-отишли са там хората  ,от нужда -останали са там ,понеже това е тяхна съдба
-Но те като живеят там,са длъжни да изпълняват и неотменимо задължителните правила на тази държава-Задължителна казарма и запас всяка година-без право на избор-и това не е някаква мирна армия в мирно време,а е армия във времето на съвременна война
-Какво всъщност означава това за мен,от нивото на форума ,в който си пишем...Ето това и то е самата истина-
докато ние тук можем да си разменяме мили думи с участничките от съседния форум,някои от техните съпрузи,или синове,или те самите са длъжни да отидат в казармата-неизбежно,а това означава да насочат оръжието си срещу нас,щом някой им заповяда...което в действителност се случва и в този момент...това буквално казано(за насочване на оръжието имам предвид-чрез танковете ,военните кораби и военните самолети)...Няма да продължавам,искам и вярвам,че трябва да се разбираме,а аз нямам претенции за нищо ,освен да не ме подканя тук някой да си пиша с Изрелските съфорумки-ще бъде много ,много лицемерно-непосилно за честен човек Peace
Когато нещата се променят и тази политика на- Разделяй и владей приключи,тогава ще е справедливо да се говори за мир... Peace
това е горе-долу нещото,което притеснява душата ми,когато срещам неразбиране по въпроса Confused
Ние тук сме си близки,а близките трябва да се уважават и познават-ето защо ви разказвам тези неща Heart Eyes-е на който не му се чете,може да подмине Peace,че то бая дългичко материалче Embarassed
Заповядайте кафенце,че на всеки му се пие..то аз днес постя (имам дни за връщане от миналата година,когато бях току -що родила ,та затова)
Монсон,по тази горната причина и въобще съм съгласна с теб-трябва да говорим за всичко,ако имаме нужда,за да можем да се опознаем-не виждам защо от истината трябва някой да се обижда ,или пък непременно да подскача и отвръща с хапливи думи...
Вярно е ,че в противен случай ще сме истински лицемерки Confused
Другарче миличко така ли е-зная колко добър човек си,но нали имаме право да си споделяме тези неща-като сестри а не като оси разбира се Mr. Green...и аз съжелявам,че Мария Бутти напусна,но мисля ,че реакцията и беше твърде прибързана  bouquet
Приятен ден

# 162
Добро да е и от мен. Мерси за кафенцето. Hug
Кате Ш, възможно е и други участнички във форума освен посочената от теб да имат роднини евреи, надали знаем всичко, но това не значи, че не могат да имат отрицателно отношение към ролята на въпросната държава в политическия конфликт. Така поне мисля аз.  newsm78
А за исляма да ви кажа, не се наемам да давам съвети на никого (или поне се опитвам), първо защото не се имам за най-знаещата и второ пътят до сърцето на всеки човек е строго индивидуален. Peace Е, ако някой много ми се примоли.... Mr. Green
Дея, разкажи, чакаме с нетърпение. Hug
Ясминке, прегръщаме те, макар че ти не знаеш. Mr. Green
Страхотна, Белбей, току що ви разгледах албумите. Hug Hug

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 11:35 от amal

# 163
Добър ден и от мен!
DUA,благодаря за кафето!
Desert Princess,доколкото знам в Ягодка няма тестери,но такива си поръчвам от тукhttp://megashop.bg/cshop/,и съм много доволна,а забравих да спомена,че от Ягодка поръчвам през Фема.Ако нещо те интересува питай.
Дея,хайде разказвай Popcorn,чакаме с нетърпение твоя разказ.

# 164
Добро утро девойки Simple Smile
Дея радвам се, че си изкарала една незабравима седмица. Чакаме твоята приказка, не я забравяй Simple Smile
Щото аз чакам приказката и на Шехи и На Съншайн (ехооо, къде се изгуби) И АБРА ми липсва
ДУА мерси за кафенцето и за споделените мисли.
Прави сте всеки гледа на света от собствените си преживявания... така, че няма място за съдене. Всички сме дошли на Земята да си вървим по собствения си път на изпитания, така че на никого не му е лесно...
За парфюмите Simple Smile любимия ми е "In Love Again" на Ив Сен Лоран и всички на Нина Ричи и ОПИУМ-а.....

ceciflo, DUA, didi 75
  newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт