Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 4 ноем. 2008, 08:15 ч.

Първата учителка

 • 8 316
 • 37
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 1 777
Другарката Плашокова беше моята първа истинска учителка. Дано да е жива  и здрава, спомням си с голямо уважение за нея.

# 16
 • Мнения: 1 618
Учила съм в X та гимназия.Там учителки ми бяха др.Генова и др.Шопова.  bouquet-това е за тях двете.Много се радвам, че и дъщеря ми ще завърши 4 ти клас при най-всеотдайната госпожа.

# 17
 • Мнения: 1 103
Едно огромно благодаря  на другарката   Георгиева   bouquet  bouquet  bouquet

# 18
 • На черешата
 • Мнения: 8 376
 Моята първа учителка беше моят кошмар,дано на никое друго дете не се пада такова зло.  ooooh!
 Почти беше успяла да ме накара да намразая училището за цял живот.
 Добре,че бях с нея само една година и после имах прекрасен учител,другаря Василев.  bouquet Hug

# 19
 • Мнения: 302
Само хубави спомени имам от моята първа учителка.Помня как плаках когато се разделихме с нея в трети клас.А колко много се учудих когато я срещнах преди 5-6г. и тя не само че ме позна а и ми каза колко често се сещала за мен и се чудела къде ли съм,какво правя...  bouquet

# 20
 • Мнения: 284
Завиждам на всички ви - аз нямам никак хубави спомени от първата си учителка, както и от първата учителка на сина ми - разбира се още преди Коледа на втори клас го преместих в друго училище. Ако бяхте видяли "рецитала", който беше спретнала за края на първи клас щяхте да решите, че децата са с проблеми в развитието, а бяха репетирали от средата на април, веднага след пролетната ваканция. По време на "рецитала" тя подсказваше всяка дума на децата. Децата си бяха наред, но тя се опитваше да ги смачка - ужасен психически тормоз през цялата година и те сякаш накрая на първи клас й го върнаха, разбира се съвсем несъзнателно. В началото на втори клас отсъстваше дълго и нейната заместничка беше ужасена, че децата продължават да смятат на пръсти. Просто потрес - откъдето и да се погледне! Става дума за училище в центъра на София!

# 21
 • Там някъде......
 • Мнения: 194
Аз също нямам хубави спомени от моята първа учителка  и съответно от учителката на дъщеря ми .Тя беше студен човек  и както казва по-горе тази мама се опитваше да ги смачка.Имаше предпочитания само към няколко деца от които родители имаше тя полза,а другите деца просто се водеха на дневник.Ние сме си учели децата постоянно и аз се чудя как може да има такива хора и такива некадъ рни кадри които само могат да ни осакатяват децата.Тя не им създаде самочувствие а постояно ги е подценявала  и сега когато сме в 6 клас отново имаме една такава по предмет и моята дъщеря е стресирана и я страх от нея вместо да ги поощтрява тя направо си се базика с тях  ако мога така да го нарека.Този предмет и беше от най-любимите а сега дори няма никакво желание да го учи.Редовно е изрядна,прави проекти едни от най-хубавите в класа и накрая на един отличник да пише 2 това е направо позор.Излъгала я е че ще и даде възможност да си оправи оценката но и до днес не и обръща никакво внимание като детето всеки ден се готви и отива с надежда на училище че ще се прибере в къщи радостна,но уви след училище е много разочарована и само плаче.А тези деца дето тя си ги харесва без да ги изпитва им си пише 6.Кажете мами какво да правя  според вас това е един психически тормоз както за детето така и за мен  всеки ден !Дайте ми съвет как да подходя с деетто или с учителката

# 22
 • España
 • Мнения: 228
За съжаление имам само лоши спомени от първата ми учителка.Спомням си как веднъж удари шамар на едно момиче,объркало беше задачите,помня и един ден как ме беше страх да ида на училище,не можех да пиша добре знаците за по- голямо и по- малко и беше страх да не ми се кара,даже плаках по целия път.На врата ме видя учителката,която ни предаваше физическо и рисуване,цяла сутрин се занимава с мен да ми покаже как се пишат,от нея пазя добри спомени.
А от първата учителка на сина ми съм възхитена,толкова много му помогна като започна училище тук без да знае езика,без да може да чете и пише...страхотна жена,жалко че после я преместиха.И сега като ни види на улицата винаги целува сина ми,пита го как върви ученето и т.н.

# 23
 • София
 • Мнения: 10 518
Едно голямо БЛАГОДАРЯ за  моята първа учителка- Ружа Коларова, 120ОУ.  bouquet
Признания и за бившата класна на голямата щерка, настояща госпожа и на двете ми близначки -  г-жа Росица Георгиева, 120 ОУ.

# 24
 • Варна, морето и сините вълни!
 • Мнения: 2 617
Аз от първи до трети клас смених 3 учителки. Но не знам защо в спомените ми е другарката от трети клас! Нея я обичам най - много, макар че най - много ме е тормозеле за ученето.
Първата другарка д-р Гунчева - ми нищо не си спомням освен как изглежда, но нищо в ме не трепва.
Но д-р Сотирово - тя беше истинска другарка. Обичаше всички деца, караше ни да учим и винаги организираше прекрасни празненства по разни празници! Вдеше ни на много излети. Беше прекрасно!

# 25
 • София
 • Мнения: 3 587
Моля , това е тема да похвалим първата си учителка , ако нямате такава не пишете .

# 26
 • Мнения: 561
Авторката е написала да се спомене първата учителка, не именно да се хвали. Чудесно е, че повечето я споменават с добро. Аз моята не бих могла. 32-ро ЕСПУ "Кл. Охридски", София, учителката редовно ни замерваше с тебешири, подиграваше се на по-бавните деца, на едно заекващо момче му изтиска гъбата на главата пред целия клас, изобщо методите й бяха, меко казано, странни. Непрекъснато изискваше подаръци, ако случайно някой пътуваше зад граница, което беше рядко, си даваше заявки директни. Аз проблеми с нея нямах, бях добра ученичка, но се държеше отвратително.
Ако още преподаваше веднага бих й написала името, но вече не виждам смисъл, възрастна е жената.

# 27
 • Мнения: 142
Едно огромно БЛАГОДАРЯ   bouquet на другарките Гаптова и Палова от СОУ"Д. Дебелянов"- гр. Бургас.

# 28
 • Мнения: 4
Райна Борисова - 140 СОУ
Госпожо много ви обичм  вие ми дадохте началото  а когато се разделихме с  вас думите ви бяха: Деца обичам ви аз никога няма да ви забравя не ме забравяйте и вие. Видях я пред 2дена не се е променила същата жена която познавах от детсвото си същата жена която беше с мен когато загубих баща си, след майка ми  и семейството  ми няма по важен човек от нея.

# 29
 • София
 • Мнения: 6 982
Учителката ми от 1-ви до 3-ти клас се казваше другарката Дамянова.
Искрено ме мразеше цели 3 години и използваше всеки /дори и дребен/ случай, за да ми го покаже.
Слава Богу - оцелях. Слава Богу - не намразих нито ученето, нито училището.

След това съм имала добри и не толкова добри учители... и един чудесен - г-жа Балиева - учителката ми по литература.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт