Детски психолози,психотерапевти и психиатри

• 371 640
  • 684
  •   1
Отговори
# 195
Поли Нанева е добър специалист, но е клиничен психолог, а не лекар.

# 196
Прочетох доста негативни мнения за новия център на проф.Матанова. Истина или не, породиха се съмнения и не смятам да водя детето си при нея (а то се оказва и че не е при нея, а при стажанти).
Моля, посъветвайте ме за добър софийски психолог. Синът ми е на 9 г. с поведенчески проблеми, особено в училище.

# 197
Здравейте!Имам доста проблеми с 17 год.ми дъщеря и не знам каде да се обърна за помощ!Детски психолог ли...нямам идея.Проблемите се изразяват в раздаване на дрехи на приятелки,лъжи с повод и без повод,закъсняване вечер в събота и неделя,въпреки,че е обещала да се прибере рано,щипване на пари...понижен успех и никакви амбиции за нищо!Посъветвайте ме какво да правя,чуствам се безсилна!

# 198
antika
в тази възраст може да се обърнете и към психолог за възрастни. Не е ясно обаче дали твоята госпожица ще иска да отиде на консултации. Препоръчвам ти за начало самата ти или най-добре с таткото да отидете при психолог и да разкажете за проблема. Вероятно ще може да ви посъветва как да постъпите и евентуално как да убедите дъщеря си да се  присъедини към консултациите.
Струва ми се, че е добре да помислите за опитен фамилен терапевт.

# 199
 Скъпи Мами,
Искам да ви споделя една много радостна новина - най-сетне се намери един СПЕЦИАЛИСТ в областа на проблемите в детско-юношеското развитие.Реално такива специалисти на територията на София могат да се преброят на пръсти.Предполагам,че повечето от вас са изживели кошмара на милионите предположения за диагноза на своето дете от много и некомпетентни лекари-психолози.Доктор Ивет Захариева е клиничен психолог,специалист проблеми в детско-юношеското развитие,има богат опит и голяма успеваемост при поставяне на диагноза и последваща терапия.

Телефон за връзка с Д-р Захариева 0896 632 951

# 200
  • София
А ти в качеството си на ????? ни споделяш тази така радостна новина?
На твоите 21-22 години-как се убеди в качествата й?

# 201
Занимавам се с статистики и проучвания на специалистите в тази област,а самата д-р Захариева се занимава от години с деца,които са определяни като "деца с никакъв процент вероятност за подобрение".Както вече уточних има висока успяваемост при прилаганите от нея терапии.
За мен лично този сайт е олицетворение на единство,закрила и взаимно подкрепяне на всички мами,от които скоро ще стана и аз Simple Smile .Целта ми е изцяло да помогна и посъветвам.Има много неща,за които мога да изпадна в подробности относно случайте,с които се занимава д-р Захариева,но мисля,че е излишно-само мога да добавя,че тя не е от ХОРАТА,които не ти влизат в положението.

# 202
Прочетох доста негативни мнения за новия център на проф.Матанова. Истина или не, породиха се съмнения и не смятам да водя детето си при нея (а то се оказва и че не е при нея, а при стажанти).
Моля, посъветвайте ме за добър софийски психолог. Синът ми е на 9 г. с поведенчески проблеми, особено в училище.

Здравей, kotkovo,

Ако все още не си намерила, препоръчвам ти горещо Милена Ташкова, клиничен и детски психолог. Като гледам датата, от която си писала, може и да съм закъсняла, но сега видях темата. Тя е много добър специалист, с богат опит с деца (работила е дълго като училищен психолог), изключително човечна и отдадена. Мога да ти дам само e-mail: tashkovamilena@abv.bg, не съм запазила телефона й, за съжаление.

# 203
# 204
Нахлувам в темичката но ми трябва помощ - имам малка братовчедка на 7 години, която си скубе косичката, използвайки 2-3 прсъта от едната си ръка и скубе косъм по косъм.Според мен го прави несъзнателно - може да го прави докато спи, докато гледа някое детско филмче, а на въпроса защо го прави - отговор няма от нейна страна. Там където живее лекарите не могат да сложат диагноза и я пращат в София и аз има нелеката задача да открия къде точно я пращат и да подбера доктор.. Но аз съм мн далеч от тези неща, така че помогнете.
Пращат я в детска психиатрия (дом на хигиената  newsm78), предполагам иде реч за клиниката в Александровска.. но към кой доктор да се насоча?

# 205
Аея, предполагам, че за това става въпрос

http://www.alexandrovska.com/node/38

Обади се по телефона, за да запишеш час и да ти кажат подробности.

# 206
Звъннах на посочения номер.. думи нямам за отношението, което ми показа госпожата по телефона в тази клиника по детска психиатрия.
Описах си случая - казах, че имам дете в семейството, което си скубе косата и да ми препоръчат спецалист..Дамата отсреща започна да ми задава въпроси за някакви други симптоми на детето, казах каквото знам.Пита ме откъде мисля, че идва проблема на детето - ако знаехме, надали щяхме да търсим лекари да ни помогнат  Peace
Обясних, че не живея с детето едва ли мога да съм толкова точна, от мен се иска да намеря добър специалист..Трябвало било, каза дамата, оттам да започна, че не съм майка на детето (е, аз не съм твърдяла, че съм майка  Stop).Инструкциите били да се разговаря с родител на детето и на него да се дадат последващи насоки - още се питам къде ги пише тези инструкции.
Моля, поправете ме, далеч съм от мисълта да плюя някой във форума, ако грешката е моя, но наистина искам да знам, къде в сайта на Александровска ги пише тези инструкции??
И като за край - естествено благодарна съм за информацията, която ми даде госпожата и за отделеното време.. и се усетих как аз изричам благодарността си на глас, но телефона отсреща вече ми беше тръшнат..
А дори не искам да задълбавам мудния и отегчителен тон, с който тази дама водеше разговора с мен.
Разочарована съм..и силно се замислям дали ако аз бях родител дали бих си завела детето там..

Последна редакция: вт, 15 мар 2011, 12:49 от Аея

# 207
Аея,
разбирам разочарованието ти, но истината е, че това е клиниката, в която може да получите най-адекватна диагноза и помощ.
Всеки ден на телефона и в консултативния кабинет е дежурен различен лекар. Препоръчвам ти д-р Янева и д-р Трендафилова, но всъщност е най-добре да се направи оценка както на детето,така и на семейството от детски психолог.
Между другото наистина според бългаското законодателство на лекар има право да води детето само пълноправен родител. Ако например родителите са в развод, детето не може да се води от родителя, на когото не са дадени временните права до приключване на процеса.  Особено на психиатър, за да не се злоупотреби с интересите на детето. Повечето хора всъщност не го знаят.

Що се отнася до състоянието на племеничката ти, поне това което описваш, на медицински език се нарича трихотиломания. Можеш да потърсиш в интернет повече информация за него. Обикновено е вид невроза в детската възраст,  но понякога е симптом и на по-сериозни проблеми. Затова наистина е важна добрата оценка и след това насочване за психологична работа с цялото семейство.
Успех!

# 208
Ленито, благодаря мн за изчерпателната информация.
В крайна сметка се обади родител, но са му казали, че трябва да се обади към края на месеца, защото нямат часове засега.
Другото, което са казали е, че направлението, което имат няма да им трябва  Thinking Там не работят ли със здравна каса?

# 209
Другото, което са казали е, че направлението, което имат няма да им трябва  Thinking Там не работят ли със здравна каса?
Да, не работят, защото психиатричната помощ в болниците се поема от Министерство на здравеопазването, а не от НЗОК. Т.е. направление за консултация няма нужда да се носи. Ако се налага постъпване в болница, обикновено се иска направление, защото на болниците им трябват за статистически цели.

Общи условия

Активация на акаунт