Колко съм щастлива вече, шава AПРИЛското човече!

• 12 378
  • 301
  •   1
Отговори
# 285
аз преди време питах, ама никой не ми отговори, та да се пробвам пак:
според по-вещите в счетоводството и чов. ресурси- така, както съм в постоянен болничен, разрешено ли и е и на практика мога ли да сключа още един трудов договор /например с фирмата на баща ми/ и да се осигурявам с още пари.
аналогичен въпрос- може ли от работа да си поема повече осигуровки- макар че второто ми е почти невъзможно да го уговоря, но все-пак дали може???
НЕ, не можеш докато  си в болничен да работиш другаде (нали те няма на едната работа, защото си болна, как логически ще работиш на друга?). Знам, че питаш фиктивно заради осигуровките, но когато си в болнични не се внасят други осигуровки освен здравни, така че не става Peace Аналогично и на работата дето си сега не можеш да се доосигуряваш сама на по-висока сума. Ако обаче не си в болнични - тогава можеш да се договаряш.

.....................
До колкото ми е известно не можеш да си на 2 трудови договора едновременно.
Може да опиташ да се договориш в работа да те осигуряват на повече пари, а ти да поемеш освен своята част и тази, която фирмата трябва да доплаща за осигуровките.
това не е вярно. МОЖЕШ да се осигуряваш на 2 трудови договора, обаче другият трябва да е най-много за 4 часа, но пък за колкото пари искаш. Така правят хората, на които работодателите не искат да им вдигнат осигуровките. Peace

# 286
  • Враца
може на 2 договора, единият основен, а другият допълнителен. на 4 часа тр. да е втория, малко е сложно... той се води 2 месеца за 1 месец трудов стаж... незнам за осигурителен как се зачита.
по-важното е дали мога да скл. договор докато съм в болничен...

tai ми е отговорила докато пишех.
мерси!!!

# 287
Здравейте момичета,много ми е скучно,вече си подредих и изчистих скромния дом и сега се чудя каква да я подхвана.
Моето бебе един ден е активно цял ден на другия спи по цял ден и хич не се обажда  newsm78
Тези осигуровки са ми тъмна индия направо нищо не разбирам ама и не ме вълнува май.
Аз сега съм се замислила как да преобразя спалнята така че да се съберем 4 човека  newsm78 ,чудя се дали да не купя едно двуетажно легло което отдолу да е с решетки,ама наща кака както се върти незнам дали няма да тупне,пък ако купя още една кошара то за нас място няма да остане  ooooh! то в таз тясна гарсониера както и да въртиш все е малко мястото  Whistling .извинявам се че ви занимавам с глупости ама това са ми вълненията за момента  Blush

# 288
  • Враца
аз бях на 3 и половина когато се роди братчето ми, тогава живеехме в гарсониера. мама и тати купиха двуетажно легло, и аз се влюбих в легълцето си на втория етаж...
това е най-любимото и удобно легло... ееееех, детски спомени.
сега има много хубави и големи легла, моята кумица си купи две легла на етажи, като и двете са с нормални размери за възрастен. така в малката им детска стая има място за всичко...

# 289
Здравейте и от мен Heart Eyes
Тези дни малко се поскрих, ама доста работа ми се насъбра в офиса и не ми е оставало време да пиша

Кenga стискам палци всичко да е О.К. Praynig

За протокола - аз съм на 26, живот и здраве ще родя пак на толкова Simple Smile

Айде до коро, че пак ме теглят задачките

Много усмивки и весели ритничета на всички  Simple Smile  bouquet

# 290
Добро утро Simple Smile
Много съм развълнувана ще си имаме
МОМИЧЕ Simple Smile. Вчера бях на ФМ и всичко с бебка е наред което е най-важното.
Иначе в момента съм на 29г. но ще родя на 30г.
Приятен и усмихнат ден на всички!

# 291
Здравейте бъдещи Априлки. Аз съм сестричката на Яника и нахлувам в хубавата Ви темичка само да Ви кажа, че днес и направиха серклаж /или както там се казва/ излезе от упойка и се чувства добре. Спокойна е! И бебка е добре!
ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ ОТ НЕЯ И  love001   newsm51   love001

От мен леко бременеене и успешно раждане!

# 292
  • Там където има любов
Здравейте  Grinning
natk - благодаря за инфото. Да си почива повече и да е спокойна  Heart Eyes
За портокола аз съм на 28г. и след 2 седмици ставам на 29г.
Бързам да работя после пак ще се включа  Heart Eyes

# 293
здравейте сладурани!
Имам  едно питане, доки ме кара да пия фолиева киселина докрая на някои друг казвали ли са така
за статистиката, сега съм на 32 ,а жз ще родя на 33

# 294
  • Някъде там...
Пъстроочка, пий я, не вреди. И докато кърмиш може да я пиеш.

Натк, благодаря за инфото. Дано всичко е наред с Яника и скоро да се прибере вкъщи.  Hug

Кой ще пуска нова темичка?

# 295
  • София/Люлин
Здравейте и от мен. Малко по-добре се чувствам от предните дни, а и вчера получих чудесни новини.братовчедката ми ще си има близнаци Simple Smile и всички сме много щастливи, защото доста дълго ги чака тези бебчета.
За желязото и магнезия - аз пия и от двете..феро-фолгама и магнерич и както са казали другите мами трябва най-малко 3 часа да има между приема на двете лекарства, а още си пия и ФК.
Като гледам другите мами са доста по-млади от мен, аз съм на 36 и ЖЗ ще съм пак на толкова през април. Весел и усмихнат ден на всички.

# 296
  • Някъде там...
Момичета, пускам нова темичка, че тази ще я заключат скоро. За първи път ми е, така че направо ще копирам каквото е написала Дея пък после ще се опитам да променя малко. Дано се справя.  Embarassed

# 297
здравейте сладурани!
Имам  едно питане, доки ме кара да пия фолиева киселина докрая на някои друг казвали ли са така
за статистиката, сега съм на 32 ,а жз ще родя на 33

и на мен моят док ми каза да си я пия дпкрай, явно е нормално Simple Smile а,и за сега изследванията са ми много добри и нямам нужда от допълнителни витамни, но да видим до кога...

# 298
Здравейте мамчета, влизам много набързо само да ви прегърна и да ви кажа колко много се радвам че ви има  Hug  Тези дни съм доста заета на работа, и като се поуспокоят нещата ще вляза да ви изчета. Да не забравите да сложите тук линк на новата тема  Simple Smile

Чудесни новини за Яника, много целувки и от мен и да се възстановява бързо и безпроблемно  Hug Praynig

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 299

Общи условия

Активация на акаунт