Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 322 804
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 1 494
Ще пробвам баницата днес или утре- странна идея, но звучи вкусно....Само да питам- олиото за наръсване на корите е отделно от чашата в плънката, така ли?

# 316
  • Мнения: X
 Hug Момичета страхотни сте, не можах да изчета всичко, но следолед като ми остане повече време, се захващам да попивам идейки  Wink

# 317
  • София
  • Мнения: 2 649
аз съм решила да правя щолена по рецептата дадена от Джемма, мисля да направя половин доза в две малки форми. Въпросът ми е към тези, които са го правили, трябва ли да се среже или прехлупи, защото исках отгоре да го покрия със бяла шоколадова глазура или течен фондан?

# 318
  • Мнения: 4 358
Я Петенце.Здравей и тук Heart Eyes Hug
Краси Мира чудесни превъзходни Щолени си направила  Peace.Сподели моля те за формата в която ги пече.В обикновенна тавичка дали ще стане с трика с прихлупването на тестото newsm78
Пепи забравих да те питам ти на дечко даваш ли от АКК - доста алкохолец има вътре #Crazy.Мен категорично ми забраниха да давам на децата Sad - пък толкова труд ще хвърля Sad
И другите мами - тайно ли го ядете от зецата АКК newsm78
Кюбит прочетох че се чудиш за АКК - късно не късно аз моя го почвам тази събота.Пък каквото стане.Мисля че хич няма да е фатално.Ама да се произнесат и мамите ветеранки в приготвянето му.

# 319
  • София
  • Мнения: 3 271
Ще пробвам баницата днес или утре- странна идея, но звучи вкусно....Само да питам- олиото за наръсване на корите е отделно от чашата в плънката, така ли?

Да, написала съм го малко по-отгоре, в отделен пост Simple Smile

# 320
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи забравих да те питам ти на дечко даваш ли от АКК - доста алкохолец има вътре #Crazy.Мен категорично ми забраниха да давам на децата Sad - пък толкова труд ще хвърля Sad
И другите мами - тайно ли го ядете от зецата АКК newsm78

Бъни, този ми е първият АКК, но определено няма да му дам. Той ще хапне щолен и 3 вида сладки Simple Smile За него няма значение какъв е кекса- все още не се усеща много- важното е, че и той ще ама кекс (макар за нас да е щолен)

# 321
  • Мнения: X
Бъни,аз го пекох  в тази тавичка.Не съм го обръщала и пак се изпече идеално.Може другия да го пробвам по оригиналния начин...



Но се оказа малко малка тавичката,другия път в по-голяма.

# 322
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета,в рецептата за Дрезденски щолен на Джемма пише 120 г мая.Вероятно е грешка,но колко трябва да бъде?

# 323
  • София
  • Мнения: 3 271
Може ли да помоля - срещу всяка рецепта за сладки  на 1 стр. да се напише от една доза колко броя сладки излизат горе-долу Praynig

# 324
  • Мнения: 8 031
Jujka,трудничко е да се напише,защото всеки ползва различни формички, както като размер,така и като фигурка.Не е все едно дали ще правиш само елхички и човечета,които са по-големи или пък някакви малки снежинки и камбанки  Simple Smile .

Бъни, Джема е обяснила за трика с обръщането,но той се прави само когато го печете в специална форма за щолен,която има дупки през които излиза влагата.В обикновена тава се пече по обичайния начин  Peace .

max-mama,няма грешка, толкова е маята.Виж и в другата рецепта за щолен.Там количествата на продуктите са кажи-речи на половина и маята е 50 гр.

За мамите,които се притесняват за дечицата и алкохола в АКК давам една идейка - предполагам,че може да ползвате ромова есенция и да сведете количеството алкохол до минимум.Първите 2-3 пъти сложете малко ром,а после поливайте със сироп и ромова есенция.Алкохола ще има достатъчно време да поизветрее и бихте могли да дадете и на децата си от кекса.

# 325
  • Разград
  • Мнения: 3 114


max-mama,няма грешка, толкова е маята.Виж и в другата рецепта за щолен.Там количествата на продуктите са кажи-речи на половина и маята е 50 гр.



Да,току-що видях още рецепти и разбрах,че не е грешка.А на колко ли суха мая се равнява?

# 326
  • Мнения: 1 122
_Пепи_ благодаря за отговора. И аз уж чета ама нищо не съм прочела май. Сега погледнах и вярно, пише и нарязани и смлени. ooooh!

# 327
  • Балчик
  • Мнения: 9 289
Момичета,в рецептата за Дрезденски щолен на Джемма пише 120 г мая.Вероятно е грешка,но колко трябва да бъде?

Не е грешка, мила. Тестото е много тежко, заради  ядките и плодовете, освен това е сладко, трябва повече мая , за да втаса.

# 328
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
max-mama, при живата и сухата мая принципа на рабта е различен, така че вземи си жива мая да ти е мирна главата Wink

# 329
  • Балчик
  • Мнения: 9 289
аз съм решила да правя щолена по рецептата дадена от Джемма, мисля да направя половин доза в две малки форми. Въпросът ми е към тези, които са го правили, трябва ли да се среже или прехлупи, защото исках отгоре да го покрия със бяла шоколадова глазура или течен фондан?

Не, срязването и прехлупването са заради традиционната му форма. Иначе може и на фитил да си го изпечеш. Няма никакво значение за структурата му или вкуса. Peace

Благодаря за рецептата  за баница с ориз. Hug

Общи условия

Активация на акаунт