Контракции подготвят мама за среща с ЯНУАРЧЕ най-желана!!!

• 16 243
  • 272
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мами!Бръм,меси    за кафето!Момичета гледам че пишете за колоастрата аз още нямам такава,нито като стисна,нито имам петна,а колкото до контракциите имам такива втвърдявания отляво отдясно ,но мисля че  са предизвикани от движението на бебка. smile3511 мале нета ми нещо е много бавен  ужас!Лек  ден и много Hug                                                                                                 

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 14:23 от desisladka

# 136
Здравейте и от мен!
Да се отчета и аз след вчерашната консултация - всичко е ОК. Беба се е обърнала с главичката надолу и е застанала като буквата "С", извита надясно. Плацентата е нормална за седмиците, околоплодните води са достатъчни. Пак потвърдиха, че е мома.  Heart Eyes Днес ходих да давам кръв и урина и утре резултатите ще са готови. Продължавам да си пия Магнерота, само че вече 3*2 таблетки дневно, заради контрациите.
За раждането - аз също ще раждам в Шейново и съм се спряла на д-р Чорбова.

# 137
Натали, както Доника е писала, видях се с едно огледалце.
 Момичета, поуспокоихте ме, че нещо се бях шашнала с тия подутини отдолу.
Аз имам много малко коластра, отскоро се появи. Не се притеснявайте, ако нямате. При първото раждане нищо нямах предварително ,а си кърмех доста време и имах достатъчно кърма. Кърменето, поне за мен в началото беше странно и донякъде неприятно, но след първия месец, така свикнах, че наистина ,както си пише по книгите, после ми стана изключително приятна дейност. Накрая, към годинката, чак ми беше мъчно, че няма вече да кърмя.

# 138
Здравейте на всички, бих искала и аз да се запиша в темата.Моят термин е на 15 януари и чакам мома,а си имам и батко на 1г и 11м - Мирослав.И аз като много от вас  съм с контракции от 2-3-ят месец и си пия магнерот и нош па, а понякога и папаверин и така се чувствам по-добре, но лекарката ми каза че бебка ще се роди  най вероятно по-рано.Аз ще раждам в Токуда, тъй като моята лекарка се премести да работи там. Ако някои знае нещо за раждане там нека ми пише благодаря предварително.
п.п. И леко и безпроблемно чакане на най-важния ден.

# 139
Здравейте и от мен!
Vanya_iv, добре дошла!
Момичета, аз да се оплача - като тази нощ безсъние не е било! Sad Че  и огладнях по едно време, но не си позволих да ям и през нощтта, че лошо! За сметка на това пък измислих менюто за една седмица напред Laughing Laughing Laughing!
За тези подутини, май и аз съм на същото дередже, ама довечера ще накарам мъжа ми да ме "прегледа" Wink и ще докладвам Laughing.
И най- накрая и аз усетих моя мъник да хълца - много мило ми стана! Hug
За болниците - лесно ви е на Софиянки - споделяте мнения! Аз ще раждам в Ст. Загора, но още съм в чуденка дали да е в държавната или частната болница newsm78. А то нямам още  много време за мислене Rolling Eyes!
Хубава вечер на всички! Hug

# 140
barboran4e да си слагаш пак хубавата сватбена снимка, направо в първия момент не можах да схвана кой пише.  Naughty
Хехе ами писна ми да си виждам лицето всеки път като влезна във форума, а и напоследък така се размечтах, че скоро ще мога да си сложа снимка на малката! Аз всеки ден се галя по коремчето и и казвам да постои поне до 15-20 Декевмри, та да порастне и стане по-силна, а в същото време така си мечтая да я гушна...май са прави хората,че последните два месеца минават най-бавно!!!
Пепи, тъкмо щях да пиша, че на мен нищо ми тече от гърдите newsm78, но щом и при теб е била така значи е нормално! Може и да съм много романтично настроена, но си мисля, че кърменето ще ми е приятно (дано имам кърма естествено). Снощи сънувах, че вече си имаме бебче и го кърмя...беше толкова хубаво:о)
vanya_iv  добре дошла Hug Hug Hug
bilqna_dv аз също мисля с дни напред какво ще готвя, чак мъжа ми се сърди, че само за ядене мисля, но като това ми е единственото развлечение сега:о)
Данче, да се оправя бързо Иванчо и никакви повече болести следващата година, че нали ще е батко трябва да бъде здрав и силен!

# 141
  • Варна.....
Пепи, ще се погледна довечера и ще кажа дали намирам разлика. Но май няма, защото като се мия щях да я усетя.
Имам обаче болки ниско долу в срамната кост, но доктора каза, че това е нормално, костите се разтягали /разхлабвали/, хрущялите и те, та от това била болката. Определено е доста неприятно усещането.
И коластра имам, но много рядко изтича. Това обаче не е признак за имане или нямане после на кърма, поне доколкото аз зная.
Лека вечер на всички  Hug

# 142
привет и от мен...новата тема я прави Smiling_Sisi така че тя ще вмъкне коя къде ще ражда...и затова нека всеки си напише, за да може тя да ги сложи...срещу имената...
аз да ви се оплача малко от мъдреца...днес ходих и ми го изпилиха малко, понеже с ръбчето си ми дере бузката и затова ме боли...и сега ще ходя няколко дни, за да ми правят разни неща, иначе докторката каза, че трябва да го махна като родя...
irko ти на какво мнение си относно ваденето на мъдрец по време на бременност, защото д-р от Св.София ми каза, че няма никакъв проблем нито от ваденето, нито от упокойката, просто зъболекарите ги било страх от бременни...
момичета след малко отивам да си взема ларедутската поръчка, чантата и якето, които чакам с нетърпение...
хубава вечер на всички...

# 143
Лорини, то въпросът не е към мен, но да си кажа...
Докато бях бременна с Калоян ми извадиха 2 мъдреца. В 6-ти и към 9-ти месец, но беше трагично положението. Подута, с много силни болки, много гной, растяха под други зъби и не можеха да избият. Бяха ми правили няколко операции преди това, преди да забременея, бяха ми кълцали венеца за да им направят място, но като забременях нещата се влошиха много и се наложи да ги вадят. С упойка разбира се, която е безвредна за бременни. Много неприятно изживяване, когато мине упойката боли много, но при стабилна бременност няма проблем. Виж, сега не бих се подложила на подобна манипулация без бой Grinning

# 144
Здравейте, вече половин час не мога да ви изчета Simple Smile
И мен ме боли понякога гърба. Като стоя на едно място в неудобна поза и после се помръдна усещам една неприятна болка в гърба, но бързо минава. Разтягам се и нея я няма.
И аз довечера ще вляза с огледалце в банята, че да видя имам ли нещо по-различно.
Ще раждам в Токуда. Днес на отворените врати много неща разказаха, но това което най ми хареса е политиката им за насърчаване на кърменето. На бебето не дават АМ или вода без съгласието на майката. През деня детето е при майката и тя си го кърми. През нощта майката може да става и да кърми в залата за кърмене (за да не пречи на другите майки).
Докторът обясни и как да разберем кога контракциите са вече сериозни и трябва да тръгваме за болницата - ако се съмняваме вземаме 2 но шпа и ако след 10-15 мин няма резултат значи трябва да тръгваме.
И да се похваля - днес купих комплект за леглото (чаршафче, калъфка, плик, обиколник, каре с джобчета и волан за леглото) . (Май забравих да се похваля миналата седмица за самото леглото newsm78)

# 145
Здравейте, момичета. Ваня- добре дошла и леко бременеене с нас  bouquet
Аз ще раждам в Болница "Лозенец" (бившата Правителствена).
Пепи, не се притеснявай- и при мен има промяна- не е разширяване, а по-точно подпухване Peace Не съм питала нормално ли е АГ-то, ще питам. И аз имам коластра от няколко месеца, но само като се стисна- доста излиза, една такава жълтеникава. Аз имах доста време след като спрях да кърмя- пак излизаше като се стиснех.
Днес с Доника ходихме до НДК на "Произведено в Б-я"- каквито сме каръчки точно тогава имало заплаха за атентата с бомба и ни подържаха навън до 14.00ч. и ни пуснаха. Общо взето едни и същи дрехи и щандове на 7-8 етажа, но нищо особено. Има много палта, ботуши, щандове за бельо. Има и детски дрешки, но нищо не харесахме.
Лорини, като те боли да го извадят- защо да се мъчиш. И на мен ми вадиха миналия път- само в първите месеци е опасно да се слага упойка, но моя зъболекар ми каза че вече има достатъчно ефикасни местни упойки и няма страшно Peace

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 19:47 от tony1166

# 146
За първата страница- аз ще раждам в МБАЛ - Свищов.

# 147
Св. София(бившата Тина Киркова) - д-р Константин Ташков

# 148
Аз ще полудея  Joy  само ходя по магазините и се чудя какво да си купя- нещо за бебока или нещо коледно. Добре, че имам разумен мъж, който не ми дава по много пари  Grinning Но като сме заедно по магазините положението е неспасяемо. Още не съм забелязала изменения м/у краката си. Първо ще ги види козметичката ми, тя също ще ражда януари. Тия дни ще ходя и ще обсъдим на кой какво...

# 149
Света София(бившата Тина Киркова) - д-р Катя Златева...

Общи условия

Активация на акаунт