Принцесите арабски посетете,на Изтока вълшебството вкусете

• 28 745
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
Дала,следващи път като идваш до Лондон обади се или направо следващия повод за идване е моята покана да ми погостуваш.  bouquet

# 196
   Здравейте, принцеси! Hug
  Bibi2202, за земетресението всеки говори различни неща. Това, което ми казаха уж под секрет е, че турските сеизмолози били казали, че в България, София около 27 щяло да има трус, но не чак толкова силен, а няколко дни след това-разрушителен- 7-7,5. Shocked На мен направо ми настръхна косата!!!
  Други твърдят, че труса ще е лек, остатъчен от предишния.
  Трети казват, че това е само слух, защото някаква си гледачка, която била познала за предното земетресение, сега била казала, че на 27 щеима друго, много силно и с много жертви.
  Аз имам една приятелка, която работи в БГНЕС и снощи говорих с нея по тел.относно това,тъй като съвсем бях полудяла от притеснение. Тя ми каза, че от БАН са опровергали цялата тази информация и казали, че всичко това са само слухове. Нямало техника, която да засече цяла седмица преди земетресението дали ще има такова. Засичало се най-много до 10 часа преди труса. За предишното например са знаели 8-9 часа преди да стане, но не по-рано.
  Това е всичко, което знам. Обяснението от БАН ме поуспокои, но все пак...притеснението до голяма степен си остава.
  Пожелавам на всички лек и спокоен ден, без земетресения и Бог да ни пази всички Praynig

# 197
Брех,направо ме изплашихте,с тия земетресения,как ще спя довечера незнам,но ние живеем над банка в която има трезор,така,че ако стане нещо ще се озовем в трезора на банката,колко ли много пари има там LaughingАбе,да не се шашкаме толкова,щото като ти е писано да се обесиш,няма да се удавиш,я!
LinnaLove,виждам,че си гостоприемна,покани ме  и мен,няма да ти откажа Laughing

# 198
Ехеее Лина-мерси за поканата  Hug ...ако е писано-с радост ще изпием по един чай-английски или арабски....абе,може и от двата вида-то не вреди!  bouquet Наинче- колкото повече,толкова по-весело.....  Hug
 Стига с тва лошо настроение и притеснения....Излезте ,разходете  се-толкова е красиво сега всичко украсено за Коледа.може-би защото съм далече от децата и пак тази Коледа и  Нова Година ще съм виртуално на трапезата в дома си-без Скайп не знам как бих живяла...та около Коледа ми е все едно такова Смотано...ама не му се предавам-та  правя снимки на елхите ,на украсите по улиците....Тук има много хора ,които спят на тротоарите-в палатки върху шахтите от Метрото-да се топлят от въздуха....Сърцето ми се свива като минавам покрай тях...една част са си  французи-наркомани или алкохолици със смазана психика -много жени и младежи...друга част са емигранти..... Все си казвам-не е честно да се случва това на хората....и разбирам че най-важно е като че ли да си пазим психиката, да успямваме да видим хубавите неща ,да отворим сърцето си за добро.....особенно в пози период ,особенно сега....

Дежа-направо си копнах поста ти и го препратих на мама-и тя е в адска паника....Като зафилософствала че все около Коледа ставали драми в България.....За всеки случай моите се приготвили в една торбица-свирка и фенерче.....така им казали на хайваните в училище като учили за земетръсите....Пиша сега и чувствам че ми настръхва козината....

Невенка се готви за рожденния ден...има и някакъв проблем с Нета и затова не пише тези дни,но съм сигурна че виртуално е с нас  bouquet

Марси-...къде си и ти....
Близнаци,Оченце на Ра,Наде ....къде се покрихте бе хора?!
И се сещам отвереме на време за Скай Блю-дали вече са си заедно -дано да се случи че да се  събере семейството им за Коледа?  bouquet

# 199
deja, точно така! Не се притеснявайте момичета, няма начин за предсказване на земетресенията, освен хвърляне на боб и мятане на карти Laughing Laughing Laughing А сега сериозно, това съм го учила, няма достоверен метод, всичко е прогнози на база на вече случили се земетресения. Ако имаше такъв начин, японците отдавна да са го открили, тях ги тресе постоянно. При земетресението става разместване на земни пластове и отделяне на огромно количество енергия, най-често това се случва внезапно, как да бъде предсказано? Има зони, където това се случва по-често, те са на границите между две плочи.
София не е чак толкова земетръсна, има и по-земетръсни зони в страната, но я водят с най-голям коефициент, защото е столица.  Тук в Гърция ни тресе много по-често и сме свикнали. Важното е да няма паника и да знаете какво да правите в случай на трус. Статистиката казва, че много по-често жертвите по време на трус загиват от паднали предмети или от неадекватно поведение, отколкото реално от срутване на сгради. Е, ако трусът е наистина много силен, тогава вече нещата са други. Но пък шансът да се случи 7 по Рихтер са минимални. Имам позната в София, която от години си спи с фенерче до възглавницата и лични документи на нощното шкафче, за мен това е излишна фобия. Така че споко Peace

# 200
Наина и всички,които имат път насам или имат желание да видят Лондон са добре дошли. Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 201
специално за Невена, пускам тази класическа кюрдска булка, с пожелание за сладки сънища  Twisted Evil   между другото така изглежтат всички кюрдски булки. Така ги гримьосват, че скриват истиснкото лице, дори и да е симпатична  Tired  На мен ми приличат на травестити, и моя кюрд взе че се съгласи, ама обвини гримьорите в некъдърност  Laughing

# 202
Невена, добре завърнала се, пожелавям ти тъжните спомени да избледнеят бързо и на тяхно място да останат само хубави за щастливото минало с любимите хора.

Сетих се за една  история с баби. През 97-ма година бях детегледачка в Кент, бабата на децата живееше на същата улица през няколко къщи...Децата имаха разрешение да ходят при нея само в неделя от десет до един за неделен обяд. Аз трябваше да ходя да ги вземам точно в един часа! Един ден закъснях не предполагайки, че бабата ще направи проблем от това, но се оказа голям проблем, бях смъмрена за несправяне със служебните си задължения...не че бабата беше заета, просто обичаше да си живее на спокойствие с десетте си кучета и не искаше да губи и минута....Не твърдя, че всички англичани са чак толкова крайни, но определено има дистанцираност и формални отношения при повечето...Така че, ние сме големи късметлийки да отраснем точно в такава култура, да изпитаме тази топлина и безгранична, безусловна любов от нашите баби и дядовци. Не бива да тъжим, че вече ги няма, а да се радваме, че ги е имало, и че са ни заливали с любов и всеотдайност.

Ш&Ш, ама булката наистина прилича на травестит, как са могли да окипазят така момичето точно на сватбата му.

Относно расизма, симпатии и антипатии към разни други народи, винаги съм твърдяла, че е съвсем друго да наблюдаваш имигриралите, особено по икономически причини, и съвсем друго ако попаднеш в страната им. И ние имахме такъв проблем, мъжът ми за толкова години не хареса ни един българин в Лондон (освен мен Wink), все с гадно впечатление оставаше като му се случи да работи със сънародник, а тук е във възторг от почти всеки срещнат, чак вече се тревожи как толкова добри хора страдат с такива малки заплати....Добре поне, че оправихме тая несправедливост...Аз пък от малка имам антипатия към гърците, и то абсолютно безпричинна, никой грък не ми е направил нищо лошо, ама се старая със всички сили да я преодолея.

Чудя се дали да допринеса и по темата за гадните истории, аз всячески ги избягвам, но някои просто ме намират сами, и ми се настаняват трайно в съзнанието. Като за австриеца наскоро, който беше заключил дъщеря си в подземие още от млада и тя родила колко бяха деца от него, не помня. Преди пък имаше един канибал германец, който си намерил жертва по интернет и двамата седнали в апартамента му да режат жертвата част по част, и да я ядат  (докато последната е била способна да яде). Освен това се оказа, че много хора желаели да бъдат изядени от някого и си търсели канибал по интернет.....Някой каза, че в арабския свят не се случват такива неща, по принцип прикриват се много нередности, и не им се дава гласност, но чак такива неща със сигурност не се случват, деградирал до такава степен индивид може да бъде плод единствено на 'цивилизована' държава, а по-изостаналите се избиват по по-обикновен начин, стрелят се, ръгат се с ножове и т.н.

Ами дано не сънувате кошмари, спокойна нощ арабелки.

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 01:22 от Monsoon_rain

# 203
Monsoon_rain,ма ти направо уби рибата с лопата с тия историиза канибали,даже от историите за джинове май по-лесно ще заспивам.А за расизма,ами какво да кажа много може да ни се иска да не сме,но малко или много сме.За гърците шшшт много са си готини хоата,а и тая есен бях в Гърция,мммм на едно пиратско корабче и един готин гръцки пират се пресрамих та се накиприх за снимка с него,както се пееше в една песен дето не и знам много текста,но беше нещо от сорта "хванах си чудно мургаво момче от Елада".Та гърците са готини,и узото е хубаво,и рицината.Даже и на сватбата са ми играли.За англичаните оставам без коментар,те са си като тях си,с друг манталитет и възпитание,не са лоши хората,но са по-особени,то и ние май им се виждаме така.Аз отдавна съм на принципа живее като мен-ходи на работа,плаща си сметките,не краде,не лъже,не убива,не ми прави мръсно,не е с крайни идеи ми мойте адмирации и уважение,но ако сега виждам,че един човек го мързи,само мрънка,чуди се как да шикалкави и да не говорим за нещо по-сериозно ми къвто ще да е по цвят и народност все ще ми е черен и няма да го уважавам.
По повод това да ви разкажа,за един мой колега българин.Та въпросния нито е мюсюлманин нито има нещо общо въобще с това,обаче е женен вече 4-5 пъти и нито веднж разведен.3 пъти в Холандия и 2 пъти в Англия.Та въпросния какво прави печата си той едни уж съдебни решения за развод и ибре курорте.Навсичкото отгоре и жените му незнаят една за друга,мерка им се за по 1-2 месеца,колкото да некажат тои неживее с нас и да се разведат,работи си тук там.Да обаче на една от холандките и писнало да има такъв непостоянен мъж,намерила си тя някакъв човек живее си с него и подала молба за развод.Обаче нашия Ганьо не се дава лесно,зел и и викал или ще ми платиш,защото аз нямам пари да се развеждам и ще се откажеш да ти плащам издръжка или няма да ти дам развод.Тя му викала е добре де,но ти може да срещнеш някое бг момиче да искаш да се ожениш.Той и казал ми,че аз пак мога ако искам да се оженя.Та ето сега тоя мой колега той е българин,бял човек и т.н.,о него някак си немога да го уважавам,даже ми е не противен,направо жалък.

# 204
  • Paris, France
специално за Невена, пускам тази класическа кюрдска булка, с пожелание за сладки сънища  Twisted Evil   между другото така изглежтат всички кюрдски булки. Така ги гримьосват, че скриват истиснкото лице, дори и да е симпатична  Tired  На мен ми приличат на травестити, и моя кюрд взе че се съгласи, ама обвини гримьорите в некъдърност  Laughing

Ау, трогната съм, Шилан. Всъщност аз първо снимката видях и си викам " Абе, кой е сложил тоя травестит тук?". Показах я и на мъжа ми, че беше задрямал с дрехите пред телевизора, стресна се! Но, в интерес на истината, жени с мъжка костна структура остаряват по-добре, тоест, не остаряват бързо.

Мусон, аз нямам тъжни спомени от баба. Приятно ми е да си я спомням. Живя и умря с кураж. Твърд човек беше, Бог да я прости! До последния си дъх беше изправена, с царска походка и умът и сечеше. Нямаше въпрос на който да не може да отговори. Беше упорита и целеустремена. Когато отидохме с майка да раздадем жито из квартала хората не можеха да повярват, че вече я няма. Зарзаватчийката ми разказа, че сутринта е пазарувала там и никога не е желаела да и отстъпят място на опашка. Изумявала се, че е пресмятала сметката си на ум по-бързо от калкулатора. Умножаваше многоцифрени числа на ум без проблем. Много ни липсва.

Цитат
Чудя се дали да допринеса и по темата за гадните истории, аз всячески ги избягвам, но някои просто ме намират сами, и ми се настаняват трайно в съзнанието. Като за австриеца наскоро, който беше заключил дъщеря си в подземие още от млада и тя родила колко бяха деца от него, не помня. Преди пък имаше един канибал германец, който си намерил жертва по интернет и двамата седнали в апартамента му да режат жертвата част по част, и да я ядат  (докато последната е била способна да яде). Освен това се оказа, че много хора желаели да бъдат изядени от някого и си търсели канибал по интернет.....Някой каза, че в арабския свят не се случват такива неща, по принцип прикриват се много нередности, и не им се дава гласност, но чак такива неща със сигурност не се случват, деградирал до такава степен индивид може да бъде плод единствено на 'цивилизована' държава, а по-изостаналите се избиват по по-обикновен начин, стрелят се, ръгат се с ножове и т.н.

Ами дано не сънувате кошмари, спокойна нощ арабелки.

Ммммм, след кюрдската булка и кандидат-обяда на канибалите се очертава да спя като къпана. Hug

# 205

Добро утро! Днес малко окъснях с писането, ама пък какво изживяване - време за сутрешен душ и студена беше водата, аз пускам и под душа  - мигновено се набутвам. Събудих се окончателно... мога да има на бегом до Центъра за легализации на Министерството!
Погелавам лек и успешен петъчен ден и много усмивки. От мен - чай, сладкиши и арганово олио. Днес ще е минус 5 градуса, супер! 

Найрааа, раче..... здрасти, мили мои.  Разписвате ли и вие рано-рано?

# 206
Добро утро и от мен,

Ето редовното дъъълго кафе и малко кроасанчета:

Снощи ви плашех с канибали преди да заспите, но кошмарите май ги сънувах аз.  Shocked Сънувах ,че съм попаднала в някакъв двор пълен с натурии, сред които бродеха лъвове...някой кандидат да разтълкува това?  newsm78

# 207
Хайде от мен пък палачинките

След три дена тичане по зъболекари днес се отдавам на заслужена почивка. Ще пътуваме за Банско следобед да се повесели домочадието. Сняг се е видяло че няма да има, но пък не пречи да си похапнем добре в някоя механа.
deja че то 27 беше вчера и аз снощи като се разбудих през нощите и едвам заспах от мисли за това глупаво земетресение. Сега да чакаме 27 Декември ли  Grinning
Monsoon_rain и аз съм ги чела тези канибалските истории, хората много се изродиха напоследък  Crazy
ЛинаЛов звъня ли на хабибито, всичко наред ли е? Беше яхнала метлата май онзи ден, ноо по-търпеливо трябва. И аз вечно се паля за глупости, но се уча на търпение вече. А това с българина многоженец много ме разсмя. На края винаги тези дето на много столове седят падат на земята, дано само и в затвора не влезе, че това си е престъпление. Има си страни където многоженството е разрешено, да ходи там и да си има по няколко жени без да се налага да фалшифицира документи. Само че едва ли му изнася щото трябва всички еднакво да ги осигурява, ако на едната купи накит и на другите ще трябва да купува  Laughing
Кате Мар много успешен ден ти желая и делата ти да се увенчаят в успех. Дано пътуването ти бъде успешно и се върнете трима  Hug
Кате ШШ, Марси, Дина, Хари, Амал   bouquet Hug
Наде Ясем сега се сетих по твойта тема за спрените пари на БГ и да ти кажа много лошо впечатление ми прави как всеки плюе в паничката на другия. Веднага се искат оставки, веднага се сочат пръсти и всеки си бил свършил работата. Как пък един не помислят тези хора да се обединят, защото това е проблем на БГ, а не кой ще вземе властта. Все едно не се изредиха всички вече и все едно и също - народа страда, богатите стават по-богати и младите бягат в чужбина  Sad

# 208
Добро утро и от мен!Аз кафета,няма да слагам,щот чесно да Ви кажа,нямам идея откъде ги вземате.Ще ми сподели някой,че имам повод днес да черпя!
И мен ме беше много страх,с тия земетресения,обаче си спах като бебе.
Вчера някой спомена,че Невена се подготвя за рожден ден,знаете ли дали тя има ,или някое от децата?
Относно българите,които постоянно се оплакват/докарват ми депресия/,и тия които се гледат в купичката на другия,ами спрях да общувам с такива хора,живота ми е твърде кратък,за да се занимавам с техния негативизъм,как постоянно нямали пари,а иначе си живеят по царски.
Bibi2202,отдай се на заслужена почивка от зъбара Laughing
Monsoon_rain,за натуриите,знам,че не е хубаво,а за лъвовете нямам идея,какво означават,виж в някой съновник.

# 209
http://uk.youtube.com/watch?v=baLaHiBPuR4
Добро утро на кафе ви каня,за всеки има спорет предпочитанята
Биби,ми чух се хабибито,добре е поне ми падна камък от сърцето.Иначе аз яхам метлата от  време на време и пусто търпението като чели господ не ми го е дал.Малиии вчера как се смях с хабибито,аз му пускам някакъж жъпрос съжсем на шега нашия като подпали,малеее JoyАз му викам какво ще направиш,ако т кажа,че идвам утре без да съм ти казала?Той беше Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked ShockedАма ти верно ли,как така,това е лошо без да ми кажеш,шегуваш ли се.И аз като видях,че е подпалил жикам ахааа,сега ще те подразня.И му жикам е защо да не е хубаво,Той ми вика ама не наистинали идваш,изкарала си си виза,аз викам незнам,неказвам,викам питах те нещо отговори.Той вика ми лошо е,защото ако незнам,че идваш няма да мога да приготвя много неща.Абе цирк,беше снощи с това ама верно ли.Днеска имам мускулна треска на корема

Общи условия

Активация на акаунт