Арабски прелестни девици и други чудни хубавици - 96ти път

• 41 987
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
А, още не учи статистика ама смята, сега е подготвителна година,
демек сичко в кюпа сичко учат ха ха за да сполучат или пак да ми циври на главата.
До година ще е реши какво ще учи и следователно вишето тук от 4 години става 5.
Нов закон ама само в държавният университет.
Да дъщеря ми е на 18 
другата пък на 13
после идва един юнак на 10
и една принцеса на 8
и един малчо  на 6
и една котка за утеха  че май вече не става бебе
 а толоз искахме.
котето женско, и моя ме майтапи
и ми вика каде е щерката ти baby_neutral

# 136
Ей,Жасмин-колко прекрасно си подредила дечицата-и имаш от всички възрасти по един екземпляр Party
голама тийнейджърка,малка тийнейджърка,
един 10 годишен палавник,осемгодишна принцеса и шестгодишен лудорий-чо да ти разхвърля къщата и да се грижи да си в непрекъснато движение... Joy
не може да се кажа,че ти е скучно,че и котка на всичкото отгоре Crazy
момчетата ти са горе долу като моите-единият ми е на 9г.,а другия на шест-не е лесно...че и това бебе-ходещо човече,дето започна да прави какви ли не бели...,че и опасни работи-мушка разни химикалки по контактите,съсипва козметиката ми(ако я спипа Twisted Evil),
къса тетрадки и учебници на батовците...а и така пищи-че комшиите сигурно в чудо са се видели Sick
Твоите гледам все в училищна възраст-аз едва смогвам да се оправя с двамата,а ти не знам как успяваш-доста е трудно и малкият ми понякога плаче от изтощение-с тия три езика-и матечатика на английски-и аз така си мисля,че ако беше тръгнал на 7 години на у-ще по -добре щеше да е-но в Ливан е така-бързат и ги товарят със сто неща Crazy

Наде-много си права за еманципацията-от толкоз еманципация,накрая жените се чувстват неразбрани и безумно уморени Sick

Амал-много благодаря за приятелското рамо-и това,че мъжът ти е г-н директора-го каза Мароканското Кате още преди-така,че не е новина..а ушите ми на лични ти разрешавам да дърпаш,даже често за това,че си изливам душата показно заслужавам и някой ритник Mr. Green...а тук за политическата неравнопоставеност и двойният стандарт-за всички запознати с истината-от мястото на събитията,а не от Бити ви-и прочия-много добре знаят това...другите са жертва на т.нар. четвърта власт  bouquet

Наде-с тази шиша-само прикоткваш народа при нас,чак ми замирисва хубаво Heart Eyes-а вчера един професор по кардиология разискваше как едно заредено наргиле се равнява на пакет изпушени цигари и дори било по-вредно,защото при горенето се отделяло ДТК-,което можело да причини рак Sick-направо ми разказа играта-ние с мъжо рядко пушим,той даже въобще не обича,обаче племенниците като закъркорят тука-мирише хубаво ,а не на дтк Mr. Green-казвам им-не пушете така често-ма то като било на мода-седят и само "варят буркани"-така му викам на мъжо Joy

# 137
ха здр от мен Hug не мога да открия темата добре 4е  ветеран МАРСИ е на линия 4е покрай нея ви открих PeaceНие ве4е се наскитахме и се завърнахме в БГ абе на6ето си на6е спор нема WinkСдобихме се с о6те 1 мома Рая малко проблемно се роди но хамдулиля ве4е е Ок PeaceМн нови имена и сигурно 6те се 4удят от къде се взех но 6те поразровят за да открият LaughingНе сам ви про4ела поне последната тема за да се запозная поне малко с вси4киви но мн. се 6турих докато ви открия newsm78Имам зада4ката за утре Heart Eyesза сега лека ви и утре 6те пи6а пове4е Crazy

# 138
наина много сте хубави Hug-само не разбрах кое или кои деца са твоите  newsm78

невена добре се е ориентирала Кати Heart Eyes-дано и в 2та спорта да успее Praynig

амал4е не искаше да по4ерпи кака си,то дреби беше в къщи,а ина4е на рожд.и ден ще има торта за вси4ки-но няма да каним родата защото повеето братов4еди са малки,та ще сме само ние Grinning

ясмин имам 2 жълти котарака-да ти изпратя ли единия Grinning newsm78,компания на твоята котка,4е и 13 годишна щерка имам-можа да си паснат с твоята
днес тук такава жега и слънце беше-едно хлапе се беше пуснало и по къс ръкав и шорти-само дето не го попитах майка му дали го е видяла  hahaha

# 139
Ех,Наде,много е хубава статията и много вярна,наистина в България е трудно да си еманципирана жена.И тук веднага давам за пример майка ми,която цял живот е оцелявала,навсичкото отгоре налетя на един търтей,който 7 години си спеше натопличко,че и дете и направи (сестра ми),че и изисквания имаше и все недоволен,а пръста си за нищо немърдаше.Да ама мама има биволско търпение,ама като свърши и става страшно,та хвана търтея и го натири обратно при майка му.Сега е със човек,който не е българин,западен човек и раликата в манталитета си личи,по това,че майка ми е щастлива,че той се грижи за парите,уважението му към нея и показването на лубов също издават една по-друга еволюция на мисленето.Та какво казва майка ми,ми следното,няма нищо по-хубаво от това да не си еманципирана жена,да си имаш образованието и уменията,но да не ти се налага да ги използваш за оцеляване,хубаво е да оставиш мъжа да е главата,а ти врата.Иначе в България защо е трудно да си модерна жена,ами защото ами много просто ние не сме нито с ориента,нито с Европа,в смисъл хем искаме да сме жената винаги в услуга на дома и мъжа,хем да сме наточената мадама с шеметна кариера,да ама нестава така.Тук и българските мъже,ама никак непомагат.Те пък искат да са царя и господаря,ако пък проявяват някаква загриженост и привидноо уважение то го правят така,че едва ли не ти дават милостиния,ако са пък с голямо самочувствие ти винаги си им длъжна,ако пък са пропуснали първите седем години то ако няма салата и ракия лошо.В българия няма избор да е друго освен всичко в едно,защото,ако остане вкъщи губи всякакво уважение от ъжа и се превръща в предмет,ако пък ходи на работа мъжа мрънка,пак може да спре да я уважава,но поне и остава удовлетворението,че оцелява.При това да погледнем една друга статистика в България все повече жени се развеждат с мъжете си българи и се женят или за мъже от западна Европа или за араби.При това еманципацията на жените въобще по света е много илюзорно понятие.Защото и тук в Англия си имат нчини по които се получава така,че за ъщата работа,която върши един мъж дна жена получава с 10% по-ниско заплащане.Но тук поне по отношение на това да си независима жена нещата са уредени,а пък ако си разжедена и с дете или самотна майка още по-добре,тогава взимаш 2/3 от заплатата на бившия,които с тея пари плаща издръжка и на теб и на детето.Ако пък си самотна майка държавата ти дава жилище,пари и работа.Та с еманципацията нещата са относителни,на едно място си е пречка,на друго е добре,на трето просто няма нужда.

# 140
  • Paris, France
Минавам и аз да се изкажа за еманципацията. Тя е възможна на много висока цена. Съгласна съм с Линалов. И моята майка е живяла живот на еманципирана жена, който за нищо на света не искам. Учила е 10-15 години, специализации, аспирантури + тежка, дълга и продължителна работа на крак за която трябват и ръце. След развода с баща ми не се е женила за друг мухльо, камо ли и деца да ражда. Отгледа ме с помощта на баба и дядо. Еманципираният и живот изпълнен с интересни пътешествия и приключения е много хубав, но това понеже не пере чорапи и не готви и слугува на мухльовци. В България проблема не е в мъжете. Дядо ми, бог да го прости, гледаше баба ми като царица. Тя е отгледала единственото им дете без да и се налага да работи или мисли за насъщния. Е, дядо ми не е прал, сменял памперси или готвил. Даже го беше срам ако трябва да тупа килим да го не видят съседите. В България проблема е в законодателството, но най-вече в жените, които приемат изключително мизерните материални условия, предлагани от мъжете. Аз от мъж, неспособен поне да ме настани в нормално жилище, да поеме ежедневните ми нужди и да ме гледа дете не бих родила, сори. Съгласна съм, че в западноевропейските страни е друго и социалните помощи са високи и позволяват отглеждане на дете без мъж. Толкова засега.

# 141
За еманципацията - не бих казала, че е хубаво. На мен не ми харесва. Не ми харесва и да съм зависима, обаче, до толкова, доколкото мъжа да ми каже "Ти трябва да правиш всичко за мен, защото няма кой друг да се грижи за теб."(примерно) Според мен жената трябва да си знае цената. Искам да кажа, че на 100% мъжа трябва да е главата на семейството, този, който печели пари. А жената трябва да работи за удоволствие. Само тогава - и тя ще има добра кариера, и мъжа ще и има уважението като една стабилна жена. Но това днес става рядко, защото мъжете, както каза Лина хленчат, а ако пък те издържат - то това е нещо велико, което ти се напомня всеки ден. За да не са предразсъдъци нека не обобщавам за всички - хората са различни, ама в повечето случаи така става.... зависи на какъв ще попаднеш.
Една професорка в моя факултет е точно така - мъжа и печели добре, а цялата и научна кариера е от чисто желание да се развива. И е обиколила света (благодарение на мъжа си), което е спомогнало и до голяма степен кариерата и. Peace  Една от асистентките в катедрата също - мъжа и работи в министерството, тя спокойно може да си седи вкъщи, но не иска. Иска да е полезна, на себе си най - вече. Деца нямат за сега, но това е въпрос на личен избор...  Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 04:08 от Eye of Ra

# 142
Здравейте мили момичета!
Радвам се мога да си комуникирам и обменям мисли с вас всички.
AMAL, нашият татко е командирован в Оман за 2 години и все още съм на кръстопът дали да го последваме с Дейвид или да се върнеме в България.Много ми е труднен изборът и незнам кое ще е по-добре за нашият син.Ще се радвам да ме посъветвате.

# 143
Добро утро,

А пък аз бивам въртяна на пръста на един мъж, който преди 14 месеца, никой не знаеше как изглежда. Дори тук мога да пиша само с негово позволение, тоест, най-вече когато спи baby_neutral

Сега сериозно по темата. Съгласна съм с повечето от вас. На нас ни се внушава доста успешно, че работим защото го искаме, но фактически сме принудени защото не може да се оцелее само със заплатата на мъжа. А натоварването е двойно, защото домакинската работа заедно с неделното чистене, грижата на децата...ти е колкото още една работна седмица.Според мен жената трябва да може да избира дали да работи или не. На запад доста жени избират да са домакини, но в БГ все още не се гледа добре на това и е съпроводено с някои клишета като:

'не искам да затъпявам в къщи" Успешно затъпяване може да се постигне навсякъде, това си зависи от самата жена. Ако тя работи, да речем, в библиотека, но никога не отваря книгите около нея, чете само хороскопа и жълтите клюки сутрин във вестника, и после цял ден клю-клю с колежките, не виждам как може да поумнее дори и сред хиляди книги.Обратно, една домакиня, ако желае да се образова, ще има достатъчно време, за курсове, книги, интернет, клубове по интереси и т.н.

Ако жената работи някаква квалифицирана, интересна работа, това е друго. Но болшинството са неквалифицирани, не виждам една продавачка, телефонистка, обикновена чиновничка...какво точно печели от скучната си работа освен ниска заплата и двойно натоварване..

"искам да съм полезна за обществото' Жена, избрала да се отдаде на семейството със сигурност е не по-малко полезна за обществото от една упражняваща професиите, които споменах по-горе. Вместо да институциализира децата си от 5 месечни, или да ги оставя на детегледачка, тя избира лично да ги възпитава, не че няма и домакини, чиито деца израстват по улиците...

Сега нещо интересно, дори на запад еманципацията не е пълна, както каза Лина. Една жена, колкото по-нагоре в йерархията отива, толкова по-малко вероятно е да заема ръководна позиция, и по-трудно се приема като шеф от мъжете около нея. Получава и по-малка заплата в сравнение с мъж на същата позиция - с около 10-20%, Във Великобритания редовно се водят дела от такива жени заради по-малко заплащане, или тормоз от страна на подчинените мъже, които не възприемат жена за шеф на такова високо ниво. Мисля, че тези дела не са променили кой знае колко нещата, това доказва, че и западняците си имат едно на ум за мястото на жената...

Боби, точно така, веднага се запитах откъде се взе пък ти. НО пък ми е приятно да видя нова мама, поне нова за мен. Ще чакам постингите ти с нетърпение

Приятен ден на всички!

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 13:53 от Monsoon_rain

# 144
Добрутро.  bouquet

Лина, съгласна съм на 100% с написаното. И за тук, БГ, и за чужбина. Наистина поне имат протекцията на държавата, а тук за всичко трябва да се молиш на тъпите бюрократи....

Така, като си говорим за еманципацията, тя и моята баба не е живяла по-прекрасен живот. Омъжила се е на 18 години и е отишла с мъжа си по Македонско в такава дивотия, че е нямало откъде да купи мляко за майка ми и я е хранела с чисто брашнени каши и е носела вода от 3 км освен, че е работела. А нейният си хойкал и натискал ученички. След години идват в София, преди да им дадат жилище 20 дни спят на поляната на Редута, после даденото им жилище той познава само до кухнята. Дотолкова се е грижил за някакви пари за семейството и се е прибирал. Всичко на гърба на баба ми, която след 25 г. мъчения (не физически поне), се развежда като през това време работи нощем надомна работа, за да купи жилището.
Та на мен еманцияацията ми действа много изморително и си мисля като Ра, че жената трябва да работи за и с удоволствие. А като най-подходящи професии за жена считам учител, лекар. Те арабките добре са си се ориентирали.  Mr. Green

Боби 76, здравей отново. Хайде разписвай се по-често.

Арабски Жасмин, ти си за възхищение с толкова дечица, аз за второто вече съм в потрес дали ще се оправя. newsm78

Дтти, е защо така прави бойкот на кака си?  Mr. Green И тука е топло тия дни.

Лина, как е настроението?  bouquet

Оф, аз трябва да ходя до работата да си нося болничния, че не беше подпечатан, та два пъти се връщах, а ми е едно такова умореноооооооо, това нормално ли е или ставам мързелана?

Кате Акхиал
, замина ли вече? wavey wavey (сега видях в магребската, че е за 18.00 часа. Лек и безпроблемен път, приятно посрещане.)

Дуа
, пази я от контактите, мен много ме е страх, постоянно си представям някакви ужасии, дори сега не давам на господина да седи на балкона.  Embarassed Ама това след като го видях с очите си когато беше на 1,8 г. да си разбива носа пред мен в едно шкафче. Sick

Гери-Давид, две години не са толкова много. Нямам представа как е в Оман, ако имате условия може би няма да е толкова трудно, но пък незнам доколко сте склонни да приемате чужда култура. Аз лично бих отишла с мъжа си където и да е, не бих могла да живеем разделени.  В тяхното село има доста жени, на които мъжете работят я в Емирствата, я в СА, ами трудно им е на жениците. Hug

Ди, спомням си, че на лекциите по Европейска валутна система преподавателката рече, че вуъв финансовата комисия няма нито една жена!!! newsm78

Алжирските булки и те как са? Hug

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 10:55 от amal

# 145
Здравейте момичета,добро утро Hug
Относно манципацията,прабаба ми,която сега е на 98,за времето си е била доста еманципирана,оженила се на 26 години (затогава безнадеждно старара мома),но пък мъжа и я гледал като царица.Така че ето друга разновидност.Относно това дето казах за мъжете в България,за съжаление вестните са малко.
Амал,ми настроението е супер,днес съм си вкъщи и хабибито си е вкъщи и ще прекатам деня пред компа,май,май. Hug
Айде аз да бягам,пък до после  bouquet

# 146
Добро утро...
ей,толкоз сте се еманципирали,че едно кафе не умеете да пригатвите
тц,тц,тц-ех това днешните жени-ни в клин,ни в ръкав Mr. Green
тогава аз,като примерна домакиня-ви приветствам подобаващо

и аз да кажа по темата-от личен опит де-на младини Mr. Green-голям зор с тази еманципация-учих,завършвах,тичах-и работех в същото време...
скоро срещнах моя човек-той бе готов да се грижи за мен още тогава,но аз-не ще правя кариера-дозавърших си,ходех като шашава по изпити,на последните едва се дотъркалях-и успях  bouquet...сега обаче се питам за какво....-роди се първия-и така постепенно се превърнах в дипломирана домакиня-не ми се е налагало да работя,освен в случайте когато се включвам в помощ на мъжо-каквото довлече от цеха за дооправяне...
и все пак образованието ми помага-ако не беше то ,нямаше да знам много неща и да се стремя покрай тях да научавам и знам още-
много ми помага и във възпитанието на децата
-ако сега някой  изиска от мен да затръгвам на работа и аз ще заизисквам от него куп неща Naughty
и пак няма да може да ме замести пълноценно-
а ние тук в бг сме свикнали да се правим на героини-в някакво безсмислено съревнование кой е по-по най...и накрая, ролите така са се объркали,че ни мъжете си изпълняват пълноценно функциите,ни жените Sickа децата съвсем се объркват от тази ситуация Tired
Гледам в Ливан,даже в началото се дразнех на едни такива образовани,домакини,коитоми изглеждаха глезли и глуповати-че и домашна прислужничка си имат -да имали време за себе си и децата-дразнеха ме,но скоро проумях,че не са никак зле-занимават си се с децата и със себе си и толкоз-е мен те  още ме дразнят -голям зор ще трябва да видя,преди да си взема прислужница-нали съм израсла във времето на перестройка и така нататък...
ей,много говоря-
а днес чакаме гости от Германия-приятели на моя,които пътуват към Ливан с кола-пътьом ще се отбият тук-ето защо мобилизирам целия си домакински потенциал-трябва да се представя блестящо Naughty
освен това ще водя племенника на лекар пак,а Рабуба на ваксина Tired
ако до довечера съм жива-ще се чуем пак

# 147
Много жени, които вдигат шум за еманципация прилагат двоен стандарт без да се усетят.

Според тях: " Аз мога да се справям точно толкова добре колкото и един мъж, и искам да бъда навсякъде, където са и мъжете'.  В същото време изискват специални привилегии от работодателя защото са....жени.

Искат гъвкаво работно време, когато им се родят деца, искат време за консултации когато забременеят, искат ПМС да се признава за валидна причина за болнични, искат физически по-тежката работа да се извършва от мъже....Всичко това срещу равно заплащане с това на мъжете. Тези искания за привилегии и специално отношение не са ли всъщност самопризнание, че жената природно не може да се справя така както мъжа?

Във Великобритния имаше случай на жена пилот, която осъди авиокомпанията,защото след като и се родило дете искала да работи по-малко часове за същата заплата. Мисля, че беше изгубила делото, според мен с право.

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 13:54 от Monsoon_rain

# 148
  • по пътеката
аз съм против еманципацията, но искам да поясня, 4е искам да си имам избора свободен и не да казва  мъж ми като се оженим, ще ме слушаш и няма да надаваш вик, 4е те храня и се грижа, нали? бях еманципирана и носех 10 дини под мишките, е, уморих се и сега както казва мъжо -по4ивам си,
но няма да е за дълго ,което е жалко и пак ще ме юрне стреса на  работещия 4овек, ако се наложи! поразмислих дори, 4е ако има бог да не ми се налага да работя за оцеляване,май няма да ритам много освен за удоволствие и да съм сред млади хора и да имам винаги неща за да у4а, опознавам и да си развивам мисленето и светоусещането!в това отношение от бунтарка се оказах противоположното-за спокойствието сам да си организираш деня! аз май съм от тези дето все дълго са стоели в къщи! с големите 6.5 г с малката ве4е 6 г ! не знам, аз много си оби4ам тези години ,макар ,4е загубих вси4ки шансове за рабоата  по професия и развитие ,кариера, но то вси4ко 4овек не може да има на този свят, виж за другия се борим да сме според исканията!

# 149
Понеже малкият ми мъчител заспа, сега да споделя малко личен опит, че досега разсъждавах за еманципацията по принцип...

Преди няколко години, по-точно когато напуснах БГ бях точно от тия дето крещят за еманципация, и бих ви издрала очите на всички тук, които пишете против нея.

Сега съм почти на противоположна позиция, имах възможност да работя какво ли не, за съжаление само в последните 3 години преди да родя работих работата, която обичам, и за която съм следвала по избор и с много желание...В другите неща които правих, сега не виждам нищо обогатяващо, нищо издигащо ме само поради факта че съм работеща жена наравно с мъжете. Само едно безумно тъпкане по метрото, тичане, умора, неприятности с колеги и шефове. Разбира се не отричам, че натрупах много опит, срещнах се  с хора от целия свят, но това е поради спецификата на мястото -Лондон, а ако живеех в някое по-затънтено местенце, нямаше да го има и тоя опит с различните култури....

Дуа, впрягай целия домакински потенциал...искам да ви попитам нещо вас добрите домакини...Сигурно ще ви прозвучи много тъпо. Аз не съм особено добра домакиня, особено по отношение на готвенето. Мразя тази дейност, това няма никаква връзка с еманципацията, просто не ми иде отвътре...Не съм някаква наследствена мързелана, майка ми готви страхотно, сестра ми казва, че не и тежи...не го обича особено, но не и тежи...На мен определено ми тежи. Значи, искам да ви попитам, така като си разменяте  рецепти (на които не мога да запомня и първия ред). вие по собствено желание ли готвите толкова разнообразно и експериментирате с различни кухни, подправки...или го правите защото мъжете и децата ви си 'поръчват'.? доставя ли ви удоволствие?

Засега съм със страшен късмет, все се намира кой да готви вместо мен., и на мъж случих. Въобще не е претенциозен, изобщо не обича да яде сладкиши и тестени изделия, та не ми се налага да печа кексове и баници. Не държи всеки ден да яде различно, каквото и да е, стига да е с месо и много люто, и изришно ми е казал да готвя само по ЕДНО ястие...не обичал да има повече от едно готвено наведнъж....

Но притеснява ме факта, че заради детето трябва да се стегна и да почна и аз готвя разнообразно..Моля ви, моля ви посъветвайте ме как да заобичам тази дейност, какво точно вас ви стимулира в готвенето....  chef

Общи условия

Активация на акаунт