УСМИХНИ СЕ С МЕН!

• 142 252
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 500
Раче подписах петицията.

# 1 501
  • София
И аз съм тук, да си знаете. Кротко следя темата.
Не се появявам стихийно покрай някоя шумна изява. Засега само се информирам и съм съпричастна, скоро може да оформя идея за нещо по-практично като участие.

# 1 502
КЛОНКА   bouquet  bouquet  bouquet

# 1 503
Тони11,благодаря ти за страхотната история.Позволявам си да я пусна и тук:

http://network-hv.com/index.php?option=com_content&task=view … 43&Itemid=132

# 1 504
Събрания, митинги и манифестации - предизвикана позиция

Според съобщение на Правителствената информационна служба, разпространено до медиите, на 23.04.2009 г. Министерският съвет е одобрил проект на нов Закон за събранията, митингите и манифестациите. Предвижда се да бъдат забранени публичните прояви около парламента, президентството, Министерски съвет, в близост до военни обекти, съдебни палати, лечебни заведения и затвори. Забраняват се и блокадите от протестиращи граждани на републикански пътища, мостове, надлези и подлези към тях.

Считаме, че това е поредна стъпка от пътя на пълзящо налагане на диктатура в България. Разбираме, че управляващите желаят да властват комфортно и необезпокоявани от прояви на народно недоволство. Вярваме обаче, че би било далеч по-разумно да се въздържат постоянно да предизвикват раздразнението на гражданите, вместо да се чудят как с глоби и сила да им препречат достъпа до улиците и площадите. Дори в демократичен Китай законът е по-либерален.

Призоваваме българските правителство и парламент да се откажат от приемането на нови ограничения на възможностите за граждански протест. Напомняме на управляващите, че улиците и площадите не им принадлежат (те са публична собственост), както не им принадлежат сградите на правителството и парламента. Както не им принадлежи и правото да творят закони в свой частен интерес и ущърб на гражданите.

Нашите "управляващи" очевидно са достатъчно уплашени от народната любов. Диагнозата на болните е ясна - маниакална недемократичност със засилен шизоиден пароноичен елемент.
ЗЕЛЕНИТЕ препоръчват много дълга почивка, по-добре пенсия !
А пенсията нека им определят гражданите, от които се страхуват.

С раздразнение
ЗЕЛЕНИТЕ
--
http://popatya.blogspot.com/
www.bulgariangreens.org
www.diamondway.bg
www.forthenature.org

Вижте, какво ми пратиха приятели.

# 1 505
Напомняме на управляващите, че улиците и площадите не им принадлежат (те са публична собственост), както не им принадлежат сградите на правителството и парламента. Както не им принадлежи и правото да творят закони в свой частен интерес и ущърб на гражданите.

Нашите "управляващи" очевидно са достатъчно уплашени от народната любов.

Тази част много ми хареса!

Някой има ли по-подробно инфо, докъде са стигнали с това безумие, понеже нямах време да се поинтересувам за подробности. Има ли някакъв шанс наистина да го приемат?!?

# 1 506
Днес с Влади сме в Комисията по образованието, нали Влади е написала конкретни предложения към новия закон. Аз ви го пусках преди време тук за обсъждане, дебати и предложения, но нищо не казахте. Става дума за новия Проектозакон за училищното образование и предучилищната подготовка, който ще замени Законът за народната просвета.

Предложенията на Влади към закона съм ви ги пускала на мейлите.

# 1 507
# 1 508
# 1 509
Много добре мина днес заседанието на Комисията по образованието. С Влади мисля, че успяхме предвид всички обстоятелства да обърнем много специално внимание на децата със СОП и проблемите им в образованието. Влади изчете изцяло исканията ни към закона, а след заседанието говорихме с министър Вълчев и пак подчертахме проблема. Вълчев помоли да изпратим на съветничката му конкретните ни предложения към закона, по точки и алинеи, като текстове, като обеща, че дори и този закон да не може да бъде приет, ще направят всичко възможно да ги добавят в Закона за народната просвета (сега действащия), и в настоящата нормативна уредба. Влади ще изпрати тези предложения, но ако искате и имаме и други конкретни предложения за промени в точките и текстовете на закона, можем да ги пратим. Вълчев обеща да направи всичко възможно да се добавят, и накрая на мандата, както се изрази, да направят нещо добро! На следващото заседание пак ще ходим, защото се оказа, че на това заседание останаха много неизслушани позиции, затова ще има друго към първото четене.

# 1 510
Тео , Влади[smilie=smile3525.gif] newsm10 smile3501

# 1 511
Успех и от мен,мили майчета.

# 1 512
Здравейте мили хора,родители,деца...подпис и от нас,мама роси,татко тодор и децата Самуил и Анастас  bouquet

# 1 513
  • Пловдив
И аз я подписах.
Дано някой да ни чуе!

# 1 514
Днес във връзка с международния ден на инвалидите 5 май в Добрич бе организиран протестен митинг . Участваха представители на неправителствени организации , включително и на "Св .МИНА". За да представим истинската политика на нашите държавници и управници ,микрофона по който говорихме беше без кабел . "глас в пустиня". Беше поставен камък с който изразихме каменните сърца на нашите политици ,а около него играчки на нашите деца ,който не изживяват детството си . Бяха прочетени 14 общо като брой , но не всички ,нарушения на законите свързани с хората с увреждания . ОТ ВСЕКИ ОТ НАС ЗАВИСИ ОЩЕ ДНЕС ДА ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ СЛЕПИТЕ, ГЛУХИТЕ И НЕДЪГАВИТЕ НЕ СА СРЕД  НАС, ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ , А ПО ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ БАНКИ, И В МИНИСТЕРСКИТЕ И КМЕТСКИ КАБИНЕТИ. И ОТ ВСЕКИ ОТ НАС ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ ГЕНОЦИДА НАД НАЦИЯТА НИ.  В ИМЕТО НА ВСЯКА  БЪЛГАРСКА ДЕТСКА УСМИВКА,
УСМИХНЕТЕ СЕ С НАС.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт