97 арабски принца омаяни от български принцеси

• 40 237
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
Извинете,че не поднесох веднага кафето-но имам желание,
след всичките недоразумения,които са се случили снощи,
да ви почерпя с по чашка топли и добри приятелски намерения...
Който отпие от чайничето,мигом сбъдва своите желания,защото
там се съдържа не какво да е,а молитва за Божията милост и подкрепа,
която желая на всяка от вас
Praynig
Заповядайте

Тази сутрин ,освен всичко друго открих и две много мили съобщения на лични-
едното ми е отговор от Свеар,понеже я бях помолила за един много хубав и полезен линк за деца и тя,въпреки огромната си ангажираност и заетост ми е пратила Hug
-сега покрай празника и бебето е дваж по-заета и се извинява,че няма време да отвори форума-много курбан са правили,много чудо и
работата покпай това е била и нейна отговорност,а бебчо Яхия-е най-кроткото и послушно бебе на света Heart Eyes(Бог да Бди над него)-само шишкавее и спинкаАлхамдуллилах Praynig-Свеар ми сподели,че ако е знаела ,че всички ще са такива,щеше да си ги роди всичките сега,а преди това да си почива Grinning
-Невероятна жена е тази Свеар-дай боже и на мен толкоз сила Praynig

Тед-ако може  наградата да е една пералня Mr. Green-щото моята се повреди...иначе какво се притесняваш за нея-достатъчно беше,че прекарахме хубаво време...  bouquet

Благодаря на всички за съветите за лимоните
-наистина помага-май и мъжата го знаели-щом вчера 4 на брой племенника изстискваха лимони в кухнята ,че чак се впускаха и в спорове кой разбирал повече hahaha

Мента-значи и цените на екскурзиите са паднали newsm78-на мъжо пък ,един предприемач му предлага оферта -при покупка на голям апартамент ,бонус гарсониера,а същия този миналата година го убеждаваше,че няма готови апартаменти за продан,а всичко е още в начален строеж и ако искал да купи той усложливо ще му запази някой по-специялен срещу скромно надплащане Mr. Green-но моя човек се отказа тогава,отказва  се и сега,тъй като в Бейрут се очаква спад от 25% на цените на жилищата от нач.на 2009година Flutter-ще поживеем и ще видим какви изненади ни е приготвило бъдещето...
пък в Англия се предлагат скъпи коли,при покупката на които ти дават малка кола подарък Crazy...  bouquet
Бей- Heart Eyesи твоето съобщение получих Hug-ще се радвам да съм ти полезна;-) Heart Eyes

Деси-желая ти  да оздравееш бързо,а и дано не заразиш Даянка-съветите с лимони са за теб,поне в Сирия човек може да си позволи да яде лимони човек ,колкото му душа иска Laughing-като можеш дай да видим снимките от Мола ,че децата все ме карат да ходим в Сирия(щото си имат приятелчета от Сирия в у-ще)-та ми казват мами ,какви хубави неща има там-карти юги на арабски,Гел за ръце с костенурки Нинджа,сега пък Барни Joy-нали си мъкнат децата разни работи в у-ще и се фукат bowuu

Лили-този аквариум ми взе акъла-горката Сара,сигурно и се е сторило като някаква страхотия Laughing

Приятен неделин ден

# 196
Добро утро арабелки,

От снощи се опитвам  да пиша, но моят Малчо е все лепнат за мен. Научихме го много лошо да спи с нас в леглото, и сега дори когато спи иска да ме чуства до себе си, ако стана веднага скача и той, буквално съм вързана за него и ден и нощ....един имейл не мога д анапиша.

На всички болни и неразположени бързо възстановяване !!!

Дуа, покрай теб се сетих, че и аз като бях на двадесет и нещо си мислех, че 40 годишните са едва ли не старци на преклонна възраст. Веднъж седим с една приятелка в един автобус в Лондон и сигурни, че никой не ни разбира си обсъждахме на висок глас едно познато семейство – как никъде не излизали, били много скучни и ‘живеели като 40 годишни’. В този момент мъжът пред мен се обърна и каза: ‘Абе момичета, какво направихте, то и ние сме 40 годишни, ама не сме се пенсионирали още....’ нещо от тоя род, но той го каза с много хумор и всички започнахме да се смеем. Сега когато след някое друго мигване ще достигна тази преклонна възраст нещата изглеждат съвсем различни, опредлено ми е по-добре, бурите, които бушуват вътре са се уталожили, чувствам се по-сигурна и спокойна и повече в мир със себе си и околните...

Мълнийке, хубава идея за протестното шествие, и дано участват повече хора, не само пряко засегнатите. За съжаление човек се сеща за такива неща когато му дойде до главата. Малко преди да забременея ми откриха поликистозни яйчници, всъщност изследвах се за нещо друго и ми ги откриха ей така между другото. Операторката на машинарията обучаваше нов кадър и по-едно време като почна все едно мен ме нямаше: ‘Тази жена има поликистозни яйчници, ето ги кистичките, минимум 10 са на брой. Това обикновено води до трудно забременяване...’  Така ми причерня, почти изгубих съзнание така както си бях разкрачена. Изпитах чувството, че изпускам последния влак, защото знаете, че се задомих доста късно. Като започнахме опитите и не забременях до втория месец отидох на гинеколог и казах, че искам хормонално лечение, само дето не ме изгони от кабинета...
Както и да е това с амоите истории, на теб ти пожелавам не просто радост, а двойна радост.

Петя, снощи сънувах, че съм ти на гости, в къщата ви в Лондон, която хич не беше малка и мизерна.

Дуа, забравих да те питам има ли в България шиитски джамии и ако няма можете ли да се молите в сунитски.

Приятен деn.

Последна редакция: нд, 14 дек 2008, 13:18 от Monsoon_rain

# 197
  Брех!  #Crazy Къща в Лондон няма да откажа  Joy ... За сега сме си имотни по израелски и български земи само  Whistling ...Но виж Лондон - бива ..И Париж  ако може ...  Лягай  сънувай пак ! Ако може и Лас Вегас !

# 198
Стига с тия големи градове де...не щеш ли да ти изсънувам една къща на някое спокойно местенце с чист въздух?

# 199
  На харизан кон нали знаеш ....сънувай на воля !  Mr. Green

# 200
Стига с тия големи градове де...не щеш ли да ти изсънувам една къща на някое спокойно местенце с чист въздух?
  На харизан кон нали знаеш ....сънувай на воля !  Mr. Green
Joy Joy Joy- много сте забавни Laughing...а някой би ли ми изсънувал една пералня,докато не е дошло утрото и не съм отишла да си купя нова Laughing

Ди,джамии шиитски в бг със сигурност има ,нейде из малобройните шиитски общности в бг,но не зная къде-моя мъж имаше едни клиенти от южна българия-те бяха такива-но не знам-ние спокойно можем дза се молим в сунитска (ако въобще има разлика),но също и във всеки божи храм Hug

# 201
ДУА-те тези истории се продават не само по моловете,а и по4ти по вси4ки магазини,не са скъпи,на Даяна сме и купили шампоан ФУЛЛЯ ,ка4их малко снимки от мола,а и дреби на кон
а това е малко клип4е -Оби гони дреби

http://www.foto.bg/showphoto.php/photo/216046/cat/6026

# 202

по добре късно отколкото никога

Снеже-4естит рожден ден на Натали-нека бъде твоята гордост ,и добра кака на 2ма сладури

# 203
Чрд-на твоята красива принцеса Снеже Heart Eyes

нека расте красива и обичана,а и послушна мамина отмяна-успех в учението и в мечтите Heart Eyes

Деси
,голямо страшилище е този Оби Laughing-аз бях решила,че е голямо куче,а то едно съвсем мъничко кутренце...а Даяна се скри зад къщата и толкоз видях-това ли е клипа,или аз не мога да го отворя като хората newsm78

Момичета,сутринта ви казах,че Свеар е добре и е много заета,но забравих да ви предам нейните поздрави за вас-а Яхия,както казах,е най-послушното бебче на света Heart Eyes

Лека нощ

# 204
дуа повредата не е в твоя телевизор-клип4ето е много мъни4ко,но и преди казах 4е нета е бавен,а и сним ах с телефона

# 205
Снеже,да ти е жива и здрава Натали,нека всички нейни мечти да бъдат мои пожелания!
Момичета поизгубих се тези дни,но ви чета когато имам възможност.Момчетата бяха почивка за празника,от утре са на училище Grinning.Аз от една седмица всеки ден тръгвам за Солун и всеки ден отлагам,нещо съм станала голяма бъзла,а поръчах като ходих наскоро едни неща там и е крайно време да ходя да си ги взема.И за Нова год. сме резервирали там и сега се чудя да доплащам ли,да се отказвам ли...,че с три деца при тези събития там... ooooh!
Деси,оздравявай бързо. Hug
Дуа,много неприятно с тези кръвоизливи и аз съм с ниско кръвно и съм ги правила навремето,мен само инжекции ме спасяваха,после се наложи и хормонално лечение и нещата поотшумяха.чак наскоро ми остана време да прочета историята ти с бозата и ние от този случай не пием.Спомням си ,че вестниците писаха,а и мойте момчета тогава бяха болни  от грип.Като са по-зле викам д-р Мангъров от инфекциозна и той като почна никаква боза,толкова хора имам в момента в отделението,дори и едно ливанско семейство.Дали пък не сте били вие?За пералнята и моята снощи издаде багажа,чакам с нетърпение утре да дойде техник да каже ще я бъде ли или не,че ако сме за нова,да е преди коледните празници,че да не получа пералня като подарък. JoyБързо възстановяване на теб и поздрави на момчетата. Hug
Теди ,много се радвам да те видя сред нас, дано и Олд скоро размисли.... Hug
latea, благодаря ти за предложението да ми изпратиш снимки от градчето в Англия,ако не те затруднява приемам с удоволствие.Макар,че това е отговора от първия от петте университета в които е подала документи,но поне е нещо и е сигурно.
На всички Hug и успешна седмица.Ще пиша повече като наваксам с пропуснатото.

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 01:21 от mmm3

# 206
Здравеите арабелки  HugИзвинявам се предварително ,Че доста време не съм писала тук ,но просто времето не стига ,а сега се нуждая от вашата помоЩ и подкрепа  Hug
Знам ,Че мога да разЧитам на вас  и на вашата подкрепа и съприЧастност.Сдружение Зачатие организира утре протест  срещу наглото и бездушно поведение на български депутати, които са на път да провалят законопроекта за държавно финансиране на процедурите по асистирана репродукция и които оскърбиха всички български семейства с репродуктивни проблеми.Много семейства с репродуктивни проблеми и съпричастни ,ще се съберат пред НДК  с празни детски колички,също така ще участват и при Слави.Ние с присъствие не можем да помогнем за съжаление ,но нека да изпратим по една картиЧка в знак на протест .Тези,които имат деца знаят какво Щастие носят слънЧицата ни в домът ни ,Че няма по- голямо Щастие от това да си мама .Нека да помогнем на тези 270 000 български семейства да сбъднат меЧтата си .Аз самата съм минала по тоя път ,но в Белгия се поемат 6 опита както и лекарствата и всиЧки изследвания(75% се поемат от здравната застраховка)  ,а в България се поемат само лекарствата за една процедура (като самата процедура и всиЧки изследвания около нея трябва пациента да си плати на 100%) -което е смешно .Цената на една процедура в Бг варира от 5000-8000лв и не винаги става от първият път .А с българските заплати тези суми са огромни ,познавам хора които си изпродадоха имоти ,теглят кредити ,които изплаЩат с години само и само ,за да направят процедурата и ако е неуспешна -шокът е ужасен  .Така ,Че сега е момента да се мобилизираме заради тях ,заради всиЧки ония в БГ ,които  меЧтаят да имат дете ....
Ето от тук може да си изберете картиЧка    http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32268.0.
А ето и адресите :
Комисия по здравеопазването: health_committee@parliament.bg
Комисия по бюджет и финанси: budget@parliament.bg
Комисия по парламентарна етика: k_etika@parliament.bg
Контролен мейл,за да знаем колко са пуснати : glasuvam_za_fond_asistirana.r@abv.bgБлагодаря ви предварително   Hug

# 207
  • Paris, France
Здравейте,

Деси, за съжаление не мога да видя снимките. Ако по-късно ги качиш в албума, свирни да ги видя там! Като стана дума за албума, видях Наина и Биби, много сте хубави. При мене много бавно се отваря пусти албум и запецвам. От първа страница по-назад все не остава време да ида.

Шакира, аз не мисля, че на този етап в БГ е възможно 100 процентово финансиране на тези опити ин витро, съжалявам. Като оставим настрана, че на този етап държавата не финансира животоспасяващи операции и лечение на сърдечносъдови и раково болни и че палиативните грижи (за умиращи) са на, даже под ниво каменна ера остава проблема, че дори да стартира проекта, в БГ няма нужния брой специалисти и кувьози и неонаталната смъртност без това е като в развиващите се страни. Обяснявам:

Да речем, че се намерят пари за нужния брой процедури, водещи до бременност на тези двойки ( не е възможно при всички тях, но в най-добрия случай). Двойките са Около 200 000, тоест 100 000 жени (мъжете засега нема как да ги заплодим  Mr. Green). Тук във Франция, която е една от водещите страни и в която, между другото ин витрото рядко се поема от здравната каса, успеваемостта е около 20 процента. Тоест, от 5 опита един е успешен. Това във Франция. В БГ е трудно да се каже, тъй като в частните клиники е мижи да те лажем и всяка една от тях има интерес да завишава процента успеваемост за да набира пациенти. Да вземем като база френските данни. Да речем, че от 100 000 жени първата година забременеят 20 000. Една четвърт от доказаните ранни бременности не продължават. Три четвърти продължават до термин, от които 22 процента са близнаци, има и тризнаци ( в България може да са повече, тъй като там имплантирането на поне 2 ембриона е практика) . Това прави около 18-19 000 новородени в повече. При ин витро бебетата риска от вродени дефекти е двоен, те често се раждат недоносени или с ниско тегло, близнаци или тризнаци и имат нужда от интензивни грижи. Този бум на такива раждания няма да е съпроводен с увеличаване на броя кувьози и специалисти. Поне на 2 - 3000 от тези новородени ще им се наложи да прекарат известно време в кувьоз и под високоспециализирани грижи на неонатолози, педиатри, невролози, офталмолози, хирурзи и така нататък. Това са поне 200 нови кувьоза и безброй специалисти. Цената на кувьоз е около 100 000 евра, но в случая няма значение. Без тези грижи тези деца са обречени на смърт или тежка инвалидност - парализа, слепота ( до скоро ЗК не поемаше операцията на ретинопатията в следствие оксигенирането в кувьоза). Готова ли е здравната ни система да ги поеме? Има ли смисъл да се започва, когато няма готовност за адекватното отглеждане на тези бебета? От нещастни бездетни семейства да ги превръщаме в нещастни родители на нещастно болно дете. На мене това ми се струва недомислено, като поставяне на каруцата пред коня.

Моят син, роден 3 месеца преди термин с тегло 1 килограм и прекарал 2 месеца в кувьоз днес е прекрасно дете без видими проблеми и дори и лекарите тук, във Франция се учудват на доброто му здраве. Той се роди в Англия, водеща страна в неонатологията на недоносените. Дори и там не е лесно. Тъй като нямаше кувьоз ме транспортираха на 50 километра в друга болница с наличен такъв и ако не го бяха намерили щяха със въртолет да ме транспортират в Ирландия. В България можеше и да не оцелее. Тези деца имат нужда да бъдат следени от очни лекари, логопеди, психолози, зъболекари, пулмолози, ортодонтисти, гастро-, ортопеди и каквито ви дойдат лекари наум доста продължително време. Дори и тук ние плащаме много от тези визити от джоба си, ЗК не ги покрива и мютюела (допълнителна осигуровка) също. Сумите за година са астрономически, особено в началото.

Помислено ли е за тези деца? Ако да, аз ще подкрепя протеста.

Да не пълним инвалидни колички вместо бебешки!

# 208
  • Paris, France
Да ти е жива и здрава Натали, Снежи, и много да те радва! baloni

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 06:01 от Nevena Virolan

# 209

малко кафенце за сгряване!
нещо обедня темата на кафенца и сладки  Thinking

Nevena Virolan -честно казано поста ти за ин-витрото ме стресна  Shocked Shocked Shocked
тези неща знаят ли се от хората?
Много неща ми минават през главата,но ще ги премълча...
Винаги съм се чудила защо жените се мъчат да забременяват изкуствено,след като толкова деца чакат за осиновяване.....дълга тема,знам..

Дуа-почивай си бе жена!Пази се,какъв е тоя стрес?!Предпоръчва ти влизане във форума веднъж седмично-за намаляване на стреса и отрицателните емоции Mr. Green

mmm3 -точно в Солун ли?Не затихнаха ли нещата там Rolling Eyes

Дезърт-при нас ще почва нов турски сериал  Heart Eyes
за сватбите питаше-ами не се ходи в джамия,а шейха идва у дома на булката и подписват.Така е в Египет и в Емирствата също.В Турция май си имат ритуални зали-бих предпочела така за моите принцеси Blush
Парафюма на Елисса не ми е известен,но при първа възможност ще го помириша и коментирам Grinning
какво става със сириеца,криеш нещо,усещам Crazy

В Дубай сега цените са ниски,да.Чак за $80 за стая не са де,но за $150 на нощ може да се вземе стая в хубав хотел.
Българските туроператори водят българите в 3* хотели,но има и прилични такива,чартърни полети пуснаха.
Израелски паспорти обаче не минават границата-такъв е закона  Mr. Green
Хотела дето откриха на Пламата е Атлантис-7* е,на откриването бяха Опра Уинфри,Линдзи Лоън,Кайлито пя ..и много други холивудски и боливудски знаменитости,заря,украси,шоу като на Cirque du Soleil.....десетки милиони за откриването само-няма финансова криза за някои Crazy
Само $35 000 на нощ в апартамент е,заповядайте  Grinning

видео от откриването и коментар:

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article5201601.ece

още заря на цялата Палма Джумейра:

http://au.youtube.com/watch?v=sJhwpkkHkpA

хотела,построяването му,пускането на рибите..:

http://au.youtube.com/watch?v=LE-2skZOwLc&feature=related

Кайли Муноуг открива с песен:

http://au.youtube.com/watch?v=FMias03XiAQ&feature=related

Всичко най-добро на красивата принцеска Натали,
да е жива,здрава и много послушна!

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 07:30 от Water Lily